Gość Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 2 godziny temu, refild napisał: śmiejmy sie, ciekawe jak pominiesz sklep ms ? sterowniki od drukarki pojda ale oprogramowanie do niej juz nie . nie panikuj tak - ja " WÓJT Z URZĘDU " mówię Ci że można ( wszystko co człowiek zrobił może rozp....ć lub naprawić no może prawie wszystko ! ) . 2 godziny temu, refild napisał: nie po to sie kupuje multi sprzet zeby tylko drukowac plik a nie moc korzystać z innych funkcji jak jest coś do wszystkiego to jest do D........y chyba że jesteś studentem i mieszkasz w " klitce " to wówczas ta wygoda ma sens. 2 godziny temu, refild napisał: Dodatkowo jak masz jakis bardziej zaawansowany sprzet pc niz tylko obudowa mini tower i klawiatura z myszka to sa aplikacje od podswietlania klawiatury czy myszki które również przechodza przez sklep. nie ma problemu żeby to załatwić mam też sprzęt dużo lepszy co opisujesz - wiedza , umiejętności i chęci a nie na sznurku u MS. Jak płacę za Windows to jest on mój bo zapłaciłem cenę za niego wraz z podatkiem itd... to jest tak jak by MS kazał Ci jeść grochówkę łyżką Ludwika XVI a nie drewnianą bo Ty masz życzenie jeść drewnianą ! 2 godziny temu, refild napisał: Jak masz konsole i masz game pass to tez masz mozliwosc pobierania grania w gry w ramach abonamentu na pc i tu masz odpowiedź dlaczego udostępniają swoje badziewie za darmo ano po to żebyś był od nich uzależniony i bez ich zgody nie mógł puścić nawet bączka ale " nie ze mną takie numery Bruner ! " kto tu rządzi " LEON czy jego dzieci ! ? " 2 godziny temu, refild napisał: za chwile ms zaprzestanie wsparcia win 10 i wszyscy producenci sprzetów oprogramowania gier rowniez i bedziesz zmuszony przejsc na win 11 no i co z tego !? oni to sobie mogą ! a ten win co podajesz będzie działał o ho ho dł.................go bardzo długo i będzie się miał lepiej niż to następne padło win 11 co wydanie to coraz gorsze !. 2 godziny temu, refild napisał: to tak jak ludzie darli sie wszedzie wszem i wobec ze nie beda maseczek nosic , rzad nakazał i nosili tak bedziesz tez musial przejsc na win11 , chyba ze grasz w bierki pod woda na win 8 to powodzenia. mylisz pojęcia maseczki pomagają nam chronić zdrowie i życie ( jak zwykle namieszały nam skośnookie małpy ) a windows 11 !? ( windows 8.1 lepszy od win 11 ) to następne utrapienie ,dalej dziurawe jak ser Szwajcarski siejące błędem za błędem więc się tak nie podniecaj " pożyjemy zobaczymy " czyje słowa obrócą się w Gu..........no . I koniec dyskusji bo to nie ten dział temat jest Win JG10 x64 21H1 a nie nasze polemiki bo jak się autor wkurzy to nas wytnie tu. Załóż temat w odpowiednim dziale gdzie można polemizować z tym " cudownym " systemem. Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 W dniu 13.02.2022 o 13:13, woj_ani217 napisał: wiem przerabialem ten temat ze sklepem ms bo musialem zainstalowac sterowniki i oprogramowanie do drukarki hp .. A po co ci sklep? Ja nigdy w życiu nie korzystałem ze sklepu ani z żadnego konta MS, a sterowniki do każdego sprzętu mam zawsze najnowsze. Sterowniki pobiera się ze strony producenta sprzętu, a nie ze sklepu. Nie wiedziałeś o tym? Krystek i srom-otnik lubią to Cytuj
Gość Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 40 minut temu, Wieniowaty napisał: A po co ci sklep? Ja nigdy w życiu nie korzystałem ze sklepu ani z żadnego konta MS, a sterowniki do każdego sprzętu mam zawsze najnowsze. Sterowniki pobiera się ze strony producenta sprzętu, a nie ze sklepu. Nie wiedziałeś o tym? Cytujesz ale nie moje słowa !? czytaj bardziej uważnie ja jestem tego samego zdania co TY. Cytuj
Amirez Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 (edytowane) Wyskakuje popup MS gaming overlay Edytowane 15 Lutego 2022 przez Amirez Cytuj
tadziu123 Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2022 32 minuty temu, Amirez napisał: Wyskakuje popup MS gaming overlay Zobacz w tym temacie ,ten sam problem i rozwiązanie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
