Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem kolejny dzień w pracy i znów to samo.. "Ejj Kuba dlaczego jak zablokuje telefon nie gra mi Youtube!!!??"

Ideą tego tematu jest żebyśmy wypowiedziedzieli się dlaczego rootujemy swoje androidy :)

Ok.. Niech zacznę :)

Nie wyobrażam sobie telefonu z androidem bez roota.! Dlaczego? Dlatego bo mogę ustawić sobie szybszego fixa GPS, dlatego bo mogę słuchać youtuba nawet przy zablokowanym ekranie, dlatego bo używam greenify, dlatego bo xposed czyni cuda, dlatego bo Samsungi pieści Boeffla, dlatego bo jest V4A, dlatego bo można z Androidem zrobić tuning wszech czasów i jest Xda :) Mam wymieniać dalej?

A Ty za lubisz swojego andka z supersu???

Opublikowano

Nie pisz co jest konsekwencją roota!!

Napisałem ten temat dla ludzi, którzy słyszeli o roocie ale nie wiedzą co i jak.

Gwarancja gwarancją kto się decyduje na super usera powinien wiedzieć co go czeka.

Lecz z tą gwarancją to nie jest tak do końca.

Są sposoby, w niektórych modelach by cofnąć sobie gwarancje :)

Lecz to nie w tym temacie.

Więc dlaczego rootowałeś swoją słuchawkę???

Opublikowano

Bo działa mi PowerAmp pomimo że zapomniałem za niego zapłacić i wiele takich. W pierwszym tel przeczytałem ze to konieczne do czegoś tam. Kolejne to już przyzwyczajenie do PowerAmp. Przecież to nie z winy Root-a psują się słuchawki tylko z niedbalstwa producentów (kontroli jakości itp)

Wysłane z ZUK Z1 :-)

Opublikowano

Dlaczego? Ponieważ nie lubię ograniczeń. Android bez roota jest (prawie) jak Windows bez uprawnień administratora. Aplikacje dostarczone wraz z systemem przez producenta zapychają pamięć flash i RAM? Wystarczy zainstalować link2sd! Natrętne reklamy w aplikacjach? To instalujemy AdAway! Lubisz dźwięk, jesteś melomanem lub audiofilem? Są modyfikacje sprawiające że, urządzenie będzie grało lepiej, dla przykładu Extreme Music! Gry się tną, bo urządzenie jest zbyt mało wydajne? Nowy kernel, root i możemy zrobić overclocking na CPU i GPU oraz swapa, aby mieć więcej pamięci RAM!

Co do gwarancji. Podczas rootowania nabijają się liczniki flashowań, ale można je wyresetować, wyjątek stanowią nowe modele Samsunga z zabezpieczeniem KNOX na pokładzie.

Opublikowano

Pierwsze kroki na andku były w połowie utrudnione właśnie przez nawał tych preinstalowanych aplikacji od producenta.

Root był wybawieniem od tego.

Teraz służy do tego też, ale inne dodatki/aplikacje wymagające roota do których się przyzwyczaiłem, a trudno znaleźć zamiennik, który nie wymaga roota.

Aplikacji specjalnie nie ma co wymieniać, bo jest tego w pip i jeszcze trochę.

Opublikowano

A ja bo lubie sobie pogrzebać np w pliku builb.prop i innych plikach co by polepszyć działanie słuchawki o grach nie pisze bo od tego jest inne urządzonko, a usunięcie roota to 5sek no ale jak ktoś lubi dziewice to co można na to począć.

Opublikowano

Ja mam LG G2 i ten model nie ma żadnego bootloadera, nawet jest aplikacja którą wystarczy pobrać na oryginalny system i po minucie telefon zrotowany. Nie wyobrażam sobie andka bez xposed, greenify, gravitybox, luckypatcher.

Opublikowano

Ja mam LG G2 i ten model nie ma żadnego bootloadera

Ma - każdy Android ma bootloadera. Czasem nawet tak skutecznie zablokowany ( telefony z Orange ) że nic nie zrobisz ...

Z Twoim poziomem wiedzy nie korzystalbym z AutoRec ... mozesz sie zdziwic jak cos pojdzie nie tak.

Naskrobane przez Tapatalk z LG G Pad

Opublikowano

@

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]e

Masz rację źle napisałem. G2 ma bootloader ale nie jest zablokowany.

Poza tym ja pisałem o stumproot co po chwili robi roota a nie o autorecovery :)

Opublikowano

G2 ma bootloader ale nie jest zablokowany.

W wersji Orange jest.

Poza tym ja pisałem o stumproot

Jeszcze lepiej ;-) W tej chwili najbezpieczniejszym one-click root jest AutoRec - najbezpieczniejszym nie oznacza 100% bezpiecznym ;-)

Opublikowano

Dlaczego rootuję ? Nie lubię być ograniczany :) Zazwyczaj telefony mają mnóstwo bloatware od operatora w środku, które nie zawsze daje się odinstalować tradycyjnym sposobem. Dlatego właśnie root - odpalam TitaniumBackup i mogę pousuwać co tylko chcę, mam dowolność. To samo z aplikacjami do diagnostyki sieci, wardivingu etc. Nie wspominając już o łatwym robieniu wersji full aplikacji, oczywiście nie ponosząc z tego tytułu jakichkolwiek kosztów ;) Tutaj odsyłam do Freedo'a i Lucky Patcher.

Opublikowano

Dlaczego Rootuje ?? Dogrywam dodatki do softów niestandardowe motywy za pomocą xposed :) odblokowany bootloader custom rom i najczystszy android jaki można sobie sprawić bez żadnych google muzyka filmy itp. sam człowiek decyduje co może mieć w smartfonie a co nie :D

Opublikowano

A Ty za lubisz swojego andka z supersu???

Ja mam cm 13 i korzystam z ziintegrowanej obsługi roota ;) Nawet terminal mam odrazu ;) Moaab , lucky patcher ,xposed no i najważniejsze ( B)  :rolleyes: )Przenoszenie aplikacji na kartę msd :) :)

Ps. Knoxa nabiłem tydzień po zakupie tabletu XD XD

dla lucky patcher + xposed którym mogę czitować większość popularnych gier, dla resetu licencji poweramp :)

Poweramp był kiedyś za 1,50 zł ,ja kupiłem jeszcze nova launcher i FX plus ;)

Ja nie rootuje bo nie mam androida :D

Masz interloop ? Ja mam  B)

Opublikowano

@

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]e

Masz rację źle napisałem. G2 ma bootloader ale nie jest zablokowany.

Poza tym ja pisałem o stumproot co po chwili robi roota a nie o autorecovery :)

Każdy telefon ma bootloader, inaczej systemu nie wczytasz

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dlaczego rootuję ? 

Potrzebna możliwość wykonania każdego polecenia na telefonie (nie tylko user) ... Do tego lepsze kernele, często lepszy ROM oraz możliwość odtwarzania muzyki w youtube na wyłączonym ekranie (dzięki temu nawet moja dziewczyna ucieszyła się rootem na swym samsungu)

Xiaomi Redmi 5 Plus

kubulwg lubi to
Opublikowano

Pierdoła  i jak zwykle  dyskusja  " dudni  jak w studni  "  a jak nie masz komputera pod ręką to co ? a po co jest  TWRP  i jego narzędzia  to wszystko idzie  i tam zrobić.