gregorlodz Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 9 godzin temu, BaRTaSs napisał: W dniu 21.11.2021 o 15:11, the_naturat_com napisał: I po co to robisz? Zadałem konkretne pytanie, nie pytałem jak jest u Ciebie. TNC, tutaj ciężko o sensowną odpowiedź, bez zbędnego cynizmu, na jasno zadane pytanie... Mam wrażenie, że główny przekaz z tego wątku (i innych również) płynie następujący: "Masz tu zmodyfikowany system i nie zadawaj głupich (czytaj ŻADNYCH) pytań. Uprzedzając komentarze pod moim postem, nie, nie wszystko jest na pierwszej stronie napisane... Absolutnie nie jest to zarzut dla autora, ale ponieważ jest to Windows zmodyfikowany, czasem trzeba się o coś dopytać i nie widzę w tym niczego złego - zdaje się, że właśnie dzielenie się wiedzą jest istotą każdego forum - a tak na marginesie, nie ma głupich pytań - a odpowiedzi owszem... Pozdrawiam. Niestety, ale ciężko się tutaj z tą wypowiedzią nie zgodzić. Śledzę co prawda tylko trzy wątki, ale na nich autor postów typu "Ja wiem, u mnie działa" zawsze jest ten sam. BaRTaSs i the_naturat_com lubią to Cytuj
mariaczi9911 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Pytanko, bo jeszcze nie pobierałem - Da się przywrócić oryginalne menu start z 10-tki? Cytuj
BaRTaSs Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 12 minut temu, mariaczi9911 napisał: Pytanko, bo jeszcze nie pobierałem - Da się przywrócić oryginalne menu start z 10-tki? Da się, wystarczy zdeinstalować (lub wyłączyć) StartIsBack mariaczi9911 lubi to Cytuj
mariaczi9911 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Super! Pobieram więc Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 14 godzin temu, gregorlodz napisał: Śledzę co prawda tylko trzy wątki, ale na nich autor postów typu "Ja wiem, u mnie działa" zawsze jest ten sam. Masz do mnie pretensje że u mnie wszystko działa? To wina @sromotnika, a nie moja. Ten mod to świetne narzędzie do pracy, a nie do zabawy. Mówię o Extreme bo tych wersji używam. srom-otnik lubi to Cytuj
adonx Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 39 minut temu, Wieniowaty napisał: To wina @sromotnika, a nie moja. Jasne @srom-otnik jest winien wszystkiego,piszcie tak dalej to @srom-otnik nie będzie robił już modów, bardzo dobrze robicie. srom-otnik i matiwczasss lubią to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Guilty ... pewnie, że winny, do ciupy. Co za bezczelność z Jego strony. Gdyby nie to "rękodzieło" świat byłby o wiele piękniejszy. PS tyle, że leki w końcu też kiedyś przestają działać. srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Ale się Wam chłopy nudzi adonx i klarion lubią to Cytuj
adonx Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Bo lepiej brykać w internecie bo bezpieczniej pandemia, a winny jest Tusk. VACek lubi to Cytuj
piter1114 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 2 godziny temu, srom-otnik napisał: Ale się Wam chłopy nudzi nudzi się, nudzi... gdybyś zrobił dla nich 11-kę, to mieliby co robić Cytuj
adonx Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Myślę że ta 11-ka to bardziej jest tobie potrzebna bo ja za nią nie tęsknię. Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 4 godziny temu, srom-otnik napisał: Ale się Wam chłopy nudzi Może Ty udzielisz odpowiedzi? Tyle pytań już się przewinęło, a tylko trole grasowały. piosylant i BaRTaSs lubią to Cytuj
Tokar33 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 Panowie jak zainstalować jakies aplikacje? Nie moge nawet glupiego xboxa zainstalować na tym windowsie :/ Cytuj
VV44 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 Nie dział mapowanie sieci ,zmień opcje udostępniania przełączam na włącz odnajdywanie sieci i udostępnianie plików i drukarek po odznaczeniu i zapisz zmiany wraca do wyłącz. Jakieś sugestie Cytuj
srom-otnik Opublikowano 27 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Coraz bardziej przekonuję się, że wersje Lite/Extreme powinny być zlikwidowane. Najczęstsze wołania o pomoc dotyczą problemów z działaniem tego, co działać nie może z oczywistych względów - ponieważ dana funkcjonalności została TOTALNIE i nieodwracalne skasowana. Śledząc wszystkie swoje wątki na tym forum widać działający schemat - niemal wszyscy czekają właśnie na Extreme i instalują oczekując, że system, który jest jak wydmuszka - nadal będzie miał pełny wachlarz dzialających usług. Masakra... 1szymon4, nudzija, damian5142 i 2 innych lubią to Cytuj
adonx Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 @srom-otnik ja man wersje Extreme i nie mam takich problemów jak tu wypisują,myślę że ludzie kopią w systemie używają rożnych czyścików optymalizatorów bo gdzieś wyczytali że jest dobry a później lamenty i zawracanie d**y. nudzija lubi to Cytuj
nudzija Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 @srom-otnik ludzie nie myślą tylko instalują a później jest lament że coś nie działa, jak by ludzie zaczeli myśleć i czytać pierwszy post to by nie było lamentu. srom-otnik i adonx lubią to Cytuj
Gość Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 7 godzin temu, srom-otnik napisał: Coraz bardziej przekonuję się, że wersje Lite/Extreme powinny być zlikwidowane. Najczęstsze wołania o pomoc dotyczą problemów z działaniem tego, co działać nie może z oczywistych względów - ponieważ dana funkcjonalności została TOTALNIE i nieodwracalne skasowana. Śledząc wszystkie swoje wątki na tym forum widać działający schemat - niemal wszyscy czekają właśnie na Extreme i instalują oczekując, że system, który jest jak wydmuszka - nadal będzie miał pełny wachlarz dzialających usług. Masakra... Ale o to chodzi, że ludzie mogą wybrać, jaką chcą wersję. Sam używam win 8.1 od Ciebie w wersji Extreme i wszystko ładnie działa. Problem jest tylko w tych co chcą mieć wszystko wycięte i wszystko ma być na pokładzie, a tak się nie da. Nie ma sensu się przejmować paroma marudzącymi. Cytuj
no4eu Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 34 minutes ago, mbielak012 said: Ale o to chodzi, że ludzie mogą wybrać, jaką chcą wersję. Sam używam win 8.1 od Ciebie w wersji Extreme i wszystko ładnie działa. Problem jest tylko w tych co chcą mieć wszystko wycięte i wszystko ma być na pokładzie, a tak się nie da. Nie ma sensu się przejmować paroma marudzącymi. Popieram w całości. Również korzystam z wersji Extreme i jestem pełen podziwu dla umiejętności Autora tego cuda. srom-otnik i nudzija lubią to Cytuj
siger7 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 @srom-otnik Napisales na poczatku co jest, czego nie ma. Nie Twoja wina, ze ludzie nie umieja czytac ze zrozumieniem. Rob swoje ! Pozdrawiam, dzieki za wlozony trud. nudzija lubi to Cytuj
piter1114 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 10 godzin temu, adonx napisał: używają rożnych czyścików optymalizatorów Dołączę do tematu, z ciekawości zapytam jak to jest z tą optymalizacją ? kiedyś z ciekawości kliknąłem ssd fresh'a , i okazało się,że połowa funkcji w programie jest nie włączona /używam JG10 x64 1909/ . Czyżby autorzy programu nie posiadali takiej wiedzy jak SROM-otnik używając tweaków , które autor uznaje jako zbędne? Cytuj
Etopet Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Panowie pomoże jakaś dobra duszyczka ? chciałem utworzyć punkt przywracania lub zrobić kopię zapasową systemu przed DISM++ ale wyskakuje błąd "Failed to create a new restore point" a przy tworzeniu kopii zapasowej "0x8004230C". Włączyłem też usługi "Kopia zapasowa systemu Windows" i "Kopiowanie woluminów w tle" ale to nic nie dało. Drugie pytanko odnośnie aktualizacji programu DISM++ gdy próbuję ją zaktualizować to wyskakuje komunikat "Błędy podczas aktualizacji. Argh!" Cytuj
VV44 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Kopia zapasowa i przywracanie systemu została usunięta, na pierwszej stronie masz opis Etopet lubi to Cytuj
Etopet Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Teraz, VV44 napisał: Kopia zapasowa i przywracanie systemu została usunięta, na pierwszej stronie masz opis Wiem czytałem ale myślałem że jest jakaś opcją przywrócenia tych usług. Albo jakiś dobry program godny polecenia do tworzenia kopii systemu Gryzlacz lubi to Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 @Etopet ... nic lepszego nie znam. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Etopet lubi to Cytuj
the_naturat_com Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 15 godzin temu, srom-otnik napisał: Coraz bardziej przekonuję się, że wersje Lite/Extreme powinny być zlikwidowane. Najczęstsze wołania o pomoc dotyczą problemów z działaniem tego, co działać nie może z oczywistych względów - ponieważ dana funkcjonalności została TOTALNIE i nieodwracalne skasowana. Śledząc wszystkie swoje wątki na tym forum widać działający schemat - niemal wszyscy czekają właśnie na Extreme i instalują oczekując, że system, który jest jak wydmuszka - nadal będzie miał pełny wachlarz dzialających usług. Masakra... Nawet jak ktoś ma problemy na pełnej wersji to i tak pomocy tu nie znajdzie. Cytuj
klarion Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 W dniu 27.11.2021 o 05:33, srom-otnik napisał: Coraz bardziej przekonuję się, że wersje Lite/Extreme powinny być zlikwidowane. Najczęstsze wołania o pomoc dotyczą problemów z działaniem tego, co działać nie może z oczywistych względów - ponieważ dana funkcjonalności została TOTALNIE i nieodwracalne skasowana. Śledząc wszystkie swoje wątki na tym forum widać działający schemat - niemal wszyscy czekają właśnie na Extreme i instalują oczekując, że system, który jest jak wydmuszka - nadal będzie miał pełny wachlarz dzialających usług. Masakra... Używam modów SROM-otnika w wersji Lite od 13 lat i nigdy podkreślam NIGDY nie miałem żadnych problemów. Ziggy i srom-otnik lubią to Cytuj
VV44 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Zainstalowałem wersje Pro Lite i sieć działa jak i SMB, wcześniej Pro (DEFENDER OFF) i nie działo wykrywanie sieci jeśli chodzi o czyszczenie to tylko mikrofibrą rejestru nie tykałem i nie skrobałem ale patrze że wyroki już są wydane bez diagnozy. srom-otnik lubi to Cytuj
plusik Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 to fakt używam Modów Sromotnika od samego początku kiedy powstała pierwsza zmodyfikowana 7 Sromotnika i nigdy powtarzam nigdy nie miałem z tymi modami żadnych problemów .Niektóre ma do dziś na płytach i trzymam jako moje prywatne archiwum . Podziwiam Sromotnika za jego robotę i czas jaki spędził robiąc te wszystkie mody. Pozdrawiam srom-otnik lubi to Cytuj
jorg35 Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 10 godzin temu, the_naturat_com napisał: Nawet jak ktoś ma problemy na pełnej wersji to i tak pomocy tu nie znajdzie. Jasne każdy ma być do twojej dyspozycji,zainstaluj oryginał a nie się pchasz w moda jak masz problemy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi