Skocz do zawartości

Windows 11 24H2 IoT Enterprise LTSC TC PL – TheCompany

Który wygląd systemu został przez Ciebie wybrany?  

124 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który wygląd systemu został przez Ciebie wybrany?

• Mystic Jungle
      62
    • Standard
      62

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejne testy Wifi odnajdowanie uruchamianie i przypisywani - OK

Bluetooh Bardzo szybko Wyszukuje Paruje Łączy i zapamiętuje - OK

No i drukarki drukowanie wszystko - OK

No BRAWO 🙂🙂🙂

I jeszcze całość po zainstalowaniu systemu plus wszystkie stery i w moim przypadku ROG CROSSHAIR X670E HERO i  procesora   16-Core AMD Ryzen 9 7950X3D instalka całego balastu ASUS to zajęte 35 GB na SSD Adata  SU 800 no i dojdzie tylko OFFICE.

Tak że jak dla mnie spoko

Pozdrawiam

Kocurek lubi to
Opublikowano
21 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

Kolejne testy Wifi odnajdowanie uruchamianie i przypisywani - OK

Bluetooh Bardzo szybko Wyszukuje Paruje Łączy i zapamiętuje - OK

No i drukarki drukowanie wszystko - OK

No BRAWO 🙂🙂🙂

I jeszcze całość po zainstalowaniu systemu plus wszystkie stery i w moim przypadku ROG CROSSHAIR X670E HERO i  procesora   16-Core AMD Ryzen 9 7950X3D instalka całego balastu ASUS to zajęte 35 GB na SSD Adata  SU 800 no i dojdzie tylko OFFICE.

Pozdrawiam

Za chwilę opublikowany zostanie nowy obraz, również z przyjemnym, opcjonalnym instalatorem online pakietu biurowego Office, który znajdziesz w katalogu `!Dodatki`. W sumie mogę zachęcić do reinstalacji, jeżeli po włączeniu `Secure Boot` masz problem z uruchomieniem systemu.

21 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

Pozdrawiam

A to witam serdecznie kolegę na podobnej platformie, na której pracuję - równieź x670e, ale MSI (ze względu na to, że MSI ma mniejsze kombinacje ze sterownikami dla Win7 w porównaniu do Asusa), ale procesor już mamy taki sam. Wymieniamy na 9950X3D? :D 

Groszek1962 lubi to
Opublikowano

Z takimi pracami to raczej niewielkie problemy, a może żadne. Potestujemy  do bólu i na pewno po kilku dniach będzie  konkrety. OK

No to zatem czekam

🙂🙂🙂 Gotów na wyzwanie i próbę

Pozdrawiam - Czekam a raczej Czekamy

Opublikowano
W dniu 12.03.2025 o 15:31, Groszek1962 napisał(a):

Czy już jest można SSAć ?

OK już widzę. Czekać {: 🙂🙂 

Jakieś 15 minut:

2Nmue1x.png

Pixeldrain albo mnie bardziej polubił, albo nie lubi Windows 7 - bo teraz z Windows 11 wrzucam.

W pierwszej kolejności na Pixeldraina. Niestety obraz tylko sprawdzony pobieżnie na wirtualnej maszynie,

test instalacji z pendrive nagranym `Rufusem 4.6` zrobię po publikacji - więc to taki gorący kartofel jest wrzucany,

ryzykuję, bo prawdopodobieństwo popełnienia błędu przy opracowywaniu aktualizacji jest niskie.

[edit]

@Groszek1962 - dłużej to potrwa, bo przed chwilą zauważyłem nowe aktualizacje:

Cytat

2025-03 Aktualizacja zbiorcza dla systemu Windows 11 Version 24H2 dla systemów opartych na architekturze x64 (KB5053598) - to dołożę, skoro jest okazja, bo przy instalacji online z podłączonym kablem nie ma "pełnego doświadczenia" - parafrazując Microsoft :)

.

Opublikowano
W dniu 12.03.2025 o 19:04, Groszek1962 napisał(a):

I jak idzie wstawka. Czekamy 🙂🙂🙂 

Wkrótce wrócę z informacjami - właśnie oczyszczam obraz + jeszcze chcę przetestować na wszelki wypadek, ale warto jeszcze chwilę uzbroić się w cierpliwość - zajrzyj do changelog z postu #1 z dnia dzisiejszego co będzie.

[edit]

Obraz gotowy - linki w pierwszej wiadomości.

W dniu 12.03.2025 o 14:06, Groszek1962 napisał(a):

Na razie  Nic  Dodać Nic ująć jeśli szkolili Najlepsi to MUSI DZIAŁAĆ I DAĆ EFEKT KOŃCOWY

🙂🙂🙂 

To też rzadka okazja ujrzeć, jak to jest wypuścić człowieka po 15 latach zamkniętego z Windows 7. Jak zobaczyłem nowy interfejs użytkownika Windows 10, a potem Windows 11, to wyglądałem tak:

rkFIxet.png

Dopiero Windows 10 od A-Team udowodnił mi, że są jakieś perspektywy dla tych nowych systemów.

JanKo66 lubi to
Opublikowano

Sugestia: Do systemu jest dołączony pre-aktywowany StartAllBack - znacznie lepszym rozwiązaniem będzie dodanie tam wersji trial kto będzie chciał aktywuje go sobie w własnym zakresie lub zakupi lickę za parę złotych

Kocurek lubi to
Opublikowano
38 minut temu, ITFun napisał(a):

Sugestia: Do systemu jest dołączony pre-aktywowany StartAllBack - znacznie lepszym rozwiązaniem będzie dodanie tam wersji trial kto będzie chciał aktywuje go sobie w własnym zakresie lub zakupi lickę za parę złotych

Autor programu musiałby się wkupić w moje łaski, albo imprezować ze mną - jak tu:

Miałby wtedy mocne karty do negocjacji ze mną.

Do tego czasu można nadpisać oryginalnym instalatorem `StartAllBack` preaktywowaną wersję i dorzucić swój klucz, ew. jak bardzo będzie Tobie/innym zależeć mogę zrobić narzędzie zmieniające `StartAllBack` w wersję trial i  dorzucić do katalogu `!Dodatki` - 2x klik i będzie wersja trial - taki kompromis ode mnie - proszę o potwierdzenie, że takie rozwiązanie będzie satysfakcjonujące i jest zapotrzebowanie na to narzędzie.

Edycja TC jest niszowa w porównaniu do wydań @NiKKA.Labs, @srom-otnik, @Mr.T, @Nieobecny - takie tam wydawnictwo dla światka rolniczego, na zacofane wsie - @VACek potwierdzi.

Opublikowano
26 minut temu, Kocurek napisał(a):

Autor programu musiałby się wkupić w moje łaski, albo imprezować ze mną - jak tu:

Miałby wtedy mocne karty do negocjacji ze mną.

Do tego czasu można nadpisać oryginalnym instalatorem `StartAllBack` preaktywowaną wersję i dorzucić swój klucz, ew. jak bardzo będzie Tobie/innym zależeć mogę zrobić narzędzie zmieniające `StartAllBack` w wersję trial i  dorzucić do katalogu `!Dodatki` - 2x klik i będzie wersja trial - taki kompromis ode mnie - proszę o potwierdzenie, że takie rozwiązanie będzie satysfakcjonujące i jest zapotrzebowanie na to narzędzie.

Edycja TC jest niszowa w porównaniu do wydań @NiKKA.Labs, @srom-otnik, @Mr.T, @Nieobecny - takie tam wydawnictwo dla światka rolniczego, na zacofane wsie - @VACek potwierdzi.

Ale ode mnie to się od.ierdol szczeniaku :)

Opublikowano
Teraz, Kocurek napisał(a):

Mi to do jajec nie doskakujesz to po pierwsze, po kolejne powinieneś już dawno dostać bana za reklamowanie się i swoich przewałek :) Ale jak widać dla administracji jesteś pionkiem i ma wywalone na ciebie.

Opublikowano

Co do tych rzekomych "przewałków" - cieszę się niekaralnością i dementuję, że jakiekolwiek przewałki mają/miały miejsce. Wolę zawczasu te pomówienia dementować, bo niektórzy w swoich "urojeniach" za daleko potrafili zabrnąć i kończyło się to art. 212 kk. Niestety - nawet ja nie potrafię prześledzić całego internetu i zdementować każdą nieprawdziwą pogłoskę / pomówienie na mój temat - nieraz zwyczajnie mi się nie chce.

A potem tacy ludzie jak ty - myślą, że coś wiedzą i powtarzają jak echo nieprawdę przeczytaną w internecie, a nawet nie zweryfikują tego, co przeczytali.

Jak wspomniałem - znam takich jak ty - cwaniakują do czasu w internecie, ale jak co do czego przychodzi, to nie mają jakichkolwiek dowodów i robi się smutno, jak okazuje się, że robi się problem, bo pomówienia publiczne to nic przyjemnego - na końcu pokornieją i sami nie wiedzą czemu wobec mnie taką agresją się kierowali, bo okazuje się, że nie mieli podstaw - oczywiście, jeżeli masz jakieś dowody przeciwko mnie - to proponuję zgłosić to organom ścigania.

Oby wtedy twoje brudy nie wyszły na światło dzienne :) 

Opublikowano
11 minut temu, Kocurek napisał(a):

Co do tych rzekomych "przewałków" - cieszę się niekaralnością i dementuję, że jakiekolwiek przewałki mają miejsce. Wolę zawczasu te pomówienia dementować, bo niektórzy w swoich "urojeniach" za daleko potrafili zabrnąć i kończyło się to art. 212 kk. Niestety - nawet ja nie potrafię prześledzić całego internetu i zdementować każdą nieprawdziwą pogłoskę / pomówienie na mój temat - nieraz zwyczajnie mi się nie chce.

A potem tacy ludzie jak Ty - myślą, że coś wiedzą i powtarzają jak echo nieprawdę, a nawet nie zweryfikują tego.

Jak wspomniałem - znam takich jak Ty - cwaniakują do czasu w internecie, ale jak co do czego przychodzi, to nie mają jakichkolwiek dowodów i robi się smutno, jak okazuje się, że robi się problem, bo pomówienia publiczne to nic przyjemnego - na końcu pokornieją i sami nie wiedzą czemu wobec mnie taką agresją się kierowali, bo okazuje się, że nie mieli podstaw - oczywiście, jeżeli masz jakieś dowody przeciwko mnie - to proponuję zgłosić to organom ścigania. :) 

Chłop co nielegalnie modyfikuje windowsa mnie straszy kodeksem karnym :D 

Opublikowano
3 minuty temu, VACek napisał(a):

Chłop co nielegalnie modyfikuje windowsa mnie straszy kodeksem karnym :D 

Nie straszę, ja się oczyszczam z pomówień o rzekomych "przewałkach". Co do kwestii "nielegalnych" modyfikacji - powstrzymam się od komentarza może. Dobrze, że Twoje są "legalne" - pewnie jakaś licencja od Microsoft na wyłączność.

To jak tam, kablujesz? Tylko mnie kopnie ten zaszczyt, czy jeszcze kogoś "zasygnalizujesz" -  takiego słowa nowoczesnego teraz się używa? 

Opublikowano
3 minuty temu, Kocurek napisał(a):

Nie straszę, ja się oczyszczam z pomówień o rzekomych "przewałkach". Co do kwestii "nielegalnych" modyfikacji - powstrzymam się od komentarza może. Dobrze, że Twoje są "legalne" - pewnie jakaś licencja od Microsoft na wyłączność. :D

Ja nie robie modyfikacji windowsa :D

Opublikowano

Właśnie pobieram z  linku  pixeldrain.com najnowszą wersję.Czy ta wersja posiada opcjonalny instalator Office(tak było podane w jednym z postów) i czy przy tworzeniu rufusem v4.6.2208 bootowalnego pendrive,muszę wszystko odznaczyć tak jak podane jest w głównym poście,bo jest to zawarte w obrazie iso i po instalacji będę na pewno miał konto lokalne,a przy wstępnej konfiguracji nie będzie zbierania osobistych danych?

