Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak, będzie i zacząłem prace lecz teraz na plan pierwszy wyszedł cykl testowy nowych w11stek - on jest na finiszu. Jak zamknę ten etap, zrobię w10tki. Buduję wydanie na najnowszym obrazie ze wszystkimi łatkami do października włącznie, kiedy w10 Pro stracił wsparcie. Po zastosowaniu znanego skryptu - odblokowuje się pobór łatek ESU na kolejne 3 lata. U mnie działa, pobiera i instaluje wszystko "jak leci". 

Opublikowano
4 godziny temu, srom-otnik napisał(a):

tak, będzie i zacząłem prace lecz teraz na plan pierwszy wyszedł cykl testowy nowych w11stek - on jest na finiszu. Jak zamknę ten etap, zrobię w10tki. Buduję wydanie na najnowszym obrazie ze wszystkimi łatkami do października włącznie, kiedy w10 Pro stracił wsparcie. Po zastosowaniu znanego skryptu - odblokowuje się pobór łatek ESU na kolejne 3 lata. U mnie działa, pobiera i instaluje wszystko "jak leci". 

A czy upadte ltsb także jest planowany? 

Opublikowano

Cześć, zainstalowałem ostatnia wersje dziesiątki i wszystko fajnie działa, kawał dobrej roboty :) Pojawił się jednak problem. Mam takie urządzenie ugreen przez które przesyłam dzwięk do wzmacniacza, łącze sie z nim przez bluetooth, system normalnie go wykrywa i łączy się, ale muzyka przesyłana cały czas się przycina, co może być przyczyną? Dodam że jak zainstaluję niemodyfikowanego windowsa to wszystko działą ok.

Opublikowano
W dniu 19.01.2026 o 16:19, srom-otnik napisał(a):

Raczej nie, to już system, który traci całkowicie w tym roku wsparcie, więc nie ma sensu

A nie do 2032? 🤔

Opublikowano
22 godziny temu, magg napisał(a):

Ajjjjjjjj i co ja biedny zrobię 😃

Jak dalej Microsoft będzie kroczył taką ścieżką jak obecnie to wszyscy przejdziemy na SteamOS (trzeba tylko cierpliwie poczekać ile będzie kosztował Steam Machine).😉

Opublikowano

Już się nie mogę doczekać tej nowej 10ki. W ableton live nie działa mi dodanie dysku z samplami do przeglądarki. Niby live 12 miała działac na 22h2 i na 11stce. Na jedenastce ok ale na tej 10 nie chce.... a ja nie chce innego systemu niz ten od sromotnika :) Pozdrawiam

srom-otnik lubi to
Opublikowano
3 godziny temu, Kierzek napisał(a):

Witam który lepszy pod gryWin JG10 21/22H2 LTSC Final czy Win JG10 22H2 Pro sprzęt jest starszy PC hpz800 z gtx1070 i Lenovo z i7 10750h i 1660ti

Sromotnik robi nowy 10 pro. Poczekaj bo warto. Ja też czekam i jajo znosze bo na tym mi Ableton 12 nie siupa :)

Pozdrawiam

Kierzek lubi to
Opublikowano
12 godzin temu, PrintScreen napisał(a):

Sromotnik robi nowy 10 pro. Poczekaj bo warto. Ja też czekam i jajo znosze bo na tym mi Ableton 12 nie siupa :)

Pozdrawiam

No to uzbrajam się w cierpliwość 

Opublikowano

Godzinę temu, kyrpek napisał(a):

Mniej więcej kiedy nowa wersja Pro ??? potrzebuje zmienić system i chętnie poczekam.

Nie wiem, teraz pracuję nad odchudzaniem wersji anglojezycznej w11 Pro.

Powtarzam - chcę zrobić w10tki, ale nie będę działał haotycznie.

Opublikowano

pomysl raczej o 26h 10tka to juz historia i to se ne wratim ,idz do przodu cos sie tam pozmienialo w windzie26h bo duzo lepiej i szybciej dziala ,ale z waszym talentem na pewno mozna z tego jeszcze wiecej wycisnac

Opublikowano

Ja poczekam na tą dziesiątkę i już teraz za nia bardzo dziękuję. Na poprzednich modach nie działa w Abletonie dodawanie dysków z samplami do przeglądarki. Dziesiątka to ostatni win. którego będę używał. Do internetu używam oddzielnego komputera z linuxem. Jedenastka już nie robi z mojego komputera mojego prywatnego komputera. Robi z niego komputer microsoftu. 12 będzie jeszcze bardziej #ujowsza. Poużywam 10 jeszcze kilka lat i pewnie przejdę z muzyka na jabłko bo w następne windowsy już nie wierzę.

srom-otnik lubi to
Opublikowano
W dniu 31.03.2026 o 15:17, keri38 napisał(a):

pomysl raczej o 26h 10tka to juz historia i to se ne wratim ,idz do przodu cos sie tam pozmienialo w windzie26h bo duzo lepiej i szybciej dziala ,ale z waszym talentem na pewno mozna z tego jeszcze wiecej wycisnac

11tka ma większe wymagania co do sprzętu niż 10tka, a jak na razie z grubsza dla zwykłego użytkownika nie ma różnicy