r00mek Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2021 Wiadomo że kopia jest na dysku zew. Ale to nie problem kopii. Cytuj
adonx Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 W dniu 11.03.2021 o 18:34, Pawel300 napisał: W dniu 10.03.2021 o 17:40, adonx napisał: Tak można również ale dziwne to że nie widzi wszystkich wersji? Jak wyżej najlepjejej sprawdzić jeszcze na innym pendrivie i zobaczyć czy będzie to samo @Pawel300 jaka jest przyczyna to już było wałkowane wielokrotnie i nie jesteś pierwszy co zadaje to pytanie. Cytuj
hardfall Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Mi Re live od AMD (najnowsze stery ) nie działają - w ogóle panel sterowania grafiki nie włącza się po restarcie systemu pisze komunikat: "re live będzie dostepny po kolejnym restarcie komputera" i tak w kółko. Drugi błąd to że - zaraz po odpaleniu komputera musze kończyć proces sv_host.exe (duże zużycie procesora). Dzieje się tak na wersji LITE HOME i takze PRO bez defendera. Tak poza tym śmiga wszystko gry normalne fps etc. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 16 godzin temu, profilm34 napisał: 46 minut temu, hardfall napisał: Drugi błąd to że - zaraz po odpaleniu komputera musze kończyć proces sv_host.exe (duże zużycie procesora). Sv_host.exe to wirus. Być może pierwszy problem wynika z drugiego... Systemowa nazwa to svchost.exe Cytuj
UgoFantozzi Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Jak usunąć opróżnij kosz ten z ikona X [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
adrian54 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 witam.system Windows 10 pro lite jak na razie działa super mam tylko dwa problemy - brak możliwości odhaczenia okna dialogowego o osuwaniu do kosza ...jest widoczne w menu kosza ale nieaktywne. - ustawienie opcji zasilania na wysoka wydajność ...zmiana parametrów w zasilaniu wysoka wydajność np zmiana czasu wyłączenia monitora na 10 min ....po restarcie zawsze jest 20 min. to są drobiazgi ale utrudniają życie. Sromotnik super sprawa z tym usuwaniem zdjęcia z ekranu logowania....no i te czarne ikony...klasyka. Cytuj
Saddam Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Sterowniki od grafiki zainstalowane? U mnie było podobnie do czasu instalacji sterów. Po instalacji system pobrał sam, mimo to zawsze instaluje "swoje" na czysto (DDU). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
adrian54 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 wszystkie sterowniki zainstalowane od grafiki też. Cytuj
Saddam Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 ... W sumie to pytanie retoryczne (wątpię byś przeoczył) ale czy zapisałeś ustawienia po zmianie opcji? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Za stany zasilania monitora (przyciemnij, rozjaśnij, wyłącz monitor, itp.) odpowiada karta graficzna a więc i jej sterownik. Chciałbym napisać coś więcej ale u mnie ten problem pojawia się na krótko po instalacji systemu (pierwsze co robię (i chyba każdy) instaluję brakujące stery). Co do kona dialogowego "Potwierdź usuwanie..." również czekam na jakieś podpowiedzi. Pozdr. Cytuj
TheRefuze Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Co sie znajduje w skrypcie optymalizacyjnym SSD? Chciałbym bardzo pominąć wymuszenie wyłączenia pliku stronicowania Cytuj
adrian54 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 czterokrotnie zapisywałem ustawienia po każdym restarcie i nadal to samo.sterowniki od grafiki ze stycznia 2021r. 90% sterowników pobrana poza Windows.Windows update wyłączone.w menadżerze urządzeń brak urządzeń bez sterowników. Cytuj
aqua123 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Zainstalowałem wersję Pro bez defendera . Później poszły sterowniki, office, origin, staram jakieś programy do OC kompa i wszystko bez problemu poszło. System działa jak błyskawica, super wygląda jednak jak klikam Czyszczenie po tych wszystkich instalacjach to wyskakuje chyba problem. Cmd otwiera się, coś tam się usuwa, jakieś rejestry , później szybko to leci i wyskakuje że system się zresetuje . Po resecie klikam ponownie czyszczenie i tak samo to przebiega. Czy wszystko jest ok ? W ostatniej wersji Twojego Windowsa kojarzę że trochę inaczej to wyglądało.. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 34 minuty temu, aqua123 napisał: y wszystko jest ok ? W ostatniej wersji Twojego Windowsa kojarzę że trochę inaczej to wyglądało.. Wszystko jest ok, tak ma być, zwłaszcza że działa jak błyskawica aqua123 lubi to Cytuj
aqua123 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Teraz, srom-otnik napisał: Wszystko jest ok, tak ma być, zwłaszcza że działa jak błyskawica A co z Optymalizatorem ? przechodzę przez pytania, zaznaczam że Drukarki nie sa podłączone i komunikat że nastąpi reset i wylogowanie. W poprzednik Twoim Windowsie było na końcu że Wszystko ustawione i nie resetowało się. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Teraz, aqua123 napisał: A co z Optymalizatorem ? przechodzę przez pytania, zaznaczam że Drukarki nie sa podłączone i komunikat że nastąpi reset i wylogowanie. W poprzednik Twoim Windowsie było na końcu że Wszystko ustawione i nie resetowało się. Tak ma być aqua123 lubi to Cytuj
aqua123 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Teraz, srom-otnik napisał: Tak ma być OK czyli zmiany zmiany i jeszcze raz zmiany ! Cytuj
DivRoK Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Witam @srom-otnik chciałem się dowiedzieć czy to finalna wersja twojego systemy 20H2 bez żadnych już poprawek i testów? Bo aktualnie korzystam z twojego systemu 1909 i chciałem się przenieść na 2H20 pozdrawiam :-) Cytuj
srom-otnik Opublikowano 14 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 21 minut temu, DivRoK napisał: Witam @srom-otnik chciałem się dowiedzieć czy to finalna wersja twojego systemy 20H2 bez żadnych już poprawek i testów? Bo aktualnie korzystam z twojego systemu 1909 i chciałem się przenieść na 2H20 pozdrawiam :-) Tak, nie mam ochoty tego rozkopywać od nowa. To finalna wersja. aqua123 lubi to Cytuj
profilm34 Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 2 godziny temu, DivRoK napisał: Witam @srom-otnik chciałem się dowiedzieć czy to finalna wersja twojego systemy 20H2 bez żadnych już poprawek i testów? Bo aktualnie korzystam z twojego systemu 1909 i chciałem się przenieść na 2H20 pozdrawiam :-) Zostań na 1909 jest bardzień sprawny i mniej ma procesów w tle oraz stabilniejszy.... to 1 z najlepszych ....Sromotnik ma go udoskonalić na EXREME i będzie petarda na kilka lat bo coraz nowszy jest nafaszerowany igłami od środka ...... Cytuj
adrian54 Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 ktoś pomoże jak pozbyć się tego okna dialogowego potwierdzającego usuwanie z kosza? odhaczenie w menu kosza ...nieaktywne zmiana w rejestrze systemowym z 1 na 0 tez nie pomaga. edytor zasad grupy...brak wpisu Wyświetl okno dialogowe potwierdzenia podczas usuwania plików . jakieś inne pomysły? Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 11 godzin temu, profilm34 napisał: Zostań na 1909 jest bardzień sprawny i mniej ma procesów w tle oraz stabilniejszy.... to 1 z najlepszych ....Sromotnik ma go udoskonalić na EXREME i będzie petarda na kilka lat bo coraz nowszy jest nafaszerowany igłami od środka ...... Święta prawda. Robiłem 3 podejścia do 20H2 ale za każdym razem coś fiksowało. Na 1909 nie ma żadnych problemów. Cytuj
babicz99 Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 @srom-otnik Kreatorze, jaki aktywator zalecasz do tego buildu? Jakakolwiek witaminka czy coś konkretego będzie najlepsze? Cytuj
kamiloxf Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 Teraz, babicz99 napisał: @srom-otnik Kreatorze, jaki aktywator zalecasz do tego buildu? Jakakolwiek witaminka czy coś konkretego będzie najlepsze? Najlepszy to jest klucz produktu Cytuj
nudzija Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 @babicz99 licencja cyfrowa albo kms albo klucz na przykład ten aktywator (licencja cyfrowa przypisana na stałe) babicz99 lubi to Cytuj
Saddam Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 13 godzin temu, babicz99 napisał: @srom-otnik Kreatorze, jaki aktywator zalecasz do tego buildu? Jakakolwiek witaminka czy coś konkretego będzie najlepsze? Znalezione gdzieś na forum... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Darien Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 W dniu 15.03.2021 o 01:59, profilm34 napisał: Zostań na 1909 jest bardzień sprawny i mniej ma procesów w tle oraz stabilniejszy.... to 1 z najlepszych ....Sromotnik ma go udoskonalić na EXREME i będzie petarda na kilka lat bo coraz nowszy jest nafaszerowany igłami od środka ...... Cześć , którą wersję masz na myśli? Tą Win JG10 x64 1909 ? Dokładniej Pro czy Home , dzięki za odpowiedź. Cytuj
babicz99 Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 Dziękuję bardzo Panowie za pomoc. Cytuj
tadziu123 Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 @ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Win JG10 x64 1909 pro najlepsze . ale to już twój wybór Cytuj
321frytki Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 Witam, Mam problem z programem poczta. Po dodaniu konta wyskakuje mi taki błąd. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 17 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 3 godziny temu, 321frytki napisał: Witam, Mam problem z programem poczta. Po dodaniu konta wyskakuje mi taki błąd. A wersja systemu Lite? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi