Skocz do zawartości

WĄTEK ARCHIWALNY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, oddaję Wam do testów anglojęzyczne wydanie Iot LTSC. Proszę o sprawdzenie przede wszystkim warstwy językowej oraz oczywiście czy posiada jakieś bugi, np zgłaszane w ostatniej wersji polskiej - bluescreeny na laptopach.

3 minuty temu, Kalafiorek X napisał(a):

Uuuu co taka bida nie ma extreme szybkiego rozruchu i kasacji defendera ? chyba że to dopiero rozgrzewka ? 

Extreme - w swoim czasie. To iso wymagało ode mnie 2 miesięcy pracy...
Nie ma i nie będzie niepewnych rozwiązań, a Defender - sprawdź sam, jest do wyboru przy instalacji - zostaje lub wylatuje

PZDR!

Opublikowano
2 minuty temu, srom-otnik napisał(a):

Hejka, oddaję Wam do testów anglojęzyczne wydanie Iot LTSC. Proszę o sprawdzenie przede wszystkim warstwy językowej oraz oczywiście czy posiada jakieś bugi, np zgłaszane w ostatniej wersji polskiej - bluescreeny na laptopach.

Extreme - w swoim czasie. To iso wymagało ode mnie 2 miesięcy pracy...
Nie ma i nie będzie niepewnych rozwiązań, a Defender - sprawdź sam, jest do wyboru przy instalacji - zostaje lub wylatuje

PZDR!

Eee to za**biście 😜 a ten optymalizator z grafiką czy jak tam zwał, robisz to dalej ? 

Opublikowano

Witam , za instalowałem i po wybraniu aktualizacji po restarcie bluescreen , czyli to samo co w wersji z 8.08.25 .

Poradziłem sobie czytając poradę żeby w trybie awaryjnym zastosować polecenie: sfc /scannow.

Naj lepiej dograć język Polski po dograniu wszystkich aktualizacji . Świetna robota ,dzięki .

Opublikowano

29 minut temu, WiesioKa napisał(a):

Witam , za instalowałem i po wybraniu aktualizacji po restarcie bluescreen , czyli to samo co w wersji z 8.08.25 .

Poradziłem sobie czytając poradę żeby w trybie awaryjnym zastosować polecenie: sfc /scannow.

Naj lepiej dograć język Polski po dograniu wszystkich aktualizacji . Świetna robota ,dzięki .

O widzisz, to b. ważna informacja.

Podaj proszę detale czy to laptop, czy pecet. W którym dokładnie momencie dochodzi do BS? Co wybierałeś na jakim etapie gdy ukazał się pulpit - wykonałeś kompresję, usunąłeś defendera, po którym restarcie był BS?

U mnie ani razu BS nie bylo więc przecieram oczy ze zdumienia.

Każdy szczegół może być tym, który pomoże mi wylapać przyczynę. 

Opublikowano

Tak dokonałem kompresji , usunełem defendera i po ponownym uruchomieniu włączyłem w optymizatorze usług aktualizacjie i pobieranie sterowników ,

restart i 4s normalnie i  bluescreen . Komputer  HP ProDesk 600 G3 DM. Tak jak pisałem wcześniej , to samo było w wersji z 8.08.25.

Opublikowano
10 minut temu, srom-otnik napisał(a):

Nie usuwałem żądnych klawiatur

Przy instalacji nie ma wyboru 🙂 może u mnie przeskoczyło. 

Jeżeli chodzi o "zachowanie" to tak samo jak u "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]"

Opublikowano

Wracam do błędu może się rozjaśni

Instalowałem bez kompresowania

z defenderem i bez,ze sterownikami i bez

dalej był błąd,skopiowałem skrypt do winJG11LTSC

z stycznia działa bez problemu tylko po angielsku

Może zmieniłeś wersje systemu .

Na starym drugim kom działa bez problemu.

Aktywacja,aktualizacja i spolszczenie.

Opublikowano
17 godzin temu, WiesioKa napisał(a):

Sebio , drukarka działa dobrze , ja mam po wi-fi . Kilka razy instalowałem inne mody Srom-otnika i nie miałem prblemu z drukarką.

Chodzi o nowe mody ltsc i po wifi drukarka 

Opublikowano
W dniu 21.09.2025 o 08:11, srom-otnik napisał(a):

Mam prośbę do osób i których wystąpił BS na tej wersji lub polskiej, aby sprawdzili czy występuje on tylko przy  wybraniu w Optymalizatorze ustawień fabrycznych po instalacji systemu.

Z góry bardzo dziękuję!

U mnie na poprzedniej spolszczonej wersji jak i na tej czy to z WU czy na tej tutaj albo blue screen albo przestaje działać klawiatura, na poprzedniej spolszczonej wersji, dodatkowo zainstalowałem dla próby 2 distra Linuxa archa i Debiana i wszystko bez najmniejszych problemów , próbę z sfc/scannow też robiłem i to samo laptop to aspire e573g