Hannibal Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2021 To co 4 godziny temu, wiktorynek napisał: "Microsoft utrzymuje ogólnie wiadomo. Znowu odwołam się do "tego forum" - gdyby policzyć posty o BSOD-ach w Windows 10, to pewnie też jakieś koszmarne dziesiątki % by wyszły. Stąd te 52 podawane w zajawce wcale nie jest wartością szokującą. Szczególnie, że dotyczy "całokształtu" zestawów oficjalnie poniżej zgodności. Czy i co jeszcze Microsoft wymyśli, by nam życie realnie lub nie uprzykrzyć, to się okaże i pewnie nawet nie 5 paćdziernika, a dopiero przy jednej czy drugiej aktualizacji - doświadczeń z wypuszczaniem niedoróbek zebrał wszak przez ostatnie kilka lat sporo. Pażywiom, uwidim jak te "deoświadczenia" dadzą - lub nie - nam w kość. Cytuj
ampa Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2021 Wynika z tego że aktualizacje które teraz są nawet na starszym sprzęcie będą zablokowane...czyli jednak jest wymuszenie przesiadki na nowy sprzęt. Jeśli by takowego nie było to system win 7,8 byłby dalej wspierany i ciekawe ile osób by się przesiadło na nowy system bo jakichś wielkich nowości za bardzo na nowych nie widać, chyba że blokowanie w zaglądaniu pod maskę i telemetria. No oczywiście odkrywanie starego i przedstawianie jako nowość do tego też się zalicza. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2021 Ahhh... te informacje - wg tego źródła, pomimo obniżenia wymagań, wymagany będzie moduł TPM w starszym standardzie 1.2: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To nadal mocno utrudniałoby instalację Win 11. Nie wspominając o braku aktualizacji. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 1 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2021 Cały Microsoft: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
MarcinGX Opublikowano 1 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2021 23 minuty temu, wiktorynek napisał: Cały Microsoft: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Skończyło się Eldorado Cytuj
razor1995 Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 22449.1000 w Dev channel: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 22000.176 w beta channel: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Adiwin&& lubi to Cytuj
Adiwin&& Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 Instaluje mi sie 22449.1000, zobaczymy jak to bedzie działało Cytuj
Reaktor Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 własnie co to za nowa wersja 11 wyszła ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
razor1995 Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 Teraz, Reaktor napisał: własnie co to za nowa wersja 11 wyszła ? Nowe, "niestabilne" kompilacje. Sprawdzają CPU i TPM, na Haswellu mam: Dlatego pobieram ISO i zaktualizuję z ISO MarcinGX lubi to Cytuj
Reaktor Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 gdy już mamy iso, tworzymy obraz używając programu Rufus. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wybieramy domyślne ustawienia, robimy bootowalny pendrive. Wsadzamy Pendrive o pojemności 8GB. Wszystkie dane zostaną z niego wymazane. Aby obejść wymagania, tworzymy plik tekstowy, który będzie zawierał poniższy wpis: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zapisujemy go z rozszerzeniem reg, np. Bypass.reg na pendrive, na którym przed chwilą stworzyliśmy botowalny Windows 11. Przechodzimy do UEFI w celu wyłączenia Secure Boot, który jest wymagany przez Windows 11. Paradoks jest tak, że rufus robi obraz, który wymaga tej czynności. Odpalamy nasz komputer z Pendrive i czekamy, aż pojawi się wybór systemu, który chcemy zainstalować. Przytrzymujemy CTRL i F10, otworzy się CMD, z jego poziomu otwieramy notatnik, wklepujemy notepad. W notepad wybieramy open z menu file, wybieramy computer > Pendrive I z menu kontekstowego wybieramy scal (merge) pozwoli to dodać plik rejestru do instalatora. Teraz możemy wybrać wersje systemu I zainstalować go bez przeszkód. Już po pierwszym restarcie podczas instalacji można udać się do UEFI I włączyć z powrotem Secure boot ten sposób działa moze by dodac wpis o procku do niego ? @Adiwin&& jak zainstallujesz daj znac czy juz dodali mozliwosc zmiany grubosci paska zadan bo ten sposób z TaskbarSI zniekształca date z godzina MarcinGX lubi to Cytuj
kamiloxf Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 @Reaktor na firmowej testówce nie widzę takich ustawień w kompilacji 22449.1000 Cytuj
Reaktor Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 @kamiloxf pewnie juz nigdy tego nie wprowadza co im to wadziło a tylko pulpit pomniejsza Cytuj
Adiwin&& Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 21 minutes ago, Reaktor said: gdy już mamy iso, tworzymy obraz używając programu Rufus. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wybieramy domyślne ustawienia, robimy bootowalny pendrive. Wsadzamy Pendrive o pojemności 8GB. Wszystkie dane zostaną z niego wymazane. Aby obejść wymagania, tworzymy plik tekstowy, który będzie zawierał poniższy wpis: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zapisujemy go z rozszerzeniem reg, np. Bypass.reg na pendrive, na którym przed chwilą stworzyliśmy botowalny Windows 11. Przechodzimy do UEFI w celu wyłączenia Secure Boot, który jest wymagany przez Windows 11. Paradoks jest tak, że rufus robi obraz, który wymaga tej czynności. Odpalamy nasz komputer z Pendrive i czekamy, aż pojawi się wybór systemu, który chcemy zainstalować. Przytrzymujemy CTRL i F10, otworzy się CMD, z jego poziomu otwieramy notatnik, wklepujemy notepad. W notepad wybieramy open z menu file, wybieramy computer > Pendrive I z menu kontekstowego wybieramy scal (merge) pozwoli to dodać plik rejestru do instalatora. Teraz możemy wybrać wersje systemu I zainstalować go bez przeszkód. Już po pierwszym restarcie podczas instalacji można udać się do UEFI I włączyć z powrotem Secure boot ten sposób działa moze by dodac wpis o procku do niego ? @Adiwin&& jak zainstallujesz daj znac czy juz dodali mozliwosc zmiany grubosci paska zadan bo ten sposób z TaskbarSI zniekształca date z godzina nie widze aby byla opcja Cytuj
khra Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 Już jest kompilacja 22000.176. Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 Jak ją zainstalować ?Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka Cytuj
deejayp Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 U mnie się pobiera taki build.. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
khra Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
razor1995 Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 Godzinę temu, wlodarek1 napisał: Jak ją zainstalować ? Zapisać się do Insider Beta channel. Cytuj
juniorzwl Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 Na uupdump.net pojawily sie dwie nowe wersje… 22449.1000(rs_prerelease) oraz 22000.176 Z tym ze wersja 22000.176 pojawila się okolo 50 min pozniej, co jest troszke zastanawiające… Jak myślicie, ktora z nich jest najnowsza? Wg. numerologii mogłoby sie wydawac ze to build 22449.1000(rs_prerelease) jest najnowszy. Cytuj
ampa Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 Druga to up. Która bardziej stabilna? skoro obie to wersje próbne? może jednak ta up. Cytuj
deejayp Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 U mnie przed chwilą zainstalował sie build 22449.1000 z aktualizacji, jest kilka zmian, właśnie go sprawdzam ,minus to znak wodny obok zegarka i daty. Nie da się także przejść z kanału dev na beta. Cytuj
razor1995 Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 20 minut temu, juniorzwl napisał: 22449.1000(rs_prerelease) Jest w kanale DEV - teoretycznie to 22H1. Podobno "niestabilna", wczesna beta. Sprawdza kompatybilność CPU, łatwo ominąć. Właśnie z niej piszę. 20 minut temu, juniorzwl napisał: 22000.176 To RTM, który wyjdzie w październiku - 21H2. P.S. Stronę wcześniej napisałem niemal to samo, wystarczy przejrzeć. Cytuj
Hannibal Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2021 Uzupełnię jak to, wg Microsoftu*, jest z tymi wersjami teraz: Cytat Hi Windows Insider, Based on our data, you have a PC that is currently configured for flighting Windows 11 Insider Preview Builds in the Dev Channel. We are about to start releasing early development builds in the Dev Channel that will no longer match the Windows 11 experience [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Since these builds are from the earliest stage in a new development cycle, they may not be stable and sometimes you will see issues that block key activities or require workarounds while running the Windows Insider Preview Builds in the Dev Channel. To experience more reliable Windows 11 Insider Previews Builds tied to the upcoming Windows 11 release, we recommend to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. No action is required if you want to continue receiving the Windows 11 Insider Preview Builds in the Dev Channel. Ta informacja wyjaśnia, w pewnym stopniu, również to dlaczego jednym pojawia się "tylko" 22000.176, a inni mają z marszu dostęp do 22449.1000. Na kanwie tego anonsu można również zastanawiać się jak to jest z tym "wyrzucaniem" Insiderów z testów na niezgodnym sprzęcie, bo w kontekście cytowanego testu nie jest to wcale tak jednoznaczne. * Tłumaczenie treści newstettera Insiderom zbędne, prawda(?). Cytuj
wlodarek1 Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2021 Dla tych którzy uczyli się angielskiego w liceum w czasach komuny - tłumaczenie przydało by się Cytuj
TediPower Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2021 Nie pisane cyrylicą, to mogli i po chińsku napisać obu języków nie znam. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Gość Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2021 " Ready to elevate to 11? There’s never been a better time to purchase a new PC October 5 is right around the corner — and there are a few things you can do to get ready for Windows 11. First, if you’re in need of a new PC now — don’t wait. You can get all the power and performance of a new Windows 10 PC and upgrade to Windows 11 for free after the rollout begins on October 5**. We’ve worked closely with our OEM and retail partners to bring you powerful Windows 10 PCs today, that will take you into the future with Windows 11. " [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I jak zwykle Gotowy do przejścia na 11? Nigdy nie było lepszego czasu na zakup nowego komputera 5 października jest tuż za rogiem — i jest kilka rzeczy, które możesz zrobić, aby przygotować się do systemu Windows 11. Po pierwsze, jeśli potrzebujesz teraz nowego komputera — nie czekaj. Możesz uzyskać pełną moc i wydajność nowego komputera z systemem Windows 10 i bezpłatnie uaktualnić do systemu Windows 11 po rozpoczęciu wdrażania 5 października**. Ściśle współpracowaliśmy z naszymi partnerami OEM i sprzedawcami detalicznymi, aby dziś dostarczyć Ci wydajne komputery z systemem Windows 10, które zabiorą Cię w przyszłość z systemem Windows 11. Cytuj
TediPower Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2021 A mi napisali bym się wypchał i wracał do 10.Asus Prime X570 Pro / Ryzen 7 3700x / 16 GB (2*8) / Sapphire Radeon RX570 4 GBWysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Gość Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2021 2 minuty temu, TediPower napisał: A mi napisali bym się wypchał i wracał do 10. No ale pytają się " Gotowy do przejścia na 11? Nigdy nie było lepszego czasu na zakup nowego komputera " musisz lecieć do sklepu kupić ten co oni polecają . Cytuj
TediPower Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2021 Ale jak nowego jak ten jest nowy u mnie. Mam go 1-2 miesiące więc nowy. Ale ile czasu miał go poprzedni właściciel to nie wiem. Dla mnie jest nowy i tego się będę trzymał. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj
nudzija Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2021 przecież 3700x jest zgodny z win 11 ja mam win 11 beta channel na i3 6006u Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez JakubDriver,
Przydatna informacja :)
Rekomendacja dodana przez VACek
0 reakcji
Pokaż odpowiedź