MadDragory Posted May 3, 2021 Report Posted May 3, 2021 Cześć, Szukam od godziny ikon folderów aby zmienić "systemowe " na te które pasowały ( w załączniku dodam ). Ikony hmm powiedzmy chce zmienić "ręcznie" bez programów do tego typu "zadania". Szukanie słabo mi idzie ( jeszcze będę szukał ale przyznam że potrzebuje pomocy ) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
renatan Posted May 3, 2021 Report Posted May 3, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MadDragory, jarexpol and Hannibal like this Quote
MadDragory Posted May 3, 2021 Author Report Posted May 3, 2021 Dziękuje ale wiedziałem o tym Znalazłem stronę przed chwilą : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zaraz sprawdzę czy da się ściągnąć itd Edit. Chyba bez rejestracji nie da rady Quote
Guest Posted May 3, 2021 Report Posted May 3, 2021 Co właściwie chcesz zrobić - podmienić na te które są w załączniku - bo nie bardzo rozumiem? Szukasz paczek ikon? A ztej strony jest tylko do pobrania link do strony która jest do sprzedania - tego pakietu już nie ma. Quote
MadDragory Posted May 3, 2021 Author Report Posted May 3, 2021 10 minut temu, zbigniew59 napisał: usunieto Ano. Między czasie znalazłem jeszcze : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ciekawe czy da się jakoś ikony ( tylko) bez żadnej instalacji ( pobieram 7-zip i zobaczę ). Quote
Guest Posted May 3, 2021 Report Posted May 3, 2021 Da się - podczas instalacji zaznaczasz co chcesz instalować Quote
MadDragory Posted May 3, 2021 Author Report Posted May 3, 2021 Godzinę temu, zbigniew59 napisał: Co właściwie chcesz zrobić - podmienić na te które są w załączniku - bo nie bardzo rozumiem? Szukasz paczek ikon? A ztej strony jest tylko do pobrania link do strony która jest do sprzedania - tego pakietu już nie ma. Te z załącznika już mam i podmieniłem ale chce resztę podmienić : 3 już mam + kursor ( no nie ma na zrzucie ekranu ) No paczek ikonami ( nie koniecznie takie same jak z linków ) które będą pasować " wizualnie ". renatan likes this Quote
Guest Posted May 3, 2021 Report Posted May 3, 2021 U mnie instaluje - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może musisz zaznaczyć w instalatorze -ikony i patcher. - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
MadDragory Posted May 3, 2021 Author Report Posted May 3, 2021 17 minut temu, zbigniew59 napisał: U mnie instaluje - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może musisz zaznaczyć w instalatorze -ikony i patcher. - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] No spróbuje jeszcze raz ale nwm czy instalator odpali . edit. Antyświr wykrywa świrusa no i dlamnie zaryzykowałeś ( No mam Windows Defender ). Masz może możliwość hmm zgrania ikon bo tylko chce zastąpić te z zrzutu ekranu 1 i 2 ? Quote
Guest Posted May 3, 2021 Report Posted May 3, 2021 Bo defender wykrywa podmianę plików systemowych - patcher je podmienia - to nie jest żaden wirus. Musisz wyłączyć defendera. Albo szukaj na tej stronie - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale musisz chyba założyć konto. Tylko ikony pulpitu możesz zmienić. Reszta jest w plikach dll i musisz podmieniać np. restoratorem. Trochę roboty a ja mam inny motyw i ikony. Pokazałem ci tylko przykładowo. Aby to było spójne trzeba zmieniać kompleksowo - najłatwiej IconPackami, 7tsp IconPackami itp. Quote
balusiek Posted May 3, 2021 Report Posted May 3, 2021 Wyodrębniłem ikony z tego instalatora [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MadDragory and JanKo6 like this Quote
Guest Posted May 3, 2021 Report Posted May 3, 2021 Teraz je tylko wyodrębnić z dll i podmienić Nie prościej zainstalować IconPackiem? Quote
Guest Posted May 3, 2021 Report Posted May 3, 2021 Przejrzałem ten ToxitBlue.dll i niektórych ikon w nim nie ma - widocznie są w inych plikach dll. Np ikon dysków - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], niektórych z panelu sterowania - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Patrzeć tylko na ikony - motyw mam inny. Więc chyba lepszy Ipack instaler. Quote
balusiek Posted May 3, 2021 Report Posted May 3, 2021 Theme tego programu do 10-tki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 likes this Quote
kitaro Posted May 3, 2021 Report Posted May 3, 2021 A u mnie porypały się ikony folderów. Znikły atrybuty, chociaż foldery otwierają się. Nawet z plików znikają atrybuty, chociaż wszystko śmiga wyśmienicie. Co za diabeł? Jakaś porada, czy jakieś theme? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
balusiek Posted May 4, 2021 Report Posted May 4, 2021 12 godzin temu, kitaro napisał: A u mnie porypały się ikony folderów. Znikły atrybuty... Po zastosowaniu programu czy samego tematu? U mnie temat w win 10 21H1, działa prawidłowo (UltraUXThemePatcher - zainstalowany). Programu nie instalowałem. Quote
kitaro Posted May 4, 2021 Report Posted May 4, 2021 Nie. To problem wystąpił po przywróceniu systemu do ustawień początkowych z zachowaniem osobistych danych. Diabeł podkusił użycie programu Shellbag Analyzer & Cleaner - bo pojawiło się dużo .old. Drugi miesiąc walczę. Pewnie doczekam się czystej instalacji systemu. Quote
kitaro Posted May 4, 2021 Report Posted May 4, 2021 2 godziny temu, zbigniew59 napisał: Próbowałeś - sfc / scannow ? A jakże: zyguh likes this Quote
Recommended Posts