ripek Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 moze sie komu przyda : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 lubi to Cytuj
Snafriozo Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 W dniu 22.11.2020 o 12:34, enterprise2000 napisał: Sugestia? Wywal to ruskie g***o i zainstaluj coś normalnego (np. system od Sromotnika.) Swoją drogą, jak używasz komputera do kwestii finansowych (przelewy, faktury itp.), to masz coś nie tak z głową by instalować modowane systemy od przyjaciół z wschodu. Już ktoś tu wspominał o dziwnych atakach z ruskich ip, niedługo po instalacji tego moda. Moim zdaniem, powinieneś zainstalować orginalny system, tam gdzie na komputerze pracujesz i masz dostęp do konta bankowego. Żadnego moda, nawet choćby milion osób go zachwalało. Poczytaj sobie na Niebezpiecznik.pl, jak ludzie tracili oszczędności, a potem mieli pretensje do całego świata, tylko nie do siebie za brak odpowiedzialności. A instalowanie ruskich programów czy systemów, to absolutna nieodpowiedzialność. Nie wierz pseudo fachowcom, co twierdzą iż sprawdzili ten system antywirusami. W takim modzie, mogę umieścić zawirusowane niepodpisane sterowniki spakowane UPXem czy innym szajsem, tak że żaden antywirus Ci nic nie pokaże. Zdziwienie nastąpi, jak wyczyszczą Ci konto bankowe. Modowane systemy, to tylko tam gdzie nie masz dostępu do poufnych danych, czyli jakieś stare laptopy gdzie chcesz poprawić wydajność w grach. Absolutnie nie na komputer, na którym chcesz instalować programy do jakichkolwiek płatności. Płakać mi się chce jak czytam te bzdety i wierzę w to ,że musiałeś być dobrze najarany i pijany jak to pisałeś. Tych grzybów też już nie wąchaj bo okropnie na dekiel ci poszło ! xqs lubi to Cytuj
MrBeckham666 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 W dniu 22.11.2020 o 15:06, adonx napisał: @enterprise2000 w jednym ma racje do operacji bankowych oryginalny Windows z oryginalnym kluczem z tym się zgodzę. a to co oryginalny klucz ma jakąś dodatkową ochronę przed wirusami ? A taki lewy z allegro za 5 zł to rozumiem że klucz wirusy ma tak ? W dniu 22.11.2020 o 12:34, enterprise2000 napisał: Sugestia? Wywal to ruskie g***o i zainstaluj coś normalnego (np. system od Sromotnika.) Swoją drogą, jak używasz komputera do kwestii finansowych (przelewy, faktury itp.), to masz coś nie tak z głową by instalować modowane systemy od przyjaciół z wschodu. Już ktoś tu wspominał o dziwnych atakach z ruskich ip, niedługo po instalacji tego moda. Moim zdaniem, powinieneś zainstalować orginalny system, tam gdzie na komputerze pracujesz i masz dostęp do konta bankowego. Żadnego moda, nawet choćby milion osób go zachwalało. Poczytaj sobie na Niebezpiecznik.pl, jak ludzie tracili oszczędności, a potem mieli pretensje do całego świata, tylko nie do siebie za brak odpowiedzialności. A instalowanie ruskich programów czy systemów, to absolutna nieodpowiedzialność. Nie wierz pseudo fachowcom, co twierdzą iż sprawdzili ten system antywirusami. W takim modzie, mogę umieścić zawirusowane niepodpisane sterowniki spakowane UPXem czy innym szajsem, tak że żaden antywirus Ci nic nie pokaże. Zdziwienie nastąpi, jak wyczyszczą Ci konto bankowe. Modowane systemy, to tylko tam gdzie nie masz dostępu do poufnych danych, czyli jakieś stare laptopy gdzie chcesz poprawić wydajność w grach. Absolutnie nie na komputer, na którym chcesz instalować programy do jakichkolwiek płatności. Tyle głupot napisanych w jednym komentarzu to nie widziałem nigdy. Co ty człowieku ogólnie masz do ruskich rasistą jesteś ? Co to system z tego forum od typowego polaczka jest niby bezpieczniejszy tak ? błagam cie całe życie używam modyfikacji systemu nigdy mi nawet 10 zł nie znikło takie bajki to można sobie opowiadac tym bardziej że większość banków ma takie zabezpieczenia że nawet jakbym ci dał swój login i hasło do konta to i tak przelewu nie wykonasz żadnego wiec takie bajeczki to idz opowiadaj dzieciom w przedszkolu one możę w to uwierzą. dziwi mnie fakt co w ogole osoba twojego pokroju robi tu w taki miejscu idz używaj oryginalnego windowsa i żyj w przekonaniu jaki on nie jest bezpieczny Widzę z roku na rok ciekawych komentarzy tutaj przebywa i poziom schodzi coraz bardziej na dno. Swoją drogą mam kontakt z autorem tego moda i nie jest żadnym ruskiem tylko z USA. Więc tylko pokazujesz jakieś głupoty gadasz Tematu nie znasz kompletnie a się udzielasz xqs i Snafriozo lubią to Cytuj
Snafriozo Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 W dniu 22.11.2020 o 15:06, adonx napisał: @enterprise2000 w jednym ma racje do operacji bankowych oryginalny Windows z oryginalnym kluczem z tym się zgodzę. Następny mądrala pisze bzdury. Przestańcie brać to co do tej pory bo wam mózgi chorują i tych wypocin nie da się czytać. Cytuj
MrBeckham666 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 W dniu 23.11.2020 o 10:51, TalRash napisał: GTX 750 TI na pewno to nie jest wina moda sprawdz czy jak ustawisz na msi wentylator czy działą ok. Za dużo komputerów używa tego moda nie widziałem by ktokolwiek zgłosił taki problem. sterowniki pewnie najnowsze ? Snafriozo lubi to Cytuj
kamiloxf Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 @Karrramba @enterprise2000 @adonx Jak już bawić się w dedykowany system do bankowości elektronicznej to linux bootowany z USB a nie instalowany na dysku na dodatek teraz w bankowości standardem jest Mobilna autoryzacja a nie Kody SMS więc cyberprzestępca musiałby mieć sklonowane twoje urządzenie bo sklonowanie karty sim w przypadku mobilnej autoryzacji nie da żadnego efektu a poza tym złapać jakąś infekcję na iOS gdzie AppStore ma dogłębną weryfikację kodu źródłowego w celu wykrycia malware, szkodliwych certyfikatów bezpieczeństwa, czy dziwnych profili systemu A jak pobierasz nie wiadomo jakie programy to się nie dziw a system od Ghosta został zwerfikowany między innymi Wireshark oraz narzędziem do reverse engineeringu (IDA Pro) Poza tym żadne domyślnie wgrane sterowniki w tym systemie nie mają zaburzonego podpisu cyfrowego producenta co następuje przy minimalnej modyfikacji Snafriozo lubi to Cytuj
sebio Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 10 godzin temu, manikcs napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] niesttety nie pomoglo 10 minut temu, sebio napisał: niesttety nie pomoglo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Karrramba Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 Odpowiedź została usunięta. Cytuj
Gość DRAGO Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 Od niedawna jestem na Windows 10 20h2 czyli zwanym 2009 z jednego powodu którym jest gra Assassin's Creed Valhalla która wymaga aktualnego systemu. Cytuj
felcio11a Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 11 godzin temu, Karrramba napisał: Ludzie ja tylko wyraziłem swoje zdanie niech każdy robi instaluje co tylko chce, nadal uważam że lepiej instalować czyste oryginalne systemy a nie modyfikacje prywatnych osób jeżeli chcemy korzystać np. z banków przez neta itp. enterprise2000 trochę przesadził z tą rusofobią. Ja się pewnie nie zgodzę bo z tego co wiem czyste oryginalne systemu zawierają dużo zbędnych dodatków, syfów czy zbędnych usług jak np:Telemetria, onedrive, windows defender które jednym słowem mulą system a te modyfikacje windowsowe są lepsze i nie zawierają zbędnych rzeczy które są powywalanych i lepiej działa system się i też zachowuje bo nie trzeba nic ręcznie usuwać a na czystym trzeba każdą opcję ręcznie a na modyfikowanym nie więc lepie mieć modyfikowany i sprawdzony system i taki właśnie jest Ghost Spectre. Pozdrawiam autora tego moda który stworzył ten najlepszy system bo jest najlepszy. Snafriozo lubi to Cytuj
bubek13 Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 14 godzin temu, MrBeckham666 napisał: ma takie zabezpieczenia że nawet jakbym ci dał swój login i hasło do konta to i tak przelewu nie wykonasz widzę, że po mnie zaczyna się udzielać... na pocieszenie powiem, że do tej pory nikomu nie udało się wyciągnąć ode mnie choćby 50zł na hasło i login też nie było chętnego Cytuj
sebio Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 14 godzin temu, sebio napisał: niesttety nie pomoglo [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] walcze dalej , zależy mi na dysku sieciowym system petarda, ale cóz bede musial szukac czegos innego Cytuj
bubek13 Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 wez wersje compact z defenderem, włącz odpowiednie usługi, wyklucz błędy konfiguracji sieci Cytuj
MrBeckham666 Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 Panowie dodam jeszcze jedno ghostspectre na początku nie zbierał nawet dotacji ale tak ludzie go o to napierali żeby dał cokolwiek chociaż jakiś paypal że w końcu to zrobił. Dla kogoś to może być żaden dowód ale dla mnie ta osoba ma takie same intencje jak sromotnik czy inni zaufani z tego forum. Zresztą skreślając kogolwiek po pochodzeniu pokazujecie tylko jakimi jesteście ludźmi. I dla mnie na tym forum może się tylko równać z nim sromotnik tylko że chłop nie ma czasu widać tak dopieszczać systemu jak robi to ghost. Ale szanuje jego prace jak najbardziej Pozatym w sieci macie tyle zagrożeń że nawet antywirusy wam nie pomogą a wy się jakimś modyfikacji czepiacie ludzie dajcie na luz Ja mody używam od 12 lat i nigdy żadnego wirusa w żadnym modzie nie było. Snafriozo lubi to Cytuj
felcio11a Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 Panowie. Podobno jest aktualizacja nowej wersji ghost toolbox. Czy warto ją zaktualizować zanim pierwszy raz uruchomię ghost toolbox po instalacji systemu ghost spectre i co aktualizacja daje. Są jakieś nowe opcje w tym ghost toolboox? Cytuj
r3jn Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 6 minut temu, felcio11a napisał: Panowie. Podobno jest aktualizacja nowej wersji ghost toolbox. Czy warto ją zaktualizować zanim pierwszy raz uruchomię ghost toolbox po instalacji systemu ghost spectre i co aktualizacja daje. Są jakieś nowe opcje w tym ghost toolboox? gdzie niby jest ta aktualizacja bo nie mogę znalesc Cytuj
felcio11a Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 3 minuty temu, r3jn napisał: gdzie niby jest ta aktualizacja bo nie mogę znalesc Niby na tej stronie win club, modyfikacje windows 10 i ghost spectre co teraz pisze, tylko ten plik aktualizacyjny jest przynajmniej nie wiem czy teraz jest ale ze 2,3 strony wcześniej ale nie wiem jak aktualizować czy na starą wersję ghost toolbox a później po aktualizacji dopiero odpalić nową wersję? Cytuj
r3jn Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 12 minut temu, felcio11a napisał: Niby na tej stronie win club, modyfikacje windows 10 i ghost spectre co teraz pisze, tylko ten plik aktualizacyjny jest przynajmniej nie wiem czy teraz jest ale ze 2,3 strony wcześniej ale nie wiem jak aktualizować czy na starą wersję ghost toolbox a później po aktualizacji dopiero odpalić nową wersję? jesli na glownej stronie autora nie ma nic ze jest nowy to znaczy że nie ma. Cytuj
sebio Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 niestety 2 godziny temu, bubek13 napisał: wez wersje compact z defenderem, włącz odpowiednie usługi, wyklucz błędy konfiguracji sieci bez zmian na dysk nie moge wejsc Cytuj
sebio Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 14 minut temu, sebio napisał: niestety bez zmian na dysk nie moge wejsc dysk sieciowy widzi , ale po kliknieciu wyskakuje błą sieci tak jak wyżej dałem screena , na innym modzie jest ok, ale mi zalezy na tym wlasnie modzie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
ripek Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 masz cos z : siecia, antywirusem, firewalem nie tak do tego masz jeszcze tu opcje do poprawnego poustawiania : Panel sterowania\Sieć i Internet\Centrum sieci i udostępniania\Zaawansowane ustawienia udostępniania i jak to ogarniesz to musi dzialac Cytuj
sebio Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2020 1 godzinę temu, ripek napisał: masz cos z : siecia, antywirusem, firewalem nie tak do tego masz jeszcze tu opcje do poprawnego poustawiania : Panel sterowania\Sieć i Internet\Centrum sieci i udostępniania\Zaawansowane ustawienia udostępniania i jak to ogarniesz to musi dzialac Nie działa natomiast jak miałem moda od P4VLO działało prawidłowo a zależy mi na tym modzie Cytuj
Snafriozo Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 15 godzin temu, sebio napisał: Nie działa natomiast jak miałem moda od P4VLO działało prawidłowo a zależy mi na tym modzie Pomóżcie chłopakowi bo to nie jest takie trudne i gdzieś o tym było już pisane jak to zrobić. A swoja drogą to dlaczego tak jest od początku ? Cytuj
sebio Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 3 godziny temu, Snafriozo napisał: Pomóżcie chłopakowi bo to nie jest takie trudne i gdzieś o tym było już pisane jak to zrobić. A swoja drogą to dlaczego tak jest od początku ? Zainstalowałem moda generation 2 i wszystko śmiga tak jak powinno dysk sieciowy jest widoczny drukarka sieciowa również i go zoptymalizowalem programem kerish doctor póki co testuję i śmiga szybko Cytuj
Snafriozo Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 Godzinę temu, sebio napisał: Zainstalowałem moda generation 2 A co to jest za mod i od kogo ? A ten program fajny ? Cytuj
sebio Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 1 godzinę temu, Snafriozo napisał: A co to jest za mod i od kogo ? A ten program fajny ? z forum teamos program fajny Cytuj
MR.JERZYK Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 Windows 10 20h2 - myślicie albo jesteście w trakcie pracy nad modyfikacja? Cytuj
kamiloxf Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2020 26 minut temu, MR.JERZYK napisał: Windows 10 20h2 - myślicie albo jesteście w trakcie pracy nad modyfikacja? Przecież już od kilku dni jest [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Esta Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2020 Moje uwagi co do 20h2: Spolszczenie u mnie działało srak. Niby język zmieniało, ale nie wszędzie i nie do końca. Musiałem ręcznie podmieniać pliki w en-us (np plik winlogon.mui nie występuje w polskiej aka niemieckiej podstawie). Następnym razem już wolę zostać na angielskim. Kalkulator nie jest podpisany jako dedykowany kalkulator pod przycisk. Nie spolszczy też go w ogóle. Lepiej użyć old calculator z google. Aktywację przeszło elegancko od klucza z płyty. Nie miałem żadnych problemów (?) Trzeba zmieniać czasy, strefy synchronizację czasu itp - bez jakiejś pierdółki jednej z nich, na teamsie nie mogłem w ogóle dołączyć do spotkania. Drive Booster z Toolboxa miał u mnie problemy ze sterownikami. Co innego dawała wersja free, co innego ta starsza patched. Skończyło się kaszaną. 3ds max, Android Studio, Visual też działają elegancko. Co do ostatniego nie wiem jak sprawa wygląda z aplikacjami UWP. Wydajność kombinacji usług jest widoczna. Coś rzędu do 5 fpsów w grach zyskałem na lapku w porównaniu do podstawki. Cytuj
openforu Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2020 6 godzin temu, Esta napisał: Spolszczenie u mnie działało srak. Niby język zmieniało, ale nie wszędzie i nie do końca. Musiałem ręcznie podmieniać pliki w en-us (np plik winlogon.mui nie występuje w polskiej aka niemieckiej podstawie). Następnym razem już wolę zostać na angielskim. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wystarczy według tego zrobić i wszystko działa gitez. Snafriozo lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi