Skocz do zawartości

Windows 11 25H2 [26200.5074] + TPM / SecureBoot Patch + .NET Framework 3.5 03.09.2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak mam w miare nowego max 4 letni sprzet to wystarczy w biosie ustawic i gotowe . Secure boot też musi byc wlaczony bez tego tez nie zainstaluje. A żeby wlaczyć secure boot musi byc w właczone UEFI 

Opublikowano
11 minut temu, slawek1219 napisał:

Jak zmienić rozmiar paska zadań ? Jest taki szeroki.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Dodaj do rejestru "TaskbarSi"=dword: 00000000 i ciesz się małym paskiem.

(Trzeba się wylogować i zalogować)

Opublikowano
8 godzin temu, Reaktor napisał:

Narazie tylko ruskie moderzy to potrafia a polacy jak zwykle nic nie umieja nawet w piłke grać  :cwl:

potrafią i polacy... ja własnie pisze z w 11 na LEGACY oraz MBR gdzie wymaganie jest UEFI i GPT... TPM mam wyłączone

8 godzin temu, arczer1910 napisał:

mój znajomy klnie już bo u niego wyskakuje ze nie spełnia wymagań z czego ma 2x lepszy sprzęt od de mnie :cwl:

ja tam nie mam blokady na swoim iso :P blokada była ale sie zmyła :D

arczer1910 lubi to
Opublikowano

U mnie tez procesor nie spełnia wymagań bo mam gen 6 a z tego co wiadomo wymagany jest gen 8.Przechwytywanie.PNG.02feb7ebcb9e4d828078b0164f4bc881.PNG

Opublikowano
2 minuty temu, Reaktor napisał:

Jak na pomarańczowo z pytajnikiem to przechodzi  a jak na czerwono z iksem to nie

Tez tak myślę ze przejdzie instalacje tyle ze program MS wywala ze nie da się. Ale poczekam na iso nowej wersji wtedy sprawdzę, mimo to ze beta na vhd działa ok ustawiona tak jak by działała z dysku na żywca.

Opublikowano
8 minut temu, Reaktor napisał:

Nie że sie nie da tylko program nie wie bo jest pytajnik.

Chodzilo mi o ten od MS program z ich strony [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
27 minut temu, dziadzio napisał:

Witam ja z kolei mam wszystko na zielono tylko  secure boot czerwony chodz w biosie jest włączony

uefi itp. trzeba na uefi dac.

A tu najnowsza wersja do sprawdzenia [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
6 minut temu, Reaktor napisał:

musi byc enabled i standard  u mnie to samo było tylko w standard działa

Nie mam opcji standard , tylko enabled lub disabled, to zależy od płyty natomiat jak dałem enabled to system woła o klucz szyfrowany do bitlocker bo mam zaszyfrowany dysk.

Opublikowano
5 minut temu, Reaktor napisał:

secure boot enabled i  boot mode UEFI

A TPM czemu nie masz uruchomiony.?