Skocz do zawartości

Windows 10 Ghost Spectre 2004

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Pepper napisał:

To zależy od Ciebie co chcesz zrobić. Nie chcesz formata - ściągaj standalone update do 20H2 i będzie śmigać.

Dzięki za szybką odpowiedź, 

Generalnie jestem perfekcjonistą,
To co mnie interesuje to czy wszystko będzie OK i czy jak zrobie upgrade do 20H2 bez formata to nie będzie problemów lub czy faktycznie format jest wskazany a jeśli tak to czemu? Sporo tweakowałem w rejestrze i raczej formata wolałbym uniknąć bo po co powtarzać wszystko to samo od nowa, a ew jak się coś rozwali to wtedy format ;) tak to u mnie wygląda. bo rozumiem ze nic sie nie usunie, w tym pasek start?
A no i czy mam robić teraz ten Standalone do 19041.630 by móc przejść do 20h2? czy to jest wymagane/wskazane?

/////////////////

Chwila,
nawet juz teraz moge upgrade zrobic, a mialo byc jutro,

UPGRADE VERSION 2004 (20H1) to 2009 (20H2) - x64 : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

o co tu biega??

Opublikowano
15 minutes ago, Forii said:

Dzięki za szybką odpowiedź, 

Generalnie jestem perfekcjonistą,
To co mnie interesuje to czy wszystko będzie OK i czy jak zrobie upgrade do 20H2 bez formata to nie będzie problemów lub czy faktycznie format jest wskazany a jeśli tak to czemu? Sporo tweakowałem w rejestrze i raczej formata wolałbym uniknąć bo po co powtarzać wszystko to samo od nowa, a ew jak się coś rozwali to wtedy format ;) tak to u mnie wygląda. bo rozumiem ze nic sie nie usunie, w tym pasek start?
A no i czy mam robić teraz ten Standalone do 19041.630 by móc przejść do 20h2? czy to jest wymagane/wskazane?

/////////////////

Chwila,
nawet juz teraz moge upgrade zrobic, a mialo byc jutro,

UPGRADE VERSION 2004 (20H1) to 2009 (20H2) - x64 : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

o co tu biega??

Jutro miało być ISO nowej wersji, standalone update był już od dawna, ktoś zalinkował w temacie nawet. Na filmiku o 20h1 w opisie na YT masz wszystko opisane :)

Opublikowano
5 minut temu, Pepper napisał:

Jutro miało być ISO nowej wersji, standalone update był już od dawna, ktoś zalinkował w temacie nawet. Na filmiku o 20h1 w opisie na YT masz wszystko opisane :)

Jestem na youtubie i to nie jest zbyt dobra odpowiedź na to co pisałem ;/

W dodatku na YT jest napisane tez niejasno:

"For those who using 1ST BUILD EDITION (19041.1): If you want to update latest build you need to update 19041.450 before updating to latest build, You can get old Standalone here ⬇️. ➡️[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (19041.450)"

Wychodzi na to że mimo ze jestem na 19041.572 to musze się cofać do 19041.450???? i wtedy dopiero update?

Jeśli tak, to co wtedy z standalone update x64 (19041.630) ?

Opublikowano
36 minutes ago, Forii said:

Jestem na youtubie i to nie jest zbyt dobra odpowiedź na to co pisałem ;/

W dodatku na YT jest napisane tez niejasno:

"For those who using 1ST BUILD EDITION (19041.1): If you want to update latest build you need to update 19041.450 before updating to latest build, You can get old Standalone here ⬇️. ➡️[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (19041.450)"

Wychodzi na to że mimo ze jestem na 19041.572 to musze się cofać do 19041.450???? i wtedy dopiero update?

Jeśli tak, to co wtedy z standalone update x64 (19041.630) ?

Jak jesteś na późniejszym buildzie niż wymagany to możesz śmiało instalować standalone do 20h2. Tam jest napisane "mimimum required" ten wcześniejszy.

Opublikowano

A możesz sprawdzić czy DWMKiller działa na Win 10/2009?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pssuspend.exe skopiuj do C:\Windows

Wyłączasz tymczasowo DWM plikiem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] a przywracasz Restore.

Zyskujesz wtedy -16ms input lag co jest przydatne w grach i myszka powinna lepiej chodzić

JanKo6 lubi to
Opublikowano

Hey. Mam lapka  z i3 i 6 GB ramu. Zainstalowałem wersję 20h1 i wgrałem update do 20h2. Działa okey. Na YT wyczytałem że na słabszy sprzęt używać wersja 1909 . Czy zostać przy obecnej czy postawić 1909 to:

A może tą??:

Opublikowano

Pewnie specjalnie tak zrobił żeby troszkę więcej zarobić za kliknięcia i reklamy i przy okazji punkty mu się nabija na hostingu

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
16 minut temu, r3jn napisał:

Pewnie specjalnie tak zrobił żeby troszkę więcej zarobić za kliknięcia i reklamy i przy okazji punkty mu się nabija na hostingu

Trzeba najpierw doczytać co tam pisze na temat pobierania a nie od razu bezsensownie komentować.

Przecież jest napisane:

SINGLE LINKS    : MEDIAFIRE | ONEDRIVE (soon for single links I have very bad internet speed to upload) 

Capisce ? ;) 

Opublikowano

Miała być wersja jakąś SE NIE WIDZĘ jej.

Trzeba najpierw doczytać co tam pisze na temat pobierania a nie od razu bezsensownie komentować.
Przecież jest napisane:
SINGLE LINKS    : MEDIAFIRE | ONEDRIVE (soon for single links I have very bad internet speed to upload) 
Capisce ? [emoji6] 
Ale ja nie pisze bez sensu tylko mówię że jakoś musi utrzymać projekt więc ty tylko klikniesz i on coś z tego ma przynajmiej. Czy ja jakieś pretensje mam do niego?

Opublikowano

Macie w wersji bootable PE - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A SE - będzie trochę póżniej podobno.

Opublikowano
Macie w wersji bootable - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
A SE - będzie trochę póżniej podobno.
Znaczy jeszcze pracuje nad tą wersja zapewne będzie bardziej wycięta

Opublikowano
18 minut temu, kris2013 napisał:

Zrobiłem Standalone Update z 20H1 do 20H2 od Ghosta. Czy trzeba instalować na nowo 20H2 ?

Ile razy jeszcze padnie to pytanie ? JAk nie chce się przeczytać parę postów wyżej to tym podobne pytania będą się co chwilę powtarzać. A przecież czytanie aż tak bardzo nie boli.

Opublikowano
1 godzinę temu, r3jn napisał:

Ale ja nie pisze bez sensu tylko mówię że jakoś musi utrzymać projekt więc ty tylko klikniesz i on coś z tego ma przynajmiej. Czy ja jakieś pretensje mam do niego?

Wszystko jest napisane pod filmikiem na temat wsparcia też wystarczy wybrać opcję pokaż więcej ;)

Buy me a coffee! and keep project a live!  - : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Po pierwszych testach coś dziwnie chodzi net... Stronki się nie chcs otwierać bo długo się otwierają ma tak ktoś?.. Nie no ewidetnie coś jest nie tak wchodzę na stronę to ładuje się w nieskończoność czy to guru 3d czy inna jak się załaduje tmchce wejść w jakiś link i to samo mieli i mieli

Opublikowano

A co ci odpowiedzieć - praktycznie 20h2 to tylko aktualizacja microsoftu do 20H1- nic wielkiego - to właśnie standalone update.

A to co wydał to nowo zrobione iso na tym samym buildzie który masz po aktualizacji i nie wiadomo co tam właściwie zrobił.

Więc sam decyduj - pytałeś czy trzeba - nic nie trzeba - każdy robi co chce.