Skocz do zawartości

Windows 10 Ghost Spectre 2004

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po niektórych komentarzach widzę, że średnia wieku na forum schodzi coraz niżej w dół...

Mam system na dwóch komputerach. Na PC z tamtego roku system działa bez zarzutu. Na prawie 10-letnim laptopie przy instalacji mam taki sam problem jak kolega Etos - przy instalacji SuperLite system pyta mnie o nazwę użytkownika i hasło, po czym przy logowaniu okazuje się, że mam dodatkowe konto o nazwie "Administrator". Mam nadzieję, że tylko to się wykrzaczyło, bo ogólnie system rzeczywiście jest strasznie dobry. Ciekawe czemu wyrzucono poprzedni temat.

Opublikowano
3 minuty temu, kamiloxf napisał:

U mnie tworzenie Punkt Przywracania działa bez problemu

wGBFOXn.png

Ale ok juz znalazlem problem, po tym co napisales, nie zauwazylem ze mam dysk ze starym systemem a na dole jak zjechalem byl ghost spectre i wystarczylo wlaczyc, zmylilo mnie to ze mialem zero wyboru włączenia i bylo na szaro ale juz wiadomo czemu.,.. ;p

Opublikowano
W dniu 12.10.2020 o 15:52, kamiloxf napisał:

Co do AdBlocka to ja stosuje Nano Adblocker + Nano Defender + lista filtrów 

Chyba będzie trzeba zmienić tego Nano Adblocker np: na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  i filtry z stąd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ponieważ problem jest taki z tym Nano Adblocker and Defender : 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
W dniu 20.10.2020 o 07:56, jorg35 napisał:

Tu masz temat o Nano Defender i Nano Adblocker > [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a nie robisz z tematu Windows 10 Ghost Spectre groch z kapustą.:laie_67::doh:

Racja i przepraszam za zmianę tematu, ale w jakiś sposób chciałem koledze odpisać aby uważał na to rozszerzenie bo zmienił się właściciel i teraz są problemy. 

Dziękuję również za naprowadzenie na temat w którym to można dowiedzieć się więcej. Pozdrawiam ;) 

13 godzin temu, lukasknw napisał:

Nic nie napisałeś ale chyba cos chciałeś powiedzieć :)

Opublikowano

System włącza i wyłącza się o wiele dłużej niż system Sromotnika. Zainstalowałem z czystej ciekawości po raz 2 oczekując na nową wersje od Sromotnika, i 2 raz to samo... 1 instalacja była dawno jak jeszcze nikt o tym systemie na tym forum nie słyszał natomiast 2 wczoraj. Po instalacji sterowników i całej reszty mam 147 procesów...... W porównaniu do Modyfikacji Sromotnika to jest porażka jak dla mnie... Testowałem masę systemów z tego forum jak i z forum Team OS i chodziły o wiele lepiej niż ten system. Zawsze na każdej modyfikacji instaluję to samo. No nic pozostaje czekać na nowa wersję od mistrza :)

srom-otnik lubi to
Opublikowano
1 godzinę temu, Forii napisał:

Wiadomo cos kiedy wyjdzie wersja 2009 i czy warto ja instalowac? widzialem ze na 2009 ktos mowil o jakis BSOD

Forii lubi to
Opublikowano
5 minut temu, r3jn napisał:

da ktoś link do najnowszej wersji i spolszczenie?

Spolszczenie można pobrać poprzez ustawienia regionalne chyba w panelu sterowanie ale normalnie klikasz na start potem ustawienia języki, regiony a co do najnowszej aktualizacji tej 20h2 dopiero wyszła i nie wiem czy komputery sobie z tym poradzą, chociaż narazie pewnie większość komputerów jest niezgodnych z najnowszą aktualizacją, trzeba poczekać ze 2, 3 miesiące. Narazie korzystam z windowsa 10 w wersji 2004 i nie zmieniam narazie.

Opublikowano
12 minut temu, Forii napisał:

Co ciekawe dopiero teraz odkryłem że wersja SUPERLITE u mnie ma i tak firewalla (tego windowsowego), to jak to jest?
Superlite nie mialo miec defendera

Defender (Program antywirusowy oraz SmartScreen) usługa Zapora Windows Defender jest bardzo mocno skorelowana z innymi mechanizmami systemu

Opublikowano
2 minuty temu, kamiloxf napisał:

Defender (Program antywirusowy oraz SmartScreen) usługa Zapora Windows Defender jest bardzo mocno skorelowana z innymi mechanizmami systemu

czy to oznacza ze ciezko sie ich pozbyć?