tadziu123 Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2021 Godzinę temu, adrian54 napisał: brak dostępnych obrazów post wyżej masz podany link z rozwiązaniem problemu . Cytuj
adrian54 Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2021 pobrałem z czerwonego zielonego fioletowego .......i dalej to samo brak obrazu 6 minut temu, roman59 napisał: nie widzę załącznika tylko system do pobrania Cytuj
roman59 Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2021 Pobierz plik z załacznika rozpakuj i plik ei.cfg wrzuc do folderu SOURCES na penie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
demo84 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2022 Witajcie, Mam bardzo dziwne objawy po zainstalowaniu tego systemu. Po pierwsze dość długo się uruchamia, po odpaleniu kompa, system się "zawiesza" na czarnym ekranie i tak wisi dobrych kilkanaście sekund zanim się odpali windows ( dysk SSD) - kliknięte TAK przy pytaniu o instalacje na SSD. Druga sprawa to system się cały czas wiesz ( tak jakby klatkuje) i to praktycznie na normalnych czynnościach ( nawet na zwykłym poruszaniu się kursorem po ekranie) Nie mam zbyt wielu programów zainstalowanych, kompa używam do lekkich czynności, nic spektakularnego ale objawy mnie nie pokojom tym bardzie, że wcześniej na innych kompilacjach od Sromotnika też to się zdarzało (mowa o modach 10tki) System doczyszczony po instalacji, instalacja ma raptem 2 dni. Nie robiłem jeszcze żadnych aktualizacji WU Instalacja sterów tylko tych brakujących lub bardzo starych programem Boost driver Stery do grafiki instalowane przy pomocy narzędzi od producenta grafiki. Moje parametry: Procesor AMD A10-8750 Radeon R7, 12 Compute Cores 4C+8G, 3600 MHz, Rdzenie: 2, Procesory logiczne: 4 Zainstalowana pamięć fizyczna (RAM) 8,00 GB Tryb systemu BIOS UEFI Opis karty AMD Radeon(TM) R7 Graphics Opis karty AMD Radeon (TM) R5 M320 Producent systemu HP Model systemu 550-103na EDIT: Zauważyłem że problem z wieszaniem się systemu ( klatkowaniem) trwa zazwyczaj do kilku - kilkunastu minut po uruchomieniu, potem system jakby wraca do normy. W tym czasie zamulania dziś zauważyłem, że jeden z procesów używa w 100% procesor. Tak jak na załączonym zdjęciu. Z góry dziękuję Cytuj
davex Opublikowano 7 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2022 Witam. Zależy mi na apce xbox. Przy próbie instalacji woła o aktualizacje do 1909. Da się jakoś doinstalować? Cytuj
debowski4 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2022 Jak dla mnie super Jedna rzecz mnie zastanawia, czy można w jakiś sposób przywrócić klawiaturę ekranową. Często używam ze względu na to, że komputer mam podłączony pod TV. Jakieś pomysły? EDIT: Już znalazłem odpowiedź w tym temacie. Niestety nie jest to takie proste. Spróbuje z wersją pełną z wyłączonym Defenderem. Cytuj
tadziu123 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2022 13 minut temu, debowski4 napisał: Niestety nie jest to takie proste Może zainstaluj sobie to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ja używam od dawna . Cytuj
Mario007 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2022 Będzie jakaś witaminka do tego systemu? Cytuj
debowski4 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2022 15 godzin temu, tadziu123 napisał: Może zainstaluj sobie to [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ja używam od dawna . Dziękuję! Właśnie czegoś takiego potrzebowałem. Cytuj
potrzebuje Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2022 kozacki ten windows, na starym gtx 960 2gb i i5 10400f w lolu na niskich mam po 700-800 fps [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Johnthecheetah i srom-otnik lubią to Cytuj
mariant Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2022 W dniu 31.03.2020 o 22:20, srom-otnik napisał: Oddaje Wam do testów najnowsze iso testowe LTSC, usunąłem zgłaszane błędy. Teraz powinno być wszystko OK, chyba że jeszcze coś wyłowicie. NIE PYTAĆ PROSZĘ na razie o LITE - sprawdzicie FULL'a, będzie do testów LITE. Link na pierwszej stronie, na dole opisu iso u mnie po formacie poprzedniej wersji winda śmiga jak rakieta system wymiata opcja full,dzieki za wkład pracy.. srom-otnik lubi to Cytuj
-RKI- Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2022 Takie pytanko do autora. Planujesz może wydanie swojej wersji tego systemu na bazie "LTSC 2021" czyli no 21H2? Nie ukrywam, chętnie bym się takową zainteresował. Cytuj
wiher123 Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2022 19 minut temu, -RKI- napisał: Takie pytanko do autora. Planujesz może wydanie swojej wersji tego systemu na bazie "LTSC 2021" czyli no 21H2? Nie ukrywam, chętnie bym się takową zainteresował. Na ten moment uszanuj to że nic nie wyda, bo urodziło mu się dziecko, więc ma inne priorytety niż klepanie modów Windowsowych - info wzięte z tego tematu jackiechan1993, srom-otnik i Johnthecheetah lubią to Cytuj
bojan3312 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Hej, jedna z gier wymaga ode mnie zainstalowania najnowszej wersji "Security update" do win 10. Czy jest jakiś sposób żeby wgrać tę aktualizację? Cytuj
wbak1102 Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2022 W dniu 1.02.2020 o 11:01, srom-otnik napisał: jeśli nie działa jakaś funkcja w Lite/Extreme - należy wybrać wersję nieodchudzaną. Spróbuj usługi dać na domyślne w Optymalizator Usług do czasu zainstalowania. Cytuj
Darien Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2022 21 godzin temu, bojan3312 napisał: Hej, jedna z gier wymaga ode mnie zainstalowania najnowszej wersji "Security update" do win 10. Czy jest jakiś sposób żeby wgrać tę aktualizację? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jeśli nie masz pełnej wersji systemu tylko Lite bądź Extreme to nic z tym nie zrobisz. Cytuj
jacobobbo Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Orientuję się ktoś jak mogę zmienić tapetę na ekranie blokady ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
tadziu123 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Godzinę temu, jacobobbo napisał: Orientuję się ktoś jak mogę zmienić tapetę na ekranie blokady ? Zrób tak i potem odśwież [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol i jacobobbo lubią to Cytuj
jacobobbo Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Słuchajcie jeśli zaznaczyłem przy pierwszym uruchomieniu, że nie będę korzystał z bluetooth oraz wifi, a jednak potrzebuje połączyć słuchawki bluetooth to mogę to teraz zmienić ??? Dzisiaj miałem wideokonferencje i klapa, bo mic w kamerce padł i nie ma jak podłączyć słuchawki... Z góry dzięki za pomoc. Jeszcze jedna opcja a mianowicie czy jest sposób na działający schowek ? Cytuj
wbak1102 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Twoje pytania świadczą jak byś od dzisiaj zaczynał przygodę z komputerem,myślę że słyszałeś o takiej funkcji jak "Usługi" najwyższa pora trochę się podszkolić. Cytuj
jacobobbo Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2022 2 godziny temu, wbak1102 napisał: Twoje pytania świadczą jak byś od dzisiaj zaczynał przygodę z komputerem,myślę że słyszałeś o takiej funkcji jak "Usługi" najwyższa pora trochę się podszkolić. No wiesz, jak wszędzie na świecie są gorsi i lepsi. Staram się jak mogę i póki co tylko z tym nie mogę sobie poradzić, więc będe wdzięczny za pomoc. Cytuj
Krzys47 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2022 6 godzin temu, jacobobbo napisał: No wiesz, jak wszędzie na świecie są gorsi i lepsi. Staram się jak mogę i póki co tylko z tym nie mogę sobie poradzić, więc będe wdzięczny za pomoc. Nie dziw się że koledzy w taki sposób komentują twoje występy. Wygląda jakby ten berbeć którego masz na głowie, zadawał pytania. Mógłbyś chociaż pobieżnie poczytać posty autora to byś się dowiedział, że pod PPM znajduje się menu Narzędzia, a w nich Optymalizator Usług, który pozwala na włączanie i wyłączanie poszczególnych funkcji. Cytuj
BodziuRat Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2022 W dniu 25.04.2022 o 18:20, jacobobbo napisał: Słuchajcie jeśli zaznaczyłem przy pierwszym uruchomieniu, że nie będę korzystał z bluetooth oraz wifi, a jednak potrzebuje połączyć słuchawki bluetooth to mogę to teraz zmienić ??? Dzisiaj miałem wideokonferencje i klapa, bo mic w kamerce padł i nie ma jak podłączyć słuchawki... Z góry dzięki za pomoc. Jeszcze jedna opcja a mianowicie czy jest sposób na działający schowek ? Menu start-> Narzędzia Administracyjne-> Usługi Szukasz -Usługa Obsługi Bluetooth klikasz na nią i ustawiasz na "automatyczny" i "uruchom" Po restarcie kompa będzie działać cały czas. Lub w tym systemie masz Optymalizator Usług w prawo kliku na pulpicie i tam ustawisz. Ciężko wam ludziska pomóc komuś co nie bardzo zna się na systemach? Zamiast kąśliwych uwag na które poświęciliście czas, to wystarczy napisać jak włączyć usługę. Wieniowaty lubi to Cytuj
jacobobbo Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2022 Jeszcze jedna prośba odnośnie laptopa lenovo. Mam 2 laptopy lenovo z czego jeden nowy i na jednym nie działa touchpad oraz podświetlenie i przyciemnienie ekranu, a na drugim samo podświetlenie i przyciemnianie ekranu. Sterowniki zainstalowane na innym systemie działa. Bios aktualny. Czy ktoś wie czy jakaś usługa za to odpowiada jeśli tak to jak mogę to naprawić ? Cytuj
balusiek Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2022 Jeżeli na pełnej wersji działa, to odpuść sobie mody. Tak z własnego doświadczenia... Cytuj
Demonidas Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2022 Czy ma ktoś problem na tej wersji - pełnej z Defender zainstalowania BlueStack? Jakkieś pomysły jak to zrobić. Wyłączałem Hyper-V i tez nic nie daje. Cytuj
dobry_chlopak666 Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2022 Siema właśnie zainstalowałem bardzo fajny ale nie mogę znaleźć do niego jakiego aktywatora Cytuj
roman59 Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2022 Uruchom CMD i wpisz: slmgr /skms kms8.msguides.com slmgr /ato Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi