Skocz do zawartości

Windows 7 x64 [PL] SP1.IE11.2020.07-NiKKA]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam pytanie co do instalatora, 

Przy odpaleniu instalatora i po załadowaniu ekranu „instalator rozpoczyna pracę” pojawia się błąd „w stacji nie ma dysku...” z konsolą (załącznik nr 1h 

po naciśnięciu ponów próbę lub kontynuuj  , pojawia się normalnie instalator (załącznik nr 3) 

i teraz pytanie 

czy powinienem się tym przejmować czy tak powinno być? 
pozdrawiam i życzę miłego dzionka ;p

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Witam, system postawiony dobrze, ale teraz przyszedł moment na zabawę z tym Bypassem. Chodzi o to, że nie instaluję aktualizacji system i wiem, że trzeba pobawić się tym bypassem. Pobrałem najnowszego v9 i kiedy odpalam "Wim-Integration" mając wrzucony do folderu "boot.wim" mam do wyboru tylko  jakąś opcję, która sprawdza jakiś index 1/2 2/2 i koniec, a druga opcja, to zwykłe "EXIT". Pomożecie? :D

Opublikowano

Nie wiem co chcesz robić ... integrować z obrazem czy systemem ?

Z obrazami się nie bawię ale jak chcesz by ten zainstalowany system pobierał na bieżąco aktualizacje odpalasz jako admin LiveOs i wybierasz co chcesz. Oczywiście wcześniej zapoznaj się z plikiem "readme" i zastosuj wymagane poprawki. Jest to gdzieś dokładniej opisane na forum.

Opublikowano
12 minut temu, zdzisiek24 napisał:

Nie wiem co chcesz robić ... integrować z obrazem czy systemem ?

Z obrazami się nie bawię ale jak chcesz by ten zainstalowany system pobierał na bieżąco aktualizacje odpalasz jako admin LiveOs i wybierasz co chcesz. Oczywiście wcześniej zapoznaj się z plikiem "readme" i zastosuj wymagane poprawki. Jest to gdzieś dokładniej opisane na forum.

No właśnie chciałbym, aby się elegancko pobierały aktualizację na Windows 7 :D

Opublikowano

Sama procedura jest dość intuicyjna ale jak będziesz miał problemy to są na forum wątki dotyczące bypassa. A jeśli chcesz zasięgnąć języka wprost ze źródła to proszę (dokładny tutorial) :

Opublikowano

Proszę pomóżcie jak zainstalować Net Framework.
Mam Bypass w wersji najnowszej. Mam tylko opcje jak na screenie.
Probowalem zainstalowac różne edycje NET. i nie jest to możliwe.

Windows update pokazuje iż że zainstalowano wszystkie aktualizacje oprócz NET. oraz dodatków do karty graficznej.
Nie wiem co mam robić. Czytałem posty z mydigitallife ale nikt nie podpowiada nic co moze mi pomóc.

Opublikowano
50 minut temu, zdzisiek24 napisał:

Spróbuj tego ... w txt masz ważne wskazówki

Ja nie mam zainstalowanego żadnego NET. i to nie pomoże mi w instalacji.
Sciągnałem 6 różnych wersji i nie ruszyło.

Opublikowano

Download the correct NDP update, based on your installed .NET 4.x version and OS architecture

* Extract dotNetFx4_ESU_Installer.cmd a folder with simple path

* Copy or move NDP update exe file(s) to the same folder

* Right-click on dotNetFx4_ESU_Installer.cmd and "Run as administrator" 

ściągnij do katalogu z dotNetFx4_ESU_Installer i odpal jako admin "Installer.cmd"

ps.chyba dopiero teraz zajarzyłem, że nie piszemy o systemie z tego tematu

Opublikowano

A no tak, Nikka nie integruje, jest w katalogu Extras do samodzielnej instalacji, ale jakoś nikt z tym problemów nie ma. Odinstaluj całkowicie Bypassa, bo on nie jest potrzebny do instalacji NETa i kto wie czy nie robi jakiś problemów.

Opublikowano

Dziękuję za próbę pomocy. Ale się nie udało.
Zrobiłem ponowną czystą instalacje ten sam problem wystąpił z NET.
Zainstalowałem wersję Windowsa od SCH i wszystko działa jak zawsze dobrze bez problemów.
Widocznie wersja NIKKA nie bedzie działac na moim PC.
Zostawiam tę informację po to by ktoś w przyszłości miał podobny problem od razu zmienił wersję Windowsa bo szkoda poświęconego czasu na szukanie rozwiązania na które nie ma wyjścia. Wszystkie propozycje naprawy NET z google zawiodly.

Opublikowano

Ludzie robicie za**bistą robotę DZIEKI WIELKIE :pp System śmiga aż miło miałem cały dzień problemów z sterownikami USB i problem z zainstalowaniem 7 na dedykowanym laptopie pod 10 aż znalazłem wersję od NIKKA    i wszystko śmiga :good3:

Opublikowano

Na niektórych kompach jest OK (nowsze), na starszych się instaluje a potem najczęściej przy firefoxie bluescreen (szybko znika i restart). Potem można tylko "naprawić " poprzez powrót do punktu przywracania. Po "naprawie" instalacja firefoxa znów bluescreen. Na tym samym starym kompie czysta instalka nie ma tych problemów (można ściiągnąć ok 170 aktualizacji, zainstalować i wsio działa dobrze - łącznie z firefoxem)

Opublikowano
30 minut temu, XMateusz0707X napisał:

Witam, mam problem z instalacją. Podczas po instalacji zrobiło bluescrenna w kółko nie mogę kontynuować instalacji. Jak mam rozwiązać problemów ?

Czary mary hokus pokus, niestety szklana kula nam się rozdupczyła i nie wiemy nic o twojej konfiguracji sprzętowej, więc nikt nie pomoże.

Opublikowano
21 godzin temu, XMateusz0707X napisał:

Witam, mam problem z instalacją. Podczas po instalacji zrobiło bluescrenna w kółko nie mogę kontynuować instalacji. Jak mam rozwiązać problemów ? :(

Pozdrawiam :)  

Spróbuj innego moda. Ten czasami wali blue screenami. Taki urok modyfikowanych systemów - jednym będzie działać, innym (z niewiadomych powodów) nie.

Opublikowano
7 minut temu, winraf napisał:

Jak zaimplementować sterownik do posiadanego dysku M2?

Trzymajcie mnie, kolejny co myśli, że tu same wróżki siedzą na forum :OI Jaki to dysk, jakiej firmy, jaki model? Zapewne chodzi o NVMe, więc powodzenia w szukaniu sterowników producenta, które mógłbyś sobie "zaimplementować". No chyba, że to Samsung.

Opublikowano
23 minuty temu, matber1pl napisał:

pytanie czy system zadziała na pentium gold g6400 i 8gb ddr4?

Na moim 9 letnim laptopie działa idealnie, instaluj bez obawy będzie działał super.