Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mi mojemu zdumieniu nie widziałem w tym dziale problemu podczas instalacji który  ja posiadam. Hp laptop podczas próby I sralacjii nie widać zadnej kopi systemu. Dawno temu miałem to samo na PC Ale znalazłem w sek na necie sposób naprawy z poziomu instalacji,  więc pomyślałem nie będę tego zapisywać  bo skoro znalazłem w sek bastep gm razem będzie tak samo...i tu się grubo rozczarowałem. Używam JG od 1wersjii I dopiero 2raz się spotkałem z tym problemem...mam nadzieję że ktoś znajdzie chwilkę I mi pomoże 

Pozdrawiam 

Opublikowano
12 godzin temu, szymibtw napisał:

@frankmartin jasne że tak.

Bo wykrywa mi słuchawki ale po podłączeniu nadal dzwięk słychać z głośników laptopa.  Edit raz działają a raz nie. Po restarcie systemu działają a po wypięciu i ponownym wpięciu nie działają mimo wykrycia słuchawek.

Opublikowano

Nie wiem dlaczego ale po instalacji wina mam 

co jakis czas 

blue screena z błedem

wszystkie stery zainstalowane i wszystkie aktualizacje wina tez :( 

wersja full jbc

IRQL_not_less_or_equal

przed momentem wyskoczyl mi jeszcze 

kernel lock entry leaked on thread termination

zrobiłem

w cmd  sfc/scannow

image.png.eef011843c6e529660c4b549487f24ac.png

log:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Dziś postawiłem system w wersji pełnej i po zastosowaniu się do instrukcji 

Pojawiły się trzy problemy.

Po kliknięciu Czyszczenia pojawia się  błąd, podobnie jest z Optymalizatorem usług.

Dodatkowo nie mogę wejść w Aktualizacja i zabezpieczenia , momentalnie okno się zamyka.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
22 minuty temu, srom-otnik napisał:

Zainstaluj ponownie, nie ma skryptów lub zostały skasowane/przeniesione do kwarantanny przez antywira

Bez nich kicha wielka...

Rozumiem.

Używam Panda Dome oraz AppCheck Ransomware i obstawiam, ze chyba to powód tej sytuacji .

Opublikowano
3 godziny temu, demo84 napisał:

@srom-otnik Pytanko, jest możliwość dogrania ręcznie klawiatury ekranowej ? Bardzo chciałbym wrzucić Twpjrgo moda ma tablet.

Dzieki

Wątpię by to było możliwe. Skopiowanie do System32 pliku OSK.exe i próba jego uruchomienia w dowolny sposób nic nie daje. Może da się inaczej, ale nie badałem tematu głębiej. Zainstaluj sobie wersję Full i po problemie!

Opublikowano
5 hours ago, srom-otnik said:

Wątpię by to było możliwe. Skopiowanie do System32 pliku OSK.exe i próba jego uruchomienia w dowolny sposób nic nie daje. Może da się inaczej, ale nie badałem tematu głębiej. Zainstaluj sobie wersję Full i po problemie!

Przepraszam, nie doczytałem, ze oprócz wersji Lite istnieje tez wersja Full. Dziękuję !

Opublikowano

Hmmm... Pytanko, która to wersja LTSC? Zawsze w pierwszym poście było takie info....

Stąd wiem, że już wyszły 3 wersjre LTSC: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Zależy mi na numerze kompilacji, bo obecnie używam Win JG10 LTSB x64  i cierpię na pewne braki w kompatybilności z nowoczesnymi aplikacjami twórców opierających się na .Net

Z góry dzięki za odpowiedź (lub dopisanie do pierwszego postu opisowego).

Opublikowano

Chwilkę temu zainstalowałem system na laptopie (Lite) i mam problem - przy włączeniu gry (LOL) nie używa dedykowanej karty graficznej a tej zintegrowanej (najnowsze sterowniki zainstalowane), nawet po wyłączeniu integry w menadżerze urządzeń.W biosie nie widziałem opcji wyłączenia integry, tylko możliwość zwiększenia chyba jakiejś pamięci (stary bios)

Na komputerze stacjonarnym ten am system nie ma tego problemu,

PS: Aktualizacja integry naprawiła problem (głupi ja)

mietek333 lubi to
Opublikowano

@srom-otnik Ostatnio, aby instalacja przebiegała szybciej chciałem zastąpić twój folder TUNING na mojego bata (na załączniku), ale po użyciu optymalizatora usług owy bat uruchamia się w nieskończoność (przy usługach domyślnych działa) przez zastosowanie skryptu, który sam nadaje uprawnienia administratora potrzebne do np. aktywacji windowsa:

cd /d "%~dp0"
Net session >nul 2>&1 || (PowerShell start -verb runas '%~0' &exit /b)
popd

Wiesz może jaka może być przyczyna? Swoją drogą jak skończę to mogę tutaj zostawić linka do pobrania :)

EDIT po zostawieniu jednej usługi w optymalizatorze działa, ale problemem w tym systemie jeszcze jest to, że aplikacje instalują się w wersji 32 bitowej co wiąże się z pewnymi konsekwencjami np. dostęp do 4 GB ramu, a niektóre gry czasami wymagają więcej @srom-otnik da się jakoś temu zaradzić?

Opublikowano

Mam pytanie. Jaką wersję sterownika NVIDIA instalujecie? DCH czy Standard? Ja na moim laptopie mogę tylko wersję DCH i nie wiem dlaczego tak się dzieje. Support NVIDIA mi odpisał, że to zależy od wersji windowsa czy jest wlaśnie DCH czy standard i bądź tu mądry i buduj mosty...

Opublikowano
15 minut temu, Proceder napisał:

masakra co to za windows nawet nie da sie go aktywowac... ale sie wrabalem sciagajac go

@Proceder jak to się nie da? Pewnie, że się da ja go aktywowałem normalnie bez żadnych problemów. Może ustaw usługi na domyślne i wtedy spróbuj 

Opublikowano
2 godziny temu, Proceder napisał:

masakra co to za windows nawet nie da sie go aktywowac... ale sie wrabalem sciagajac go

Ja tam aktywowałem bez problemu - było też nie raz pisane jak aktywować na stałe czy na 180 dni  - ale jak się nie chce użyć wyszukiwarki lub postów poczytać ...

Opublikowano

Witam, czy jest jakiś sensowny program lub przeglądarka z VPN? Ponieważ chciałbym zagrać w LostArk na nowym systemiku, który zaraz będę instalować z wielką przyjemnością. 

W Operze GX jest taka opcja, to wiem, ale być może jest coś mądrzejszego? Pozdrawiam "Sromotnicy" :)