lysyn Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Również żadnych blue-screenów nie miałem. srom-otnik, LLysyn i nudzija lubią to Cytuj
nudzija Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 u mnie na ltsc extreme żadnych bluescreenów nie było srom-otnik lubi to Cytuj
muminusio1976 Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 Witam! Jak mogę się pozbyć komunikatu "Włącz usługę Centrum zabezpieczeń Windows"? Pojawia się przy każdym uruchomieniu. Cytuj
gogulinek Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem ltsc extreme i mam problem taki ze chcialbym zainstalować aplikacje lenovo ventage która jest dostępna przez sklep Microsoftu tylko, jak go pobrać. Sklep jest usunięty albo wyłączony/zablokowany w tej wersji a do oryginalnej zaśmieconej wersji nie chce wracać. Pozdrawiam Cytuj
bunio1 Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 @gogulinek bo nie sprawdziłeś co oznacza wersja LTSC, która oryginalne jest pozbawiona sklepu a nie przez autora moda nudzija lubi to Cytuj
muminusio1976 Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 39 minut temu, gogulinek napisał: Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem ltsc extreme i mam problem taki ze chcialbym zainstalować aplikacje lenovo ventage która jest dostępna przez sklep Microsoftu tylko, jak go pobrać. Sklep jest usunięty albo wyłączony/zablokowany w tej wersji a do oryginalnej zaśmieconej wersji nie chce wracać. Pozdrawiam Zobacz tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
gogulinek Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2021 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] przekierowuje na stronę sklepu Microsoftu .... Cytuj
DonAndress Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @srom-otnik Czy jest jakiś inny serwer z tym obrazem? Mega wywaliło błąd na samym końcu ściągania, a przy drugiej próbie w połowie pisze, że nie mam już transferu... Cytuj
lysyn Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 Możesz tez zrobić plik z megi do dysku Google . Według tego poradnika Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2021 @DonAndress użyj ..... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jak nie dziś to jutro na pewno "poleci" Cytuj
srom-otnik Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 Link do podkręconego LTSC na pierwszej stronie Wieniowaty, marcin23imk, JanKo6 i 1 inny lubią to Cytuj
Gość Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 1 godzinę temu, srom-otnik napisał: Link do podkręconego LTSC na pierwszej stronie jak będziesz robić 7 to wsadzisz wufuc do folderu TUNING-->INSTALKI? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 8 minut temu, smaug123 napisał: jak będziesz robić 7 to wsadzisz wufuc do folderu TUNING-->INSTALKI? Właśnie robię obraz w auditmode. Jak mawia klasyk -> to oczywista oczywistość! Franz Maurer lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2021 2 minuty temu, srom-otnik napisał: Właśnie robię obraz w auditmode. Jak mawia klasyk -> to oczywista oczywistość! tak jest. Jak duży zbiór sterowników NVMe i USB 3.0 wykorzystasz? Oby taki jak u @wiktorynek Cytuj
Darien Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 System postawiony, wcześniej miałem problemy bo nie mogłem wyłączyć komputera, może po prostu działo się tak że miałem testową wersję a nie już tą taką oficjalną a tutaj wszystko jest w porządku. Wszystko zrobione tak jak w instrukcji, nic złego do tej pory się nie stało. Jednym słowem polecam Jeszcze jedno zapomniałem dodać po użyciu Optymalizatora Usług który odpala wyższą wydajność mogę śmiało stwierdzić że w grach jest znacznie lepiej, na przykładzie Valoranta widzę poprawę w płynności rozgrywki i fps są lepsze. Nie chcę dodawać nowego posta więc zapytam tutaj, czy ten tryb wydajności jest włączone na stałe jeśli raz z niego skorzystałem czy przy każdym odpaleniu komputera trzeba go uruchamiać? @srom-otnik srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 2 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2021 W dniu 29.05.2021 o 16:51, Darien napisał: Nie chcę dodawać nowego posta więc zapytam tutaj, czy ten tryb wydajności jest włączone na stałe jeśli raz z niego skorzystałem czy przy każdym odpaleniu komputera trzeba go uruchamiać? Tryb wydajności jest włączony i działa nieustannie do momentu uruchomienia w optymalizatorze usług - ustawień domyślnych (fabrycznych) używanych na czas np aktualizacji systemu. Chcąc do niego powrócić należy wybrać którąkolwiek opcję w optymalizatorze usług inną niż ustawienia domyślne. Darien lubi to Cytuj
dfg0 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 Da radę zrobić żeby aplikacja XBOX jakoś działała, bo pobieram z neta i wymagana jest aktualizacja systemu? Cytuj
MiloszGames Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2021 1 godzinę temu, dfg0 napisał: Da radę zrobić żeby aplikacja XBOX jakoś działała, bo pobieram z neta i wymagana jest aktualizacja systemu? Aplikacja XBOX nie zadziała ponieważ jest to aplikacja UWP których Windows 10 w wersji LTSC nie obsługuje mankiewicz lubi to Cytuj
mankiewicz Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 prosiłbym o pomoc ! nie działa mi przeciąganie i upuszczanie filmów w playerach. Zainstalowany system to extreme. wszystko działa miodnie, żadnych problemów tylko ten powyżej. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2021 5 minut temu, mankiewicz napisał: prosiłbym o pomoc ! nie działa mi przeciąganie i upuszczanie filmów w playerach. Zainstalowany system to extreme. wszystko działa miodnie, żadnych problemów tylko ten powyżej. Zainstaluj wersję Lite Cytuj
DamianXIX Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2021 Czy problem z pojawianiem sie ciaglej informacji "nalezy zainstalowac aktualizacje" zostal usuniety z tej wersji? Czy dalej bedzie pobierac aktualizacje bez zezwolenia i informowac, ze mam zainstalowac i koniec? Cytuj
Darien Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2021 29 maja postawiłem ten system, od tego czasu kompletnie zero problemów, żadnych restartów, przycięć więc jak najbardziej polecam. Grunt to stosować się do instrukcji, DISM/czyszczenie co jakiś czas i to wystarczy. @DamianXIX ja używam wersji LTSC EXTREME i nie miałem żadnych aktualizacji czy informacji o tym. Cytuj
DamianXIX Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2021 @Darien dzieki za odpowiedz, ja uzywam wersji LTSC od sromotnika juz kilka miesiecy, ale tej wczesniejszej i ciagle mam informacje o pobranej aktualizacji ktora nalezy zainstalowa i ktora zajmuje niepotrzebnie miejsce, poza tym nie mialem z tym systemem wiekszych problemow Cytuj
simcold Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 Panowie. Mam lapka Lenovo i3 4 gb ramu ssd i się zastanawiam która wersje win 10 wrzucic. Tą z tego wątku czy może JG10 x64 H2 czy JG10 x64 20H2? Cytuj
adonx Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 Nad 10 się nie zastanawiaj nie dla ciebie, za mało ram i procesor kiepski tylko win 8.1 Lite od @srom-otnik-a .[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
simcold Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 Nad 10 się nie zastanawiaj nie dla ciebie, za mało ram i procesor kiepski tylko win 8.1 Lite od [mention=116796]srom-otnik[/mention]-a [emoji6] .[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Pociągnie. Dołożę mu 8 ramu. Mam della e5530 na i5 SSD i 8 ramu i zapierdziela. Pytanie tylko którą wersję win10?Wysłane z mojego BASIC przy użyciu Tapatalka Cytuj
adonx Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
simcold Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Pro extreme? Czy home styknie?Wysłane z mojego BASIC przy użyciu Tapatalka Cytuj
Kudi Opublikowano 19 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2021 Nie żebym się żalił bo jestem mega zadowolony z systemu - pisze tylko informacyjnie: Wersja Lite - po czyszczeniu z prawokliku wcięło mi sterowniki od grafiki (nvidia) Ponowna instalacja przebiegła bez problemu. Może było to spowodowane tym że po restarcie systemu kiedy komputer uruchomił się ponownie wyłączyłem go na ekranie logowania nie wpisujac hasła i nie przechodząc do pulpitu. Cytuj
Robinson74 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2021 W dniu 10.06.2021 o 18:29, MiloszGames napisał: Aplikacja XBOX nie zadziała ponieważ jest to aplikacja UWP których Windows 10 w wersji LTSC nie obsługuje Witam wszystkich. A jakie są inne popularne aplikacje UWP? Pytam, bo chciałbym się upewnić, że UWP nie jest mi potrzebne. Chcę zainstalować LTSC z tego wątku i mam nadzieję, że UWP nie będzie mi potrzebne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi