Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, BaRTaSs napisał:
W dniu 21.11.2021 o 15:11, the_naturat_com napisał:

I po co to robisz? Zadałem konkretne pytanie, nie pytałem jak jest u Ciebie.

TNC, tutaj ciężko o sensowną odpowiedź, bez zbędnego cynizmu, na jasno zadane pytanie... Mam wrażenie, że główny przekaz z tego wątku (i innych również) płynie następujący: "Masz tu zmodyfikowany system i nie zadawaj głupich (czytaj ŻADNYCH) pytań.

Uprzedzając komentarze pod moim postem, nie, nie wszystko jest na pierwszej stronie napisane... Absolutnie nie jest to zarzut dla autora, ale ponieważ jest to Windows zmodyfikowany, czasem trzeba się o coś dopytać i nie widzę w tym niczego złego - zdaje się, że właśnie dzielenie się wiedzą jest istotą każdego forum - a tak na marginesie, nie ma głupich pytań - a odpowiedzi owszem...

Pozdrawiam.

Niestety, ale ciężko się tutaj z tą wypowiedzią nie zgodzić. Śledzę co prawda tylko trzy wątki, ale na nich autor postów typu "Ja wiem, u mnie działa" zawsze jest ten sam.

Opublikowano
14 godzin temu, gregorlodz napisał:

Śledzę co prawda tylko trzy wątki, ale na nich autor postów typu "Ja wiem, u mnie działa" zawsze jest ten sam.

Masz do mnie pretensje że u mnie wszystko działa? To wina @sromotnika, a nie moja. :)

Ten mod to świetne narzędzie do pracy, a nie do zabawy. Mówię o Extreme bo tych wersji używam.

srom-otnik lubi to
Opublikowano

Nie dział mapowanie sieci ,zmień opcje udostępniania  przełączam na włącz odnajdywanie sieci i udostępnianie plików i drukarek po odznaczeniu i zapisz zmiany wraca do  wyłącz. Jakieś sugestie

Opublikowano

Coraz bardziej przekonuję się, że wersje Lite/Extreme powinny być zlikwidowane. 

Najczęstsze wołania o pomoc dotyczą problemów z działaniem tego, co działać nie może z oczywistych względów - ponieważ dana funkcjonalności została TOTALNIE i nieodwracalne skasowana. 

Śledząc wszystkie swoje wątki na tym forum widać działający schemat - niemal wszyscy czekają właśnie na Extreme i instalują oczekując, że system, który jest jak wydmuszka - nadal będzie miał pełny wachlarz dzialających usług. 

Masakra... 

Opublikowano
7 godzin temu, srom-otnik napisał:

Najczęstsze wołania o pomoc dotyczą problemów z działaniem tego, co działać nie może z oczywistych względów - ponieważ dana funkcjonalności została TOTALNIE i nieodwracalne skasowana. 

Śledząc wszystkie swoje wątki na tym forum widać działający schemat - niemal wszyscy czekają właśnie na Extreme i instalują oczekując, że system, który jest jak wydmuszka - nadal będzie miał pełny wachlarz dzialających usług. 

Masakra... 

Ale o to chodzi, że ludzie mogą wybrać, jaką chcą wersję. Sam używam win 8.1 od Ciebie w wersji Extreme i wszystko ładnie działa. Problem jest tylko w tych co chcą mieć wszystko wycięte i wszystko ma być na pokładzie, a tak się nie da. Nie ma sensu się przejmować paroma marudzącymi. 

Opublikowano
34 minutes ago, mbielak012 said:

Ale o to chodzi, że ludzie mogą wybrać, jaką chcą wersję. Sam używam win 8.1 od Ciebie w wersji Extreme i wszystko ładnie działa. Problem jest tylko w tych co chcą mieć wszystko wycięte i wszystko ma być na pokładzie, a tak się nie da. Nie ma sensu się przejmować paroma marudzącymi. 

Popieram w całości. Również korzystam z wersji Extreme i jestem pełen podziwu dla umiejętności Autora tego cuda.

srom-otnik i nudzija lubią to
Opublikowano
10 godzin temu, adonx napisał:

używają rożnych czyścików optymalizatorów

Dołączę do tematu, z ciekawości zapytam jak to jest z tą optymalizacją ? kiedyś z ciekawości kliknąłem ssd fresh'a , i okazało się,że połowa funkcji w programie jest nie włączona /używam JG10 x64 1909/ . Czyżby autorzy programu nie posiadali takiej wiedzy jak SROM-otnik używając tweaków , które autor uznaje jako zbędne?

Opublikowano

Panowie pomoże jakaś dobra duszyczka ? chciałem utworzyć punkt przywracania lub zrobić kopię zapasową systemu przed DISM++ ale wyskakuje błąd "Failed to create a new restore point" a przy tworzeniu kopii zapasowej "0x8004230C". Włączyłem też usługi "Kopia zapasowa systemu Windows" i "Kopiowanie woluminów w tle" ale to nic nie dało. 

Drugie pytanko odnośnie aktualizacji programu DISM++ gdy próbuję ją zaktualizować to wyskakuje komunikat "Błędy podczas aktualizacji. Argh!"

Opublikowano
Teraz, VV44 napisał:

Kopia zapasowa i przywracanie systemu została usunięta, na pierwszej stronie masz opis 

Wiem czytałem ale myślałem że jest jakaś opcją przywrócenia tych usług. Albo jakiś dobry program godny polecenia do tworzenia kopii systemu

Gryzlacz lubi to
Opublikowano
15 godzin temu, srom-otnik napisał:

Masakra... 

Nawet jak ktoś ma problemy na pełnej wersji to i tak pomocy tu nie znajdzie.

Opublikowano
W dniu 27.11.2021 o 05:33, srom-otnik napisał:

Masakra... 

Używam modów SROM-otnika w wersji Lite od 13 lat i nigdy podkreślam NIGDY nie miałem żadnych problemów.

Ziggy i srom-otnik lubią to
Opublikowano

Zainstalowałem wersje Pro Lite i sieć działa jak i SMB, wcześniej  Pro (DEFENDER OFF) i nie działo wykrywanie sieci  jeśli chodzi o czyszczenie to tylko mikrofibrą rejestru nie tykałem i nie skrobałem ale patrze że wyroki już są wydane bez diagnozy.

srom-otnik lubi to
Opublikowano

to fakt używam Modów Sromotnika od samego początku kiedy powstała pierwsza zmodyfikowana  7 Sromotnika i nigdy powtarzam nigdy nie miałem z tymi modami żadnych problemów .Niektóre ma do dziś na płytach  i trzymam jako moje prywatne archiwum .

Podziwiam Sromotnika za jego robotę i czas jaki spędził robiąc te wszystkie mody.

Pozdrawiam

srom-otnik lubi to
Opublikowano
10 godzin temu, the_naturat_com napisał:

Nawet jak ktoś ma problemy na pełnej wersji to i tak pomocy tu nie znajdzie.

Jasne każdy ma być do twojej dyspozycji,zainstaluj oryginał a nie się pchasz w moda jak masz problemy.:22