Kocurek lubi to
Opublikowano
40 minutes ago, lukcio31 said:

Właśnie pobieram z  linku  pixeldrain.com najnowszą wersję.Czy ta wersja posiada opcjonalny instalator Office(tak było podane w jednym z postów) i czy przy tworzeniu rufusem v4.6.2208 bootowalnego pendrive,muszę wszystko odznaczyć tak jak podane jest w głównym poście,bo jest to zawarte w obrazie iso i po instalacji będę na pewno miał konto lokalne,a przy wstępnej konfiguracji nie będzie zbierania osobistych danych?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Na załączonym zrzucie masz zawartość ISO

Kocurek lubi to
Opublikowano
9 godzin temu, lukcio31 napisał(a):

(...) czy przy tworzeniu rufusem v4.6.2208 bootowalnego pendrive,muszę wszystko odznaczyć tak jak podane jest w głównym poście,bo jest to zawarte w obrazie iso i po instalacji będę na pewno miał konto lokalne,a przy wstępnej konfiguracji nie będzie zbierania osobistych danych?

Dziękuję za pytania – zależy mi na zapewnieniu pełnej przejrzystości i cieszę się jak mogę rozwiać wszelkie wątpliwości.

1. Zalecam odznaczyć wszystko w Rufusie jak w ostrzeżeniu.

2. Będzie na pewno konto lokalne.

3. Zgody telemetryczne są domyślnie odmówione, po instalacji zalecam użyć program `ShutUp++` - i z menu wybrać `Apply recommended settings` , aby całkowicie wyłączyć zbędne rzeczy. Sprawdzę jak ta opcja się nazywa w ShutUp i dodam wzmiankę w pierwszej wiadomości w `Porady`.

Opublikowano

Już coś znalazłoby się do poprawienia, ale na razie to co znajduję jest zbyt błahe, żeby było powodem do wydania kolejnej wersji .iso - jak wyjdzie kolejna aktualizacja zbiorcza będzie miało sens.

Np. wymiana `GoogleChromeSetup.exe` z wersji 10MB na 1.31 MB.

A może do tego czasu coś jeszcze wyjdzie.

Groszek1962 lubi to
Opublikowano

Tak Tak, potwierdzam spokojnie chrome do wymiany na instal 1,31 MB. Zupełnie inaczej się zachowuje ? Ciekawostka, ale tak jest 🙂🙂🙂 

no ale przecież nie ma sensu zmieniać całe ISO skoro plik można pobrać już po instalce tego systemu 🙂🙂🙂 

Kolejny dzień test i jak na razie jest Naprawdę Fajnie i Spoko. Wsio Buja łącznie z Grami.

A w kolejnym ISO jeśli będzie,  uzupełnił bym Visual C++ Redistributable Runtimes ALL no i jak u Mnie  Direct X 9 się uzupełnia ot ciekawostka ???

Pozdrawiam  🙂🙂🙂 

I jak dla mnie na razie OK

Kocurek lubi to
Opublikowano
20 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

A w kolejnym ISO jeśli będzie,  uzupełnił bym Visual C++ Redistributable Runtimes ALL no i jak u Mnie  Direct X 9 się uzupełnia ot ciekawostka ???

@Groszek1962 - właśnie przygotowuję aktualizację, ponieważ wziąłem sobie do serca kilka uwag w tym temacie - szczegóły będą jak wszystko już będzie przygotowane i gotowe.

Nie będą to jednak jakieś spektakularne zmiany, więc można śmiało pobierać to co już jest w wiadomości #1.

Do tego czasu proszę o informację - jakiego Visual C++ brakuje? Proszę o link do strony / lub pliku .MSI, .EXE do dogrania.

Cieszę się, że się podoba - proszę też śmiało pisać uwagi i spostrzeżenia - nie obiecuję, że wszystkie uwzględnię, ale potrafię pójść czasem na kompromis - warto próbować, jak się wkrótce sami przekonacie jak opublikuję nowszy plik .iso :) 

Opublikowano

Ja osobiście jak nie MSI, to korzystam z tej str.   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

lub inna a jest ich kilka, ale ta nie zawiodła jeszcze nigdy i czasem coś innego można pobrać do instalki

🙂🙂🙂  

A możesz w dodatkach dołożyć  taką wersję jak ROBI TO NASZ MISTRZ MODÓW  JG, którego POZDRAWIAM, tak przy okazji 🙂🙂🙂 jeśli nie masz nic przeciwko 🙂 

Kocurek lubi to
Opublikowano
45 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

A możesz w dodatkach dołożyć  taką wersję jak ROBI TO NASZ MISTRZ MODÓW  JG

Czyli @srom-otnik - nie, nie mam nic przeciwko.

Nie wiem jak inni modderzy, bo co ludzie to inna opinia - będę mówił za siebie:

Edycją The Company dzielę się dla społeczności Winclub.pl z obopólną korzyścią - nie przyszedłem robić konkurencji, a uzupełnić ofertę.

A raczej tak się cel zmienił, bo początkowo miałem jak zawsze - wziąć gotowy obraz - potrzebowałem sprawnego obrazu Windows 7

działającego z platformą AM5 - no i tyle byście mnie widzieli :D

Zaczęło się od @Widzior, który odesłał mnie do @Nieobecny - który nie czuł potrzeby (pewnie do dzisiaj) stworzenia wersji `Ultimate`

i w ten sposób sprawił, że się zainteresowałem modyfikacjami - i to on mnie w pierwszej kolejności zaczął szkolić i akurat tak się stało,

że dość szybko zacząłem czuć temat.

Ledwo temat z Windows 7 się zakończył - zwróciłem się do @Widzior ze wzdychaniem, że Windows 10 nie wygląda jak Windows 7,

a ten mi pokazał wstawkę @Mr.T

I się zachłysnąłem :D 

Obopólna korzyść polega na tym, że z Waszą pomocą robię coraz bardziej poprawiony obraz, a sam się czegoś dzięki temu uczę i uzyskuję

lepszy system dla siebie samego - bo ja tego obrazu używam na co dzień - to jestem w stanie też od siebie coś skorygować - co mi się nie 

spodoba, a co odkryję po dłuższym czasie używania systemu.

Moja oferta jest przeznaczona raczej dla starszych roczników, którzy darzą sentymentem starsze systemy jak Windows 7, Windows XP.

Nie zamierzam stawać do walki o jak najbardziej okrojony, najmniejszy obraz .iso, bo nie widzę potrzeby powielać mistrzów, który mają

w tym wieloletnie doświadczenie - i nawet niespecjalnie mnie to `rajcuje`.

Moim celem, który myślę udało się osiągnąć, a teraz jest dopieszczany - to stworzenie edycji Windows 11 LTSC, który może nie jest 

najbardziej okrojony, ale za to funkcjonalny, Steam i gry działają - podstawowe funkcjonalności też, nawiązanie do Windows 7 też jest

zadowalające - bardziej upodabniać do Windows 7 nie widzę potrzeby.

Jedna osoba tutaj wyraża "zaskoczenie", dlaczego jeszcze nie zostałem zablokowany.

Moim zdaniem wynika to z tego, że The Company nie stanowi konkurencji dla Winclub.pl, to tak jakby mieć pretensje o to, że PolishTracker

się tutaj promuje - a przecież NiKKA zdaje się jest mocno powiązana z PolishTracker, a wcześniej BTGigs dystrybuowało jego wstawki.

Nie stanowimy tematycznie dla siebie konkurencji, a jak już to możemy się co najwyżej uzupełniać.

W ogóle czuję się zażenowany i nie wiem jakich słów użyć wobec osoby tutaj, która robi mi wyrzuty i obraża, że mam czelność podpisywać się

pod swoją wstawką. Bo tak to odbieram.

jak wszyscy inni się podpisują pod swoimi pracami - zastanawia mnie - jaki jest powód, że tylko ja nie miałbym "licencji" na podpisywanie swoich prac?

Wezmę sobie jednak do serca i to - i od kolejnej wstawki nie będę już dopisywał .pl, pozostawię sam brand, jak robię to od ponad dekady :)

Groszek1962 lubi to