golablfc Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2022 cześć, zainstalowałem wersję extreme, ale potrzebuje aplikacje mail od microsoftu. Po pobraniu ze sklepu aplikacja zamyka się po kliknięciu przycisku "Dodaj konto". Jakieś rozwiązanie tego problemu? @srom-otnik Cytuj
Franc Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2022 Godzinę temu, golablfc napisał: cześć, zainstalowałem wersję extreme, ale potrzebuje aplikacje mail od microsoftu. Po pobraniu ze sklepu aplikacja zamyka się po kliknięciu przycisku "Dodaj konto". Jakieś rozwiązanie tego problemu? @srom-otnik Przeczytaj pierwszy post autora tematu - co było usunięte w danym modzie - powinno Ci to wyjaśnić sprawę (na przyszłość na początku przeczytaj opis i nie instaluj wersji z wyciętymi ale potrzebnymi Ci składnikami) Cytuj
dimsim Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2022 Nie mogę odpalić CMD z prawami administratora. Nie mam tej opcji. Czy da się ją jakoś włączyć? Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2022 15 godzin temu, dimsim napisał: Nie mogę odpalić CMD z prawami administratora. Nie mam tej opcji. Czy da się ją jakoś włączyć? Nie wyłączyłeś go w autoruns? Cytuj
Inubis Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2022 Welp, Generalnie ziomek z ITOM/ISAM u mnie w firmie polecił mi twoje kompilacje Dyszki, o ile nie jestem fanbojem M$, o tyle zdarza mi się doceniać ich produkty. Rozpoczynam fazę testów, mój setup to VM-ka robiona pod aplikacje serwerowe u hostowanie usług (gł ze względu na to gdzie i jak pracuję), opcja EXTREME z definicji wydawała mi się najlepsza. Mało-popularny feedback na start: gardzę StartIsBack ze względu na przeszłość na serwisie IT, wiecznie 8 i 8.1 miał problemy ze względu na uprawnienia. Zresztą nie kupiłem go nigdy, nie wiem czy jest na jakiejś zbiorowej licencji należącej do Ciebie i twoich modyfikacji, nie potrzebuję, standardowy start w zupełności wystarcza Już na ten moment widzę też, że EnableLUA jest z marszu na 0, nie ukrywam, że jest to zbyteczne (pomijając, że część apek lubi się krzaczyć przez ten klucz), zostawiłbym spokojnie wartość 1 i tylko poprzez UserAccountControlSettings to zmienił. To na start. Jak coś to będę testować i dam znaka Cytuj
zabojca1993 Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2022 Mod / mody ? Jedynei Sromotnika. Wszystko zaczęło sie od XP juz chyba 2009 / 2008 bodajże. Na IBM Thinkpad Txx. Padł dysk na zawsze. Po co ten hejt. Nie lubisz moda,instaluj czysty. Nie lubisz czystego windowsa - zrób to sam. Od zera,pliczek po pliczku edytuj,dodawaj swoje konfiguracje... Czaso i pracochłonne. Jeśli ktoś ma rozum i ceni czyjąś prace nie shejtuje ani słowem twojej roboty Cytuj
ziomek1993 Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2022 Modzik śmiga niż nie jedna rakieta NASA A tak w ogóle próbuje pobrac jakis styl który wspiera 21H1 i ni chu chu. Po zmianie na jakis inny niz systemowy od razu mi świruje explorer i ekran logowania. W pore zdążyłem przełączyc na systemowy i usunac obcy styl ... Cytuj
jackiechan1993 Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2022 W dniu 30.01.2022 o 22:01, srom-otnik napisał: pośpiesznie przeczytałem "zrób loda", ale na szczęście - moda, hehe. Teraz mam bardzo mało czasu na zabawę z systemami, z powodów rodzinnych i zawodowych. Od miesiąca dłubię coś przy 11, ale idzie jak żółw... No cóż, mam okresy "płodne" - gdy mam czas, wtedy sypię modami jeden po drugim, ale teraz muszę skupić się na czymś znacznie ważniejszym. Jak się zluzuje za jakiś czas, to wrócę do swojego ulubionego zajęcia PZDR! Jak na ta chwile wielki Mistrzu ida prace nad 11 ? Zacząłem niedawno przygode z Windowsem i od razu na pierwszy ogien twój modzk dyszki i śmiga lepiej jak nie jedna rakieta :DD Instalowałem niedawno 11 ale szczerze,ustawiac to wszystko od zera,ch.. mnie strzela vitay007 lubi to Cytuj
wiher123 Opublikowano 28 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2022 22 godziny temu, ziomek1993 napisał: Modzik śmiga niż nie jedna rakieta NASA A tak w ogóle próbuje pobrac jakis styl który wspiera 21H1 i ni chu chu. Po zmianie na jakis inny niz systemowy od razu mi świruje explorer i ekran logowania. W pore zdążyłem przełączyc na systemowy i usunac obcy styl ... Na 21H1/21H2 o ile się nie mylę to się nie da zmienić wizualnego stylu, bo WindowsBlinds i UXTheme Patcher nie działają tak jak powinny, bo MS coś namieszał w systemie. Mogę się mylić, ale sam jakiś czas temu szukałem opcji by zrobić wygląd Windowsa Visty i nic z tego nie wyszło, jedyna opcja to starszy build Windowsa, a jak się gra w gry to jednak potrzebny jest nowszy dla XGP jackiechan1993 lubi to Cytuj
jackiechan1993 Opublikowano 28 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2022 8 minut temu, wiher123 napisał: Na 21H1/21H2 o ile się nie mylę to się nie da zmienić wizualnego stylu, bo WindowsBlinds i UXTheme Patcher nie działają tak jak powinny, bo MS coś namieszał w systemie. Mogę się mylić, ale sam jakiś czas temu szukałem opcji by zrobić wygląd Windowsa Visty i nic z tego nie wyszło, jedyna opcja to starszy build Windowsa, a jak się gra w gry to jednak potrzebny jest nowszy dla XGP Dzieki za info i masz racje. Jest tak jak piszesz... Cóz,Microshit juz głupieje : D wiher123 lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 28 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2022 23 godziny temu, jackiechan1993 napisał: Jak na ta chwile wielki Mistrzu ida prace nad 11 ? Zacząłem niedawno przygode z Windowsem i od razu na pierwszy ogien twój modzk dyszki i śmiga lepiej jak nie jedna rakieta :DD Instalowałem niedawno 11 ale szczerze,ustawiac to wszystko od zera,ch.. mnie strzela Mam JG11 Pro na swoim lapku, nawet w wersji oryginalnej stylistyka całkiem zgrabna, nawiązuje mocno do różnych distrybucji Linuxowych. Na razie robię pauzę, bo 3 dni temu na ten chory świat przyszedł Mały Srom-otnik więc chyba sami rozumiecie... PZDR! jackiechan1993, wiher123, martino12345 i 7 innych lubią to Cytuj
ewabem5 Opublikowano 28 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2022 5 minut temu, srom-otnik napisał: przyszedł Mały Srom-otnik gratulacje z całego serca - niech sie zdrowo chowa srom-otnik lubi to Cytuj
jackiechan1993 Opublikowano 28 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2022 Godzinę temu, srom-otnik napisał: Mam JG11 Pro na swoim lapku, nawet w wersji oryginalnej stylistyka całkiem zgrabna, nawiązuje mocno do różnych distrybucji Linuxowych. Na razie robię pauzę, bo 3 dni temu na ten chory świat przyszedł Mały Srom-otnik więc chyba sami rozumiecie... PZDR! To gratulacje ; ) now etap w życiu. Bedzie tatusiowanie :) srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 28 Lutego 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2022 11 minut temu, jackiechan1993 napisał: To gratulacje ; ) now etap w życiu. Bedzie tatusiowanie Nowy - nie nowy, mam też 11 Córkę, więc coś tam pamiętam, jak się pieluchy zmienia 10x/dobę. Dzięki za życzenia, ale Wam również niech szczęście dopisuje! martino12345 i jackiechan1993 lubią to Cytuj
martino12345 Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 (edytowane) witam zainstalowałem pro extreme - wszystko śmiga. mam 1 pytanie, a mianowicie czy na extreme domyślnie nie działa tryb samolotowy? acer aspire 3 a314 35 + pytanie: czy komunikat w aktywacji: "nie można nawiązać połączenia z serwerami aktywacji systemu windows" powinienem traktować tak, jakby system był już aktywowany? a jeśli nie, to który aktywator, Drodzy Państwo, polecacie? pozdrawiam Pana Sromotnika - gratuluję narodzin dziecka. dziękuję Edytowane 1 Marca 2022 przez martino12345 dokończenie zapytania srom-otnik lubi to Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 22 godziny temu, srom-otnik napisał: 3 dni temu na ten chory świat przyszedł Mały Srom-otnik Myślę że moda win18 to już on będzie robił. Gratulacje!!!! srom-otnik i martino12345 lubią to Cytuj
BodziuRat Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wielkie gratulacje, niech maleństwo chowa się w zdrowiu i miłości rodzinnej. srom-otnik lubi to Cytuj
plusik Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 Gratulacje Srom-otnik z całego serca Cytuj
srom-otnik Opublikowano 4 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2022 Dziękuję Wam za szczerą serdeczność i wzajemnie - niech się Wam układa pomyślnie Fury6389, lysyn, jackiechan1993 i 2 innych lubią to Cytuj
Gelo3D Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2022 Super system sam znalazł prawie każdy driver jedynie amd do grafiki zainstalowałem i śmiga. Naprawdę polecam szybki jak diabli używam wersji ultra i tu mam pytanie klikne na ikone sklepu, mignie i się nie włączy da się to jakoś naprawić. Czy jest tylko 'core' sklepu aby xbox działał? Bo nie wiem jak to rozumieć: Wersja Lite: - aplikacje ModernUI - pozostał XBOX i Sklep; Pozostało jakieś core ale same aplikacje nie działają czy jak? Cytuj
jerrunia Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2022 6 godzin temu, Gelo3D napisał: Super system sam znalazł prawie każdy driver jedynie amd do grafiki zainstalowałem i śmiga. Naprawdę polecam szybki jak diabli używam wersji ultra i tu mam pytanie klikne na ikone sklepu, mignie i się nie włączy da się to jakoś naprawić. Czy jest tylko 'core' sklepu aby xbox działał? Bo nie wiem jak to rozumieć: Wersja Lite: - aplikacje ModernUI - pozostał XBOX i Sklep; Pozostało jakieś core ale same aplikacje nie działają czy jak? Masz super zdjęcie do nicka. Mój Fafik też się dołącza do Twojego pieska.. Cytuj
kucykpl Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2022 Witam System spoko, tylko jedno pytanko. Czemu po czyszczeniu gadu-gadu znika z systemu i trzeba instalować od nowa ? Zachowuje ustawienia ale sam program znika w magiczny sposób. Cytuj
Grzegorz83 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 Bardzo duże zużycie ramu/ svchost Lenovo Yoga 7 Ryzen 4500u Witam znalazłem na forum taki wątek, ogólnie nie potrafię dowiedzieć sie co stoi za tym procesem. Sciezka C:\Users\Lenovo\AppData\Roaming\System32 Na początku zatrzymany, po czym można było usunąć. Jednak znowu się pojawia Używałem dla przykładu Process Lasso i nadal nie wiem co to powoduje. Próbowałem już różne wersje dziesiątki i nadal problem. Na 11-stce tego nie uświadczyłem. Jednak ten system jeszcze nie dla mnie, no chyba że S[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]a doba się wydłuży na tyle by mógł poświecić czas i co się pojawi na WinClub ;-) Dziękuje za każdą pomoc. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
wbak1102 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 @Grzegorz83 spróbuj tego poradnika czy pomoże nie wiem nie miałem takiego przypadku. >> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Grzegorz83 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 13 minut temu, wbak1102 napisał: @Grzegorz83 spróbuj tego poradnika czy pomoże nie wiem nie miałem takiego przypadku. >> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dziękuje serdecznie. Starałem się już wczesniej iść tą drogą i manualnie po kolei wyłączać. Ustawiłem sobie tylko na aktywne procesy i zatrzymywałem. Wiadomo jedne powracały, lecz mimo tego monitorując na bieżąco CPU to dopiero jak całość zatrzymałem to był momentalny spadek obciążenia. Link który podałes mowi też o antywirusach, aktualizacjach, a tego chciałbym uniknąc by [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]a roboty nie zaprzepaścić. W każdym razie szukam dalej ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi