danil78961750 Posted April 11 Report Posted April 11 Proszę o pomoc. Po instalacji tego systemu połączyłem się z Internetem i wszystko działa dobrze. Tylko że zniknęła mi ikona Wi-Fi i w ustawieniach też nie ma opcji Wi-Fi. Nie mogę połączyć się z nową siecią bo wszystkie opcje związane z Wi-Fi i Internetem po prostu zniknęły. Czy wie ktoś co się dzieje. Identyczna sytuacja jest na moim laptopie. Ja kilka dni temu przeprowadziłem się do nowego mieszkania i nie mogę się połączyć przez Wi-Fi z nową siecią :( Quote
PrintScreen Posted April 11 Report Posted April 11 W optymalizatorze usług przywróć ustawienia fabryczne Quote
danil78961750 Posted April 11 Report Posted April 11 Gdy włączam optymalizator usług to nie ma tam takiej opcji jak ustawienia fabryczne. Jedynie piszę że czy łącze się z Internetem przez Wi-Fi. Klikam że tak ale mimo tego nadal nic nie działa Quote
PrintScreen Posted April 12 Report Posted April 12 Pierwsze pytanie które dostaniesz w optymalizatorze usług, odpowiedz "tak" Przywróci pełen zestaw Quote
danil78961750 Posted April 12 Report Posted April 12 tak zrobił ale nadal nic. robin123 likes this Quote
Sz3ypy Posted April 17 Report Posted April 17 @srom-otnik Siemka, podpowiesz co zmienić aby optymalizator uslug po zmianie na tryb nie serwisowy(zeby działały dalej aktualizacje)? Quote
koko12221 Posted April 18 Report Posted April 18 Witajcie, mam glupie pytanie, kupilem laptopa i od razu przed pierwszym włączeniem go od razu zainstalowalem windows z teego tematu, po dniu wyskoczyla mi tapeta zeby aktywowac windows, jest jakiś sposob na aktywator? Quote
Kosiara Posted April 19 Report Posted April 19 11 godzin temu, koko12221 napisał(a): Witajcie, mam glupie pytanie, kupilem laptopa i od razu przed pierwszym włączeniem go od razu zainstalowalem windows z teego tematu, po dniu wyskoczyla mi tapeta zeby aktywowac windows, jest jakiś sposob na aktywator? massgrave.dev Quote
koko12221 Posted April 19 Report Posted April 19 1 godzinę temu, Kosiara napisał(a): massgrave.dev i to aktywuje windows? Quote
Kosiara Posted April 19 Report Posted April 19 15 minut temu, koko12221 napisał(a): i to aktywuje windows? Tak, bezpieczny aktywator z otwartymi źródłami. Wszystko jest opisane na tej stronie co wysłałem. Quote
koko12221 Posted April 19 Report Posted April 19 Teraz, Kosiara napisał(a): Tak, bezpieczny aktywator z otwartymi źródłami. Wszystko jest opisane na tej stronie co wysłałem. udalo sie, dziekuje Ci bardzo Kosiara likes this Quote
koko12221 Posted April 20 Report Posted April 20 mam dziwny problem z wlaczaniem laptopa i zaladowaniem windowsa, wlacza mi sie dopiero za drugim razem,za pierwszym razem jest czarne tlo widze tylko myszke, wylacze laptopa przyciskiem, wlacze go ponownie i juz normalnie działa. Co to moze byc? Quote
Kosiara Posted April 20 Report Posted April 20 13 minut temu, koko12221 napisał(a): mam dziwny problem z wlaczaniem laptopa i zaladowaniem windowsa, wlacza mi sie dopiero za drugim razem,za pierwszym razem jest czarne tlo widze tylko myszke, wylacze laptopa przyciskiem, wlacze go ponownie i juz normalnie działa. Co to moze byc? @srom-otnikCzy w tym wydaniu jest dodany jakiś fix do folderu tuning związany z przywróceniem fabrycznego czasu startu? Nie miałem okazji używać, więc ciężko mi pomóc @koko12221 swiniarobert69 likes this Quote
koko12221 Posted May 3 Report Posted May 3 Uzywam juz jakiś czas systemu, i zauwazyłem bardzo uciążliwą rzecz, mianowicie wskaznik myszy szczegolnie w notatniku czy jak zaznacza sie teskt wtedy kiedy jest taki pasek z kreska na gorze i na dole nie wiem jak to wyjasnic zamienia mi sie na biało i zlewa z tłem i wtedy nie wiem gdzie kursor się znajduje, zmiana w tuningu na czarne nic nie pomoło jest ten sam problem Jadziam likes this Quote
PrintScreen Posted May 3 Report Posted May 3 Godzinę temu, koko12221 napisał(a): Uzywam juz jakiś czas systemu, i zauwazyłem bardzo uciążliwą rzecz, mianowicie wskaznik myszy szczegolnie w notatniku czy jak zaznacza sie teskt wtedy kiedy jest taki pasek z kreska na gorze i na dole nie wiem jak to wyjasnic zamienia mi sie na biało i zlewa z tłem i wtedy nie wiem gdzie kursor się znajduje, zmiana w tuningu na czarne nic nie pomoło jest ten sam problem Nie martw się, za chwilę Sromotnik da nowy system Pozdrawiam srom-otnik likes this Quote
janek7 Posted May 4 Report Posted May 4 W dniu 20.04.2026 o 23:03, koko12221 napisał(a): mam dziwny problem z wlaczaniem laptopa i zaladowaniem windowsa, wlacza mi sie dopiero za drugim razem,za pierwszym razem jest czarne tlo widze tylko myszke, wylacze laptopa przyciskiem, wlacze go ponownie i juz normalnie działa. Co to moze byc? Od kilku dni mam to samo na wersji LTSC Quote
stens Posted May 4 Report Posted May 4 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
przemq Posted May 7 Report Posted May 7 Cześć, mam takie problem, że po instalacji Office 2024/365 zapisując plik gdziekolwiek, Word/Excel cras"Jestem Idiotą"e się. Możliwe, że to wina braku włączonego "trybu serwisowego". Niestety przy próbie jego włączenia, wyskakuje BSOD Sprzęt nie jest stary (Asus z Ryzen 3, 4GB Ram, 480GB SSD). Ew. podpowiedzcie, którą usługę ręcznie włączyć, żeby Office się nie crashował przy próbie zapisuje pliku? Quote
srom-otnik Posted May 7 Author Report Posted May 7 50 minut temu, przemq napisał(a): Cześć, mam takie problem, że po instalacji Office 2024/365 zapisując plik gdziekolwiek, Word/Excel cras"Jestem Idiotą"e się. Możliwe, że to wina braku włączonego "trybu serwisowego". Niestety przy próbie jego włączenia, wyskakuje BSOD Sprzęt nie jest stary (Asus z Ryzen 3, 4GB Ram, 480GB SSD). Ew. podpowiedzcie, którą usługę ręcznie włączyć, żeby Office się nie crashował przy próbie zapisuje pliku? Zainstaluj WebView2 Quote
przemq Posted May 8 Report Posted May 8 22 godziny temu, srom-otnik napisał(a): Zainstaluj WebView2 Hej, niestety po instalacji dalej ten sam problem. Jakieś inne pomysły? Quote
srom-otnik Posted May 8 Author Report Posted May 8 7 minut temu, przemq napisał(a): Hej, niestety po instalacji dalej ten sam problem. Jakieś inne pomysły? Poczekaj na kolejne wydanie Quote
przemq Posted May 8 Report Posted May 8 15 minut temu, srom-otnik napisał(a): Poczekaj na kolejne wydanie To laptop produkcyjny działający u klienta Quote
srom-otnik Posted May 8 Author Report Posted May 8 58 minut temu, przemq napisał(a): To laptop produkcyjny działający u klienta Ten sam problem występował na w11 i jedyną skuteczną metodą usunięcia tej dolegliwości była aktualizacja systemu przez WU. Problem znikał natychmiast... Quote
Recommended Posts