martinii Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2020 Klucz od Education N pasuje do Education N, a to jest wersja Enerprise LTSC więc potrzebny klucz do tej wersji. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Cytuj
frankmartin Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Wyjścia mini jack wam działają? Cytuj
szymibtw Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 4 godziny temu, frankmartin napisał: Wyjścia mini jack wam działają? @frankmartin jasne że tak. Cytuj
maxiu Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 Witam, mi mojemu zdumieniu nie widziałem w tym dziale problemu podczas instalacji który ja posiadam. Hp laptop podczas próby I sralacjii nie widać zadnej kopi systemu. Dawno temu miałem to samo na PC Ale znalazłem w sek na necie sposób naprawy z poziomu instalacji, więc pomyślałem nie będę tego zapisywać bo skoro znalazłem w sek bastep gm razem będzie tak samo...i tu się grubo rozczarowałem. Używam JG od 1wersjii I dopiero 2raz się spotkałem z tym problemem...mam nadzieję że ktoś znajdzie chwilkę I mi pomoże Pozdrawiam Cytuj
frankmartin Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2020 12 godzin temu, szymibtw napisał: @frankmartin jasne że tak. Bo wykrywa mi słuchawki ale po podłączeniu nadal dzwięk słychać z głośników laptopa. Edit raz działają a raz nie. Po restarcie systemu działają a po wypięciu i ponownym wpięciu nie działają mimo wykrycia słuchawek. Cytuj
ceatyn Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 Nie wiem dlaczego ale po instalacji wina mam co jakis czas blue screena z błedem wszystkie stery zainstalowane i wszystkie aktualizacje wina tez wersja full jbc IRQL_not_less_or_equal przed momentem wyskoczyl mi jeszcze kernel lock entry leaked on thread termination zrobiłem w cmd sfc/scannow log:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
szymibtw Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2020 @srom-otnik gdzie znajdę "powiadomienia i akcje"? Chciałbym je całkowicie wyłączyć i usunąć ikonę od powiadomień z prawego dolnego rogu. Ale w ustawieniach nie ma też opcji włączania i wyłączania ikon systemowych... Cytuj
beriam Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 Dziś postawiłem system w wersji pełnej i po zastosowaniu się do instrukcji Pojawiły się trzy problemy. Po kliknięciu Czyszczenia pojawia się błąd, podobnie jest z Optymalizatorem usług. Dodatkowo nie mogę wejść w Aktualizacja i zabezpieczenia , momentalnie okno się zamyka. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 Zainstaluj ponownie, nie ma skryptów lub zostały skasowane/przeniesione do kwarantanny przez antywira Bez nich kicha wielka... Cytuj
beriam Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2020 22 minuty temu, srom-otnik napisał: Zainstaluj ponownie, nie ma skryptów lub zostały skasowane/przeniesione do kwarantanny przez antywira Bez nich kicha wielka... Rozumiem. Używam Panda Dome oraz AppCheck Ransomware i obstawiam, ze chyba to powód tej sytuacji . Cytuj
demo84 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 @srom-otnik Pytanko, jest możliwość dogrania ręcznie klawiatury ekranowej ? Bardzo chciałbym wrzucić Twpjrgo moda ma tablet. Dzieki Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 3 godziny temu, demo84 napisał: @srom-otnik Pytanko, jest możliwość dogrania ręcznie klawiatury ekranowej ? Bardzo chciałbym wrzucić Twpjrgo moda ma tablet. Dzieki Wątpię by to było możliwe. Skopiowanie do System32 pliku OSK.exe i próba jego uruchomienia w dowolny sposób nic nie daje. Może da się inaczej, ale nie badałem tematu głębiej. Zainstaluj sobie wersję Full i po problemie! Cytuj
demo84 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 5 hours ago, srom-otnik said: Wątpię by to było możliwe. Skopiowanie do System32 pliku OSK.exe i próba jego uruchomienia w dowolny sposób nic nie daje. Może da się inaczej, ale nie badałem tematu głębiej. Zainstaluj sobie wersję Full i po problemie! Przepraszam, nie doczytałem, ze oprócz wersji Lite istnieje tez wersja Full. Dziękuję ! Cytuj
frankmartin Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 Ten system niby ma blokadę na aktualizacje a mi chce pobrać jakieś poprawki bezpieczeństwa. O co chodzi? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
pticaa Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 Na laptopie instalacja się uruchamia tylko w oknie wyboru systemu nie ma żadnego? Cytuj
