jacobobbo Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2021 System śmiga aż miło. Na wersji LTSC nie mogłem zmapować dysku sieciowego a na tym poszło bez problemu. Jedyne co to proszę powiedzcie mi jak wyłączyć ten pasek zaznaczony na czerwono proszę. Jeszcze jedna sprawa odnośnie narzędzia wycinarki i zaznaczania fragmentu jak poniżej. Nie chce zaznaczć w opcji pióro i muszę przerzucać do painta i dopiero tam. Ktoś wie jak temu zaradzić ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
DDragon Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2022 Ktoś ma jakąś poradę na niekompatybilne sterowniki? Mam lapka HP 17 Omen cb00000 i niestety jeszcze samo HP nie wystawiło sterowników pod ten system i nic nie mogę zainstalować ze sterowników. Co najlepsze samo narzędzie od HP do aktualizacji sterowników wyszukuje właśnie te same sterowniki ale próba ich instalacji z tego programu kończy się wiecznym czekaniem na zakończenie instalacji. Komunikat "The driver is not supported on this OS version (10.0.19043)" Instalacja systemu była we wszystkich możliwych konfiguracjach łącznie z pełną (bez light i extreme). Cytuj
Dystopia Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2022 44 minuty temu, DDragon napisał: Ktoś ma jakąś poradę na niekompatybilne sterowniki? Mam lapka HP 17 Omen cb00000 i niestety jeszcze samo HP nie wystawiło sterowników pod ten system i nic nie mogę zainstalować ze sterowników. Co najlepsze samo narzędzie od HP do aktualizacji sterowników wyszukuje właśnie te same sterowniki ale próba ich instalacji z tego programu kończy się wiecznym czekaniem na zakończenie instalacji. Komunikat "The driver is not supported on this OS version (10.0.19043)" Instalacja systemu była we wszystkich możliwych konfiguracjach łącznie z pełną (bez light i extreme). A próbowałeś instalować sterowniki programami typu snappy driver? Cytuj
Slovian Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Dystopia napisał: A próbowałeś instalować sterowniki programami typu snappy driver? Witaj przyjacielu zwracam się do Ciebie z bardzo serdeczną Prośbą o Twoje wsparcie tutaj > Z głębi pola mego serca Proszę Cię wesprzyj mnie. Pilnie potrzebuje uzyskać wsparcie i pomoc. W dniu 29.12.2021 o 10:39, nudzija napisał: @martinii nie, musisz zainstalować wersje pełną Witaj proszę Cię odpowiedz mi w temacie tutaj > Cytuj
DDragon Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2022 Pomimo zainstalowania sterowników z Windows Update to system chodzi jakąś ociężale :/ Cytuj
miniu Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 W dniu 28.11.2021 o 15:25, the_naturat_com napisał: @srom-otnik już sobie poradziłem. Znalazłem w google co trzeba wyłączyć by usunąć ten komunikat. Serdeczne dzięki, że jak zwykle nie można było liczyć na Twoją pomoc.. @kichu66 poradziłeś sobie? @the_naturat_com jak sobie poradziłeś to mogłeś wstawić linka z rozwiązaniem. Przeczytałem wątek do końca i było kilka pytań z tym problemem i zero konkretnego rozwiązania. Optymalizacje usług przywrócone na domyślne, a i tak mam błąd (0x800f0988) przy aktualizacji (KB5008212). Dodatkowo zauważyłem wcześniej, że podczas używania dism++ jest jakiś błąd podczas czyszczenia elementów WinSxS. Cytuj
nudzija Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2022 @miniu akurat dism++ błąd czyszczenia winsxs potrafi mieć nawet na systemie od ms Cytuj
miniu Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2022 5 godzin temu, nudzija napisał: @miniu akurat dism++ błąd czyszczenia winsxs potrafi mieć nawet na systemie od ms @nudzija być może, nie twierdzę, że jest to wina tego moda. Szukam rozwiązania z aktualizacjami i podałem to jako informację, bo być może ma to znaczenie. Próbowałem rozwiązań z google i niestety nic nie pomogło. Przeczytałem wszystkie siedemnaście stron tego tematu i zauważyłem, że kilka osób też miało problem z aktualizacjami, a sensownych odpowiedzi brak. Odpowiedzi typu wszystko jest na pierwszej stronie nie będę nawet komentował... - zainstalowana pełna wersja - pro. Dodam, że czyszczenie z wiersza poleceń w CMD też nie działa. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2022 26 minut temu, miniu napisał: @nudzija być może, nie twierdzę, że jest to wina tego moda. Szukam rozwiązania z aktualizacjami i podałem to jako informację, bo być może ma to znaczenie. Próbowałem rozwiązań z google i niestety nic nie pomogło. Przeczytałem wszystkie siedemnaście stron tego tematu i zauważyłem, że kilka osób też miało problem z aktualizacjami, a sensownych odpowiedzi brak. Odpowiedzi typu wszystko jest na pierwszej stronie nie będę nawet komentował... - zainstalowana pełna wersja - pro. Dodam, że czyszczenie z wiersza poleceń w CMD też nie działa. Na problemy z WU polecam pobrać nowy iso przez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zaktualizować moją modyfikację do 21H2, następnie użyć narzędzia DISM++ Oczyszczenie oraz moich skryptów optymalizacyjnych, one przywrócą pełną funkcjonalność systemu. Tak zrobiłem już ponad 10x z moim modem na różnych kompach i pełen sukces, a co najważniejsze - brak problemów z WU! Cytuj
vitay007 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2022 Na problemy z WU polecam pobrać nowy iso przez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zaktualizować moją modyfikację do 21H2, następnie użyć narzędzia DISM++ Oczyszczenie oraz moich skryptów optymalizacyjnych, one przywrócą pełną funkcjonalność systemu. Tak zrobiłem już ponad 10x z moim modem na różnych kompach i pełen sukces, a co najważniejsze - brak problemów z WU!Z 20H2 też mogę aktualizować i nic się nie stanie? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Cytuj
miniu Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2022 1 godzinę temu, srom-otnik napisał: Na problemy z WU polecam pobrać nowy iso przez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zaktualizować moją modyfikację do 21H2, następnie użyć narzędzia DISM++ Oczyszczenie oraz moich skryptów optymalizacyjnych, one przywrócą pełną funkcjonalność systemu. Tak zrobiłem już ponad 10x z moim modem na różnych kompach i pełen sukces, a co najważniejsze - brak problemów z WU! @srom-otnik dziękuję za informację - w końcu pierwszy konkret. Mogę wykonać aktualizację bezpośrednio ze strony czy obowiązkowo pobrać *.iso i aktualizować z poziomu instalatora? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
piter1114 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2022 2 godziny temu, srom-otnik napisał: Na problemy z WU polecam pobrać nowy iso przez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zaktualizować moją modyfikację do 21H2, następnie użyć narzędzia DISM++ Oczyszczenie oraz moich skryptów optymalizacyjnych, one przywrócą pełną funkcjonalność systemu. Tak zrobiłem już ponad 10x z moim modem na różnych kompach i pełen sukces, a co najważniejsze - brak problemów z WU! Po aktualizacji z wersji 21h1 Pro LITE do 21H2, nie działają z ppm narzędzia,tym samym czyszczenie i optymalizacji brak Cytuj
LosBlancos Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2022 Używam drukarki do drukowania kodów kreskowych i programu Zebra 2 czy orientuję się ktoś czy może coś co jest wycięte z windowsa ma coś wspólnego z tym, że drukarka nie działa ? Działam na domyślnych usługach Cytuj
DDragon Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2022 Cześć. Czy po zastosowaniu tweaku z prawokliku - optymalizatora usług - jest możliwe korzystanie ze sklepu M$ bez wprowadzania wartości domyślnych w wersji systemu Light? Jak zastosuję optymalizator to niestety sklep się nawet nie włącza. Cytuj
WunderWungiel Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2022 Witam @srom-otnikSystem śmiga aż miło. Posiadam wersję Lite, jest genialna. W porównaniu do oryginalnego W10 od M$ - cóż, nie ma porównania Jedno pytanko. System nie wyszukuje programów. Np.: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A Firefox jest zainstalowany. Indeksowania wyszukiwania też się nie da włączyć: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pomożesz, kolego? Bo oprócz tego nie widzę was Twojego systemu :P Aha, i jeszcze jedno Dlaczego użyłeś O&OShutUp10? Jedna rzecz mnie niepokoi.... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (Złoty ) Partner Microsoftu tworzy narzędzie przeciw niemu... A oprócz tego, jedynie rozwiązanie na wyszukiwanie i indeks, i system będzie dla mnie ideałem Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2022 Z tym złotym partnerem MS to szydera. Jakby powiedzieć, że bieda to najlepsza dieta odchudzająca. WunderWungiel lubi to Cytuj
WunderWungiel Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2022 Ehh, M$ Store też nie działa. Zmieniam na full Cytuj
Szymszel Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2022 Witam serdecznie. Pokusiłem się o zainstalowanie wersji Pro z wyłączonym Defenderem. Dwa problemy: 1. Brak dostępu do internetu po ręcznej konfiguracji IP. (próba testowania ustawień kończy się monitem o błędzie. Na DHCP oczywiście trybi) 2. W usłudze WU brak opcji wyboru poprawek. Instalują się z automatu jak leci. Dodatkowo mam irytujący monit o "zarządzaniu ustawieniami przez moją??? organizację. Nie mam pojęcia jak to "ugryźć". Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Szymszel. Cytuj
nudzija Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2022 @Szymszel w win 10 nie ma wyboru aktualizacji do zainstalowania (to nie win 7) Cytuj
Malwinos Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2022 Jest wersja tego Moda z działającym sklepem Microsoft i Xbox game? jesli tak to prosze doradźcie mi która Cytuj
wbak1102 Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2022 @Malwinos Tam gdzie masz zaznaczone to działa. Cytuj
Malwinos Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2022 dziekuje za pomoc. Polecacie bardziej home czy pro? Cytuj
wbak1102 Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2022 To zależy do czego masz licencje, ja mam Pro bo mam licencje. Cytuj
Jajowita Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2022 Spoko mod urzywalem dlugo Cytuj
mardab Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2022 Ktoś z Was ma taki problem że po ponownym uruchomieniu systemu domyślną przeglądarką plików pdf jest Edge zamiast Adobe? Strasznie mnie to irytuje. Cytuj
helmut112 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2022 Ustawienia=System=Aplikacje domyślne=Wybierz aplikacje domyślne według typów plików =.pdf Cytuj
mardab Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2022 I za każdym uruchomieniem komputera wywala taki komunikat. Na nic się zdają te ustawienia. Cytuj
elokuba Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2022 Jak przywrócić wu w extreme Cytuj
nudzija Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2022 @elokuba wersji lite i exterme sie nie aktualizuje, jak chcesz aktualizować system to postaw wersje full Cytuj
elokuba Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2022 Ok dzięki a te wszystkie skrypty będą dodane wszystko śmiga mój stary chce to mieć, defender off będzie to miał Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi