LAGUNA Posted July 15 Report Posted July 15 Godzinę temu, Groszek1962 napisał(a): I jak tu ufać i wierzyć w to co rbi Micros-tradżidy.... TO jest jedyna "FIRMA" której należy ufać!!!!! jak to mówią "nie da ci ojciec nie da ci matka to co nawali microsoftowa łatka. Jeżeli Twój komputer Dell nie pobrał jeszcze pakietu KB5101650, najprawdopodobniej został objęty blokadą zabezpieczającą i na razie pozostaje chroniony przed błędem. Pozostali użytkownicy Windows 11 nadal powinni zainstalować tę aktualizację, ponieważ zawiera ona poprawki dla ponad 570 luk bezpieczeństwa. zdzisiek24 and Groszek1962 like this Quote
leven Posted July 15 Report Posted July 15 U mnie dzisiaj sama weszła ta aktualka i komputer nawet działa LAGUNA and Groszek1962 like this Quote
LAGUNA Posted July 15 Report Posted July 15 no właśnie teraz aż buczy od tego w sieci. Microsoft potwierdził, że ze względu na konflikt sterowników Intela, pakiet KB5101650 powoduje na niektórych komputerach Dell nagłe wyłączanie, przegrzewanie i szybkie rozładowywanie baterii. Aby temu zapobiec, Microsoft tymczasowo zablokował instalację tej aktualizacji na urządzeniach z tym problemem Przyczyna: Konflikt pomiędzy nowymi funkcjami zarządzania energią w systemie Windows a sterownikiem Intel Innovation Platform Framework Processor Partici*ant (widoczny w Menedżerze urządzeń z żółtym wykrzyknikiem).Brak listy modeli: Ani Microsoft, ani Dell nie opublikowali pełnej listy wadliwych modeli laptopów czy komputerów stacjonarnych. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] egoiszt, leven and Groszek1962 like this Quote
kp1971 Posted July 17 Report Posted July 17 MediaCreationTool.exe ściąga wersję 25H2 26200.8873 ESD [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA and stens like this Quote
Portalnet Posted July 17 Report Posted July 17 a co to za wersja 8873 ? była taka ? bo obecnie jest 8875 Quote
kp1971 Posted July 17 Report Posted July 17 35 minut temu, Portalnet napisał(a): a co to za wersja 8873 ? była taka ? bo obecnie jest 8875 Oficjalnego ISO 8875 nie ma. Quote
LAGUNA Posted July 17 Report Posted July 17 do końca roku może z 15GB dogoni. Windows 11, version 25H2 (26200.8875) amd64 Całkowity rozmiar pobrania ~10.05 GiB egoiszt likes this Quote
Portalnet Posted July 20 Report Posted July 20 W dniu 17.07.2026 o 11:33, kp1971 napisał(a): Oficjalnego ISO 8875 nie ma. Zgadza sie, po zainstalowaniu 8873, sciaga całą aktualizacje 8875. Chyba z uwagi na laptopy DELL , gdzie ta aktualizacja byla wyłączona, MCT nie tworzy od razu wersji 8875 Quote
kp1971 Posted July 20 Report Posted July 20 Teraz, Portalnet napisał(a): Zgadza sie, po zainstalowaniu 8873, sciaga całą aktualizacje 8875. Chyba z uwagi na laptopy DELL , gdzie ta aktualizacja byla wyłączona, MCT nie tworzy od razu wersji 8875 Pewnie tak. Quote
Portalnet Posted July 20 Report Posted July 20 A dzisiaj pojawiła się Aktualizacja (KB5121767) (26200.8894) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA likes this Quote
Groszek1962 Posted July 20 Report Posted July 20 A czy to nie tyczy tylko Dell Pakiet KB5121767 nie został wdrożony do masowego kanału Windows Update; jest on dedykowany wyłącznie dla urządzeń Dell dotkniętych opisaną sygnaturą błędu i został udostępniony za pośrednictwem Wykazu usługi Microsoft Update (Microsoft Update Catalog) LAGUNA likes this Quote
Portalnet Posted July 20 Report Posted July 20 12 minut temu, Groszek1962 napisał(a): A czy to nie tyczy tylko Dell Pakiet KB5121767 nie został wdrożony do masowego kanału Windows Update; jest on dedykowany wyłącznie dla urządzeń Dell dotkniętych opisaną sygnaturą błędu i został udostępniony za pośrednictwem Wykazu usługi Microsoft Update (Microsoft Update Catalog) Ja mam Lenovo i dostałem dzisiaj ta aktualizacje. LAGUNA likes this Quote
Groszek1962 Posted July 20 Report Posted July 20 Tak Tak i OK, ale jest tak naprawdę tylko ratunek: Główny cel: Poprawka usuwa krytyczny błąd, który powodował przegrzewanie się, nieoczekiwane wyłączanie oraz szybkie rozładowywanie baterii na wybranych laptopach marki Dell z procesorami Intel Jest to aktualizacja celowana i nie jest wymagana, jeśli nie posiadasz jednego z nowszych modeli komputerów Dell (np. serie XPS, Precision) i nie występują u Ciebie opisane problemy ze sprzętem. Jest to aktualizacja celowana i nie jest wymagana, jeśli nie posiadasz jednego z nowszych modeli komputerów Dell (np. serie XPS, Precision) i nie występują u Ciebie opisane problemy ze sprzętem. Aktualizacja jest opcjonalna i jeśli nie korzystasz z kompatybilnego urządzenia Dell, instalacja nie spowoduje żadnych negatywnych skutków, ale prawdopodobnie nie przyniesie żadnych zauważalnych zmian. o jedną linijkę za dużo sorka LAGUNA likes this Quote
khra Posted July 21 Report Posted July 21 16 godzin temu, Portalnet napisał(a): Ja mam Lenovo i dostałem dzisiaj ta aktualizacje. Zgadza się poprawka dotyczy również Lenovo. Czy wszystkich maszyn? nie wiadomo. Mojego laptopa Lenovo_Thinkbook_14 G2 ITL obsłużyło. Jest O.K. LAGUNA likes this Quote
Portalnet Posted July 21 Report Posted July 21 1 minutę temu, khra napisał(a): Zgadza się poprawka dotyczy również Lenovo. Czy wszystkich maszyn? nie wiadomo. Mojego laptopa Lenovo_Thinkbook_14 G2 ITL obsłużyło. Jest O.K. Mojego 14 G4+ tez Quote
egoiszt Posted July 22 Report Posted July 22 W dniu 20.07.2026 o 17:07, Groszek1962 napisał(a): A czy to nie tyczy tylko Dell ja też dostałem tę aktualkę na Acera Nitro v14 LAGUNA likes this Quote
Portalnet Posted July 22 Report Posted July 22 czy Ms wali wszystkim, a nóź pomoże albo i nie egoiszt likes this Quote
LAGUNA Posted July 22 Report Posted July 22 Krytyczna aktualizacja sterowników dla komputerów biznesowych Dell [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a tutaj jak by Wam brakowało Al Microsoft nie zwalnia tempa w rozbudowie funkcji sztucznej inteligencji w Windowsie 11. Choć firma w ostatnich tygodniach zapowiadała bardziej wyważone podejście do promowania AI, najnowsza wersja testowa systemu pokazuje, że Copilot nadal będzie pojawiał się w kolejnych elementach interfejsu. Tym razem przyszła pora na jedno z najczęściej używanych narzędzi przez każdego użytkownika komputera – Eksplorator plików. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Groszek1962 likes this Quote
LAGUNA Posted July 23 Report Posted July 23 idzie nowe Windows 11 będzie nowocześniejszy. Microsoft usunie pozostałość po Windows 95 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Franz Maurer likes this Quote
LAGUNA Posted July 25 Report Posted July 25 Microsoft przyznał się do porażki Już w maju Microsoft przyznał, iż obowiązkowa obecność przycisku Copilot w AI PC nie była najlepszą decyzją. Firma zapowiedziała wtedy możliwość przywrócenia funkcji prawego klawisza Ctrl, choć rozwiązanie wiązało się z określonymi ograniczeniami. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
LAGUNA Posted August 1 Report Posted August 1 NO Panowie modowcy idzie nowe. Microsoft odchudzi Windows 11. Komputery z 8 GB RAM wreszcie odetchną [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] egoiszt likes this Quote
egoiszt Posted Saturday at 09:08 PM Report Posted Saturday at 09:08 PM 4 godziny temu, LAGUNA napisał(a): Microsoft odchudzi Windows 11. Komputery z 8 GB RAM wreszcie odetchną Czas najwyższy odchudzić tego bydlaka LAGUNA likes this Quote
LAGUNA Posted Sunday at 05:46 PM Report Posted Sunday at 05:46 PM 20 godzin temu, egoiszt napisał(a): Czas najwyższy odchudzić tego bydlaka myślałeś że zaraz będzie tak cudownie!!!!!!!!!! Windows 11 instaluje OneDrive Photos. Aplikacja skanuje zdjęcia W części komputerów z Windows 11 pojawiła się aplikacja OneDrive Photos, instalowana bez wyraźnej zgody użytkownika. Program działa nawet bez logowania do konta Microsoft i potrafi przeglądać lokalne fotografie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
FILAGOL Posted Tuesday at 11:30 AM Report Posted Tuesday at 11:30 AM (edited) Windows 11 26H2 – Microsoft wreszcie przywraca tę funkcję! Edited Tuesday at 11:31 AM by FILAGOL Literówki LAGUNA and JanKo66 like this Quote
LAGUNA Posted Tuesday at 05:12 PM Report Posted Tuesday at 05:12 PM Jakby ktoś chciał się pobawić ,ewentualnie doczytać coś na ten temat. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] FILAGOL, JanKo66 and SirGon like this Quote
LAGUNA Posted 2 hours ago Report Posted 2 hours ago Podobno już doszła ale jak by sie ktoś pytał co tam mają i co dają. Wersja zapoznawcza aktualizacji KB5101684 dla systemu Windows 11: wprowadzono poprawki dotyczące logowania za pomocą odcisku palca oraz Eksploratora plików [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts
Posted by JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Recommended by VACek
0 reactions
Go to this post