Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, mc71 napisał:

Witajcie... Nie mam wersji z 2019 roku... czy może ktoś wie gdzie pobrać... wątek do tego obrazu usunięty....  także nie wiem skąd pobrać... 

A dlaczego nie chcesz nowszej? Działa tak samo szybko

Opublikowano

Mam najnowszą wersje...  I właśnie na niej działam....  Ale potrzebuje też starszej....  Miałem ale po czyszczeniu kart pamięci i dysków zewnętrznego usunąłem... I stąd moja porśba.... 

Opublikowano

Ja bym się tak nie zachwycał że finał!,finał będzie jak w obrazie JG Ulimate zobaczę te poprawki do pobrania,da radę wymienić te reformatorki na 4.8 ,reszta morze zostać i tak śmiga i buczy i pisze z niego ,obraz systemu 2009 rok ,full aktywowany M. niech buty czyści,pozdrowienia

srom-otnik i mc71 lubią to
Opublikowano
Czy ta wersja systemu domyślnie wygląda tak paskudnie, jak w poście na pierwszej stronie?
Jeżeli Twoim zdaniem to paskudny motyw to nie mam pytań do Ciebie :D ale każdy ma swoje gusta oczywiście [emoji14]

Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam @srom-otnik

Chciałbym się zapytać czy to normalne, że Win 7 po instalacji i zainstalowaniu aplikacji zajmuje dużo miejsca na dysku? Posiadam Dysk SSD 120 GB i mam dostępne 111 GB i po instalacji systemu itp z czasem mam tylko dostępne 60 GB wolnego miejsca a na Windowsie 10 1909 mam dostępne 80 GB dodam, że Win 10 jak i 8.1 po instalacji i zainstalowaniu aplikacji, gier pokazuje 80 GB wolnego miejsca. Pozdrawiam

Opublikowano

Plik hibernacji, plik stronicowania, pliki kopii zapasowej, pliki tymczasowe sterowników i np. MS Office - wszystko to zajmuje miejsce, poza tym przeglądarka i jej pliki ciasteczek i danych stron, itp. Część z tego (a nawet wszystko) możesz usunąć (lub wyłączyć)

Opublikowano

Bracie Sromotniku... Czy udzieliłbyś  z łaski swojej link do systemu win 7 z 2019roku... Brakuje mi tego obrazu systemu... Przez przypadek wykasowałem.... Jestem na finałowej wersji...  ale potrzebuje także tej z 2019....   Pisałem już wcześniej ale nikt nie raczył  udostępnić...  

Opublikowano
8 minut temu, mc71 napisał:

Bracie Sromotniku... Czy udzieliłbyś  z łaski swojej link do systemu win 7 z 2019roku... Brakuje mi tego obrazu systemu... Przez przypadek wykasowałem.... Jestem na finałowej wersji...  ale potrzebuje także tej z 2019....   Pisałem już wcześniej ale nikt nie raczył  udostępnić...  

Hej, nie mam, iso skasowałem 2 lata temu na serwerze :(

Opublikowano
11 minut temu, mc71 napisał:

Sprawdź jaka to wersja. Kiedyś sobie wrzuciłem na google drive, ale nie pamiętam czy jest z 2019. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Gość FoRMaT2007
Opublikowano
16 minut temu, mc71 napisał:

systemu win 7 z 2019roku

Jest tu na chomiku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
W dniu 1.05.2021 o 14:58, srom-otnik napisał:
W dniu 1.05.2021 o 14:13, Layon napisał:

@srom-otnik Jeśli będziesz robić nową wersję JG7, czy jest szansa na wersję EXTREME, bez - Internet Explorer i Windows Media Player?

Oczywiście. sam takiej używam. 

A czy jest szansa w tej wersji (EXTREME) aby pozostała ukraińska klawiatura?

Opublikowano
W dniu 13.05.2021 o 15:00, srom-otnik napisał:

Nie, w Lite pozostawię języki europejskie, a w Extreme tylko PL. 

jak idą prace? Właśnie przeinstalowuje system, nie wiem czy czekać.

Opublikowano
13 minut temu, adonx napisał:

Co wy ludzie nie umiecie poczekać cierpliwie tylko  go popędzacie,on ma też życie prywatne a nie ciągle koncert życzeń.:gt500s:

Nie możemy się doczekać

Opublikowano

Cześć.

Odnoszę się do problemu z Notepad2 w JG7, dotyczący aplikacji Total Commander, bo nie odnalazłem rozwiązania - tylko "workaround" (obejście) problemu.

link1: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

link2: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Czy ktoś (kto wie na czym polega problem) może napisać mi jakie jest rozwiązanie ?

Tzn. przywrócenie systemowego Notatnika działa, i super. Śmiga jak burza. Ale chciałem przystać przy wersji od Sromotnia, którą tam wrzucił, tj. Notepad2.

Gdzie tkwi tutaj problem ? Generalnie z tego co wyczytałem, problem jest niby przy "WinExec", który jest używany do odpalania tego Notepad2 (ponoć) - to na forum Ghislera, kilka tematów jest. Z "ShellExecute" ponoć nie byłoby problemu.

Ale pytanie brzmi, jak to rozwiązać (nie obejść), aby to działało sprawnie ?

Moja wersja TC to 7.50a (testowane też na 7.02a). W linku2, który wkleiłem, jakiś Pan napisał, żebym odczytał temat z linku1, który też wkleiłem powyżej. Odczytałem, i bardzo fajnie że da się przywrócić systemowy Notatnik, i to działa.

Ale czy da się bez zmian edytora, sprawić, by na TC odpalał się prawidłowo, a nie wyrzucał "nie znaleziono pliku" ?

Zadaję pytanie tutaj, bo to właśnie ta modyfikacja systemu, której używam i tutaj mam z tym problem. Jeśli to kwestia wersji TC od Ghisler'a, nie ma problemu, napiszę do autora.

Jednak z tego co wyczytałem to nie do końca chyba problem TC.

Wie ktoś coś w temacie ?

Opublikowano
Godzinę temu, pandemonium napisał:

Cześć.

Odnoszę się do problemu z Notepad2 w JG7, dotyczący aplikacji Total Commander, bo nie odnalazłem rozwiązania - tylko "workaround" (obejście) problemu.

link1: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

link2: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Czy ktoś (kto wie na czym polega problem) może napisać mi jakie jest rozwiązanie ?

Tzn. przywrócenie systemowego Notatnika działa, i super. Śmiga jak burza. Ale chciałem przystać przy wersji od Sromotnia, którą tam wrzucił, tj. Notepad2.

Gdzie tkwi tutaj problem ? Generalnie z tego co wyczytałem, problem jest niby przy "WinExec", który jest używany do odpalania tego Notepad2 (ponoć) - to na forum Ghislera, kilka tematów jest. Z "ShellExecute" ponoć nie byłoby problemu.

Ale pytanie brzmi, jak to rozwiązać (nie obejść), aby to działało sprawnie ?

Moja wersja TC to 7.50a (testowane też na 7.02a). W linku2, który wkleiłem, jakiś Pan napisał, żebym odczytał temat z linku1, który też wkleiłem powyżej. Odczytałem, i bardzo fajnie że da się przywrócić systemowy Notatnik, i to działa.

Ale czy da się bez zmian edytora, sprawić, by na TC odpalał się prawidłowo, a nie wyrzucał "nie znaleziono pliku" ?

Zadaję pytanie tutaj, bo to właśnie ta modyfikacja systemu, której używam i tutaj mam z tym problem. Jeśli to kwestia wersji TC od Ghisler'a, nie ma problemu, napiszę do autora.

Jednak z tego co wyczytałem to nie do końca chyba problem TC.

Wie ktoś coś w temacie ?

Usuń Notepad2 i TC oraz na nowo je zainstaluj.