Skocz do zawartości

[ARCHIWUM] Win 10 PRO 1703 Extreme PW2 x64 2k17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

To pierwszy zmodowany Windows którego zainstalowałem no jestem pod wrażeniem szybkości działania i dodanych ułatwień.

Mam tylko pytanie odnośnie aktualizacji Windowsa.

Czy system będzie je normalnie odnajdywał i instalował czy nie ma takiej możliwości na modach ?

Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano

U mnie odnajduje i instaluje, pytanie po co ściągać okrojonego ze szpiegów windowsa a potem je instalować?

Ja swojego ulepszyłem wg tej instrukcji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i dociągam tylko aktualizacje, które mnie interesują - drivery, defendery itp

Opublikowano

działać działa...ale na stracie bez instalacji moich programów ma w trybie pulpitu(czyli same windowsowe programy)..aż 86 procesów w tle..dla przykładu windows 10 sromotnika ma tylko 38 procesów w tle po instalacji.

Opublikowano

działać działa...ale na stracie bez instalacji moich programów ma w trybie pulpitu(czyli same windowsowe programy)..aż 86 procesów w tle..dla przykładu windows 10 sromotnika ma tylko 38 procesów w tle po instalacji.

U mnie działa jak marzenie ;) Z tym, że ja zaaplikowałem skrypt [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] w opcji PRO.

38 procesów? Aż ciężko uwierzyć, chyba jest wykastrowany ze wszystkiego O.o Możesz zapodać linka i screeny?

Opublikowano

dla przykładu windows 10 sromotnika ma tylko 38 procesów w tle po instalacji.

Teżmoglem połowe usług wyłączyć i poźniej tlumaczyc co gdzie właćzyć

po drugie jego mod jest oparty na dużo starszej wersji win 10

a już nawet późniejsze oparte na AU były dużo lepsze od obecnych

Dlatego wróciłem do win 8.1 i mam dosyć win 10!

chcesz mało usług załaduj reg z załącznika

nie wszystkie wskoczą ale i tak bedzie niezle :P

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Teżmoglem połowe usług wyłączyć i poźniej tlumaczyc co gdzie właćzyć

po drugie jego mod jest oparty na dużo starszej wersji win 10

a już nawet późniejsze oparte na AU były dużo lepsze od obecnych

Dlatego wróciłem do win 8.1 i mam dosyć win 10!

chcesz mało usług załaduj reg z załącznika

nie wszystkie wskoczą ale i tak bedzie niezle :P

Dzięki za odpowiedź :) Nie miałem zamiaru instalować tej wersji, po prostu byłem ciekawy.

Nie będę już nic wyłączał C:

System działa bardzo sprawnie. Mimo upływającego czasu działa znacznie szybciej niż normalny świeżo po instalacji.

Ja zostaje już na 10.

Opublikowano

Czytać, czytać i jeszcze raz czytać. Między innymi:

Mod "Win 10 PRO 1703 Extreme PW x64" zbudowany został na bazie "Windows 10 Pro 15063.250" PL.

Mod "Win 10 PRO 1703 Extreme PW2 x64" zbudowany został na bazie "Windows 10 Pro 15063.483" PL.

Opublikowano

Widzę, że system jest bazowany na wersji "PRO", pytanie czy kiedyś planujesz wydać coś co będzie kompatybilne z kluczem od "Home" ;) Mam oryginalny klucz i chciałbym z tego dobrodziejstwa korzystać ;)

Jako, że jest nowsza nie dziwię się - ostatnio MS sam się przyznał, że CU potrafi obniżyć wydajność w grach. Dopiero aktualizacja Falls Update ma to poprawić... pozostaje czekać. Jak to MS coś zepsuje, coś naprawi.

Czym się różni ta wersja "PW2" od "PW"?

Niestety na lenovo e540, ta wersja działa o wiele gorzej. Mam problemy z wydajnością w grach i nie rzadko komputer wyskakuje mi z błędami ;/

Opublikowano

Ja nie mogę zainstalować visual studio. Plik hosts mam czysty, firewall ma domyślnie ustawienia takie jak po zainstalowaniu systemu i dalej to samo. Wyskakuje mi taki błąd. Próbowałem wszystkiego i dalej nic. Proszę o pomoc.

788W4Rm.png

Opublikowano

Witam.

Jak zainstalować na tym systemie sterowniki nie podpisane cyfrowo?

Wszelkie metody pod "normalnego" Windowsa 10 znalezione na internecie nie przynoszą skutku - w "advanced boot options" mamy tylko opcję wyłaczenia komputera i nic więcej... A zamiast "boot menu" mam czarny ekran i mogę tylko wcisnąć enter żeby system się normalnie uruchomił.

Sposoby stąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] też nie przynoszą skutku.

Opublikowano

one juz sa wylaczony

nakjwyzej musisz wlaczyc i wylaczyc jeszcze raz

a którym polecasz sposobem?

Próbowałem wł/wył twoją metodą w gpedit.msc i dalej nic.

Przez cmd również nic. Tryb testowy w ogóle się nie załącza.

Opublikowano

cr5_1.JPG

Jakim programem/pluginem uzyskać taki efekt menu start? Osobiście znam tylko classic start który zmienia na coś podobnego ale barwionego w kolor przewodni a to dużo bardziej mi się podoba.

Jest tez sposób aby zmienić kolorystykę okien eksplorera? Chociażby na grafitowy (taki co reszta) pacek u góry okna?

Opublikowano

Mam pytanie, jest jakiś sposób na podłączenie telefonu z windows mobile 10 lub windows phone? Aktualnie gdy go podpinam to nie widzi tego telefonu, w normalnej wersji wykrywało bez problemu. Inne telefony jak iphone czy coś na androidzie normalnie wykrywa.

Opublikowano

Tak, jest. Możesz to zrobić na maszynie wirtualnej np: Vmware Fusion, program możesz pobrać ze strony producenta a tu masz link

do videoturtoriala z przykładową instalacją Windows 10 na macu