daytek 2 Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 Inny sposób to z iso windowsa usuń plik o nazwie autounttend, w tedy będziesz mógł przy instalacji wybrać klawiaturę. Gdy komp nie spełnia wymogów , w ryfusie zaznacz 1 pozycje. Cytuj
WiesioKa Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 26 minut temu, daytek 2 napisał(a): Inny sposób to z iso windowsa usuń plik o nazwie autounttend, w tedy będziesz mógł przy instalacji wybrać klawiaturę. Gdy komp nie spełnia wymogów , w ryfusie zaznacz 1 pozycje. Poczekam na polską wersję Mistrza Srom-otnika . Cytuj
srom-otnik Opublikowano 23 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 Hej, mam do zbadania jeszcze chyba dwa słabe punkty, w tym wydaniu i następnym zobaczę, czy moje podejrzenia są słuszne. Jeśli dobrze liczę - to przedostatnie iso testujące BSODa, który ciągnie się za moimi wydaniami od 8go sierpnia. Wprowadziłem wtedy duuuużo innowacji w różnych obszarach i teraz to przetrząsam szukając winnej jednej linijki lub cyferki. Szkoda, że BSOD nie wystąpił u mnie, bo nigdy nie wypuściłbym czegoś takiego do Waszego testowania/użytkowania. Dajecie od razu znać, czy jest powtórka z rozrywki. Jeśli będzie, to pewnie dziś będzie kolejne iso. Do skutku, nie zostawię tego tak Kocurek lubi to Cytuj
stens Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 chyba nie to iso [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 23 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 4 minuty temu, stens napisał(a): chyba nie to iso Dzięki, poprawione! stens lubi to Cytuj
stens Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 56 minut temu, srom-otnik napisał(a): Dzięki, poprawione! Ustawienia Microsoft i znowu blue screen Cytuj
srom-otnik Opublikowano 23 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 8 minut temu, stens napisał(a): Ustawienia Microsoft i znowu blue screen A zoptymalizowane? Cytuj
stens Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 3 minuty temu, srom-otnik napisał(a): A zoptymalizowane? Już nie zdążyłem. srom-otnik lubi to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 To samo . srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 23 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 Jedziemy dalej, testujcie! Cytuj
gumish93 Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 (edytowane) U mnie bsod wyskakuje po wyborze SSD/nvme i po wybraniu nie kompresowania dysku ... Nie idzie dalej ... Edytowane 23 Września 2025 przez gumish93 Cytuj
srom-otnik Opublikowano 23 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 Na tym pliku, który udostępniłem pół godziny temu? 1 minutę temu, gumish93 napisał(a): U mnie bsod wyskakuje po wyborze SSD/nvme i po wybraniu nie kompresowania dysku ... Nie idzie dalej ... Cytuj
gumish93 Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 (edytowane) 3 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Na tym pliku, który udostępniłem pół godziny temu? No tak, te ISO. Wróciłem po 17 , zauważyłem nowe iso , więc teścik zrobię. A tu to samo jak w 11 LTSC jak i PRO. Co do Ciebie pretensji nie mam. Wróciłem do JG 10 21H2 LTSC i podniosłem do 22H2 . I tak zostaje. Edytowane 23 Września 2025 przez gumish93 srom-otnik lubi to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 23 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2025 Tym razem nawet nie uruchomiłem optymizatora. srom-otnik lubi to Cytuj
stens Opublikowano 24 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 11 godzin temu, srom-otnik napisał(a): a teraz? Ustawienia Microsoft i znowu blue screen Cytuj
srom-otnik Opublikowano 24 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 3 minuty temu, stens napisał(a): Ustawienia Microsoft i znowu blue screen A zoptymalizowane? Cytuj
stens Opublikowano 24 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 11 minut temu, srom-otnik napisał(a): A zoptymalizowane? Nie. srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 24 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 Uff, dziękuję za cierpliwość. Bardzo zawęziłem krąg podejrzeń. Zaraz kolejny obraz Cytuj
starcraft2fan Opublikowano 24 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 czołem, jak wleci nowe iso to też postawię na wirtualce do testu, bo potrzebuję nowego wydania na lapki znajomych. Cytuj
boniek Opublikowano 24 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 Nawet nie wiem, w którym momencie wywaliło BS. Ale na pewno: nie robiłem kompresji, podłączyłem się do neta, zainstalowałem chrome, użyłem massgrave, włączyłem domyślne ustawienia optymalizatora, jeszcze zdążył się pokazać komunikat czy ma pobierać stery i teraz nie wiem czy zdążył się zresetować czy podczas restartu wywaliło CRITICAL_PROCESS_DIED Już widzę że nic z tego nie będzie. Kolejne dwa odpalenia systemu i wywala BS. srom-otnik lubi to Cytuj
andere Opublikowano 24 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 W dniu 23.09.2025 o 08:38, daytek 2 napisał(a): Potwierdzam dalej ten sam błąd. Na Dellu Stary Lenovo działa jak szalony. Klawiatura będzie po polsku gdy wgra się spolszczenie to są 4 pliki. to mógłbyś podać jakie to pliki bo mój umysł ,nie ogarnia, a próbowałem co tylko sie dało i wiem jak w windzie zrobić Sam system jak wspomniałem jest mega szybki, na 4 Gb ramu i starym core i3 idzie jak piorun, Cytuj
srom-otnik Opublikowano 24 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 Hejka, proszę o kolejny test, a jeśli nie wypali, mam jeszcze jedno rozwiązanie awaryjne w rezerwie. Ta ostania ewentualność jeśli się nie powiedzie, będzie oznaczać, że gdzieś skopałem coś w iso, a nie w tweakach poinstalacyjnych. Ale nie wyprzedzajmy faktów. Proszę o szybki test na ustawieniach zoptymalizowanych i domyślnych. Tylko tyle. Dzięki. ISO jest z datą 24.09 - bo zrobione tuż przed północą. gumish93 i starcraft2fan lubią to Cytuj
WiesioKa Opublikowano 25 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2025 Tym , razem nawet nie utworzyłem konta i BS . Cytuj
srom-otnik Opublikowano 25 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2025 Nie pokazal się nawet pulpit? Czyli skopane jest coś w obrazie bazowym a nie w skryptach. Muszę zrobić nowe iso, bo to jest skażone. Dzięki za cierpliwość. Temat będzie kontynuowany Cytuj
boniek Opublikowano 25 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2025 Postawiłem ostatni obraz systemu na vboxie. Po domyślnych ustawieniach optymalizacji i restarcie...póki co nie ma BS srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 25 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2025 U mnie nigdy nie było na VBox ani na PCecie, żadnych BSODów, co nie jest wcale pocieszeniem, bo o tyle trudniej znaleźć mi powód BSów Proszę o test na lapkach, na których wywalało BSy boniek lubi to Cytuj
boniek Opublikowano 25 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2025 3 minuty temu, srom-otnik napisał(a): U mnie nigdy nie było na VBox ani na PCecie, żadnych BSODów, co nie jest wcale pocieszeniem, bo o tyle trudniej znaleźć mi powód BSów Proszę o test na lapkach, na których wywalało BSy No właśnie. Bardzo dobrze Cię rozumiem. Po pracy postawię obraz na sprzęcie i dam znać. srom-otnik lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi