Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z2 raz spadnie i tylny panel do wymiany... Doświadczyłem tego jak ten badziew spadł mi NA DYWAN z ok 30cm. 

Już lepiej tego S5, ale mimo wszystko polecam Lumie od Microsoft, wydajne, nie tną. Sam się przesiadłem na Lumie po Z2 i jestem mega zadowolony. Do 1000zł polecam Lumię 650 Dual SIM LTE [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Ja od siebie polecam Motorola/Lenovo Moto G3 przesiadka z Lumii ma również prawie czystego Androida 6.0.1 ,kupiłem go w promocji na x-komie 560 zł :)

Opublikowano

Tak sobie myślę , a moze warto sie zastanowić np nad telefonem z maxcoma ? konkretnie ms 514 ? Ma dość dobre paramtetry , tzn mnie odpowiadają ( wiadomo każdy ma inne potrzeby ) . cena - niecałe 500 zł 

Opublikowano

Chcę kupić smartfona zastanawiam się nad Samsung Galaxy J5 na dwie karty SIM. Zależy mi na dobrym ekranie, możliwości korzystania z poczty i programów biurowych (przeglądanie PDF, WORD) w miarę dobrym aparacie foto, bo nie zawsze ma się z sobą fotoaparat, a trzeba coś utrwalić, korzystanie z nawigacji i radia (słuchanie muzyki). W gry raczej nie gram więc tu nie mam wymogów. Może macie jakieś inne propozycje w podobnej cenie i specyfikacji. Z góry dziękuję za wszelkie porady.

Kolego  widzisz sam  że  ilu radzących  tyle różnych opinii  a może  tu ?  :  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]sam  pomyśl  sam  poczytaj  bo  jak przypadkiem trafisz na felerną sztukę a takie  się zdarzają  to będziesz  się "  pluł "  tylko na siebie to Twoja kasa  i tylko Twój wybór .

Opublikowano

Miałem 5 lat temu LG L9, po jakimś czasie padła płyta główna. Wymienili ją, ale później padło ładowanie jeśli bateria ma mniej niż 5%. Następnie miałem Samsunga galaxy s5, po 1,5 roku ekran zaczynał się psuć. Robiły się różne szumy na ekranie, czasami się w ogóle nie chciał włączać. Niedawno wyjąłem z niego wyświetlacz, ale to nic nie dało. Raz ekran działa raz nie, robi zwarcie przez co telefon się restartuje. Wreszcie przesiadłem się na IPhone, po 0,5 roku zero problemów. Kupiłem tez tablet Chuwi Hi10 Plus i mogę powiedzieć, że te chińskie rzeczy nie są takie złe.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

@ woj_ani217

Pomijam archeologię ;) , ale OK! Co w razie naliczenia przez celnych cła i vatu? Jak to obecnie wygląda, bo chyba na porządku dziennym odbywa się taka praktyka po dotarciu paczki z Chin?

@ Windows 10

Wspominanie telefonu sprzed 5 lat pasuje tylko do wieczorowej pory przy dobrym winie ;) Są pewne rzeczy, których na iOS nie da rady zrobić. Dlatego ostatnio Android zdeklasował Windowsa w ilości instalacji. Nie mam na myśli, że iPhony są złe. Na pewno nie są idealne, chociaż są dopracowane ;)

Opublikowano

Pomijam archeologię , ale OK! Co w razie naliczenia przez celnych cła i vatu? Jak to obecnie wygląda, bo chyba na porządku dziennym odbywa się taka praktyka po dotarciu paczki z Chin?

W takim przypadku jeśli cena przekracza ileś tam $$, żółci koledzy mają sposoby wysyłania poza opłatą celną :)

Wspominanie telefonu sprzed 5 lat pasuje tylko do wieczorowej pory przy dobrym winie Są pewne rzeczy, których na iOS nie da rady zrobić. Dlatego ostatnio Android zdeklasował Windowsa w ilości instalacji. Nie mam na myśli, że iPhony są złe. Na pewno nie są idealne, chociaż są dopracowane

jeszcze w ubiegłym roku korzystałem z nokii 500 na symbianie, później lumia 535, teraz blackberry q10 i powiem tak nie każdy ma parcie na nowości bo sa ludzie nie pokroju "gimbus" używający telefonu do dzwonienia, pisania sms, muzyki :D

Opublikowano

Wreszcie przesiadłem się na IPhone, po 0,5 roku zero problemów.

Ale wyczyn zapłacić za rzecz ze dwa razy więcej niż jest warta i być z tego dumnym.

Iphone ma kilka zalet [dobry ekran] i całą masę wad a tych jest zdecydowanie więcej niż zalet.

Brak dual sim 1 rok gwarancji i to telefonu za 3K, drogi serwis i wiele innych.

Opublikowano

Ale wyczyn zapłacić za rzecz ze dwa razy więcej niż jest warta i być z tego dumnym.

Iphone ma kilka zalet [dobry ekran] i całą masę wad a tych jest zdecydowanie więcej niż zalet.

Brak dual sim 1 rok gwarancji i to telefonu za 3K, drogi serwis i wiele innych.

Aktualizacje iOS przez 5 lat, pewność, że będzie długo służył i nie będzie się zacinał. Każdy telefon z lagoidem, który miałem po 0,5-1 roku zaczynał się zacinać, a szajsung s5 nie dość, że się zepsuł to nawet po przywróceniu do ustawień fabrycznych się dalej zacinał. Nawet stare IPhony na dzień dzisiejszy są dobrymi telefonami i się nie zacinają. Nie żałuje wydanych 3800zł na IPhone'a 7, wielka różnica w porównaniu z lagoidem.

Opublikowano

Aktualizacje iOS przez 5 lat, pewność, że będzie długo służył i nie będzie się zacinał. Każdy telefon z lagoidem, który miałem po 0,5-1 roku zaczynał się zacinać, a szajsung s5 nie dość, że się zepsuł to nawet po przywróceniu do ustawień fabrycznych się dalej zacinał. Nawet stare IPhony na dzień dzisiejszy są dobrymi telefonami i się nie zacinają. Nie żałuje wydanych 3800zł na IPhone'a 7, wielka różnica w porównaniu z lagoidem.

Polecam nowe blackberry przy nich iphony wymiękają :)

Opublikowano

Każdy telefon z lagoidem, który miałem po 0,5-1 roku zaczynał się zacinać, a szajsung s5 nie dość, że się zepsuł to nawet po przywróceniu do ustawień fabrycznych się dalej zacinał. 

Jestem pewien że nie miałeś nigdy telefonu z Windows Phone.

Miałem 3 lata starą na dzisiejsze czasy Lumię 710 i ten telefonik mimo tylko 512 MB RAM działał naprawdę dobrze, wręcz doskonale.

Ale wgrałem mu czysty soft od Nokii zamiast T-mobile z jakim go kupiłem.

Samsung ma na Androidzie najgorszą nakładkę na system ze wszystkich producentów.

Dobrą ma Huawei i nawet Sony ale te są awaryjne.

Opublikowano

Miałem 3 lata starą na dzisiejsze czasy Lumię 710 i ten telefonik mimo tylko 512 MB RAM działał naprawdę dobrze, wręcz doskonale.

To fakt lumia z 1gb ramu vs android z 1gb ramu niebo a ziemia :D

Opublikowano

Fakt  Lumia 635 z 512MB ram i Win10  działa lepiej od tel.. z androidem  1GB ram  telefon dla  użytkownika  co to potrzebuje  taki  tel... do dzwonienia  a nie do zabawy to bardzo dobra opcja. Co ten  telefon ( L 635 ) dostał  wycisk to aż  sam się dziwie że go nie  usmażyłem  ale za to  samsunga z  androidem  ( 1GB ram ) wykończyłem.

Za tą  cenę  i tak  dobrze działający  telefon  się chyba z androidem nie dostanie  a  kupowanie telefonu  za 2  czy 4  tyś ?  to jak  dla mnie  wodotrysk  no chyba  że komuś  akurat  taki jest niezbędny  do pracy albo ma tyle kasy  że  4 tyś  dla niego  tyle co dla mnie  40 groszy.

Czepiać można się zawsze i  wszystkiego ale  są  użytkownicy  , snoby i maniacy.

Opublikowano

Czy możecie polecić dzisiaj jakiś nowy smartfon do max 1k złotych, który ma łatwo wymienną baterię? Widzę, że Huawei, Xiaomi trzeba rozbierać. Na nie zwracałem uwagę z powodu wyższych parametrów niż Samsungi, LG. Kto dziś produkuje telefony z otwieraną tylną klapką, gdzie można wymienić baterię, zainstalować karty SIM (najlepiej dual SIM), micro SD i zarazem z najnowszym Androidem?

Opublikowano

Czy możecie polecić dzisiaj jakiś nowy smartfon do max 1k złotych, który ma łatwo wymienną baterię? Widzę, że Huawei, Xiaomi trzeba rozbierać. Na nie zwracałem uwagę z powodu wyższych parametrów niż Samsungi, LG. Kto dziś produkuje telefony z otwieraną tylną klapką, gdzie można wymienić baterię, zainstalować karty SIM (najlepiej dual SIM), micro SD i zarazem z najnowszym Androidem?

a ja ze swojej strony polecę Ci Blackberry Passport 4x2,2ghz 3gb ramu, obsługa aplikacji i gier z androida a tel kupisz za jakieś 400-700zł