Merol Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2020 Po niektórych komentarzach widzę, że średnia wieku na forum schodzi coraz niżej w dół... Mam system na dwóch komputerach. Na PC z tamtego roku system działa bez zarzutu. Na prawie 10-letnim laptopie przy instalacji mam taki sam problem jak kolega Etos - przy instalacji SuperLite system pyta mnie o nazwę użytkownika i hasło, po czym przy logowaniu okazuje się, że mam dodatkowe konto o nazwie "Administrator". Mam nadzieję, że tylko to się wykrzaczyło, bo ogólnie system rzeczywiście jest strasznie dobry. Ciekawe czemu wyrzucono poprzedni temat. Cytuj
Forii Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 Ktoś wie jak włączyć Punkt Przywracania (Restore Point) na tym modzie? Jest zablokowana opcja włączenia Cytuj
kamiloxf Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 24 minuty temu, Forii napisał: Ktoś wie jak włączyć Punkt Przywracania (Restore Point) na tym modzie? Jest zablokowana opcja włączenia U mnie tworzenie Punkt Przywracania działa bez problemu Forii lubi to Cytuj
Forii Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 3 minuty temu, kamiloxf napisał: U mnie tworzenie Punkt Przywracania działa bez problemu Ale ok juz znalazlem problem, po tym co napisales, nie zauwazylem ze mam dysk ze starym systemem a na dole jak zjechalem byl ghost spectre i wystarczylo wlaczyc, zmylilo mnie to ze mialem zero wyboru włączenia i bylo na szaro ale juz wiadomo czemu.,.. ;p Cytuj
ripek Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Snafriozo Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 W dniu 12.10.2020 o 15:52, kamiloxf napisał: Co do AdBlocka to ja stosuje Nano Adblocker + Nano Defender + lista filtrów Chyba będzie trzeba zmienić tego Nano Adblocker np: na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i filtry z stąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ponieważ problem jest taki z tym Nano Adblocker and Defender : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
jorg35 Opublikowano 20 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2020 Tu masz temat o Nano Defender i Nano Adblocker > [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a nie robisz z tematu Windows 10 Ghost Spectre groch z kapustą. adonx lubi to Cytuj
Snafriozo Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 W dniu 20.10.2020 o 07:56, jorg35 napisał: Tu masz temat o Nano Defender i Nano Adblocker > [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a nie robisz z tematu Windows 10 Ghost Spectre groch z kapustą. Racja i przepraszam za zmianę tematu, ale w jakiś sposób chciałem koledze odpisać aby uważał na to rozszerzenie bo zmienił się właściciel i teraz są problemy. Dziękuję również za naprowadzenie na temat w którym to można dowiedzieć się więcej. Pozdrawiam 13 godzin temu, lukasknw napisał: . Nic nie napisałeś ale chyba cos chciałeś powiedzieć Cytuj
lukasknw Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 już uporałem się z problemem Cytuj
szymibtw Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 System włącza i wyłącza się o wiele dłużej niż system Sromotnika. Zainstalowałem z czystej ciekawości po raz 2 oczekując na nową wersje od Sromotnika, i 2 raz to samo... 1 instalacja była dawno jak jeszcze nikt o tym systemie na tym forum nie słyszał natomiast 2 wczoraj. Po instalacji sterowników i całej reszty mam 147 procesów...... W porównaniu do Modyfikacji Sromotnika to jest porażka jak dla mnie... Testowałem masę systemów z tego forum jak i z forum Team OS i chodziły o wiele lepiej niż ten system. Zawsze na każdej modyfikacji instaluję to samo. No nic pozostaje czekać na nowa wersję od mistrza srom-otnik lubi to Cytuj
adonx Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 @szymibtw jak chcesz mieć mniej procesów to zastosuj instrukcje od @sromotnika będziesz miał 50-55. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
szymibtw Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 @adonx brakuje mi optymalizatora usług i czyszczenia które mają windowsy JG winaero sam nie da takich efektów jak w połączeniu z optymalizatorem srom-otnik lubi to Cytuj
terrence81 Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Mam zainstalowana wersje superlite bez defendera i chciałem doinstalować sklep z toolboxa (opcja 10) niestety bez powodzenia. Wyskakuje błąd Data i godzina ustawiona prawidłowo. Ktoś wie co moze byc przyczyną? Cytuj
adonx Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 @szymibtw jak nie ma czyszczenia, jest Ghost Toolbox [2] Clear Event Viewer Logs [3] Clear Cache Updates | Delivery Optimization można też używać Dism++. Ja też używam W.8.1 od @srom-otnika i jest super. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MarcinGX i srom-otnik lubią to Cytuj
jorg35 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 @adonx widać gościowi brakło argumentów, zabetonowany. MarcinGX lubi to Cytuj
Forii Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2020 Wiadomo cos kiedy wyjdzie wersja 2009 i czy warto ja instalowac? widzialem ze na 2009 ktos mowil o jakis BSOD [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
felcio11a Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2020 1 godzinę temu, Forii napisał: Wiadomo cos kiedy wyjdzie wersja 2009 i czy warto ja instalowac? widzialem ze na 2009 ktos mowil o jakis BSOD [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Forii lubi to Cytuj
r3jn Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2020 da ktoś link do najnowszej wersji i spolszczenie? Cytuj
felcio11a Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2020 5 minut temu, r3jn napisał: da ktoś link do najnowszej wersji i spolszczenie? Spolszczenie można pobrać poprzez ustawienia regionalne chyba w panelu sterowanie ale normalnie klikasz na start potem ustawienia języki, regiony a co do najnowszej aktualizacji tej 20h2 dopiero wyszła i nie wiem czy komputery sobie z tym poradzą, chociaż narazie pewnie większość komputerów jest niezgodnych z najnowszą aktualizacją, trzeba poczekać ze 2, 3 miesiące. Narazie korzystam z windowsa 10 w wersji 2004 i nie zmieniam narazie. Cytuj
r3jn Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2020 Ja mam h2 od konusa ale mam problemy małe z padem więc chce zmienić.. A do tego 2004 masz link? I jak ten system się sprawuje? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Darien Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2020 Wersja 2004: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
adonx Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 Ktoś instalował pełną wersie (full) czy aplikacje w Win też po spolszczeniu są w PL. Cytuj
Darien Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 Ja akurat korzystam z wersji Superlite , po dodaniu języka polskiego wszystko jest spolszczone. Cytuj
adonx Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 Ja też mam SuperLite,ale chodzi mi o pełną wersje jak ktoś ma zainstalowaną niech skomentuje jak i co. Cytuj
Forii Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 Co ciekawe dopiero teraz odkryłem że wersja SUPERLITE u mnie ma i tak firewalla (tego windowsowego), to jak to jest? Superlite nie mialo miec defendera Cytuj
kamiloxf Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 12 minut temu, Forii napisał: Co ciekawe dopiero teraz odkryłem że wersja SUPERLITE u mnie ma i tak firewalla (tego windowsowego), to jak to jest? Superlite nie mialo miec defendera Defender (Program antywirusowy oraz SmartScreen) usługa Zapora Windows Defender jest bardzo mocno skorelowana z innymi mechanizmami systemu Cytuj
Forii Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 2 minuty temu, kamiloxf napisał: Defender (Program antywirusowy oraz SmartScreen) usługa Zapora Windows Defender jest bardzo mocno skorelowana z innymi mechanizmami systemu czy to oznacza ze ciezko sie ich pozbyć? Cytuj
kamiloxf Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 Pozbycie się zapory była by wielką stratą dla stabilności i funkcjonalości systemu Cytuj
adonx Opublikowano 25 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2020 @Forii możesz go łatwo wyłączyć jak instalujesz AntyWirusa z zaporą ja tak zrobiłem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi