Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem ltsc extreme i mam problem taki ze chcialbym zainstalować aplikacje lenovo ventage która jest dostępna przez sklep Microsoftu tylko,  jak go pobrać. Sklep jest usunięty albo wyłączony/zablokowany w tej wersji a do oryginalnej zaśmieconej wersji nie chce wracać. Pozdrawiam

Opublikowano
39 minut temu, gogulinek napisał:

Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem ltsc extreme i mam problem taki ze chcialbym zainstalować aplikacje lenovo ventage która jest dostępna przez sklep Microsoftu tylko,  jak go pobrać. Sklep jest usunięty albo wyłączony/zablokowany w tej wersji a do oryginalnej zaśmieconej wersji nie chce wracać. Pozdrawiam

Zobacz tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
1 godzinę temu, srom-otnik napisał:

Link do podkręconego LTSC na pierwszej stronie

jak będziesz robić 7 to wsadzisz wufuc do folderu TUNING-->INSTALKI?

Opublikowano
2 minuty temu, srom-otnik napisał:

Właśnie robię obraz w auditmode.

Jak mawia klasyk -> to oczywista oczywistość! 

tak jest. Jak duży zbiór sterowników NVMe i USB 3.0 wykorzystasz? Oby taki jak u @wiktorynek

Opublikowano

System postawiony,  wcześniej miałem problemy bo nie mogłem wyłączyć komputera,  może po prostu działo się tak że miałem testową wersję a nie już tą taką oficjalną a tutaj wszystko jest w porządku.

Wszystko zrobione tak jak w instrukcji,  nic złego do tej pory się nie stało. Jednym słowem polecam B)

Jeszcze jedno zapomniałem dodać po użyciu Optymalizatora Usług który odpala wyższą wydajność mogę śmiało stwierdzić że w grach jest znacznie lepiej, na przykładzie Valoranta widzę poprawę w płynności rozgrywki i fps są lepsze.

Nie chcę dodawać nowego posta więc zapytam tutaj, czy ten tryb wydajności jest włączone na stałe jeśli raz z niego skorzystałem czy przy każdym odpaleniu komputera trzeba go uruchamiać?  @srom-otnik

srom-otnik lubi to
Opublikowano
W dniu 29.05.2021 o 16:51, Darien napisał:

Nie chcę dodawać nowego posta więc zapytam tutaj, czy ten tryb wydajności jest włączone na stałe jeśli raz z niego skorzystałem czy przy każdym odpaleniu komputera trzeba go uruchamiać?  

Tryb wydajności jest włączony i działa nieustannie do momentu uruchomienia w optymalizatorze usług - ustawień domyślnych (fabrycznych) używanych na czas np aktualizacji systemu. Chcąc do niego powrócić należy wybrać którąkolwiek opcję w optymalizatorze usług inną niż ustawienia domyślne. 

Darien lubi to
Opublikowano
1 godzinę temu, dfg0 napisał:

Da radę zrobić żeby aplikacja XBOX jakoś działała, bo pobieram z neta i wymagana jest aktualizacja systemu?

Aplikacja XBOX nie zadziała ponieważ jest to aplikacja UWP których Windows 10 w wersji LTSC nie obsługuje 

mankiewicz lubi to
Opublikowano
5 minut temu, mankiewicz napisał:

prosiłbym o pomoc !

nie działa mi przeciąganie i upuszczanie filmów w playerach.

Zainstalowany system to extreme. wszystko działa miodnie, żadnych problemów tylko ten powyżej.

Zainstaluj wersję Lite

Opublikowano

Czy problem z pojawianiem sie ciaglej informacji "nalezy zainstalowac aktualizacje" zostal usuniety z tej wersji? Czy dalej bedzie pobierac aktualizacje bez zezwolenia i informowac, ze mam zainstalowac i koniec?

Opublikowano

29 maja postawiłem ten system, od tego czasu kompletnie zero problemów, żadnych restartów, przycięć więc jak najbardziej polecam.

Grunt to stosować się do instrukcji, DISM/czyszczenie co jakiś czas i to  wystarczy.

@DamianXIX ja używam wersji LTSC EXTREME i nie miałem żadnych aktualizacji czy informacji o tym.

Opublikowano

@Darien dzieki za odpowiedz, ja uzywam  wersji LTSC od sromotnika juz kilka miesiecy, ale tej wczesniejszej i ciagle mam informacje o pobranej aktualizacji ktora nalezy zainstalowa i ktora zajmuje niepotrzebnie miejsce, poza tym nie mialem z tym systemem wiekszych problemow ;)

Opublikowano
Nad 10 się nie zastanawiaj nie dla ciebie, za mało ram i procesor kiepski tylko win 8.1 Lite od [mention=116796]srom-otnik[/mention]-a [emoji6] .[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Pociągnie. Dołożę mu 8 ramu. Mam della e5530 na i5 SSD i 8 ramu i zapierdziela. Pytanie tylko którą wersję win10?

Wysłane z mojego BASIC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie żebym się żalił bo jestem mega zadowolony z systemu - pisze tylko informacyjnie:
Wersja Lite - po czyszczeniu z prawokliku wcięło mi sterowniki od grafiki (nvidia)
Ponowna instalacja przebiegła bez problemu.
Może było to spowodowane tym że po restarcie systemu kiedy komputer uruchomił się ponownie wyłączyłem go na ekranie logowania nie wpisujac hasła i nie przechodząc do pulpitu.

Opublikowano
W dniu 10.06.2021 o 18:29, MiloszGames napisał:

Aplikacja XBOX nie zadziała ponieważ jest to aplikacja UWP których Windows 10 w wersji LTSC nie obsługuje 

Witam wszystkich. :)

A jakie są inne popularne aplikacje UWP?

Pytam, bo chciałbym się upewnić, że UWP nie jest mi potrzebne.  Chcę zainstalować LTSC z tego wątku i mam nadzieję, że UWP nie będzie mi potrzebne.