Bogdan75 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 Płyta główna MSI Z490-A Pro Dyski SSD to Adata XPG Spectrix S40G Dysk C podpięty pod M2_1, dysk D pod M2_2 dysk HDD E i F pod sata to dlaczego systemowy widziany jest jako dysk 1 a nie jako dysk 0 ? Podczas instalacji były podpinane w kolejności M2_1 i postawiony system, następnie M2_2 i na koniec HDD. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
renatan Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 kukam u siebie i.. C z systemem mam jako dysk 2 i wcale sie tym nie będe przejmował Cytuj
Bogdan75 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 Nie przejmuje się bo działa normalnie tylko tak dziwnie to wygląda wcześniej nie mając drugiego dysku M2 system zawsze był na dysku 0 a HDD na 1. Cytuj
Hannibal Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 58 minut temu, Bogdan75 napisał: dlaczego systemowy widziany jest jako dysk 1 a nie jako dysk 0 ? Odpowiedzi zacząłbym szukać nie na forum, a w... manualu płyty głównej (szczególnie przy tej ilości udostępnionych w poście otwierającym danych). Cytuj
BartAcid Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 Czy któryś z dysków M.2 jest z interfejsem SATA? Cytuj
Bogdan75 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 Dyski to Adata XPG Spectrix S40G i oba wpięte są w dedykowane miejsca w kolejności j.w. W pierwszym poście dodałem model płyty głównej i dysków ssd. Cytuj
Widzior Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 3 godziny temu, renatan napisał: kukam u siebie i.. C z systemem mam jako dysk 2 ja miałem dobrą kolejność, ale po wpięciu niedawno dysku m.2 (sata) wskoczył on na Dysk0, mój HDD 2TB z ostatniego miejsca wszedł na Dysk1, a systemowy SSD jest na samym końcu jako Dysk2. Tez na początku się tym zainteresowałem, ale nijak tego zmienić nie mogę. Ważne, że wszystko działa normalnie. I żeby nie było - SSD z systemem jest wpięte w mobo w SATA1, a HDD w SATA2. jarexpol i renatan lubią to Cytuj
renatan Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 no a ja ostatnio sporo grzebałem,podpinałem,wypinałem,klonowałem i stąd nie dziwi mnie w moim blaszaku taka ,,anomalia" teraz wszedłam na swój podstawowy system i.. C mam jako dysk 1 jarexpol lubi to Cytuj
ziloth Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 Dodam tylko od siebie, że bez przepinania dysków, zależnie od kompilacji Win10, czy to DEV, czy inna, nie pamiętam teraz 19H2, może inna, też ten dysk jest widziany jako 0 lub 1. Nie przeszkadza to w działaniu, ale jak ktoś często instaluje i lubi dociekać....to trochę irytuje! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi