nudzija Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @Franz Maurerlepiej zainstalować swoje lub przez program do sterowników np. snappy driver installer a do nvidii np. nvcleanstall Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 5 minut temu, nudzija napisał: @Franz Maurerlepiej zainstalować swoje lub przez program do sterowników np. snappy driver installer a do nvidii np. nvcleaninstall O warto wiedzieć, jeszcze się zastanowię co do użycia tego programiku bo tak to instalowałem tylko stery od karty graficznej i od usb 3.0 i wszystko działało 0 błędów w menedżerze urządzeń, w programie wynajduję mi dodatkowo AMD SMbus, nowsze stery od internetu i dźwięku ale nie wiem czy warto je instalować jak wszystko działa jak należy. Pozdrawiam ! Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @srom-otnik Z jakiego linka mam ściągnąć finalną wersję ? są dwa linki w jednym iso waży 3.08GB, a w drugim 3.29GB. Cytuj
Franc Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Teraz, Franz Maurer napisał: @srom-otnik Z jakiego linka mam ściągnąć finalną wersję ? są dwa linki w jednym iso waży 3.08GB, a w drugim 3.29GB. Wersja 3,29 GB jest z 2020 roku - jest przecież opis Franz Maurer lubi to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 1 minutę temu, Franc napisał: Wersja 3,29 GB jest z 2020 roku - jest przecież opis Zgadza się nie zauważyłem dziękuje Franc Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zainstalowane Extreme - wszystko co potrzebuję działa perfekcyjnie. Żadnych problemów. Na razie koniec z innymi instalkami. Wielkie dzięki mistrzu @srom-otnik. Prawdę mówiąc to cię podziwiam, jesteś tytanem pracy - dwa etaty zawodowe, przebyty covid i ciągle niewyczerpalna energia. srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 6 minut temu, Wieniowaty napisał: Zainstalowane Extreme - wszystko co potrzebuję działa perfekcyjnie. Żadnych problemów. Na razie koniec z innymi instalkami. Wielkie dzięki mistrzu @srom-otnik. Prawdę mówiąc to cię podziwiam, jesteś tytanem pracy - dwa etaty zawodowe, przebyty covid i ciągle niewyczerpalna energia. Dzięki, muszę faktycznie ciut zwolnić, bo z tą energią to kiepsko Dużo zdrówka dla Was! Franz Maurer lubi to Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 2 minuty temu, srom-otnik napisał: Dzięki, muszę faktycznie ciut zwolnić, bo z tą energią to kiepsko I masz rację, jesteś dla nas bardzo ważną osobowością więc musisz się szanować, aby na dłużej starczyło. Marecki, jespe i srom-otnik lubią to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Podczas instalacji systemu stworzyłem dwie partycje jedna systemowa druga na dane, po instalacji wchodzę w mój komputer i nie ma tej partycji więc wszedłem w zarządzanie komputerem i partycje, partycja jest wyświetlana w formacie RAW co jest grane ?Usunąłem partycje i dodałem na nowo i jest już NTFS ale pytanie dlaczego na początku miałem RAW ?Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 32 minuty temu, Franz Maurer napisał: Usunąłem partycje i dodałem na nowo i jest już NTFS ale pytanie dlaczego na początku miałem RAW ? A kto to wie jak ci paluszki działały? Jak podzielisz dysk na dwie partycje to po prawidłowej instalacji windowsa powinieneś mieć trzy - jedna malutka zastrzeżona przez win. Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 28 minut temu, Wieniowaty napisał: A kto to wie jak ci paluszki działały? Jak podzielisz dysk na dwie partycje to po prawidłowej instalacji windowsa powinieneś mieć trzy - jedna malutka zastrzeżona przez win. Zrobiłem formata i zrobiłem jedną partycję na system i na dane pierdziele nie kombinuje :D u mnie tworzą się 3 małe partycje ponieważ korzystam z GPT UEFI, nie widać ich po instalacji systemu bo są ukryte. Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 19 godzin temu, Franz Maurer napisał: Zrobiłem formata i zrobiłem jedną partycję na system i na dane pierdziele nie kombinuje To błąd. Jakby padł system utracisz wszystkie dane. Mam 3 dyski ssd i wszystkie podzielone na partycje. Tam gdzie jest windows nie może być więcej jak 3 partycje żeby była możliwość zrobienia zastrzeżonej systemowej. Jeżeli ty masz aż 3 partycje zastrzeżone to faktycznie nie da się podzielić na więcej. Zawsze ustawiam w rufusie na MBR, a nie na GPT i nigdy nie mam problemów z instalacją. Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 To błąd. Jakby padł system utracisz wszystkie dane. Mam 3 dyski ssd i wszystkie podzielone na partycje. Tam gdzie jest windows nie może być więcej jak 3 partycje żeby była możliwość zrobienia zastrzeżonej systemowej. Jeżeli ty masz aż 3 partycje zastrzeżone to faktycznie nie da się podzielić na więcej. Zawsze ustawiam w rufusie na MBR, a nie na GPT i nigdy nie mam problemów z instalacją.Po instalacji systemu wszedłem w zarządzanie partycjami usunąłem partycje dodałem jeszcze raz i działało więc spoko. GPT ma możliwość tworzenia większej ilości partycji niż MBR coś słyszałem.Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka Cytuj
ewabem5 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 W dniu 21.04.2021 o 12:29, ewabem5 napisał: czy byłby ktoś uprzejmy wrzucić na inny serwer - z MEGA pobiera sie tak, ze krew z nosa leci szybciej pewnie to nic nie da, ale ... ponawiam prośbę Cytuj
mariant Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 W dniu 25.03.2020 o 10:12, redwhitez napisał: Witam, czy jest jakiś sensowny program lub przeglądarka z VPN? Ponieważ chciałbym zagrać w LostArk na nowym systemiku, który zaraz będę instalować z wielką przyjemnością. W Operze GX jest taka opcja, to wiem, ale być może jest coś mądrzejszego? Pozdrawiam "Sromotnicy" tylko [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i jesteś niezależny Cytuj
mariant Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 W dniu 24.03.2020 o 17:52, Proceder napisał: masakra co to za windows nawet nie da sie go aktywowac... ale sie wrabalem sciagajac go rusz głową a znajdziesz potrzebne komponęty do aktywacji systemu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
gregorlodz Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Cześć mam pytanko, wszystkie kompy w domu działają na Win10 Pro i oryginalnej licencji OEM. Czy po instalacji tego systemu będę musiał coś rzeźbić z jakimiś aktywatorami, czy zaskoczy licencja od MS? Z góry dzięki. Czy może lepiej zainstalować Win JG10 x64 20H2 Extreme? Cytuj
Franc Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 To inna wersja systemu - automatycznie się nie aktywuje z licencji po wersji OEM. Extreme też nie instaluj - jak się pytasz to nie wiesz co to jest modyfikowany "cięty" system - zaraz będziesz się pytał, jak doinstalować usunięte składniki lub coś Ci nie będzie poprawnie działało. Zainstaluj to: tylko na początek przeczytaj pierwszy post - co zostało zmienione/usunięte w danej wersji - jak przeczytasz sam zdecyduj którą wersję wybrać Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 19 minut temu, gregorlodz napisał: Czy może lepiej zainstalować Win JG10 x64 20H2 Extreme? A po co instalować jakieś mody jak nie wiesz co chcesz przez to osiągnąć. Działa ci fajnie system? To wyluzuj. Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 A po co instalować jakieś mody jak nie wiesz co chcesz przez to osiągnąć. Działa ci fajnie system? To wyluzuj.Ale gość pyta się tylko o aktywację systemu czy będą jakieś problemy i o to czy od tego LTSC może 20H2 będzie lepszy, dlaczego od razu na nim psy wieszasz bardzo nie ładne zachowanie z Twojej strony. Jeżeli chodzi o aktywację LTSC nie ma żadnego problemu instalujesz system i aktywujesz, Sromotnik pisał, że LTSC to najbardziej dopracowany system na chwilę obecną. PozdrawiamWysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka gregorlodz lubi to Cytuj
gregorlodz Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Panowie "Dobra Rada" i "Wiem Czego Ty Nie Wiesz" - wyluzujcie i darujcie sobie z poradami. Zapytam inaczej, czy ta wersja wyróżnia się czymś szczególnym i będzie lepsza od Pro? Chodzi mi głównie o to, żeby było stabilnie i lekko, używam głównie programów Adobe, Ms Office, Chrome i Firefox. 3 minuty temu, Franz Maurer napisał: Ale gość pyta się tylko o aktywację systemu czy będą jakieś problemy i o to czy od tego LTSC może 20H2 będzie lepszy, dlaczego od razu na nim psy wieszasz bardzo nie ładne zachowanie z Twojej strony. Jeżeli chodzi o aktywację LTSC nie ma żadnego problemu instalujesz system i aktywujesz, Sromotnik pisał, że LTSC to najbardziej dopracowany system na chwilę obecną. Pozdrawiam Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka I takiej odpowiedzi oczekiwałem. Dziękuję i biorę się za testowanie tej wersji. Co do aktywacji to rozumiem, że masz na myśli aktywator, bo moja licencja OEM nie zadziała. Pozdrawiam Franz Maurer lubi to Cytuj
roman59 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 7 minut temu, gregorlodz napisał: Panowie "Dobra Rada" i "Wiem Czego Ty Nie Wiesz" - wyluzujcie i darujcie sobie z poradami. Zapytam inaczej, czy ta wersja wyróżnia się czymś szczególnym i będzie lepsza od Pro? Chodzi mi głównie o to, żeby było stabilnie i lekko, używam głównie programów Adobe, Ms Office, Chrome i Firefox. I takiej odpowiedzi oczekiwałem. Dziękuję i biorę się za testowanie tej wersji. Co do aktywacji to rozumiem, że masz na myśli aktywator, bo moja licencja OEM nie zadziała. Pozdrawiam Aktywujesz przez cmd. Uruchom cmd i wpisz: slmgr /skms kms8.msguides.com slmgr /ato gregorlodz, MiloszGames i Franz Maurer lubią to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 19 minut temu, gregorlodz napisał: Panowie "Dobra Rada" i "Wiem Czego Ty Nie Wiesz" - wyluzujcie i darujcie sobie z poradami. Zapytam inaczej, czy ta wersja wyróżnia się czymś szczególnym i będzie lepsza od Pro? Chodzi mi głównie o to, żeby było stabilnie i lekko, używam głównie programów Adobe, Ms Office, Chrome i Firefox. I takiej odpowiedzi oczekiwałem. Dziękuję i biorę się za testowanie tej wersji. Co do aktywacji to rozumiem, że masz na myśli aktywator, bo moja licencja OEM nie zadziała. Pozdrawiam Posiadam taki aktywator .cmd odpalasz i sam aktywuje system na zawsze, działa chyba nawet tak samo jak @roman59 napisał. Pozdrawiam Cytuj
gregorlodz Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Dzięki, aktywację to ja sobie raczej ogarnę, nigdy z tym nie miałem problemu. Zapytałem bo przyznam, że liczyłem trochę na to, że może uda się ten krok pominąć, ale skoro nie to sprawdzę w pierwszej kolejności podpowiedź kolegi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 19 godzin temu, gregorlodz napisał: Zapytam inaczej, czy ta wersja wyróżnia się czymś szczególnym i będzie lepsza od Pro? Chodzi mi głównie o to, żeby było stabilnie i lekko, używam głównie programów Adobe, Ms Office, Chrome i Firefox. To odpowiem inaczej - Jak masz przyzwoity sprzęt nie odczujesz żadnej różnicy w działaniu twoich programów. I to na każdym modzie @sromotnika a testowałem wszystkie. Extreme jest fajne bo pozbawione zbędnego syfu od MS. Przy słabym sprzęcie każdy działający a zbędny proces jest istotny, ale przy mocnym nie ma to wielkiego znaczenia. Cytuj
Franc Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 @gregorlodz - wybrałeś najlepsze rozwiązanie - sam sprawdzisz na swoim sprzęcie, czy wersja LTSC Ci pasuje, czy wszystko działa, czy brakujące/usunięte składniki systemu są Ci potrzebne, itd. Każdy ma inny sprzęt, używa różnego oprogramowania - najlepiej samemu potestować i podjąć decyzję. Co do aktywacji - napisałeś, że masz oryginały wersji Pro OEM - chcesz zastąpić legalną licencję piracką - trochę dziwne rozumowanie, ja na Twoim miejscu trzymałbym się wersji Pro w wersji (modzie) którą wyżej w innym poście podałem - ale to w końcu Twój sprzęt i Twoja decyzja ... Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, Franc napisał: wybrałeś najlepsze rozwiązanie - sam sprawdzisz na swoim sprzęcie, czy wersja LTSC Ci pasuje A które najlepsze? Bo jest ich kilka do wyboru. Cytuj
TomaszTbg Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Witam, jest ktoś w stanie udzielić mi informacji jaka obecnie jest najlepsza wersja do zainstalowania ? Mam na mysli wersję home ze względu ,że na biosie posiadam klucz, Proszę o odpowedź. Z góry dzięki Cytuj
adonx Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 @TomaszTbg >>[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub Lite >>[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 3 godziny temu, TomaszTbg napisał: Witam, jest ktoś w stanie udzielić mi informacji jaka obecnie jest najlepsza wersja do zainstalowania ? Mam na mysli wersję home ze względu ,że na biosie posiadam klucz, Proszę o odpowedź. Z góry dzięki Sromotnik pisał, że najbardziej dopracowaną i stabilną wersją na ten moment jest właśnie Win JG 10 LTSC. Tylko nie jest to home tylko enterprise. jirekiela lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi