srom-otnik Posted February 22, 2020 Report Share Posted February 22, 2020 Win JG7 POSReady x64 22.02.2020 I. Dodano: IE11, NetFramework 4.8, wszystkie poprawki do 20.02.2020r, Notepad2, HashChek, Dism++, 2 kompozycje graficzne, tryb pracy na dyskach SSD oraz dla gier, Optymalizator Usług i funkcję Czyszczenie. II. Usunięto Wersja pełna: - telemetria. Lite: - telemetria; - Windows Update; - tablet z całą jego funkcjonalnością (w tym także klawiatura ekranowa); - centrum powitalne i centrum akcji; - przeglądarka XPS; - diagnostyka; - obsługa podczerwieni; - "łatwy transfer"; - sterowniki tunerów TV; - indeks wydajności; - język naturalny, języki, układy klawiatur; - Wordpad; - pomoc; - kopia zapasowa i przywracanie systemu; - przykładowa muzyka, wideo i obrazy, wygaszacze ekranu, dźwięki systemowe; - gadżety pulpitu; - karty inteligentne; - gry; - IIS; - podsystem UNIX; - zdalne wsparcie, rejestr zdalny; - ponadto extremalnie zredukowany został rozmiar magazynu winsxs. III. Instalacja: Nagraj obraz na DVD z minimalną prędkością lub na pendriva. UWAGA! - brak możliwości instalacji z poziomu działającego systemu oraz brak możliwości aktualizacji istniejącego. Pendriv - USB 2.0 UWAGA!!! NALEŻY ODPIĄĆ WSZYSTKIE TWARDE DYSKI OPRÓCZ TEGO, NA KTÓRYM BĘDZIE INSTALOWANY SYSTEM Instalator mając do dyspozycji dwa dyski fizyczne (lub więcej) wrzuca pliki rozruchowe na jeden z nich, a na drugi cały system. To jeszcze nie taki problem, ale dysk z plikami rozruchowymi po zainstalowaniu systemu staje się niewidoczny z poziomu eksploratora plików i go po prostu nie widać. Odpinając dyski unika się tego bałaganu. Po zainstalowaniu systemu należy podpiąć wszystkie potrzebne dyski i każdy zostanie prawidłowo wykryty i dodany oraz widoczny w eksploratorze. Gdy ukaże się PULPIT należy krótką chwilkę poczekać i nic nie klikać aż pojawi się okno instalatora z pytaniem: "Czy system został zainstalowany na dysku SSD?" - przy poprawnej odpowiedzi zostanie wprowadzony cały pakiet stosownych ustawień. Po instalacji zastosuj bardzo ważne wskazówki do końcowych ustawień systemu -> wszystko w INSTRUKCJI na pulpicie. IV. Użytkowanie (jeśli jakaś funkcja w Lite nie działa - należy wybrać wersję Full, w której działa WSZYSTKO!): 1. Jeśli instalacja programu lub sprzętu sprawia problem, wtedy włączcie w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - konfigurację domyślną usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb. 2. Polecam używać funkcji "Czyszczenie" z menu prawokliku, zawsze po instalacji nowych łatek Windows Update, sterowników, programów i wtyczek do przeglądarek - wygasza on dodatkowe obciążające wpisy rozruchowe oraz głęboko oczyszcza system ze śmieci, redukując rozmiar zajmowanego miejsca na dysku. 3. Nie używać ŻADNYCH dodatkowych optymalizatorów - programów/kombajnów ingerujących w usługi i rejestr, bo później będzie sporo Waszych pytań, ale bez żadnej mojej odpowiedzi. Wszystko co potrzebne do długotrwałego korzystania z systemu jest już w niego wbudowane. Jedyny możliwy do zaakceptowania soft dodatkowo czyszczący to CCleaner ustawiony domyślnie. Nie polecam również żadnych skryptów antyszpiegowskich, gdyż podobnie jak wspomniane programy - zmieniają dostarczone przeze mnie ustawienia. Rozmiar ISO: 2,90 GB MD5: 73d1df20e37b5f20461818287e8c6453 MEGA: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jespe, crypt, romostr and 13 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted February 22, 2020 Report Share Posted February 22, 2020 1 minutę temu, srom-otnik napisał: 29.02.2020 Uśmiałem się serdecznie i nawet życzliwie. Mod wyprzedzający swoje czasy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted February 22, 2020 Author Report Share Posted February 22, 2020 łeeeee, już poprawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexisonfire Posted February 22, 2020 Report Share Posted February 22, 2020 Właściwie to czym ten windows różni się od wersji JG7 Embedded Standard? Opis to kopiuj/wklej, chodzi o aktualizację poprawek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
no4eu Posted February 22, 2020 Report Share Posted February 22, 2020 2 hours ago, alexisonfire said: Właściwie to czym ten windows różni się od wersji JG7 Embedded Standard? Opis to kopiuj/wklej, chodzi o aktualizację poprawek? Z opisu wynika, że w wersji lite pozostał PowerShell. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted February 22, 2020 Author Report Share Posted February 22, 2020 4 godziny temu, alexisonfire napisał: Właściwie to czym ten windows różni się od wersji JG7 Embedded Standard? Opis to kopiuj/wklej, chodzi o aktualizację poprawek? Najistotniejsze różnice dla przeciętnego usera to, że system nie wymaga klucza aktywacyjnego(!) i ma dłuższy okres wsparcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xech Posted February 22, 2020 Report Share Posted February 22, 2020 Defender został ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMAF Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 Dzięki Ci za Twoją pracę! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mooner Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 Wszystkie poprawki do 20 lutego, mimo, że ostatnia wg tego wydana 11 lutego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wiec jakie to poprawki po 11 lutym? Czy cos zle mysle? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamaj150 Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 Witam mam pytanie jestem świeży w te klocki więc wolę się dopytać co i jak . Więc zastanawiam się nad zainstalowaniem tego systemu na laptopie ale obok systemu ubuntu , wiecie mieć dwa systemy na laptopie a na początku jest wzmianka o dyskach i zastanawiam się czy będzie to miało wpływ na partycje i ty moje pytanko, będzie się to jakoś gryzło czy nie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
profilm34 Posted March 2, 2020 Report Share Posted March 2, 2020 zaczynam testy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 14, 2020 Report Share Posted March 14, 2020 W dniu 28.02.2020 o 22:37, mooner napisał: Wszystkie poprawki do 20 lutego, mimo, że ostatnia wg tego wydana 11 lutego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wiec jakie to poprawki po 11 lutym? Czy cos zle mysle? Ale co za problem, przecież mieści się w tym czasie. To tak jakbym powiedział szefowi że zrobię tę robotę do 20 lutego, a zrobił tak naprawdę wcześniej. Zmieściłem się w danym czasie po prostu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tediuss Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 Czy można prosić na inny serwer? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorgusek Posted March 16, 2020 Report Share Posted March 16, 2020 20 godzin temu, tediuss napisał: Czy można prosić na inny serwer? Po co inny server, każdy chciałby na ten który lubi. Server Mega jest bardzo dobry jeżeli ściąga się pliki do 5Gb (limit dobowy), należy zainstalować program MEGAsync i plik można ściągać parę dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tediuss Posted March 16, 2020 Report Share Posted March 16, 2020 4 godziny temu, jorgusek napisał: Po co inny server, każdy chciałby na ten który lubi. Server Mega jest bardzo dobry jeżeli ściąga się pliki do 5Gb (limit dobowy), należy zainstalować program MEGAsync i plik można ściągać parę dni. Tak tak wiem ale.......nawet nie zacząłem ściągać i od razu blokuje......hmmmm chyba mam dzieline ip Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobu Posted March 22, 2020 Report Share Posted March 22, 2020 Wszystko fajnie śmgiało dopóki nie zachciało mi sie zmienić ikon z folderu tuning, po ponownym uruchomieniu tak to wyglada jak na załączonym zdjeciu. Ctrl alt del nie dziala. Da sie to jakoś odwrócić? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volt_art Posted March 24, 2020 Report Share Posted March 24, 2020 Jest dość poważny błąd, na ekranie logowania gdzie się wpisuje hasło nie można wpisać "ś", co mi strasznie przeszkadza, bo chcialem hasło z tą literą, ktore ustawilem a teraz nawet w trybie awaryjnym ani żadnym nie moge się zalogować. Nie mozna bo alt + s wywoluje podmenu guzika zamknij z angielskiego na "s" i pewnie dlatego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted March 24, 2020 Report Share Posted March 24, 2020 Jest zasada, że w Windows nie ustawia się hasła z Polskimi znakami - właśnie przez takie kwiatki. Chcesz problemów - kombinuj, skończy się na łamaniu hasła. crypt likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volt_art Posted March 25, 2020 Report Share Posted March 25, 2020 Dziekuje za wspaniałą porade! Ps. Inne polskie znaki działaja. Ps2. Poradzilem sobie, chodz fajnie by bylo jak by dało się wpisywać hasło z "ś". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d-ver Posted April 17, 2020 Report Share Posted April 17, 2020 Jak mogę usunąć lub permanentnie wyłączyć defendera? System bedzie służył tylko do kabelka OBD II czyli bez internetu i bez antywirusa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C9S Posted April 17, 2020 Report Share Posted April 17, 2020 1 minutę temu, d-ver napisał: Jak mogę usunąć lub permanentnie wyłączyć defendera? System bedzie służył tylko do kabelka OBD II czyli bez internetu i bez antywirusa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rAjsztajm Posted April 17, 2020 Report Share Posted April 17, 2020 System meega mam nadzieję że jak wsparcie będzie kończyć się dla windows 8.1 to industry pro pójdzie w obroty ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d-ver Posted April 17, 2020 Report Share Posted April 17, 2020 Godzinę temu, C9S napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chodziło mi dokladnie w tej modyfikacji Windowsa, dlatego pytam w tym temacie zeby czegos nie rozwalić (bo były uwagi na początku o tym), ale oczywiście Januszowa odpowiedz musi być, dziękuję za taką pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted April 17, 2020 Author Report Share Posted April 17, 2020 2 godziny temu, rAjsztajm napisał: System meega mam nadzieję że jak wsparcie będzie kończyć się dla windows 8.1 to industry pro pójdzie w obroty ;D A ma ktoś dostęp do iso w wersji RETAIL i czy jest w ogóle taka wersja, czy tylko ewaluacyjna? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C9S Posted April 17, 2020 Report Share Posted April 17, 2020 25 minut temu, srom-otnik napisał: A ma ktoś dostęp do iso w wersji RETAIL i czy jest w ogóle taka wersja, czy tylko ewaluacyjna? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted April 17, 2020 Report Share Posted April 17, 2020 4 minuty temu, C9S napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] hmm , a tu nie chodzi czasem o w7 ? zgodnie z tematem win jg 7 posready Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted April 17, 2020 Author Report Share Posted April 17, 2020 29 minut temu, G77 napisał: hmm , a tu nie chodzi czasem o w7 ? zgodnie z tematem win jg 7 posready Nie, chodzi o 8.1 Link prowadzi do wersji EWALUACYJNEJ nie RETAIL Cytat spod tego linku, który wklejacie: Wytyczne dotyczące aktywacji i używania Utwórz kopię zapasową plików i ustawień przed zainstalowaniem tej wersji ewaluacyjnej, a następnie po upływie 180-dniowego okresu. Dla tego oprogramowania jest wymagany klucz produktu. Po instalacji system Windows wyświetli monit o przeprowadzenie aktywacji. Po aktywacji można używać oprogramowania przez 180 dni. Pozostały czas można śledzić na podstawie „limitu” wyświetlanego w prawym dolnym rogu pulpitu systemu Windows Embedded 8.1 Industry. Jeśli aktywacja nie zostanie przeprowadzona w ciągu 10 dni po instalacji lub upłynie okres ewaluacji, na pulpicie będzie wyświetlane trwałe powiadomienie informujące o tym, że system nie jest oryginalny, a komputer będzie wyłączany co 20–30 minut bez możliwości zapisania pracy. Po okresie ewaluacji będzie konieczne zastąpienie systemu operacyjnego na komputerze testowym oraz ponowne zainstalowanie wszystkich programów i danych. Wersji ewaluacyjnej nie można uaktualnić do licencjonowanej, działającej wersji systemu Windows. Konieczna jest czysta instalacja z zastosowaniem klucza w pełni licencjonowanego produktu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin23imk Posted April 17, 2020 Report Share Posted April 17, 2020 Znalazłem linki do wersji: Cytat File: en_windows_embedded_8_1_industry_enterprise_x64_dvd_2710518.iso Family: Operating Systems Version: Windows Embedded 8.1 Industry Language: English - (EN) MD5: 41e8f7b03fb2b2a0cbde6b9dbfa3185d SHA-1: e404fc0b499e6538de9bc2bd09a494d90f782de4 SHA-256: 375f058317fc4932e574216999fc62ee33a49f26475b4b3d9f2d59b3c07f5236 SHA-512: e3a3206f078403cfe01fd096794f6e5e02bf585fd9ceb697c4087731cdf50b80aa755ab6a46b14f519f3e8e9f57bc44b94a87208f288929b5feb085b575c12de Size: 3.435 GB (3688546304 bytes) Jednak nie ma informacji o wersji, czy to EWALUACYJNA czy RETAIL. No i jest to wersja ENG. Sumy obrazu pobranego się zgadzają, natomiast kaspersky na czerwono krzyczy. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ze strony: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] info o sumie kontrolnej z tej strony: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted April 17, 2020 Author Report Share Posted April 17, 2020 Dzięki za starania! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rAjsztajm Posted April 20, 2020 Report Share Posted April 20, 2020 Mam nadzieję że coś z tego będzie ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts