Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Godzinę temu, ZjemCiKolege napisał:

Uff na ryzenie 1 generacji z mediacreationtoola nie trzeba robić żadnych kombinacji :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

To są właściwości tego pliku MediaCreationToolW11.exe a nie zainstalowanego systemu lub ISO.

Opublikowano
6 godzin temu, kp1971 napisał:

To są właściwości tego pliku MediaCreationToolW11.exe a nie zainstalowanego systemu lub ISO.

O ile Microsoft nic nowego nie wymyślił, to MCT, w swych właściwościach, wskazuje jakiego buildu obraz pobierze (tu: 22000.253), bo dla każdej "pełnej wersji" jest wydawany nowy.

Update:

A jednak wymyślił - teraz sprawdziłem instalując nakładkę z *.ISO pobranego za pomocą w/w MCT - jak było .194, tak i .194 zostało.

Win77cr lubi to
Opublikowano
23 godziny temu, TECHNO napisał:

:trollface: Znawcy pisali że im gry szybciej chodzą :L

Ogólnie to ja wiem że nic się nie zmieni względem windowsa 10 jeśli chodzi o gry bo dalej system korzysta z boosta do gier.

A ty nadal swoje spiskowe teorie głosisz. Zjedz Snickersa, bo marudzisz.

Opublikowano
26 minut temu, Elliot napisał:

Jeśli Windows 11 nie wspiera i5 7400 a ściągnę oryginalne ISO i wrzucę Rufusem na pendrive to instalacja normalnie ruszy? Czy muszę czekać na jakieś ISO z obejściem.

przeczytaj sobie rekomendację. 

Opublikowano
8 minut temu, stens napisał:

przeczytaj sobie rekomendację. 

Ale po co mam czytać skoro wiem, że nie Windows nie wspiera mojego procesora? Pytam czy instalacja oryginalnego ISO ruszy mimo tego, że go nie wspiera czy się wysypie przy próbie instalacji.

Opublikowano
26 minut temu, Elliot napisał:

Ale po co mam czytać skoro wiem, że nie Windows nie wspiera mojego procesora? Pytam czy instalacja oryginalnego ISO ruszy mimo tego, że go nie wspiera czy się wysypie przy próbie instalacji.

Instalacja oryginalnego ISO nie ruszy i nie zaktualizuje się do 22000.253 na niekompatybilnym sprzęcie.

Opublikowano

Plik: Win11_Polish_x64.iso

SHA-256: D0556C19F36DB362DFF59FEB6A05FB4124A3F259E7889EB45822C0E4A7B696E7

Pochodzenie / uwiarygodnienie sumy kontrolnej:
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

1. Pobieranie obrazu dysku (ISO) systemu Windows 11: Windows 11

2. [Pobierz]

3. Wybór języka: Polski

4. [Potwierdź]

5. (+) Zweryfikuj pobrane

6. "Jeżeli dane wyjściowe SHA256 są zgodne z wartością w poniższej tabeli dla pobranego produktu, to jest to potwierdzenie, że oryginalny plik nie został uszkodzony, nie ingerowano w niego ani nie został zmieniony."

7. Polski 64-bit D0556C19F36DB362DFF59FEB6A05FB4124A3F259E7889EB45822C0E4A7B696E7
Opublikowano
11 minut temu, kp1971 napisał:

Instalacja oryginalnego ISO nie ruszy i nie zaktualizuje się do 22000.253 na niekompatybilnym sprzęcie.

Ok dzięki, w takim razie czekam na jakąś modyfikację ISO która to umożliwi.

Opublikowano

I TAK JAK   CZUŁEM !  :D

System zainstalowany  25.09.2021  " wystrzyżony  do gołej ziemi  "  i co  !

2.png

:laie_67:

1.png

SPRZĘT  SPEŁNIA  WSZYSTKIE  WYMAGANIA  no ale w bios  ustawiony na LEGACY !

Dzisiaj sprawdzany  i :

3.png

no i jak zwykle będziemy " grzebać "  w  tym jedynym cudownym systemie  :22  "  nie będzie MS pluł nam  w twarz ".