sensejstg Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Jestem kolejny dzień w pracy i znów to samo.. "Ejj Kuba dlaczego jak zablokuje telefon nie gra mi Youtube!!!??" Ideą tego tematu jest żebyśmy wypowiedziedzieli się dlaczego rootujemy swoje androidy Ok.. Niech zacznę Nie wyobrażam sobie telefonu z androidem bez roota.! Dlaczego? Dlatego bo mogę ustawić sobie szybszego fixa GPS, dlatego bo mogę słuchać youtuba nawet przy zablokowanym ekranie, dlatego bo używam greenify, dlatego bo xposed czyni cuda, dlatego bo Samsungi pieści Boeffla, dlatego bo jest V4A, dlatego bo można z Androidem zrobić tuning wszech czasów i jest Xda Mam wymieniać dalej? A Ty za lubisz swojego andka z supersu??? Cytuj
bombardier Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 ale traci sie gwarancje w przypadku wielu modeli telefonów bo trzeba odblokowac bootloader Cytuj
sensejstg Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Nie pisz co jest konsekwencją roota!! Napisałem ten temat dla ludzi, którzy słyszeli o roocie ale nie wiedzą co i jak. Gwarancja gwarancją kto się decyduje na super usera powinien wiedzieć co go czeka. Lecz z tą gwarancją to nie jest tak do końca. Są sposoby, w niektórych modelach by cofnąć sobie gwarancje Lecz to nie w tym temacie. Więc dlaczego rootowałeś swoją słuchawkę??? Cytuj
WinSxS Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2015 Działają aplikacje typu Greenify czy Xposed Cytuj
TediPower Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Bo działa mi PowerAmp pomimo że zapomniałem za niego zapłacić i wiele takich. W pierwszym tel przeczytałem ze to konieczne do czegoś tam. Kolejne to już przyzwyczajenie do PowerAmp. Przecież to nie z winy Root-a psują się słuchawki tylko z niedbalstwa producentów (kontroli jakości itp) Wysłane z ZUK Z1 :-) Cytuj
Obuch Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Dlaczego? Ponieważ nie lubię ograniczeń. Android bez roota jest (prawie) jak Windows bez uprawnień administratora. Aplikacje dostarczone wraz z systemem przez producenta zapychają pamięć flash i RAM? Wystarczy zainstalować link2sd! Natrętne reklamy w aplikacjach? To instalujemy AdAway! Lubisz dźwięk, jesteś melomanem lub audiofilem? Są modyfikacje sprawiające że, urządzenie będzie grało lepiej, dla przykładu Extreme Music! Gry się tną, bo urządzenie jest zbyt mało wydajne? Nowy kernel, root i możemy zrobić overclocking na CPU i GPU oraz swapa, aby mieć więcej pamięci RAM! Co do gwarancji. Podczas rootowania nabijają się liczniki flashowań, ale można je wyresetować, wyjątek stanowią nowe modele Samsunga z zabezpieczeniem KNOX na pokładzie. Cytuj
bombardier Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 ja sie troche obawiam odblokowac bootloader w lg g4 Cytuj
k3vin Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Pierwsze kroki na andku były w połowie utrudnione właśnie przez nawał tych preinstalowanych aplikacji od producenta. Root był wybawieniem od tego. Teraz służy do tego też, ale inne dodatki/aplikacje wymagające roota do których się przyzwyczaiłem, a trudno znaleźć zamiennik, który nie wymaga roota. Aplikacji specjalnie nie ma co wymieniać, bo jest tego w pip i jeszcze trochę. Cytuj
Dziadek13 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 A ja bo lubie sobie pogrzebać np w pliku builb.prop i innych plikach co by polepszyć działanie słuchawki o grach nie pisze bo od tego jest inne urządzonko, a usunięcie roota to 5sek no ale jak ktoś lubi dziewice to co można na to począć. Cytuj
sensejstg Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 @obuch Święta prawda! Pytanie dlaczego producenci tak robią? Żerują na ludzkiej niewiedzy Te wszystkie serwisy okant d..y rozbić. PhoenixRom + Boeffla Cytuj
podlos Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Ja mam LG G2 i ten model nie ma żadnego bootloadera, nawet jest aplikacja którą wystarczy pobrać na oryginalny system i po minucie telefon zrotowany. Nie wyobrażam sobie andka bez xposed, greenify, gravitybox, luckypatcher. Cytuj
motomouse Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Ja mam LG G2 i ten model nie ma żadnego bootloadera Ma - każdy Android ma bootloadera. Czasem nawet tak skutecznie zablokowany ( telefony z Orange ) że nic nie zrobisz ... Z Twoim poziomem wiedzy nie korzystalbym z AutoRec ... mozesz sie zdziwic jak cos pojdzie nie tak. Naskrobane przez Tapatalk z LG G Pad Cytuj
podlos Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 @ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]e Masz rację źle napisałem. G2 ma bootloader ale nie jest zablokowany. Poza tym ja pisałem o stumproot co po chwili robi roota a nie o autorecovery Cytuj
motomouse Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 G2 ma bootloader ale nie jest zablokowany. W wersji Orange jest. Poza tym ja pisałem o stumproot Jeszcze lepiej ;-) W tej chwili najbezpieczniejszym one-click root jest AutoRec - najbezpieczniejszym nie oznacza 100% bezpiecznym ;-) Cytuj
razor1995 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dlaczego rootuję ? Nie lubię być ograniczany Zazwyczaj telefony mają mnóstwo bloatware od operatora w środku, które nie zawsze daje się odinstalować tradycyjnym sposobem. Dlatego właśnie root - odpalam TitaniumBackup i mogę pousuwać co tylko chcę, mam dowolność. To samo z aplikacjami do diagnostyki sieci, wardivingu etc. Nie wspominając już o łatwym robieniu wersji full aplikacji, oczywiście nie ponosząc z tego tytułu jakichkolwiek kosztów Tutaj odsyłam do Freedo'a i Lucky Patcher. Cytuj
deco164 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Dlaczego Rootuje ?? Dogrywam dodatki do softów niestandardowe motywy za pomocą xposed odblokowany bootloader custom rom i najczystszy android jaki można sobie sprawić bez żadnych google muzyka filmy itp. sam człowiek decyduje co może mieć w smartfonie a co nie Cytuj
VACek Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Ja nie rootuje bo nie mam androida Cytuj
podlos Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 dla lucky patcher + xposed którym mogę czitować większość popularnych gier, dla resetu licencji poweramp Cytuj
annonying_anoni Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 A Ty za lubisz swojego andka z supersu??? Ja mam cm 13 i korzystam z ziintegrowanej obsługi roota Nawet terminal mam odrazu Moaab , lucky patcher ,xposed no i najważniejsze ( )Przenoszenie aplikacji na kartę msd :) Ps. Knoxa nabiłem tydzień po zakupie tabletu XD XD dla lucky patcher + xposed którym mogę czitować większość popularnych gier, dla resetu licencji poweramp Poweramp był kiedyś za 1,50 zł ,ja kupiłem jeszcze nova launcher i FX plus Ja nie rootuje bo nie mam androida Masz interloop ? Ja mam Cytuj
Phobia Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 @ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]e Masz rację źle napisałem. G2 ma bootloader ale nie jest zablokowany. Poza tym ja pisałem o stumproot co po chwili robi roota a nie o autorecovery Każdy telefon ma bootloader, inaczej systemu nie wczytasz Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka Cytuj
blazejwiecha Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 Dlaczego rootuję ? Potrzebna możliwość wykonania każdego polecenia na telefonie (nie tylko user) ... Do tego lepsze kernele, często lepszy ROM oraz możliwość odtwarzania muzyki w youtube na wyłączonym ekranie (dzięki temu nawet moja dziewczyna ucieszyła się rootem na swym samsungu) Xiaomi Redmi 5 Plus kubulwg lubi to Cytuj
podlos Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 Ja kiedyś rotowałem też dla apki lucky patcher za której pomocą w niektórych grach można było kupować wszystko za 0zł Cytuj
C9S Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 youtube vanced działa bez roota Cytuj
bye1121 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 1 minutę temu, C9S napisał: youtube vanced działa bez roota A jeżeli działał i przestał, to wystarczy zrobić reinstalację vanced i usługi Cytuj
piosylant Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 Używałem kiedyś do usuwania śmieciowego softu od producentów/operatorów. Teraz robię to przez ADB bez Roota. Cytuj
RemixPL1994 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 4 minuty temu, P1O napisał: Używałem kiedyś do usuwania śmieciowego softu od producentów/operatorów. Teraz robię to przez ADB bez Roota. Jak to zrobić bez roota przez ADB? Cytuj
piosylant Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja sposób znalazłem gdzie indziej (nie pamiętam już), ale tutaj też fajnie to opisują. ...i to po polsku, Panie Krecik. Cytuj
Gość Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 Pierdoła i jak zwykle dyskusja " dudni jak w studni " a jak nie masz komputera pod ręką to co ? a po co jest TWRP i jego narzędzia to wszystko idzie i tam zrobić. Cytuj
piosylant Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2019 Wyluzuj. Tak palnąłem licząc (skutecznie) na odpowiedź, bo nie gadaliśmy od czasu CRU. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi