Skocz do zawartości

Modem, router do internetu kablowego od vectry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takowy modemo-router dla od Vectry dla prędkości 300Mb/s , daje radę i ma dobry zasięg . Pracuje oczywiście w zakresie 5Ghz , jako router.

Próbowałem z moim starszym routerem Xiaomi Mi-3g , który obsługuje wszystko , ustawiając oczywiście tryb brigde w strefie klienta Vectry  . Nie było żadnej róznicy , więc po co podłączać nastepne urządzenia . Szkoda prądu.

Opublikowano

Kupiłem sobie drugi router i po przestawienu tego modemu od nich w tryb bridge mam słabsza predkość tylko 90Mb/s korzystajac z tego drugiego routera a normalnie 310Mb/s bez tego drugiego

Opublikowano

masakra jakas to czemu dali wifi 5ghz ? 1200Mb/s jak tyle nie pusci wan ?

własnie teraz patrze na dane techniczne i  faktyczne jest 10/100 nawet nie spojrzałem na to w sklepie ;(

Opublikowano

Jak nie umiesz przeczytać specyfikacji sprzętu, to miej pretensje tylko do siebie. Ten router to jedno wielkie g......, ale po WiFi powinno być sporo więcej niż 100Mbps. To jest sprzęt typowo do sieci bezprzewodowej, a LAN to tylko dodatek w razie W.

Opublikowano

ale ten od vectry musze podłaczyc pod port wan a on tez puszcza tylko 10/100

to wifi mnie w bład wprowadziło bo po co dali 1200 na wi fi jak nie mozna tyle wyciagnac na nim

Opublikowano

Przecież ten modemo- router od Vectry ma wyjścia LAN 1000Mb/s . Jeśli podłaczę kablem z laptopem to śmiga nawet 310Mb/s przy deklarowanych 300 od dostawcy . Przy wifi 5Ghz osiąga do 230 , to bardzo dobry wynik . Wszyscy mówią o routerze , a wina może leżeć po stronie kart Wifi w urządzeniach , które masz . Mój laptop ma 2 zakresową Qualcomm QCA9377 gdzie Wifi max 433Mb/s . Prócz tego 2 smartfony 2,4 Ghz , 2 TV po Lan 100 , drukarka Wifi 2,4Ghz . Wszystko leci na tym Technicolorze bez problemu .

Opublikowano
1 godzinę temu, henry157 napisał:

Język polski będziesz miał jak otworzysz panel konfiguracji 192.168.1.1 w pasku adresowym Google Chrome i potem prawy przycisk myszy 'tłumacz na język polski"

dzieki wielkie to działa