Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, refild napisał:

śmiejmy sie, ciekawe jak pominiesz sklep ms ? sterowniki od drukarki pojda ale oprogramowanie do niej juz nie . 

:doh:  nie panikuj tak  -  ja  " WÓJT  Z URZĘDU  "  mówię Ci że  można  ( wszystko co człowiek  zrobił  może  rozp....ć  lub naprawić   no może prawie wszystko ! ) .

nie po to sie kupuje multi sprzet zeby tylko drukowac plik a nie moc korzystać z innych funkcji

jak jest coś do wszystkiego to jest do  D........y   chyba że jesteś studentem i mieszkasz w  " klitce  "  to  wówczas ta wygoda ma sens.

Dodatkowo jak masz jakis bardziej zaawansowany sprzet pc niz tylko obudowa mini tower i klawiatura z myszka to sa aplikacje od podswietlania klawiatury czy myszki które również przechodza przez sklep.

nie ma problemu  żeby  to załatwić  mam  też sprzęt  dużo lepszy co opisujesz  - wiedza , umiejętności  i chęci  a nie na sznurku u  MS.

Jak płacę za  Windows to jest on mój  bo zapłaciłem cenę za niego wraz  z podatkiem  itd...  to jest tak jak by  MS kazał Ci jeść  grochówkę  łyżką  Ludwika XVI  a nie drewnianą  bo Ty masz  życzenie jeść drewnianą  !

Jak masz konsole i masz game pass to tez masz mozliwosc pobierania grania w gry w ramach abonamentu na pc 

i tu masz odpowiedź  dlaczego udostępniają swoje badziewie za darmo  ano po to żebyś  był  od nich uzależniony  i bez ich zgody nie mógł  puścić nawet bączka  ale "  nie ze mną  takie numery  Bruner ! "   

kto tu rządzi   " LEON czy jego dzieci ! ? "  

za chwile ms zaprzestanie wsparcia win 10 i wszyscy producenci sprzetów oprogramowania gier rowniez  i bedziesz zmuszony przejsc na win 11

:22  no i co z tego !?  oni to sobie mogą !  a  ten win  co podajesz będzie działał  o ho  ho  dł.................go  bardzo długo i będzie się miał lepiej niż to następne padło win 11  co wydanie to coraz gorsze !.

to tak jak ludzie darli sie wszedzie wszem i wobec ze nie beda maseczek nosic , rzad  nakazał i nosili tak bedziesz tez musial przejsc na win11 , chyba ze grasz w bierki pod woda na win 8 to powodzenia.

mylisz pojęcia  maseczki pomagają  nam chronić zdrowie  i życie  ( jak zwykle namieszały nam skośnookie małpy  ) a windows 11 !?  ( windows 8.1 lepszy od  win 11 )  to następne utrapienie  ,dalej dziurawe jak ser Szwajcarski  siejące błędem za błędem więc się tak nie podniecaj  " pożyjemy zobaczymy  "  czyje słowa obrócą  się w  Gu..........no .

I koniec dyskusji bo to nie ten dział  temat jest   Win JG10 x64 21H1   a nie nasze polemiki  bo jak się autor wkurzy  to nas wytnie tu.

Załóż  temat  w odpowiednim dziale gdzie można polemizować  z tym  " cudownym  " systemem.

Opublikowano
W dniu 13.02.2022 o 13:13, woj_ani217 napisał:

wiem przerabialem ten temat ze sklepem ms bo musialem zainstalowac sterowniki i oprogramowanie do drukarki hp ..

A po co ci sklep? Ja nigdy w życiu nie korzystałem ze sklepu ani z żadnego konta MS, a sterowniki do każdego sprzętu mam zawsze najnowsze.

Sterowniki pobiera się ze strony producenta sprzętu, a nie ze sklepu. Nie wiedziałeś o tym?

Krystek i srom-otnik lubią to
Opublikowano
40 minut temu, Wieniowaty napisał:

A po co ci sklep? Ja nigdy w życiu nie korzystałem ze sklepu ani z żadnego konta MS, a sterowniki do każdego sprzętu mam zawsze najnowsze.

Sterowniki pobiera się ze strony producenta sprzętu, a nie ze sklepu. Nie wiedziałeś o tym?

Cytujesz  ale nie moje słowa  !? czytaj bardziej uważnie  ja jestem tego samego zdania co TY.

Opublikowano
Godzinę temu, golablfc napisał:

cześć,

zainstalowałem wersję extreme, ale potrzebuje aplikacje mail od microsoftu.

Po pobraniu ze sklepu aplikacja zamyka się po kliknięciu przycisku "Dodaj konto".

Jakieś rozwiązanie tego problemu?

@srom-otnik

Przeczytaj pierwszy post autora tematu - co było usunięte w danym modzie - powinno Ci to wyjaśnić sprawę (na przyszłość na początku przeczytaj opis i nie instaluj wersji z wyciętymi ale potrzebnymi Ci składnikami)

Opublikowano

Welp,

Generalnie ziomek z ITOM/ISAM u mnie w firmie polecił mi twoje kompilacje Dyszki, o ile nie jestem fanbojem M$, o tyle zdarza mi się doceniać ich produkty. Rozpoczynam fazę testów, mój setup to VM-ka robiona pod aplikacje serwerowe u hostowanie usług (gł ze względu na to gdzie i jak pracuję), opcja EXTREME z definicji wydawała mi się najlepsza.
Mało-popularny feedback na start: gardzę StartIsBack ze względu na przeszłość na serwisie IT, wiecznie 8 i 8.1 miał problemy ze względu na uprawnienia. Zresztą nie kupiłem go nigdy, nie wiem czy jest na jakiejś zbiorowej licencji należącej do Ciebie i twoich modyfikacji, nie potrzebuję, standardowy start w zupełności wystarcza :)
Już na ten moment widzę też, że EnableLUA jest z marszu na 0, nie ukrywam, że jest to zbyteczne (pomijając, że część apek lubi się krzaczyć przez ten klucz), zostawiłbym spokojnie wartość 1 i tylko poprzez UserAccountControlSettings to zmienił.

To na start. Jak coś to będę testować i dam znaka

Opublikowano

Mod / mody ? Jedynei Sromotnika. Wszystko zaczęło sie od XP juz chyba 2009 / 2008 bodajże. Na IBM Thinkpad Txx. Padł dysk na zawsze. Po co ten hejt. Nie lubisz moda,instaluj czysty. Nie lubisz czystego windowsa - zrób to sam. Od zera,pliczek po pliczku edytuj,dodawaj swoje konfiguracje... Czaso i pracochłonne. Jeśli ktoś ma rozum i ceni czyjąś prace nie shejtuje ani słowem twojej roboty

Opublikowano

Modzik śmiga niż nie jedna rakieta NASA :D A tak w ogóle próbuje pobrac jakis styl który wspiera 21H1 i ni chu chu. Po zmianie na jakis inny niz systemowy od razu mi świruje explorer i  ekran logowania. W pore zdążyłem przełączyc na systemowy i usunac obcy styl ...

Opublikowano
W dniu 30.01.2022 o 22:01, srom-otnik napisał:

pośpiesznie przeczytałem "zrób loda", ale na szczęście - moda, hehe.
Teraz mam bardzo mało czasu na zabawę z systemami, z powodów rodzinnych i zawodowych. Od miesiąca dłubię coś przy 11, ale idzie jak żółw...
No cóż, mam okresy "płodne" - gdy mam czas, wtedy sypię modami jeden po drugim, ale teraz muszę skupić się na czymś znacznie ważniejszym. 
Jak się zluzuje za jakiś czas, to wrócę do swojego ulubionego zajęcia ;)
PZDR!

Jak na ta chwile wielki Mistrzu ida prace nad 11 ? Zacząłem niedawno przygode z Windowsem i od razu na pierwszy ogien twój modzk dyszki i śmiga lepiej jak nie jedna rakieta  :DD

Instalowałem niedawno 11 ale szczerze,ustawiac to wszystko od zera,ch.. mnie strzela :D

vitay007 lubi to
Opublikowano
22 godziny temu, ziomek1993 napisał:

Modzik śmiga niż nie jedna rakieta NASA :D A tak w ogóle próbuje pobrac jakis styl który wspiera 21H1 i ni chu chu. Po zmianie na jakis inny niz systemowy od razu mi świruje explorer i  ekran logowania. W pore zdążyłem przełączyc na systemowy i usunac obcy styl ...

Na 21H1/21H2 o ile się nie mylę to się nie da zmienić wizualnego stylu, bo WindowsBlinds i UXTheme Patcher nie działają tak jak powinny, bo MS coś namieszał w systemie. Mogę się mylić, ale sam jakiś czas temu szukałem opcji by zrobić wygląd Windowsa Visty i nic z tego nie wyszło, jedyna opcja to starszy build Windowsa, a jak się gra w gry to jednak potrzebny jest nowszy dla XGP

Opublikowano
8 minut temu, wiher123 napisał:

Na 21H1/21H2 o ile się nie mylę to się nie da zmienić wizualnego stylu, bo WindowsBlinds i UXTheme Patcher nie działają tak jak powinny, bo MS coś namieszał w systemie. Mogę się mylić, ale sam jakiś czas temu szukałem opcji by zrobić wygląd Windowsa Visty i nic z tego nie wyszło, jedyna opcja to starszy build Windowsa, a jak się gra w gry to jednak potrzebny jest nowszy dla XGP

Dzieki za info i masz racje. Jest tak jak piszesz... Cóz,Microshit juz głupieje : D

wiher123 lubi to
Opublikowano
23 godziny temu, jackiechan1993 napisał:

Jak na ta chwile wielki Mistrzu ida prace nad 11 ? Zacząłem niedawno przygode z Windowsem i od razu na pierwszy ogien twój modzk dyszki i śmiga lepiej jak nie jedna rakieta  :DD

Instalowałem niedawno 11 ale szczerze,ustawiac to wszystko od zera,ch.. mnie strzela :D

Mam JG11 Pro na swoim lapku, nawet w wersji oryginalnej stylistyka całkiem zgrabna, nawiązuje mocno do różnych distrybucji Linuxowych. Na razie robię pauzę, bo 3 dni temu na ten chory świat przyszedł Mały Srom-otnik ;) więc chyba sami rozumiecie...
PZDR!

Opublikowano
Godzinę temu, srom-otnik napisał:

Mam JG11 Pro na swoim lapku, nawet w wersji oryginalnej stylistyka całkiem zgrabna, nawiązuje mocno do różnych distrybucji Linuxowych. Na razie robię pauzę, bo 3 dni temu na ten chory świat przyszedł Mały Srom-otnik ;) więc chyba sami rozumiecie...
PZDR!

To gratulacje ; ) now etap w życiu. Bedzie tatusiowanie :)

srom-otnik lubi to
Opublikowano (edytowane)

witam
zainstalowałem pro extreme - wszystko śmiga. mam 1 pytanie, a mianowicie czy na extreme domyślnie nie działa tryb samolotowy?
acer aspire 3 a314 35

+ pytanie: czy komunikat w aktywacji: "nie można nawiązać połączenia z serwerami aktywacji systemu windows" powinienem traktować tak, jakby system był już aktywowany? a jeśli nie, to który aktywator, Drodzy Państwo, polecacie?

pozdrawiam Pana Sromotnika - gratuluję narodzin dziecka.

dziękuję

Edytowane przez martino12345
dokończenie zapytania
srom-otnik lubi to
Opublikowano

Super system sam znalazł prawie każdy driver jedynie amd do grafiki zainstalowałem i śmiga. 
Naprawdę polecam szybki jak diabli używam wersji ultra i tu mam pytanie klikne na ikone sklepu, mignie i się nie włączy da się to jakoś naprawić. 
Czy jest tylko 'core' sklepu aby xbox działał? :D

Bo nie wiem jak to rozumieć:

Wersja Lite: 

- aplikacje ModernUI - pozostał XBOX i Sklep;
Pozostało jakieś core ale same aplikacje nie działają czy jak? :D 

Opublikowano
6 godzin temu, Gelo3D napisał:

Super system sam znalazł prawie każdy driver jedynie amd do grafiki zainstalowałem i śmiga. 
Naprawdę polecam szybki jak diabli używam wersji ultra i tu mam pytanie klikne na ikone sklepu, mignie i się nie włączy da się to jakoś naprawić. 
Czy jest tylko 'core' sklepu aby xbox działał? :D

Bo nie wiem jak to rozumieć:

Wersja Lite: 

- aplikacje ModernUI - pozostał XBOX i Sklep;
Pozostało jakieś core ale same aplikacje nie działają czy jak? :D 

Masz super zdjęcie do nicka. Mój Fafik też się dołącza do Twojego pieska.. :)

Opublikowano

Witam

System spoko, tylko jedno pytanko.  Czemu po czyszczeniu gadu-gadu znika z systemu i trzeba instalować od nowa ?  Zachowuje ustawienia ale sam program znika w magiczny sposób.

Opublikowano

Bardzo duże zużycie ramu/ svchost

Lenovo Yoga 7 Ryzen 4500u

Witam znalazłem na forum taki wątek, ogólnie nie potrafię dowiedzieć sie co stoi za tym procesem.

Sciezka

C:\Users\Lenovo\AppData\Roaming\System32  Na początku zatrzymany, po czym można było usunąć. Jednak znowu się pojawia 

Używałem dla przykładu Process Lasso i nadal nie wiem co to powoduje.

Próbowałem już różne wersje dziesiątki i nadal problem. Na 11-stce tego nie uświadczyłem. Jednak ten system jeszcze nie dla mnie, no chyba że S[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]a doba się wydłuży na tyle by mógł poświecić czas i co się pojawi na WinClub ;-)

Dziękuje za każdą pomoc.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
13 minut temu, wbak1102 napisał:

@Grzegorz83 spróbuj tego poradnika czy pomoże nie wiem nie miałem takiego przypadku. >> [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dziękuje serdecznie. Starałem się już wczesniej iść tą drogą i manualnie po kolei wyłączać. Ustawiłem sobie tylko na aktywne procesy i zatrzymywałem. Wiadomo jedne powracały,  lecz mimo tego monitorując na bieżąco CPU to dopiero jak całość zatrzymałem to był momentalny  spadek obciążenia. Link który podałes mowi  też o antywirusach, aktualizacjach, a tego chciałbym uniknąc by [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]a roboty nie zaprzepaścić. 

W każdym razie szukam dalej ;-)