Polisson Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 Hmmm... Pytanko, która to wersja LTSC? Zawsze w pierwszym poście było takie info.... Stąd wiem, że już wyszły 3 wersjre LTSC: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zależy mi na numerze kompilacji, bo obecnie używam Win JG10 LTSB x64 i cierpię na pewne braki w kompatybilności z nowoczesnymi aplikacjami twórców opierających się na .Net Z góry dzięki za odpowiedź (lub dopisanie do pierwszego postu opisowego). Cytuj
sims153 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 Chwilkę temu zainstalowałem system na laptopie (Lite) i mam problem - przy włączeniu gry (LOL) nie używa dedykowanej karty graficznej a tej zintegrowanej (najnowsze sterowniki zainstalowane), nawet po wyłączeniu integry w menadżerze urządzeń.W biosie nie widziałem opcji wyłączenia integry, tylko możliwość zwiększenia chyba jakiejś pamięci (stary bios) Na komputerze stacjonarnym ten am system nie ma tego problemu, PS: Aktualizacja integry naprawiła problem (głupi ja) mietek333 lubi to Cytuj
hubxon Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2020 @srom-otnik Ostatnio, aby instalacja przebiegała szybciej chciałem zastąpić twój folder TUNING na mojego bata (na załączniku), ale po użyciu optymalizatora usług owy bat uruchamia się w nieskończoność (przy usługach domyślnych działa) przez zastosowanie skryptu, który sam nadaje uprawnienia administratora potrzebne do np. aktywacji windowsa: cd /d "%~dp0" Net session >nul 2>&1 || (PowerShell start -verb runas '%~0' &exit /b) popd Wiesz może jaka może być przyczyna? Swoją drogą jak skończę to mogę tutaj zostawić linka do pobrania EDIT po zostawieniu jednej usługi w optymalizatorze działa, ale problemem w tym systemie jeszcze jest to, że aplikacje instalują się w wersji 32 bitowej co wiąże się z pewnymi konsekwencjami np. dostęp do 4 GB ramu, a niektóre gry czasami wymagają więcej @srom-otnik da się jakoś temu zaradzić? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
szymibtw Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2020 Mam pytanie. Jaką wersję sterownika NVIDIA instalujecie? DCH czy Standard? Ja na moim laptopie mogę tylko wersję DCH i nie wiem dlaczego tak się dzieje. Support NVIDIA mi odpisał, że to zależy od wersji windowsa czy jest wlaśnie DCH czy standard i bądź tu mądry i buduj mosty... Cytuj
NiedzielnyMacio Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2020 Instalował ktoś na tym modzie client'a Faceit do csgo? Nie ma problemu? Cytuj
Proceder Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 masakra co to za windows nawet nie da sie go aktywowac... ale sie wrabalem sciagajac go Cytuj
szymibtw Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 15 minut temu, Proceder napisał: masakra co to za windows nawet nie da sie go aktywowac... ale sie wrabalem sciagajac go @Proceder jak to się nie da? Pewnie, że się da ja go aktywowałem normalnie bez żadnych problemów. Może ustaw usługi na domyślne i wtedy spróbuj Cytuj
Franc Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 2 godziny temu, Proceder napisał: masakra co to za windows nawet nie da sie go aktywowac... ale sie wrabalem sciagajac go Ja tam aktywowałem bez problemu - było też nie raz pisane jak aktywować na stałe czy na 180 dni - ale jak się nie chce użyć wyszukiwarki lub postów poczytać ... Cytuj
martinii Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 Żadnych problemów z aktywacją... odpowiednim narzędziem. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Cytuj
goethe Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 U mnie również aktywacja bez problemu powiodła się Cytuj
mpatiaa Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 Też staram się jakkolwiek aktywować, aczkolwiek im więcej czytam po forach tym mniej wiem, a metoda prób i błędów już chyba tracę nadzieje Cytuj
Pawel300 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 Tak dziś po długiej przerwie sprawdzę ten system jestem ciekaw czy jest tak jak zawsze we wcześniejszych modyfikacjach czyli "szybko" Cytuj
redwhitez Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 Witam, czy jest jakiś sensowny program lub przeglądarka z VPN? Ponieważ chciałbym zagrać w LostArk na nowym systemiku, który zaraz będę instalować z wielką przyjemnością. W Operze GX jest taka opcja, to wiem, ale być może jest coś mądrzejszego? Pozdrawiam "Sromotnicy" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi