srom-otnik Opublikowano 19 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 WĄTEK ARCHIWALNY LaptopIpc, boniek, moszter i 5 innych lubią to Cytuj
Kalafiorek X Opublikowano 19 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 Uuuu co taka bida nie ma extreme szybkiego rozruchu i kasacji defendera ? chyba że to dopiero rozgrzewka ? swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 19 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 Hejka, oddaję Wam do testów anglojęzyczne wydanie Iot LTSC. Proszę o sprawdzenie przede wszystkim warstwy językowej oraz oczywiście czy posiada jakieś bugi, np zgłaszane w ostatniej wersji polskiej - bluescreeny na laptopach. 3 minuty temu, Kalafiorek X napisał(a): Uuuu co taka bida nie ma extreme szybkiego rozruchu i kasacji defendera ? chyba że to dopiero rozgrzewka ? Extreme - w swoim czasie. To iso wymagało ode mnie 2 miesięcy pracy... Nie ma i nie będzie niepewnych rozwiązań, a Defender - sprawdź sam, jest do wyboru przy instalacji - zostaje lub wylatuje PZDR! swiniarobert69, gumish93, komati i 3 innych lubią to Cytuj
Kalafiorek X Opublikowano 19 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 2 minuty temu, srom-otnik napisał(a): Hejka, oddaję Wam do testów anglojęzyczne wydanie Iot LTSC. Proszę o sprawdzenie przede wszystkim warstwy językowej oraz oczywiście czy posiada jakieś bugi, np zgłaszane w ostatniej wersji polskiej - bluescreeny na laptopach. Extreme - w swoim czasie. To iso wymagało ode mnie 2 miesięcy pracy... Nie ma i nie będzie niepewnych rozwiązań, a Defender - sprawdź sam, jest do wyboru przy instalacji - zostaje lub wylatuje PZDR! Eee to za**biście a ten optymalizator z grafiką czy jak tam zwał, robisz to dalej ? swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 19 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2025 14 minut temu, Kalafiorek X napisał(a): Eee to za**biście a ten optymalizator z grafiką czy jak tam zwał, robisz to dalej ? Tak, rozwijam go. Tu jest dopiero jedno małe okno wyboru ustawien fabrycznych lub zoptymalizowanych napisane w innym języku sktyptowym. Będę oczywiście to rozwijał. starcraft2fan, Kocurek i swiniarobert69 lubią to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 20 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 Witam , za instalowałem i po wybraniu aktualizacji po restarcie bluescreen , czyli to samo co w wersji z 8.08.25 . Poradziłem sobie czytając poradę żeby w trybie awaryjnym zastosować polecenie: sfc /scannow. Naj lepiej dograć język Polski po dograniu wszystkich aktualizacji . Świetna robota ,dzięki . swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 20 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 29 minut temu, WiesioKa napisał(a): Witam , za instalowałem i po wybraniu aktualizacji po restarcie bluescreen , czyli to samo co w wersji z 8.08.25 . Poradziłem sobie czytając poradę żeby w trybie awaryjnym zastosować polecenie: sfc /scannow. Naj lepiej dograć język Polski po dograniu wszystkich aktualizacji . Świetna robota ,dzięki . O widzisz, to b. ważna informacja. Podaj proszę detale czy to laptop, czy pecet. W którym dokładnie momencie dochodzi do BS? Co wybierałeś na jakim etapie gdy ukazał się pulpit - wykonałeś kompresję, usunąłeś defendera, po którym restarcie był BS? U mnie ani razu BS nie bylo więc przecieram oczy ze zdumienia. Każdy szczegół może być tym, który pomoże mi wylapać przyczynę. swiniarobert69 lubi to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 20 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 Tak dokonałem kompresji , usunełem defendera i po ponownym uruchomieniu włączyłem w optymizatorze usług aktualizacjie i pobieranie sterowników , restart i 4s normalnie i bluescreen . Komputer HP ProDesk 600 G3 DM. Tak jak pisałem wcześniej , to samo było w wersji z 8.08.25. swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 20 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 Ok, dzięki będę badał temat swiniarobert69 lubi to Cytuj
Icogoo Opublikowano 20 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 nie ma co klepać ten sam system 25h2 za rogiem bez sensu się męczyć to samo widze tylko w eng swiniarobert69 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 21 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 Mam prośbę do osób i których wystąpił BS na tej wersji lub polskiej, aby sprawdzili czy występuje on tylko przy wybraniu w Optymalizatorze ustawień fabrycznych po instalacji systemu. Z góry bardzo dziękuję! Cytuj
daytek 2 Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 Gdy od razu włączyłem optymalizacja usług działa dobrze. Przy usługach fabrycznych jast błąd . Stop code:CRITICAL_PROCESS_DIED Cytuj
srom-otnik Opublikowano 21 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 Super, mamy to, dziękuje Cytuj
sebio Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 czy dalej wystepuje problem drukowania bo ostatnie mody bynajmniej u mnie blokowały możliwosc drukowania nawet po pozytywnym zaistalowaniu sterowników drukarki Cytuj
WiesioKa Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 Sebio , drukarka działa dobrze , ja mam po wi-fi . Kilka razy instalowałem inne mody Srom-otnika i nie miałem prblemu z drukarką. Cytuj
stens Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 Rozumiem język angielski, ale klawiaturę polską byś mógł zostawić. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 21 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 25 minut temu, stens napisał(a): Rozumiem język angielski, ale klawiaturę polską byś mógł zostawić. Nie usuwałem żądnych klawiatur swiniarobert69 lubi to Cytuj
stens Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 10 minut temu, srom-otnik napisał(a): Nie usuwałem żądnych klawiatur Przy instalacji nie ma wyboru może u mnie przeskoczyło. Jeżeli chodzi o "zachowanie" to tak samo jak u "[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]" Cytuj
daytek 2 Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 Wracam do błędu może się rozjaśni Instalowałem bez kompresowania z defenderem i bez,ze sterownikami i bez dalej był błąd,skopiowałem skrypt do winJG11LTSC z stycznia działa bez problemu tylko po angielsku Może zmieniłeś wersje systemu . Na starym drugim kom działa bez problemu. Aktywacja,aktualizacja i spolszczenie. swiniarobert69 lubi to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 Dziwne , sprawdzałem teraz optymizatora usług i dziala dobrze , jedna i druga opcja . No niestety , dziś uruchomiłem i BS , wróciłem do wersji z 22.07.25. srom-otnik lubi to Cytuj
sebio Opublikowano 22 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2025 17 godzin temu, WiesioKa napisał(a): Sebio , drukarka działa dobrze , ja mam po wi-fi . Kilka razy instalowałem inne mody Srom-otnika i nie miałem prblemu z drukarką. Chodzi o nowe mody ltsc i po wifi drukarka Cytuj
WiesioKa Opublikowano 22 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2025 54 minuty temu, sebio napisał(a): Chodzi o nowe mody ltsc i po wifi drukarka Tak . Cytuj
srom-otnik Opublikowano 22 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2025 Hej, wrzucam nowe testowe iso, mam nadzieję, że tym razem obejdzie się bez BSODów, choć przyznam szczerze - nie daję gwarancji. Problem jest o tyle upierdliwy, że u mnie nigdy nie wystąpił i muszę go szukać niemal po omacku. Oby się udało... Grzegorz83 i JanKo66 lubią to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 22 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2025 No niestety , dalej to samo BS , wróciłem do wersji z 22.07.25 . Cytuj
andere Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 W dniu 21.09.2025 o 08:11, srom-otnik napisał(a): Mam prośbę do osób i których wystąpił BS na tej wersji lub polskiej, aby sprawdzili czy występuje on tylko przy wybraniu w Optymalizatorze ustawień fabrycznych po instalacji systemu. Z góry bardzo dziękuję! U mnie na poprzedniej spolszczonej wersji jak i na tej czy to z WU czy na tej tutaj albo blue screen albo przestaje działać klawiatura, na poprzedniej spolszczonej wersji, dodatkowo zainstalowałem dla próby 2 distra Linuxa archa i Debiana i wszystko bez najmniejszych problemów , próbę z sfc/scannow też robiłem i to samo laptop to aspire e573g Cytuj
srom-otnik Opublikowano 23 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 Dzięki, szukam dalej Cytuj
daytek 2 Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 Potwierdzam dalej ten sam błąd. Na Dellu Stary Lenovo działa jak szalony. Klawiatura będzie po polsku gdy wgra się spolszczenie to są 4 pliki. Cytuj
WiesioKa Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 daytek2 , mógbyś dać linka do tych 4 plików. Cytuj
daytek 2 Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 Włącz Ustawienia-Czas i język-Język i region-Preferowane języki-Dodaj język wybierasz Polski i sam windows siąga te pliki. Cytuj
WiesioKa Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 daytek2 , to wiem , myślałem że masz inny sposób. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi