mc71 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Witajcie... Nie mam wersji z 2019 roku... czy może ktoś wie gdzie pobrać... wątek do tego obrazu usunięty.... także nie wiem skąd pobrać... Cytuj
Franc Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Godzinę temu, mc71 napisał: Witajcie... Nie mam wersji z 2019 roku... czy może ktoś wie gdzie pobrać... wątek do tego obrazu usunięty.... także nie wiem skąd pobrać... A dlaczego nie chcesz nowszej? Działa tak samo szybko Cytuj
mc71 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Mam najnowszą wersje... I właśnie na niej działam.... Ale potrzebuje też starszej.... Miałem ale po czyszczeniu kart pamięci i dysków zewnętrznego usunąłem... I stąd moja porśba.... Cytuj
bimbersco Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Ja bym się tak nie zachwycał że finał!,finał będzie jak w obrazie JG Ulimate zobaczę te poprawki do pobrania,da radę wymienić te reformatorki na 4.8 ,reszta morze zostać i tak śmiga i buczy i pisze z niego ,obraz systemu 2009 rok ,full aktywowany M. niech buty czyści,pozdrowienia srom-otnik i mc71 lubią to Cytuj
P4Jn Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Czy ta wersja systemu domyślnie wygląda tak paskudnie, jak w poście na pierwszej stronie? Cytuj
Franc Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 4 minuty temu, P4Jn napisał: Czy ta wersja systemu domyślnie wygląda tak paskudnie, jak w poście na pierwszej stronie? Kwestia gustu - masz 3 kompozycje do wyboru po zainstalowaniu P4Jn lubi to Cytuj
Idiopatyczny Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 kochany Panie sromotniku, czy jakis system ma instalator z win 7? bo nie moge zadnego na win 10 zainstalowac Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Czy ta wersja systemu domyślnie wygląda tak paskudnie, jak w poście na pierwszej stronie?Jeżeli Twoim zdaniem to paskudny motyw to nie mam pytań do Ciebie ale każdy ma swoje gusta oczywiście [emoji14]Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka Cytuj
DivRoK Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Witam @srom-otnik Chciałbym się zapytać czy to normalne, że Win 7 po instalacji i zainstalowaniu aplikacji zajmuje dużo miejsca na dysku? Posiadam Dysk SSD 120 GB i mam dostępne 111 GB i po instalacji systemu itp z czasem mam tylko dostępne 60 GB wolnego miejsca a na Windowsie 10 1909 mam dostępne 80 GB dodam, że Win 10 jak i 8.1 po instalacji i zainstalowaniu aplikacji, gier pokazuje 80 GB wolnego miejsca. Pozdrawiam Cytuj
balusiek Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 W win7 duży jest plik hibernacji. Możesz go usunąć za pomocą polecenia w cmd - powercfg /h off. Cytuj
Franc Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Plik hibernacji, plik stronicowania, pliki kopii zapasowej, pliki tymczasowe sterowników i np. MS Office - wszystko to zajmuje miejsce, poza tym przeglądarka i jej pliki ciasteczek i danych stron, itp. Część z tego (a nawet wszystko) możesz usunąć (lub wyłączyć) Cytuj
maz920 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 będzie wersja x86 przydała by mi się bo używam od tygodnia i zostaje na dłużej Cytuj
Franc Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 2 godziny temu, maz920 napisał: będzie wersja x86 przydała by mi się bo używam od tygodnia i zostaje na dłużej Było już kiedyś pisane - wersji x86 nie będzie Cytuj
Layon Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 @srom-otnik Jeśli będziesz robić nową wersję JG7, czy jest szansa na wersję EXTREME, bez - Internet Explorer i Windows Media Player? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 1 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2021 45 minut temu, Layon napisał: @srom-otnik Jeśli będziesz robić nową wersję JG7, czy jest szansa na wersję EXTREME, bez - Internet Explorer i Windows Media Player? Oczywiście. sam takiej używam. Layon i marcin23imk lubią to Cytuj
Franc Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 6 godzin temu, dzolo44 napisał: Czy już powstaje nowa wersja ? Czekaj cierpliwie, jeszcze nowy mod 8.1 w wersji finalnej nie został wydany jorg35 lubi to Cytuj
mc71 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 Bracie Sromotniku... Czy udzieliłbyś z łaski swojej link do systemu win 7 z 2019roku... Brakuje mi tego obrazu systemu... Przez przypadek wykasowałem.... Jestem na finałowej wersji... ale potrzebuje także tej z 2019.... Pisałem już wcześniej ale nikt nie raczył udostępnić... Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 8 minut temu, mc71 napisał: Bracie Sromotniku... Czy udzieliłbyś z łaski swojej link do systemu win 7 z 2019roku... Brakuje mi tego obrazu systemu... Przez przypadek wykasowałem.... Jestem na finałowej wersji... ale potrzebuje także tej z 2019.... Pisałem już wcześniej ale nikt nie raczył udostępnić... Hej, nie mam, iso skasowałem 2 lata temu na serwerze Cytuj
Kosiara Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 11 minut temu, mc71 napisał: Bracie Sromotniku... Czy udzieliłbyś z łaski swojej link do systemu win 7 z 2019roku... Brakuje mi tego obrazu systemu... Przez przypadek wykasowałem.... Jestem na finałowej wersji... ale potrzebuje także tej z 2019.... Pisałem już wcześniej ale nikt nie raczył udostępnić... Sprawdź jaka to wersja. Kiedyś sobie wrzuciłem na google drive, ale nie pamiętam czy jest z 2019. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość FoRMaT2007 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 16 minut temu, mc71 napisał: systemu win 7 z 2019roku Jest tu na chomiku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Layon Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 W dniu 1.05.2021 o 14:58, srom-otnik napisał: W dniu 1.05.2021 o 14:13, Layon napisał: @srom-otnik Jeśli będziesz robić nową wersję JG7, czy jest szansa na wersję EXTREME, bez - Internet Explorer i Windows Media Player? Oczywiście. sam takiej używam. A czy jest szansa w tej wersji (EXTREME) aby pozostała ukraińska klawiatura? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 13 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 29 minut temu, Layon napisał: A czy jest szansa w tej wersji (EXTREME) aby pozostała ukraińska klawiatura? Nie, w Lite pozostawię języki europejskie, a w Extreme tylko PL. Layon, jorgusek, Franz Maurer i 1 inny lubią to Cytuj
Darien Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Jest jakaś przybliżona data wydania? Oczywiście nie nalegam bo wiem że teraz im cieplej tym mniej chce się w domu siedzieć, wiem po sobie Cytuj
marox Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 W dniu 13.05.2021 o 15:00, srom-otnik napisał: Nie, w Lite pozostawię języki europejskie, a w Extreme tylko PL. jak idą prace? Właśnie przeinstalowuje system, nie wiem czy czekać. Cytuj
adonx Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 Co wy ludzie nie umiecie poczekać cierpliwie tylko go popędzacie,on ma też życie prywatne a nie ciągle koncert życzeń. jorg35 lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 13 minut temu, adonx napisał: Co wy ludzie nie umiecie poczekać cierpliwie tylko go popędzacie,on ma też życie prywatne a nie ciągle koncert życzeń. Nie możemy się doczekać Cytuj
pandemonium Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 Cześć. Odnoszę się do problemu z Notepad2 w JG7, dotyczący aplikacji Total Commander, bo nie odnalazłem rozwiązania - tylko "workaround" (obejście) problemu. link1: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] link2: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czy ktoś (kto wie na czym polega problem) może napisać mi jakie jest rozwiązanie ? Tzn. przywrócenie systemowego Notatnika działa, i super. Śmiga jak burza. Ale chciałem przystać przy wersji od Sromotnia, którą tam wrzucił, tj. Notepad2. Gdzie tkwi tutaj problem ? Generalnie z tego co wyczytałem, problem jest niby przy "WinExec", który jest używany do odpalania tego Notepad2 (ponoć) - to na forum Ghislera, kilka tematów jest. Z "ShellExecute" ponoć nie byłoby problemu. Ale pytanie brzmi, jak to rozwiązać (nie obejść), aby to działało sprawnie ? Moja wersja TC to 7.50a (testowane też na 7.02a). W linku2, który wkleiłem, jakiś Pan napisał, żebym odczytał temat z linku1, który też wkleiłem powyżej. Odczytałem, i bardzo fajnie że da się przywrócić systemowy Notatnik, i to działa. Ale czy da się bez zmian edytora, sprawić, by na TC odpalał się prawidłowo, a nie wyrzucał "nie znaleziono pliku" ? Zadaję pytanie tutaj, bo to właśnie ta modyfikacja systemu, której używam i tutaj mam z tym problem. Jeśli to kwestia wersji TC od Ghisler'a, nie ma problemu, napiszę do autora. Jednak z tego co wyczytałem to nie do końca chyba problem TC. Wie ktoś coś w temacie ? Cytuj
Gość Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 Godzinę temu, pandemonium napisał: Cześć. Odnoszę się do problemu z Notepad2 w JG7, dotyczący aplikacji Total Commander, bo nie odnalazłem rozwiązania - tylko "workaround" (obejście) problemu. link1: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] link2: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czy ktoś (kto wie na czym polega problem) może napisać mi jakie jest rozwiązanie ? Tzn. przywrócenie systemowego Notatnika działa, i super. Śmiga jak burza. Ale chciałem przystać przy wersji od Sromotnia, którą tam wrzucił, tj. Notepad2. Gdzie tkwi tutaj problem ? Generalnie z tego co wyczytałem, problem jest niby przy "WinExec", który jest używany do odpalania tego Notepad2 (ponoć) - to na forum Ghislera, kilka tematów jest. Z "ShellExecute" ponoć nie byłoby problemu. Ale pytanie brzmi, jak to rozwiązać (nie obejść), aby to działało sprawnie ? Moja wersja TC to 7.50a (testowane też na 7.02a). W linku2, który wkleiłem, jakiś Pan napisał, żebym odczytał temat z linku1, który też wkleiłem powyżej. Odczytałem, i bardzo fajnie że da się przywrócić systemowy Notatnik, i to działa. Ale czy da się bez zmian edytora, sprawić, by na TC odpalał się prawidłowo, a nie wyrzucał "nie znaleziono pliku" ? Zadaję pytanie tutaj, bo to właśnie ta modyfikacja systemu, której używam i tutaj mam z tym problem. Jeśli to kwestia wersji TC od Ghisler'a, nie ma problemu, napiszę do autora. Jednak z tego co wyczytałem to nie do końca chyba problem TC. Wie ktoś coś w temacie ? Usuń Notepad2 i TC oraz na nowo je zainstaluj. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi