vegeta80 Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 PC nic nie reaguje na przycisk power lub reset. Myszka i klawiatura nie reaguje a na monitorze nic nie wyświetla się i to co 2 miesiące około się robi. mój pc CPU- AMD 5 2600 box Płyta Główna- asus x370-A, GPU-RADEON RX 590 Audio-Audiotrak Prodigy HD2 Advance DE, SSD-GoodRam iridium PRO 240GB, SSD-PLEXTOR PX-512M9PeG, HDD-SAMSUNG HD103SJ, RAM-16GB Cytuj
Miastowy Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Może zasilacz jest tu winowajcą, którego nie wymieniłeś. Cytuj
vegeta80 Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Zapomniałem dodać ale by nowy zasilacz seasonic focus plus 550 gold(ssr-550fx)by był winowajcą? Cytuj
MadDragory Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 A może podczas wymiany zasilacza, jakiś kabelek odpiął się? Cytuj
vegeta80 Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 sprawdzałem wszystko dopięte jest Cytuj
BartAcid Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Dzieje ci się tak od wymiany czy przed też? Cytuj
vegeta80 Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 od początku jak złożyłem kompa nowego. Cytuj
BartAcid Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 i w miedzy czasie już wymieniłeś zasilacz? Cytuj
vegeta80 Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 w nowym kompie nowy zasilacz jest, nie wymieniałem bo ktoś mi powiedział że to normalne że tak się robi. ale mam stary jeczcze zasilacz ale nie u mnie jest. Cytuj
BartAcid Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 To go podepnij i sprawdź. Rzadkie występowanie utrudnia disgnozę. Ja mam Zalmana który nie startuje jak całkiem sobie czegoś nie opróżni z elektronów, ale za pierona nie wiem co więc nie mam go jak naprawić, a fajny z niego PSU. Cytuj
vegeta80 Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 tylko ten drugi zasilacz nie u mnie jest i nie mam jak sprawdzić ale zaczekam jak będę miał zasilacz drugi. Cytuj
Widzior Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 @vegeta80, takie uroki niestety AMD AM4, to ciągle nie jest dopracowane, też mam co jakiś czas dziwne akcje z moim złomem. Stawiam na płytę lub BIOS. Mnie np. wczoraj na Firefoxie zgasł monitor po raz drugi w ciągu tygodnia, normalnie odpalam nową zakładkę i nagle czarno, i nawet czekanie na zresetowanie się sterownika nie pomogło, tylko hard reset. To raczej nie jest wina uszkodzonej grafy, bo z żadnej grze mi się nie sypie (poza cyberbugiem ), ostatnio rypałem w Rage 2 i skończyłem, a on obciąża ostro grafę, i ani jednej wyebki. Stawiam na najnowsze stery NV, czytałem ich forum i masa ludzi narzeka na "czarny ekran", nawet poprzednie już się sypały, Zainstalowałem stare i zobaczymy. Z dyskiem Crucial MX100 też miałem dziwną sytuację, pamiętasz, co któreś odpalenie kompa i mi go nie wykrywało. USB też mi chyba ze 2x ześwirowały bez powodu. Myszka zgasła, to wypinam i wpinam i nic. Wpinam w gniazdo USB obok i działa. Po resecie działają już znów oba. Itd itp. Sry za zboczenie z tematu, ale tak ogólnie chciałem cię pocieszyć, że nie tylko ty masz takie dziwne akcje Cytuj
vegeta80 Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 to amd w kulki sobie leci, po co ja wybrałem amd Cytuj
MarcinGX Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 6 godzin temu, vegeta80 napisał: to amd w kulki sobie leci, po co ja wybrałem amd Ja mam Ryzen 7 3800X ASRock B550 Phantom Game Velocita Silentium PC Supremo FM2 750W Gold Sam składałem zainstalowałem 10 i gierki i najnowszy sterownik AMD Radeon RX580 i obrabiam również montaż wideo foto, nigdy nic mnie nie wywaliło chodzi stabilnie Na moje oko to wina płyty głównej bo masz za słabą sekcje zasilania albo oddaj na gwarancje gdzie kupiłeś ale raczej trudno w to wątpić sprawdz od zasilacza. Cytuj
Widzior Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 18 godzin temu, MarcinGX napisał: Na moje oko to wina płyty głównej bo masz za słabą sekcje zasilania Takie bajki to opowiadaj dzieciom w piaskownicy. Niekręconego R5 2600 uciągnie każda płyta, nawet najbardziej szajsowata. On ma X370, ja B350, i to są 1sze płyty jakie wychodziły do Ryzenów w 2017, jak to dopiero raczkowało, więc stąd te czary mary sporadyczne. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Jeśli ta usterka występuje faktycznie raz na 2 miesiące, to jest to nie do zdiagnozowania. Po prostu niemożliwe, a podmiana połowy sprzętu jest bez sensu. Trzeba z tym żyć. Cytuj
vegeta80 Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 19 godzin temu, Widzior napisał: @vegeta80, takie uroki niestety AMD AM4, to ciągle nie jest dopracowane, też mam co jakiś czas dziwne akcje z moim złomem. Stawiam na płytę lub BIOS. Mnie np. wczoraj na Firefoxie zgasł monitor po raz drugi w ciągu tygodnia, normalnie odpalam nową zakładkę i nagle czarno, i nawet czekanie na zresetowanie się sterownika nie pomogło, tylko hard reset. To raczej nie jest wina uszkodzonej grafy, bo z żadnej grze mi się nie sypie (poza cyberbugiem ), ostatnio rypałem w Rage 2 i skończyłem, a on obciąża ostro grafę, i ani jednej wyebki. Stawiam na najnowsze stery NV, czytałem ich forum i masa ludzi narzeka na "czarny ekran", nawet poprzednie już się sypały, Zainstalowałem stare i zobaczymy. Z dyskiem Crucial MX100 też miałem dziwną sytuację, pamiętasz, co któreś odpalenie kompa i mi go nie wykrywało. USB też mi chyba ze 2x ześwirowały bez powodu. Myszka zgasła, to wypinam i wpinam i nic. Wpinam w gniazdo USB obok i działa. Po resecie działają już znów oba. Itd itp. Sry za zboczenie z tematu, ale tak ogólnie chciałem cię pocieszyć, że nie tylko ty masz takie dziwne akcje prawie to samo miałem np. usb też tak miałem jak mówisz. i jak mi nie działała myszka i klawiatura to nawet jak chciałem zrobić reset przyciskiem to nie reagował. Cytuj
vegeta80 Opublikowano 26 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2021 Policzyłem co ile dni się to robi i wyszło że co 24 dni. Cytuj
Nieobecny Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2021 Ma wbudowany zegar. Cud musiałby się stać, żeby to zdiagnozować. Cytuj
vegeta80 Opublikowano 26 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2021 nie ma wbudowanego tylko ja policzyłem, a by uznali gwarancje jak bym napisał że niedopracowany bios i raz na 24 dni całkowicie nie reaguje na żadne przyciski tylko pomaga wyłączenie zasilacza? Cytuj
BartAcid Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 Jeśli ci nie działa nawet reset mimo że go dusisz niemal kolanem i słychać kliknięcie to winowajcą jest płyta główna. Nic więcej. Zawsze możesz ją wysłać z opisem przyczyny i nawet jak wrócą to potrzymać i znów wysłać . Trzecia reklamacja jest podstawą do żądania zwrotu pieniędzy za produkt. A jeszcze z tym samym. Jak będą pyszczyć to skontaktuj się z Rzecznikiem Praw Konsumenta. Nawet nie wiem czy bym nie mailowaną już bo tam chyba chwilę zajmuje załatwienie sprawy. Gdy ewentualnie przyjdzie do potyczek to już będziesz miał gotowe pismo które prześlesz do sprzedawcy. Cytuj
vegeta80 Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 16 minut temu, BartAcid napisał: Jeśli ci nie działa nawet reset mimo że go dusisz niemal kolanem i słychać kliknięcie to winowajcą jest płyta główna. Nic więcej. Zawsze możesz ją wysłać z opisem przyczyny i nawet jak wrócą to potrzymać i znów wysłać . Trzecia reklamacja jest podstawą do żądania zwrotu pieniędzy za produkt. A jeszcze z tym samym. Jak będą pyszczyć to skontaktuj się z Rzecznikiem Praw Konsumenta. Nawet nie wiem czy bym nie mailowaną już bo tam chyba chwilę zajmuje załatwienie sprawy. Gdy ewentualnie przyjdzie do potyczek to już będziesz miał gotowe pismo które prześlesz do sprzedawcy. jak przyciskam reset to gaśnie myszka i klawiatura i nic nie da się zrobić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi