Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, nudzija napisał:

@Franz Maurerlepiej zainstalować swoje lub przez program do sterowników np. snappy driver installer a do nvidii np. nvcleaninstall

O warto wiedzieć, jeszcze się zastanowię co do użycia tego programiku bo tak to instalowałem tylko stery od karty graficznej i od usb 3.0 i wszystko działało 0 błędów w menedżerze urządzeń, w programie wynajduję mi dodatkowo AMD SMbus, nowsze stery od internetu i dźwięku ale nie wiem czy warto je instalować jak wszystko działa jak należy. Pozdrawiam !

Opublikowano
6 minut temu, Wieniowaty napisał:

Zainstalowane Extreme - wszystko co potrzebuję działa perfekcyjnie. Żadnych problemów. Na razie koniec z innymi instalkami.

Wielkie dzięki mistrzu @srom-otnik. Prawdę mówiąc to cię podziwiam, jesteś tytanem pracy - dwa etaty zawodowe, przebyty covid i ciągle niewyczerpalna energia. :cheers:

Dzięki, muszę faktycznie ciut zwolnić,  bo z tą energią to kiepsko :P 

Dużo zdrówka dla Was! 

Opublikowano

Podczas instalacji systemu stworzyłem dwie partycje jedna systemowa druga na dane, po instalacji wchodzę w mój komputer i nie ma tej partycji więc wszedłem w zarządzanie komputerem i partycje, partycja jest wyświetlana w formacie RAW co jest grane ?

Usunąłem partycje i dodałem na nowo i jest już NTFS ale pytanie dlaczego na początku miałem RAW ?

Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
32 minuty temu, Franz Maurer napisał:

Usunąłem partycje i dodałem na nowo i jest już NTFS ale pytanie dlaczego na początku miałem RAW ?

A kto to wie jak ci paluszki działały? ;)

Jak podzielisz dysk na dwie partycje to po prawidłowej instalacji windowsa powinieneś mieć trzy - jedna malutka zastrzeżona przez win.

Opublikowano
28 minut temu, Wieniowaty napisał:

A kto to wie jak ci paluszki działały? ;)

Jak podzielisz dysk na dwie partycje to po prawidłowej instalacji windowsa powinieneś mieć trzy - jedna malutka zastrzeżona przez win.

Zrobiłem formata i zrobiłem jedną partycję na system i na dane pierdziele nie kombinuje :D u mnie tworzą się 3 małe partycje ponieważ korzystam z GPT UEFI, nie widać ich po instalacji systemu bo są ukryte.

Opublikowano
19 godzin temu, Franz Maurer napisał:

Zrobiłem formata i zrobiłem jedną partycję na system i na dane pierdziele nie kombinuje

To błąd. Jakby padł system utracisz wszystkie dane. Mam 3 dyski ssd i  wszystkie podzielone na partycje. Tam gdzie jest windows nie może być więcej jak 3 partycje żeby była możliwość zrobienia zastrzeżonej systemowej.

Jeżeli ty masz aż 3 partycje zastrzeżone to faktycznie nie da się podzielić na więcej.

Zawsze ustawiam w rufusie na MBR, a nie na GPT i nigdy nie mam problemów z instalacją.

Opublikowano
To błąd. Jakby padł system utracisz wszystkie dane. Mam 3 dyski ssd i  wszystkie podzielone na partycje. Tam gdzie jest windows nie może być więcej jak 3 partycje żeby była możliwość zrobienia zastrzeżonej systemowej.
Jeżeli ty masz aż 3 partycje zastrzeżone to faktycznie nie da się podzielić na więcej.
Zawsze ustawiam w rufusie na MBR, a nie na GPT i nigdy nie mam problemów z instalacją.
Po instalacji systemu wszedłem w zarządzanie partycjami usunąłem partycje dodałem jeszcze raz i działało więc spoko. GPT ma możliwość tworzenia większej ilości partycji niż MBR coś słyszałem.

Opublikowano
W dniu 21.04.2021 o 12:29, ewabem5 napisał:

czy byłby ktoś uprzejmy wrzucić na inny serwer - z MEGA pobiera sie tak, ze krew z nosa leci szybciej

pewnie to nic nie da, ale ...  ponawiam prośbę

Opublikowano
W dniu 25.03.2020 o 10:12, redwhitez napisał:

Witam, czy jest jakiś sensowny program lub przeglądarka z VPN? Ponieważ chciałbym zagrać w LostArk na nowym systemiku, który zaraz będę instalować z wielką przyjemnością. 

W Operze GX jest taka opcja, to wiem, ale być może jest coś mądrzejszego? Pozdrawiam "Sromotnicy" :)

tylko [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i jesteś niezależny 

Opublikowano
W dniu 24.03.2020 o 17:52, Proceder napisał:

masakra co to za windows nawet nie da sie go aktywowac... ale sie wrabalem sciagajac go

rusz głową a znajdziesz potrzebne komponęty do aktywacji systemu 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Cześć mam pytanko, wszystkie kompy w domu działają na Win10 Pro i oryginalnej licencji OEM. Czy po instalacji tego systemu będę musiał coś rzeźbić z jakimiś aktywatorami, czy zaskoczy licencja od MS?

Z góry dzięki.

Czy może lepiej zainstalować Win JG10 x64 20H2 Extreme?

Opublikowano

To inna wersja systemu - automatycznie się nie aktywuje z licencji po wersji OEM.

Extreme też nie instaluj - jak się pytasz to nie wiesz co to jest modyfikowany "cięty" system - zaraz będziesz się pytał, jak doinstalować usunięte składniki lub coś Ci nie będzie poprawnie działało.

Zainstaluj to:

tylko na początek przeczytaj pierwszy post - co zostało zmienione/usunięte w danej wersji - jak przeczytasz sam zdecyduj którą wersję wybrać

Opublikowano
A po co instalować jakieś mody jak nie wiesz co chcesz przez to osiągnąć. Działa ci fajnie system? To wyluzuj.
Ale gość pyta się tylko o aktywację systemu czy będą jakieś problemy i o to czy od tego LTSC może 20H2 będzie lepszy, dlaczego od razu na nim psy wieszasz bardzo nie ładne zachowanie z Twojej strony. Jeżeli chodzi o aktywację LTSC nie ma żadnego problemu instalujesz system i aktywujesz, Sromotnik pisał, że LTSC to najbardziej dopracowany system na chwilę obecną. Pozdrawiam

gregorlodz lubi to
Opublikowano

Panowie "Dobra Rada" i "Wiem Czego Ty Nie Wiesz" - wyluzujcie i darujcie sobie z poradami.

Zapytam inaczej, czy ta wersja wyróżnia się czymś szczególnym i będzie lepsza od Pro? Chodzi mi głównie o to, żeby było stabilnie i lekko, używam głównie programów Adobe, Ms Office, Chrome i Firefox.

3 minuty temu, Franz Maurer napisał:

Ale gość pyta się tylko o aktywację systemu czy będą jakieś problemy i o to czy od tego LTSC może 20H2 będzie lepszy, dlaczego od razu na nim psy wieszasz bardzo nie ładne zachowanie z Twojej strony. Jeżeli chodzi o aktywację LTSC nie ma żadnego problemu instalujesz system i aktywujesz, Sromotnik pisał, że LTSC to najbardziej dopracowany system na chwilę obecną. Pozdrawiam

I takiej odpowiedzi oczekiwałem. Dziękuję i biorę się za testowanie tej wersji.

Co do aktywacji to rozumiem, że masz na myśli aktywator, bo moja licencja OEM nie zadziała.

Pozdrawiam

Opublikowano
7 minut temu, gregorlodz napisał:

Panowie "Dobra Rada" i "Wiem Czego Ty Nie Wiesz" - wyluzujcie i darujcie sobie z poradami.

Zapytam inaczej, czy ta wersja wyróżnia się czymś szczególnym i będzie lepsza od Pro? Chodzi mi głównie o to, żeby było stabilnie i lekko, używam głównie programów Adobe, Ms Office, Chrome i Firefox.

Co do aktywacji to rozumiem, że masz na myśli aktywator, bo moja licencja OEM nie zadziała.

Pozdrawiam

Aktywujesz przez cmd. Uruchom cmd i wpisz:

slmgr /skms kms8.msguides.com

slmgr /ato

Opublikowano
19 minut temu, gregorlodz napisał:

Pozdrawiam

Posiadam taki aktywator .cmd odpalasz i sam aktywuje system na zawsze,  działa chyba nawet tak samo jak @roman59 napisał. Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki, aktywację to ja sobie raczej ogarnę, nigdy z tym nie miałem problemu. Zapytałem bo przyznam, że liczyłem trochę na to, że może uda się ten krok pominąć, ale skoro nie to sprawdzę w pierwszej kolejności podpowiedź kolegi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano
19 godzin temu, gregorlodz napisał:

To odpowiem inaczej - Jak masz przyzwoity sprzęt nie odczujesz żadnej różnicy w działaniu twoich programów. I to na każdym modzie @sromotnika a testowałem wszystkie.

Extreme jest fajne bo pozbawione zbędnego syfu od MS. Przy słabym sprzęcie każdy działający a zbędny proces jest istotny, ale przy mocnym nie ma to wielkiego znaczenia.

Opublikowano

@gregorlodz - wybrałeś najlepsze rozwiązanie - sam sprawdzisz na swoim sprzęcie, czy wersja LTSC Ci pasuje, czy wszystko działa, czy brakujące/usunięte składniki systemu są Ci potrzebne, itd. Każdy ma inny sprzęt, używa różnego oprogramowania - najlepiej samemu potestować i podjąć decyzję.

Co do aktywacji - napisałeś, że masz oryginały wersji Pro OEM - chcesz zastąpić legalną licencję piracką - trochę dziwne rozumowanie, ja na Twoim miejscu trzymałbym się wersji Pro w wersji (modzie) którą wyżej w innym poście podałem - ale to w końcu Twój sprzęt i Twoja decyzja ...

Opublikowano

Witam,

jest ktoś w stanie udzielić mi informacji jaka obecnie jest najlepsza wersja do zainstalowania ? 

Mam na mysli wersję home ze względu ,że na biosie posiadam klucz,

Proszę o odpowedź.

Z góry dzięki :) 

Opublikowano
3 godziny temu, TomaszTbg napisał:

Witam,

jest ktoś w stanie udzielić mi informacji jaka obecnie jest najlepsza wersja do zainstalowania ? 

Mam na mysli wersję home ze względu ,że na biosie posiadam klucz,

Proszę o odpowedź.

Z góry dzięki :) 

Sromotnik pisał, że najbardziej dopracowaną i stabilną wersją na ten moment jest właśnie Win JG 10 LTSC. Tylko nie jest to home tylko enterprise.

jirekiela lubi to