Skocz do zawartości

Windows 11 - ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 31.03.2026 o 19:23, stens napisał(a):

A nie "ładujesz"    Pro na Home?

jeszcze może być też taka możliwość ( co prawda tutaj Ciebie nie dotyczy @egoiszt)

ale pakiet językowy musi się zgadzać na obu wersjach. Tzn. PL na PL nie np. ENGL.na PL.:)

P.S

słuchaj kolegi @stens dobrze Tobie podpowiada,

otwierasz talerzyk exe i jedzie.

odnośnie jeszcze poprawki to powiadają

Microsoft udostępnił poprawkę KB5086672 dla Windows 11. To ważna aktualizacja, bo naprawiająca błąd, który uniemożliwiał instalację marcowej aktualizacji zbiorczej.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

stens lubi to
Opublikowano

mam do  was pytanie czy  u was pokazuje się ten pasek do udostępniania plików? bo u mnie od jakiegoś czasu nie ma prawdopodobnie Microsoft  go usuną ale nie wiem czy to prawda

Opublikowano

Pasek udostępniania plików w systemie Windows 11 nie zniknął całkowicie, ale po ostatnich aktualizacjach (zwłaszcza w Eksploratorze plików) Microsoft zmienił jego wygląd i umiejscowienie.

może tutaj znajdziesz rozwiązanie.

leven i seweryno lubią to
Opublikowano
51 minut temu, LAGUNA napisał(a):

Pasek udostępniania plików w systemie Windows 11 nie zniknął całkowicie, ale po ostatnich aktualizacjach (zwłaszcza w Eksploratorze plików) Microsoft zmienił jego wygląd i umiejscowienie.

ok jest musiałem  wejść udostępnianie  w pobliżu  i zaznaczyć tylko moje urządzenie dziękuję 

LAGUNA lubi to
Opublikowano

"Dwudziesto piątkowcy" macie:)

Microsoft w odpowiedzi na liczne prośby użytkowników przywraca w Windows 11 funkcję przenoszenia paska zadań na górę lub boki ekranu oraz zmianę jego rozmiaru. Ta wyczekiwana zmiana, będąca poprawką jednej z najbardziej krytykowanych decyzji, ma na celu zwiększenie dostosowania interfejsu (customizacji) podobnie jak w Windows 10.

Jeszcze żebyście nie myśleli że  "aktualizacje psują system"

One Tylko Ujawniają Problem :P

Wiecie gdzie se można pogrzebać :P

egoiszt i VACek lubią to
Opublikowano
1 godzinę temu, egoiszt napisał(a):

Pochwale się a co :P dostałem od rodziców na "zająca" 🐣 , tzn jutro przyjedzie :P 

no no super laptop  i ładny no i cena  też  ładna  miłego grania

egoiszt lubi to
Opublikowano

Microsoft przyspiesza aktualizacje Windows 11. Nowej wersji możesz nie zauważyć
Microsoft szykuje zmianę w sposobie wdrażania aktualizacji Windows 11 25H2, która ma zostać zainstalowana automatycznie na komputerach w ciągu najbliższych miesięcy. Decyzja ta zapewne wywoła oburzenie wśród osób, które wolą same decydować, kiedy pobrać nowy update.

egoiszt lubi to
Opublikowano
W dniu 1.04.2026 o 20:08, egoiszt napisał(a):

Wcześniej rufusem przerabiałem WINDE 24H2 

Przerobił , zapisałem na kompie 

Uruchomiłem .exe i przemieliło wszystko i  miałem opcje do wyboru "zachowanie ustawień i plików"

Winda pobrana z MS idealnie się przerabia rusfusem , ta z UUPdump to lipton 

Przecież był juz tutaj przewijane musiałes instalowac pro na home albo odwrotnie musisz te same wersje mieć 

Opublikowano

Jak by kogoś interesowało (co prawda to jest 4.10)

Aktualizacja Rufus 4.10 dodaje kompatybilność z Windows 11 25H2 ISO oraz funkcję zapisywania dysków do formatu ISO

egoiszt i leven lubią to
Opublikowano

Był Copilot, nie ma Copilota. Nie poznasz swojego laptopa
Microsoft zaczyna wycofywać Copilota z aplikacji dołączonych do Windowsa 11. Notatnik i Narzędzie Wycinanie na pierwszy ogień - ale AI wcale nie znika. Microsoft oficjalnie rozpoczął proces usuwania Copilota z systemowych aplikacji Windowsa 11

Windows 11 bez AI? Microsoft zaczyna usuwać Copilota z aplikacji

zen888 lubi to
Opublikowano
19 godzin temu, egoiszt napisał(a):

To na ch🍆 wciskali klawisz do laptopów :P mam zamazać korektorem :P

Zostaw go w spokoju bo możliwe że za 2-3 aktualizacje będziesz musiał nim kręcić żeby uruchomić "Windowsa"

W kwietniu 2026 roku aktualizacje systemu Windows 11 skupiają się na zwiększeniu wydajności, optymalizacji procesu aktualizacji oraz wymuszaniu przejścia na nowsze wersje systemu w celu zapewnienia bezpieczeństwa.

egoiszt lubi to
Opublikowano
Godzinę temu, LAGUNA napisał(a):

Windows 11 wymaga internetu do aktywacji. Microsoft: inaczej się nie da

Jak na razie działa:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE]
"BypassNRO"=dword:00000001

Utworzyć plik .reg i go scalić w czasie instalacji, w chwili gdy jest wybór lokalizacji (Polska)
Po scaleniu uruchomić PC poleceniem i wyłączyć neta.

shutdown /r /t 0

Będzie opcja "Nie mam internetu"

Opublikowano

Podam tutaj bo dotyczy 11-nastki i fałszywej aktualizacji

Windows 11 24H2 pod ostrzałem. Ta „aktualizacja” to pułapka
W sieci pojawiła się kolejna niebezpieczna kampania. Tym razem cyberprzestępcy podszywają się pod oficjalne strony Microsoftu, oferując fałszywą aktualizację Windows. W rzeczywistości zamiast poprawek systemowych użytkownicy pobierają złośliwe oprogramowanie kradnące hasła i dane logowania. Strona została przygotowana tak, aby wyglądać wiarygodnie, co zwiększa ryzyko, że ktoś może dać się oszukać i uruchomić niebezpieczny instalator.