supermari Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 Po zainstalowaniu wersji LTSC LITE nie działa mi panel sterowania nvidi , jest jakieś rozwiązanie?? ostatnio mi działa jak pobierałem w marcu , teraz widzę jest to edycja majowa i lipton. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 32 minuty temu, supermari napisał: Po zainstalowaniu wersji LTSC LITE nie działa mi panel sterowania nvidi , jest jakieś rozwiązanie?? ostatnio mi działa jak pobierałem w marcu , teraz widzę jest to edycja majowa i lipton. Czy na oryginalnej/domyślnej konfiguracji w optymalizatorze usług też tak jest? Cytuj
supermari Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 31 minut temu, srom-otnik napisał: Czy na oryginalnej/domyślnej konfiguracji w optymalizatorze usług też tak jest? Udało mi się uruchomić na domyślnej i już wszystko działa, dziękuję za pomoc i przepraszam za zawracanie głowy, sam mogłem rozwiązać swój problem. Miłego wieczoru. MarcinGX lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2021 9 minut temu, supermari napisał: Udało mi się uruchomić na domyślnej i już wszystko działa, dziękuję za pomoc i przepraszam za zawracanie głowy, sam mogłem rozwiązać swój problem. Miłego wieczoru. To sprawdź przy której kofiguracji optymalizatora nie działa, to bardzo ważne Cytuj
supermari Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 14 godzin temu, srom-otnik napisał: To sprawdź przy której kofiguracji optymalizatora nie działa, to bardzo ważne Nie działa jak dam 2x tak, jak optymalizator się mnie pyta czy korzystam z sieci wifi (daje tak) , i pozniej czy korzystam z współdzielenia ekranu też daje tak. Korzystam z wifi i teamviewera. Udało mi się włączyć panel nvidi jak dałem ustawienia domyślne ''optymalizator uslug'' Zawsze jak się za pierwszym razem po formacie odpala panel control nvidi to wyskakuje okienko do wyrażenia zgody na użytkowanie program , zatwierdziłem wszystko. i mogłem już korzystać z opcji panelu sterowania nvidi na domyślnych ''ustawieniach usług''. Po czasie chciałem sprawdzić czy uruchomię panel sterowania nvidi na opcjach ''2x Tak'' informując instalator że łącze się za pomocą sieci wifi i że korzystam z programów do współdzielenia ekranu. Panel sterowania nvidi się włączył. ale nie dało się zatwierdzić żadnych opcji, zaczął się przycinać i na końcu pisało brak odpowiedzi. To znowu prawoklik odpalam optymalizator usług i daje ustawienia na ustawienia domyślne, komputer uruchamia się ponownie i działa panel sterowania nvidi i wszystkie zatwierdzone ustawienia się zapisują. Dodam też że jak w opcjach nvidi w panelu sterowania, wejdę w Zarządzanie ustawieniami 3D, i jest taka opcja: ''Optymalizuj pod kątem wydajności obliczeniowej'' dam na włącz , to po włączeniu każdej gry po 5 sekundach wywala mnie do pulpitu wyłączając grę. I dzieję się to na każdej wersji twojego systemu win 10, testowałem już kilka twoich wersji i na każdej jest to samo. To mi akurat nie przeszkadza i nie jest problemem. Tylko chciałem poinformować że taka rzecz ma miejsce. srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 27 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 2 godziny temu, supermari napisał: lko chciałem poinformować że taka rzecz ma miejsce. Nie umiem znaleźć u siebie tego problemu. Mam kartę nVidia GT 1030 - wiem słabizna Pobrałem panel ze sklepu, działa wszystko na dowolnych ustawieniach Optymalizatora Usług Cytuj
janek917 Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Sterowniki pobieram zawsze z tej strony (standartowe) mają swój panel ,nie muszę pobierać ze sklepu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Teraz, janek917 napisał: Sterowniki pobieram zawsze z tej strony (standartowe) mają swój panel ,nie muszę pobierać ze sklepu. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 Godzinę temu, janek917 napisał: Sterowniki pobieram zawsze z tej strony (standartowe) mają swój panel ,nie muszę pobierać ze sklepu. To tak jak i ja. Pobieram i instaluję niekonicznie najnowszy, potem Driver Booster zrobi co potrzeba. Cytuj
stanq Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2021 9 godzin temu, srom-otnik napisał: Nie umiem znaleźć u siebie tego problemu. Mam kartę nVidia GT 1030 - wiem słabizna Pobrałem panel ze sklepu, działa wszystko na dowolnych ustawieniach Optymalizatora Usług miałem podobny problemz panelem nvidi na sterownikach 466.77 , olalem to bo co chcialem ustawic ustawilem przez profile managera on nvidiainspect'ora , na najnowszych sterownikach 471.11 na win10 ltsc extreme panel nvidia dziala znowu u mnie Cytuj
