maska007 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 W dniu 13.12.2020 o 13:54, zbigniew59 napisał: LTSC można aktywować tylko niektórymi aktywatorami i są na forum. Witam.Którymi kolego bo chyba wszystkie urzyłem i lipa.Czym można aktywować tego moda Sorki ale sam w to nie wierzę że nie mogę aktywować ,może walę jakiś szkolny błąd.Pomóżcie Cytuj
roman59 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 Uruchom cmd i wpisz komendy: slmgr /skms kms8.msguides.com slmgr /ato maska007 lubi to Cytuj
Franc Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 Było pisane nie raz które aktywatory używaliśmy/testowaliśmy u siebie na LTSC - np. AAct ; KMS Offline i hwid.kms38.gen.mk6 Inni używali u siebie jeszcze innych - przeszukaj/przeczytaj cały temat, może zostały Ci jakieś pozostałości z użytego pierwszego "wadliwego" i ciągle masz błąd maska007 lubi to Cytuj
maska007 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 2 minuty temu, roman59 napisał: Uruchom cmd i wpisz komendy: slmgr /skms kms8.msguides.com slmgr /ato Dzięki bardzo kolego ,poradziłem sobie programem od PREZESA Teraz, Franc napisał: Było pisane nie raz które aktywatory używaliśmy/testowaliśmy u siebie na LTSC - np. AAct ; KMS Offline i hwid.kms38.gen.mk6 Inni używali u siebie jeszcze innych - przeszukaj/przeczytaj cały temat, może zostały Ci jakieś pozostałości z użytego pierwszego "wadliwego" i ciągle masz błąd Dzięki ,chyba tak jak piszesz jakiś śmieć mi wszystko psół .Przeczyściłęm ,usunąłem z appdaty i z za pierwszym razem aktywowało Cytuj
apax Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 W czym jest problem że nie mogę zainstalować systemu ze względu na "brak dostępnych obrazów" podczas instalacji? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Franc Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2021 @apax - temat wałkowany nie raz, przeczytaj np. poprzednią stronę w temacie Cytuj
nudzija Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2021 @apax [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
iLuminaTi Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2021 Cześć wszystkim. Mam problem z programem JRiver Media Center. Wykrywa przeglądarkę IE jako domyślną tzn. po kliknięciu w link w JRiver MC link otwiera się w IE który nie jest już obsługiwany i zalecają zainstalowanie innej wspieranej. Mam wszystkie zalecane i nadal to samo. Nie potrafię tego zmienić. Próbowałem nawet odinstalować IE - wywala błąd 0x80073701 Przestawiłem w rejestrze klucz \HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System > enableLUA na 1 Nadal domyślnie link otwiera w IE. Jest jakiś klucz w rejestrze, aby trwale podmienić domyślną przeglądarkę na np. EDGE czy Opera? Cytuj
Ataman Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 Przeinstalowałem wczoraj system na tą wersję (ale coś chyba nie tak) mam tą samą wersję na laptopie tam obciążenia procesora są w granicach powiedzmy do 15% tylko pulpit i kilka aplikacji w tle na zwykłym pc na którym nie mam prawie nic jeszcze zainstalowane mam obciążenie od 45 do 55% co może być przyczyną powiem że jeszcze nigdy nie spotkałem się z takimi anomaliami prawie dobę po instalacji gdzie powinno już wszystko się ustatkować. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
mariant Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2021 W dniu 1.02.2020 o 16:04, Wieniowaty napisał: Zainstalowałem - nie działa Aktualizacja i zabezpieczenia w Ustawieniach. Nie da się wyłączyć antywirusa i aktywator poszedł w kosmos. To pewnie jakaś wczesna betka. Poczekam. Aktywacje zrobiłem W10DAP v1.3.5 , termin mam do 2038 19,Stycznia chodzi wyśmienicie Cytuj
iLuminaTi Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 W dniu 28.01.2021 o 18:12, mariant napisał: Aktywacje zrobiłem W10DAP v1.3.5 , termin mam do 2038 19,Stycznia chodzi wyśmienicie Cześć. A aktualizuje Ci się system?? Mi co kilka dni wyświetla informację, że jest aktualizacja. Pobieram, próbuję zainstalować. Wydaje się, że wszystko jest ok, po czym gdy sprawdzam to znajduje tą samą aktualizację. Innymi słowy: Znajduje aktualizację, pobiera, ale jej nie instaluje. Brak jest jakiejkolwiek informacji co jest powodem. Cytuj
roman59 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2021 9 minut temu, iLuminaTi napisał: Cześć. A aktualizuje Ci się system?? Mi co kilka dni wyświetla informację, że jest aktualizacja. Pobieram, próbuję zainstalować. Wydaje się, że wszystko jest ok, po czym gdy sprawdzam to znajduje tą samą aktualizację. Innymi słowy: Znajduje aktualizację, pobiera, ale jej nie instaluje. Brak jest jakiejkolwiek informacji co jest powodem. Windows LTSC jest na wersji 1809 i Tobie pewnie pokazuje się aktualizacja do 1909 a to jest niemożliwe. Cytuj
kimono001 Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2021 Czy w wersji Lite tego systemu działa funkcja Windows Subsystem for Linux oraz Hyper-V? ? tj. czy mogę zainstalować ze sklepu np. WSL Ubuntu @srom-otnik Cytuj
nudzija Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2021 @kimono001 wersja LTSC nie posiada sklepu microsoft Cytuj
barca100 Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2021 Dzień dobry Zainstalowałem wersję pełną. Przeskok w stosunku do oryginalnego windowsa ze sklepu jest ogromny. Wreszcie komputer działa płynnie i się nie grzeje. Nie działa mi jedynie logowanie za pomocą odcisku palca. Mogę skonfigurować odcisk w ustawieniach logowania, reaguje na dotykanie więc sam sprzęt chyba ma sterownik i działa, ale po włączeniu komputera dotykam czytnika i nie rozpoznaje palca. Po trzech próbach prosi o pin. Jakaś usługa jest wyłączona? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj
telemach Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2021 Dziwna sprawa która dotyka LTSB i LTSC (testowane w wersji Lite), kiedy połączę się Miracast lub HDMI i transmituje dźwięk na telewizor odtwarzając na przykład przez VLC to wszystko ładnie działa, teraz kiedy w programie Audio Router zrobię duplikowanie na przykład na słuchawki i wyjście audio HDMI to ładnie leci ale jak tylko zamknę Audio Router to dźwięk już się nie odtwarza (mimo wybranego jako domyślnego urządzenia audio HDMI), następuje jakby totalne zepsucie tego urządzenia dźwiękowego. VLC nic nie puszcza mimo że można regulować głośność, Potplayer pokazuje przekreślony głośnik a Windows nie potrafi już odtworzyć dźwięku testowego na tym urządzeniu. Resetowanie połączenia i komputera nic nie daje, zepsucie trwałe. Myślałem że to Audio Router coś spaprał ale dla testu zainstalowałem 2004 Lite i kurde wszystko śmiga i nie jestem w stanie popsuć. Sromotniku co takiego się wydarzyło w LTSB i LTSC ? Osobiście lubię LTSB za szybkość i lekkość w procesach ale jak będę zmuszony to przejdę na 2004 ze względu na kompatybilność. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 16 Lutego 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 11 godzin temu, telemach napisał: Dziwna sprawa która dotyka LTSB i LTSC (testowane w wersji Lite), kiedy połączę się Miracast lub HDMI i transmituje dźwięk na telewizor odtwarzając na przykład przez VLC to wszystko ładnie działa, teraz kiedy w programie Audio Router zrobię duplikowanie na przykład na słuchawki i wyjście audio HDMI to ładnie leci ale jak tylko zamknę Audio Router to dźwięk już się nie odtwarza (mimo wybranego jako domyślnego urządzenia audio HDMI), następuje jakby totalne zepsucie tego urządzenia dźwiękowego. VLC nic nie puszcza mimo że można regulować głośność, Potplayer pokazuje przekreślony głośnik a Windows nie potrafi już odtworzyć dźwięku testowego na tym urządzeniu. Resetowanie połączenia i komputera nic nie daje, zepsucie trwałe. Myślałem że to Audio Router coś spaprał ale dla testu zainstalowałem 2004 Lite i kurde wszystko śmiga i nie jestem w stanie popsuć. Sromotniku co takiego się wydarzyło w LTSB i LTSC ? Osobiście lubię LTSB za szybkość i lekkość w procesach ale jak będę zmuszony to przejdę na 2004 ze względu na kompatybilność. Hej! Co się wydarzyło w LTSB i LTSC? - dobre pytanie... Nie wiem, nie używam, niestety nie pomogę. Wywal gniota i instaluj inny mod. Proste... PZDR! jnm i adonx lubią to Cytuj
jnm Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 4 godziny temu, srom-otnik napisał: Wywal gniota i instaluj inny mod. Proste... DOKŁADNIE... Cytuj
Wieniowaty Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 18 godzin temu, telemach napisał: co takiego się wydarzyło w LTSB i LTSC ? A co się miało wydarzyć? To są dystrybucje dla firm a nie dla domowych multimedialnych du*ereli. Inżynierowie nie potrzebują HDMI tylko szybko i sprawnie działającego AutoCada, Photoshopa, czy innych fachowych programów. A te na LTSC działają perfekcyjnie. Poczekaj jeszcze trochę, @sromotnik obiecał coś nowego to zainstalujesz. Chociaż 1909 działa perfekcyjnie. Cytuj
telemach Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 @srom-otnik Wywal gniota do tej pory miałem szacunek do tych twoich modów ale skoro twierdzisz że to gnioty to widać tak już jest @srom-otnik instaluj inny mod. Proste osobiście preferuję siedzieć na dobrym modzie i coś poprawić więc sugestia abym instalował inny to droga na skróty do czegoś nie tak dobrego; proste ale niekoniecznie korzystne; wydawało mi się że wiesz co tam przycięte zostało ale widać to jest wielka niewiadoma @WieniowatyTo są dystrybucje dla firm a nie dla domowych multimedialnych du*ereli. co za bzdura; jakbyś nie słyszał o tym że w korporacjach i firmach są projektory, telewizory oraz inny sprzęt konferencyjny poza tym to jest sprawa moda a nie typu dystrybucji Cytuj
adonx Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2021 Bo co was w dup** szczypnie to ciągle pytacie się @srom-otnik-a tak jakby on był ciągle na forum i odpowiadał na wasze lenistwo i głupie pytania jak obsługiwać system. Nie pasuje mod,zainstalować oryginał i nie zawracać du**. jorg35 lubi to Cytuj
plusik Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2021 Od lat używam mody sromotnika i jeszcze nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów Cytuj
srom-otnik Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Witam! Działam przy nowym iso. Dodam aktualizacje i kosmetyczne szlify, ponadto chcę wzorem 20H2 dorzucić wersję z wyłączonym Defenderem (pełna funkcjonalność LTSC, a zauważalnie większa wydajność) i oprócz LITE -> wersję EXTREME, która nie wiem, czy w ogóle mi wyjdzie, ale chcę ją zmasakrować na ile to możliwe - wyłączyć każdy zbędny proces/usługę oraz wypatroszyć do oporu. Przeznaczeniem takiej wersji są stare kompy - taki jak mój 12 letni ;-)) Może się uda... PZDR! janusz1960, sadam, JanKo6 i 3 innych lubią to Cytuj
janek917 Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2021 Używam obecnie Win JG10 x64 20H2 Lite ,jest super .Na pewno ten także będzie świetny. Cytuj
acerec Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 23 godziny temu, srom-otnik napisał: Witam! Działam przy nowym iso. Dodam aktualizacje i kosmetyczne szlify, ponadto chcę wzorem 20H2 dorzucić wersję z wyłączonym Defenderem (pełna funkcjonalność LTSC, a zauważalnie większa wydajność) i oprócz LITE -> wersję EXTREME, która nie wiem, czy w ogóle mi wyjdzie, ale chcę ją zmasakrować na ile to możliwe - wyłączyć każdy zbędny proces/usługę oraz wypatroszyć do oporu. Przeznaczeniem takiej wersji są stare kompy - taki jak mój 12 letni ;-)) Może się uda... PZDR! @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Witam i dziękuje ponownie za Twoją pracę i wcześniejszą wersję tego LTSC x64. Siedzę na nim jakieś 8 miesięcy i pomimo sentymentu do W7, uważam, że ta wersja jest najlepszym systemem jaki kiedykolwiek używałem. U mnie z niczym nigdy nie było problemu, czy to se sterami, czy to działaniem programów lub gier. Wydajność, spójność, wygląd i inne zalety powodują, że moim zdaniem nie ma sensu już wracać do innych wcześniejszych wersji czy to W7 czy W8.1. Teraz pytanie do Ciebie, czy według Ciebie jak nie mam problemów z wcześniejszą wersją LTSC 1809, to czy zmieniać na nową czy się jednak wstrzymać? Ewentualnie po zmianie na nowszą czy są jakieś znaczące różnice przemawiające za nowszą wersją? Pozdrawiam Cytuj
srom-otnik Opublikowano 3 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 2 minuty temu, acerec napisał: czy są jakieś znaczące różnice przemawiające za nowszą wersją? Pozdrawiam Nic nie ruszaj, jesli masz wszystko po Twojej myśli ustawione i dobrze działające. Cytuj
acerec Opublikowano 3 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2021 4 minuty temu, srom-otnik napisał: Nic nie ruszaj, jesli masz wszystko po Twojej myśli ustawione i dobrze działające. Super, dzięki za szybką odpowiedź. Uważam wręcz, że przez te 8 miechów system dalej jest taki sam szybki i nic nie zwolnił. Jak już będzie nowa finalna ta wersja to z przyjemnością sprawdzę na laptopie gdzie też wisi Twój LTSC Pozdro Cytuj
adonx Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2021 W dniu 2.03.2021 o 12:41, srom-otnik napisał: Witam! Działam przy nowym iso. Dodam aktualizacje i kosmetyczne szlify, ponadto chcę wzorem 20H2 dorzucić wersję z wyłączonym Defenderem (pełna funkcjonalność LTSC, a zauważalnie większa wydajność) i oprócz LITE -> wersję EXTREME, która nie wiem, czy w ogóle mi wyjdzie, ale chcę ją zmasakrować na ile to możliwe - wyłączyć każdy zbędny proces/usługę oraz wypatroszyć do oporu. Przeznaczeniem takiej wersji są stare kompy - taki jak mój 12 letni ;-)) Może się uda... PZDR! Wersję EXTREME to na pewno przytulę jak będzie. ? Cytuj
BuchuOEM Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2021 Jeśli edycja full bez defendera bd się aktualizować i nie będzie problemów z biometrią ... Kolejna wersja udanego moda skłonie mnie, żeby w końcu zrobić reinstalację. Cytuj
mariant Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2021 W dniu 4.02.2020 o 20:54, klarion napisał: Bo ułomka się NIE AKTUALIZUJE. A jak ktoś się boi to idzie do psychologa. Proste . Aktualizacje mam zadrutowane kolczatką ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi