Jump to content

Recommended Posts

Posted
Godzinę temu, Groszek1962 napisał(a):

I jak tu ufać i wierzyć w to co rbi Micros-tradżidy.... 👺🤔

TO jest jedyna "FIRMA" której należy ufać!!!!!:)

jak to mówią "nie da ci ojciec nie da ci matka to co nawali microsoftowa łatka.

Jeżeli Twój komputer Dell nie pobrał jeszcze pakietu KB5101650, najprawdopodobniej został objęty blokadą zabezpieczającą i na razie pozostaje chroniony przed błędem. Pozostali użytkownicy Windows 11 nadal powinni zainstalować tę aktualizację, ponieważ zawiera ona poprawki dla ponad 570 luk bezpieczeństwa.

zdzisiek24 and Groszek1962 like this
  • Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

no właśnie teraz aż buczy od tego w sieci.

Microsoft potwierdził, że ze względu na konflikt sterowników Intela, pakiet KB5101650 powoduje na niektórych komputerach Dell nagłe wyłączanie, przegrzewanie i szybkie rozładowywanie baterii. Aby temu zapobiec, Microsoft tymczasowo zablokował instalację tej aktualizacji na urządzeniach z tym problemem

Przyczyna:

Konflikt pomiędzy nowymi funkcjami zarządzania energią w systemie Windows a sterownikiem Intel Innovation Platform Framework Processor Partici*ant (widoczny w Menedżerze urządzeń z żółtym wykrzyknikiem).Brak listy modeli: Ani Microsoft, ani Dell nie opublikowali pełnej listy wadliwych modeli laptopów czy komputerów stacjonarnych.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

egoiszt, leven and Groszek1962 like this
Posted
W dniu 17.07.2026 o 11:33, kp1971 napisał(a):

Oficjalnego ISO 8875 nie ma.

Zgadza sie, po zainstalowaniu 8873, sciaga całą aktualizacje 8875. Chyba z uwagi na laptopy DELL , gdzie ta aktualizacja byla wyłączona, MCT nie tworzy od razu wersji 8875

Posted
Teraz, Portalnet napisał(a):

Zgadza sie, po zainstalowaniu 8873, sciaga całą aktualizacje 8875. Chyba z uwagi na laptopy DELL , gdzie ta aktualizacja byla wyłączona, MCT nie tworzy od razu wersji 8875

Pewnie tak.

Posted

A czy to nie tyczy tylko Dell

Pakiet KB5121767 nie został wdrożony do masowego kanału Windows Update; jest on dedykowany wyłącznie dla urządzeń Dell dotkniętych opisaną sygnaturą błędu i został udostępniony za pośrednictwem Wykazu usługi Microsoft Update (Microsoft Update Catalog)

LAGUNA likes this
Posted
12 minut temu, Groszek1962 napisał(a):

A czy to nie tyczy tylko Dell

Pakiet KB5121767 nie został wdrożony do masowego kanału Windows Update; jest on dedykowany wyłącznie dla urządzeń Dell dotkniętych opisaną sygnaturą błędu i został udostępniony za pośrednictwem Wykazu usługi Microsoft Update (Microsoft Update Catalog)

Ja mam Lenovo i dostałem dzisiaj ta aktualizacje.

LAGUNA likes this
Posted

Tak Tak i OK, ale jest tak naprawdę tylko ratunek:

Główny cel: Poprawka usuwa krytyczny błąd, który powodował przegrzewanie się, nieoczekiwane wyłączanie oraz szybkie rozładowywanie baterii na wybranych laptopach marki Dell z procesorami Intel

Jest to aktualizacja celowana i nie jest wymagana, jeśli nie posiadasz jednego z nowszych modeli komputerów Dell (np. serie XPS, Precision) i nie występują u Ciebie opisane problemy ze sprzętem.

Jest to aktualizacja celowana i nie jest wymagana, jeśli nie posiadasz jednego z nowszych modeli komputerów Dell (np. serie XPS, Precision) i nie występują u Ciebie opisane problemy ze sprzętem.

Aktualizacja jest opcjonalna i jeśli nie korzystasz z kompatybilnego urządzenia Dell, instalacja nie spowoduje żadnych negatywnych skutków, ale prawdopodobnie nie przyniesie żadnych zauważalnych zmian.

👍🙂🤠

o jedną linijkę za dużo sorka 🙄

LAGUNA likes this
Posted
16 godzin temu, Portalnet napisał(a):

Ja mam Lenovo i dostałem dzisiaj ta aktualizacje.

Zgadza się poprawka dotyczy również Lenovo. Czy wszystkich maszyn? nie wiadomo. Mojego laptopa Lenovo_Thinkbook_14 G2 ITL  obsłużyło. Jest  O.K.

LAGUNA likes this
Posted
1 minutę temu, khra napisał(a):

Zgadza się poprawka dotyczy również Lenovo. Czy wszystkich maszyn? nie wiadomo. Mojego laptopa Lenovo_Thinkbook_14 G2 ITL  obsłużyło. Jest  O.K.

Mojego 14 G4+ tez :)

Posted

Krytyczna aktualizacja sterowników dla komputerów biznesowych Dell

a tutaj jak by Wam brakowało Al 😀

Microsoft nie zwalnia tempa w rozbudowie funkcji sztucznej inteligencji w Windowsie 11. Choć firma w ostatnich tygodniach zapowiadała bardziej wyważone podejście do promowania AI, najnowsza wersja testowa systemu pokazuje, że Copilot nadal będzie pojawiał się w kolejnych elementach interfejsu. Tym razem przyszła pora na jedno z najczęściej używanych narzędzi przez każdego użytkownika komputera – Eksplorator plików.

Groszek1962 likes this
Posted

idzie nowe :)

Windows 11 będzie nowocześniejszy. Microsoft usunie pozostałość po Windows 95

Franz Maurer likes this
Posted

Microsoft przyznał się do porażki
Już w maju Microsoft przyznał, iż obowiązkowa obecność przycisku Copilot w AI PC nie była najlepszą decyzją. Firma zapowiedziała wtedy możliwość przywrócenia funkcji prawego klawisza Ctrl, choć rozwiązanie wiązało się z określonymi ograniczeniami.

Posted

NO Panowie modowcy idzie nowe.:)

Microsoft odchudzi Windows 11. Komputery z 8 GB RAM wreszcie odetchną

egoiszt likes this
Posted
20 godzin temu, egoiszt napisał(a):

Czas najwyższy odchudzić tego bydlaka :P 

myślałeś że zaraz będzie tak cudownie!!!!!!!!!!:D

Windows 11 instaluje OneDrive Photos. Aplikacja skanuje zdjęcia

W części komputerów z Windows 11 pojawiła się aplikacja OneDrive Photos, instalowana bez wyraźnej zgody użytkownika. Program działa nawet bez logowania do konta Microsoft i potrafi przeglądać lokalne fotografie.

Posted

Podobno już doszła ale jak by sie ktoś pytał co tam mają i co dają.

Wersja zapoznawcza aktualizacji KB5101684 dla systemu Windows 11: wprowadzono poprawki dotyczące logowania za pomocą odcisku palca oraz Eksploratora plików