Skocz do zawartości

WĄTEK ARCHIWALNY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, daytek 2 napisał(a):

Inny sposób to z iso windowsa usuń plik o nazwie autounttend,

w tedy będziesz mógł przy instalacji wybrać klawiaturę.

Gdy komp nie spełnia wymogów , w ryfusie zaznacz 1 pozycje.

Poczekam na polską wersję Mistrza Srom-otnika .

Opublikowano

Hej, mam do zbadania jeszcze chyba dwa słabe punkty, w tym wydaniu i następnym zobaczę, czy moje podejrzenia są słuszne. Jeśli dobrze liczę - to przedostatnie iso testujące BSODa, który ciągnie się za moimi wydaniami od 8go sierpnia. Wprowadziłem wtedy duuuużo innowacji w różnych obszarach i teraz to przetrząsam szukając winnej jednej linijki lub cyferki. Szkoda, że BSOD nie wystąpił u mnie, bo nigdy nie wypuściłbym czegoś takiego do Waszego testowania/użytkowania.
Dajecie od razu znać, czy jest powtórka z rozrywki. Jeśli będzie, to pewnie dziś będzie kolejne iso. Do skutku, nie zostawię tego tak :0shoot:

Kocurek lubi to
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

Na tym pliku, który udostępniłem pół godziny temu?

No tak, te ISO. Wróciłem po 17 , zauważyłem nowe iso , więc teścik zrobię. A tu to samo jak w 11 LTSC jak i PRO. Co do Ciebie pretensji nie mam.

Wróciłem do JG 10 21H2 LTSC i podniosłem do 22H2 :D . I tak zostaje.

Edytowane przez gumish93
srom-otnik lubi to
Opublikowano

Nawet nie wiem, w którym momencie wywaliło BS. Ale na pewno: nie robiłem kompresji, podłączyłem się do neta, zainstalowałem chrome, użyłem massgrave, włączyłem domyślne ustawienia optymalizatora, jeszcze zdążył się pokazać komunikat czy ma pobierać stery i teraz nie wiem czy zdążył się zresetować czy podczas restartu wywaliło CRITICAL_PROCESS_DIED

Już widzę że nic z tego nie będzie. Kolejne dwa odpalenia systemu i wywala BS.

srom-otnik lubi to
Opublikowano
W dniu 23.09.2025 o 08:38, daytek 2 napisał(a):

Potwierdzam dalej ten sam błąd. Na Dellu

Stary Lenovo działa jak szalony.

Klawiatura będzie po polsku gdy wgra się spolszczenie

to są 4 pliki.

to mógłbyś podać jakie to pliki bo mój umysł ,nie ogarnia, a próbowałem co tylko sie dało i wiem jak w windzie zrobić

Sam system jak wspomniałem jest mega szybki, na 4 Gb ramu i starym core i3 idzie jak piorun,

Opublikowano

Hejka, proszę o kolejny test, a jeśli nie wypali, mam jeszcze jedno rozwiązanie awaryjne w rezerwie. Ta ostania ewentualność jeśli się nie powiedzie, będzie oznaczać, że gdzieś skopałem coś w iso, a nie w tweakach poinstalacyjnych. Ale nie wyprzedzajmy faktów. Proszę o szybki test na ustawieniach zoptymalizowanych i domyślnych. Tylko tyle. Dzięki.

ISO jest z datą 24.09 - bo zrobione tuż przed północą. 

Opublikowano
3 minuty temu, srom-otnik napisał(a):

U mnie nigdy nie było na VBox ani na PCecie, żadnych BSODów, co nie jest wcale pocieszeniem, bo o tyle trudniej znaleźć mi powód BSów 

🫤

Proszę o test na lapkach, na których wywalało BSy 

No właśnie. Bardzo dobrze Cię rozumiem. Po pracy postawię obraz na sprzęcie i dam znać.

srom-otnik lubi to