fax2000 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 Mam pytanie, jak zainstaluje owa wersję, ale za jakiś czas wyjdzie nowa, to nie będzie problemu z aktualizacją? Czy czeka mnie formatowanie dysku i stawianie systemu? Po prostu nie wiem czy czekać na nową wersję, bez podwójnej roboty Cytuj
acerec Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2021 1 godzinę temu, fax2000 napisał: Mam pytanie, jak zainstaluje owa wersję, ale za jakiś czas wyjdzie nowa, to nie będzie problemu z aktualizacją? Czy czeka mnie formatowanie dysku i stawianie systemu? Po prostu nie wiem czy czekać na nową wersję, bez podwójnej roboty Z tego co ja się orientuje to musisz postawić system na nowo aby zainstalować nową wersję. Zawsze tak było z modami od @Srom-otnika. Cytuj
DamianXIX Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2021 W dniu 28.06.2021 o 20:51, fax2000 napisał: Mam pytanie, jak zainstaluje owa wersję, ale za jakiś czas wyjdzie nowa, to nie będzie problemu z aktualizacją? Czy czeka mnie formatowanie dysku i stawianie systemu? Po prostu nie wiem czy czekać na nową wersję, bez podwójnej roboty tu nie ma aktualizacji, jeśli sromotnik stworzy nowszą wersję to jedynym wyjściem, by ją posiadać jest format Cytuj
ziomq Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2021 Dziś zainstalowałem wersję lite. Przy zainstalowaniu Microsoft Teams i próbie zalogowania się pojawia się błąd x80190001. Czy macie jakieś rady ? Cytuj
dareklipi Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2021 Jak zawsze wszystko super;) Jak wyłączyć aktualizacje by już nigdy nie rozwaliło mi tego fajnego systemu?? Wszystko spoko działało od Twojej ostatniej wstawki w 2020, teraz właśnie musiałem formatować dużego PC, bo MS wepchnoł jakąś chmurke z pogodą/wiadomościami i zaczeło się wszystko wykrzaczać, aż blue screenem straszył mnie. Cytuj
Gość Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2021 W dniu 30.06.2021 o 20:49, dareklipi napisał: Jak zawsze wszystko super;) Jak wyłączyć aktualizacje by już nigdy nie rozwaliło mi tego fajnego systemu?? Wszystko spoko działało od Twojej ostatniej wstawki w 2020, teraz właśnie musiałem formatować dużego PC, bo MS wepchnoł jakąś chmurke z pogodą/wiadomościami i zaczeło się wszystko wykrzaczać, aż blue screenem straszył mnie. Tutaj przykładowo Cytuj
dareklipi Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2021 Super:) Właśnie o to chodziło. Dziękuje i Pozdrawiam. Cytuj
bardrab Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 Witam, mam problem, nie wykrywa mi drugiego ekranu. _________________________________________________________ mea culpa zapomniałem o sterowniku do grafiki zintegrowanej, okazało się, że ona obsługuje wykrywanie ekranu. Cytuj
gumiak9 Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2021 System zainstalowany, zastanawiałem się nad wersją ale ostatecznie wybrałem LTSC Extreme. Po skonfigurowaniu usług: Sterowniki- wszystko zainstalowane bez problemu, żadnych błędów itp. na karcie amd. Antywirus- działa Office 2019 - działa Gry- żadnych problemów, tryb najwyższa wydajność. Wyświetl okno dialogowe podczas usuwania plików- aktywne, w niektórych wersjach było nieaktywne i nie można było zmienić. Stabilność- super, żadnych zwiech, bluescreenów, problemem z zainstalowaniem programów itp. Wg mnie system kompletny, zawsze trzymam jeden Twój system jako zapasowy na wypadek gdyby w nowszych wersjach coś mi nie działało i teraz ta wersja zajmuje to miejsce. Urlopuj się i wracaj w przyszłym roku srom-otnik lubi to Cytuj
profilm34 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2021 LTSC Lite bo windows media player używam do mp3, pc działa stabilnie i idealnie wydajnie, testy z wszystkich systemów jakie robiłem są najwydajniejsze, działa super magican który robi z 520mb/s 4679 czyli 700% wydajniej...... - brawo Sromotniku..... waży 7 gb po instalacji...... polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik lubi to Cytuj
z8373767 Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 Korzystam już dwa tygodnie na swoim starym lapku. Wybrałem tę wersję głównie z powodu działającego AMD PSChecka, który na buildach >1909 przestaje się uruchamiać. Wszystko z czego korzystam uruchamia się bez zarzutu. Wszystko od Teamsów, po Office, Teamviewery, GeForce Now, Sea of Thieves, Dying Light, Transistor, gry Valve. Nie wiem jakim cudem, ale skrypt instalujący moje sterowniki na oryginalnym ISO robił to z 2-3minuty, na twoim modzie jest to dosłownie 30 sekund. Czarne ikony to klasa sama w sobie. Wyprobowałem też po raz pierwszy SlimJeta i już został moją ulubioną przeglądarką na laptopie. Żre najmniej zasobów z procesora. srom-otnik lubi to Cytuj
kgracjank Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2021 A jak przywrócić pocztę Windows bo bardzo ją lubię. Cytuj
gregorlodz Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2021 Niestety, wszystko co dobre kiedyś się kończy v.Extreme Cytuj
Gość Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2021 36 minut temu, gregorlodz napisał: Niestety, wszystko co dobre kiedyś się kończy v.Extreme Pytania: 1. Skąd ściągałeś Lightrooma? 2. Pobierałeś z innego źródła? 3. Z innym programem próbowałeś, np. Photoshop? Spróbuj zmienić wersję na Lite lub pełną albo ściągnij wersję 21H1 od Sromotnika W dniu 22.10.2021 o 07:32, kgracjank napisał: A jak przywrócić pocztę Windows bo bardzo ją lubię. Instaluj wersję pełną Cytuj
gregorlodz Opublikowano 1 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2021 49 minut temu, smaug123 napisał: Spróbuj zmienić wersję na Lite lub pełną albo ściągnij wersję 21H1 od Sromotnika Ty tak na serio??!! Masz jeszcze jakieś złote rady??!! Cytuj
Gość Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2021 Ty tak na serio??!! Masz jeszcze jakieś złote rady??!!Jak instalujesz tę wersję 21h1, to zainstaluj wersję pełną lub lite - nie extreme.Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 2 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2021 18 godzin temu, gregorlodz napisał: Niestety, wszystko co dobre kiedyś się kończy v.Extreme Chyba kończą się umiejętności, właśnie zainstalowałem na Extreme. Na pulpicie widać co jest jeszcze zainstalowane, ale to nie wszystko. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
potrzebuje Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2021 Przy graniu w cs:go wyskakuje błąd z VAC [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Raz na 2- mecze to się zdarza, nic nie pomaga, jedynie ciągły reconnect na serwer pomaga. Robiłem wszystko co w tym poradniku, komendy które tam są opisane mam wrażenie że nie załapują albo są wycięte. Dodam że Po formacie 2 tygodnie spokój i znów wraca problem Czasami dostaję karę jak mecz się skończy przed moim powrotem, dziwne bo mogę wrócić na serwer pomimo upływu czasu i kary. Nie mam już siły, dostaję już kolejną karę w cs:go za wychodzenie bo nie zawszę mi się udaje wrócić na serwer.. Jak już wrócę to gra strasznie klatkuje Spadki fps z 300 na 140, Mógłby ktoś mi pomóc z tym ? co może być przyczyną ? nic nie instaluję, tylko teamspeak3, cs:go, steam Myślałem że to przez Discord bo po zainstalowaniu po ostatnim formacie błąd się powielił, więc zaprzestałem używać, ale nadal to samo Specyfikacja: I5 10400f GTX 1650 TUF 4gb / Radeon r7 265 2gb (na obu ten sam błąd) Hyperx DDR6 3200mhz z490 Tomahawk Błagam pomóżcie nie mam sił już Cytuj
dybon Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2021 Hej, jedna z gier wymaga ode mnie zainstalowania najnowszej wersji "Security update" do win 10. Jak włączyć chwilowo usługę Windows Update żeby zainstalować wymagany składnik? Cytuj
Howard512 Opublikowano 20 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2021 Ma ktoś może problem tak jak ja z meeega długim zamykaniem systemu? Czasem trwa to ponad minutę, a zwykle było to ok pół sekundy. I najciekawsze jest to, ze bez przyczyny tak sie porobiło. Nic tego dnia nie grzebalem w rejestrze, tweakerach, nic nie instalowalem itp. Ma ktos pomysł w czym problem? W opcjach szybkiego uruchamiania i fast boot w biosie tez kombinowalem - pomogło na chwilę. Teraz znow wieki trwa wyłączanie kompa. Cytuj
gregorlodz Opublikowano 23 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2021 W dniu 1.11.2021 o 20:27, gregorlodz napisał: Niestety, wszystko co dobre kiedyś się kończy v.Extreme [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ktoś coś? Niestety, póki co pozostaje mi przejście na zwykłą 10, bo nie znalazłem rozwiązania jak na tym modzie zainstalować czystego Photoshop'a czy Lightroom'a? Z góry dzięki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi