sahipp Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2020 Witam. Pytanie mam. Nie to że bym był leniwy samemu sprawdzić (totalny brak czasu) ale próbował ktoś odpalać ten system na sprzęcie który oficjalnie ma ma już wsparcia win 7 np jakiś nowy laptop ? chodzi mi o problem ze sterownikami.... do grafiki akurat jest sterownik, co prawda nie na stronie producenta laptopa ale bezpośrednio na stronie producenta karty graficznej jest wersja na win7 64 bit... - chyba że to jakaś ściema.... bardziej zastanawiam się nad resztą sprzętu karty sieciowe, blue totch i tak dalej... O trudności samej instalacji to wiem czytałem i to jest do zrobienia Nie wiem może to głupie ale mam dość tej dychy.... Cytuj
Barti555 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 Postawiłem ten system i teraz w ogóle nie wykrywa mojej karty graficznej. Nie mogę przełączyć rozdzielczości bo mam ustawioną zintegrowaną kartę mimo że kabel jest podpięty pod kartę a nie płytę. W biose grzebałem i nic? Ktoś pomoze? Cytuj
Franc Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2020 @Barti555 - napisz coś więcej o swojej konfiguracji - jaki masz sprzęt? Zobacz też w opcjach zasilania jak masz ustawiony plan zasilania - przełącz na maksymalną wydajność. Sterowniki do chipsetu i obu grafik poprawnie wgrane? Cytuj
zuchu666 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 Wgrałem. Bardzo stabilny i szybki mod. Wszystko chodzi jak powinno. Używany testowo przy ciężkich obróbkach audio video. Wielkie dzięki i również czekam na wersję finalna 2020 w przyszłości. Cytuj
Seawac Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2020 Polecam, teraz odpalam Half Life 2 na średnich, na czystej windzie nie było to możliwe Cytuj
tigtigtigtig Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2020 Witam. Zainstalowałem. Wielkie dzięki za poświęcony czas. Wszystko super ale jedno szybkie pytanko. Czemu nie ma możliwości przy użyciu prawego przycisku myszy odłączyć urządzenie usb przez bezpieczne usuwanie sprzętu? Jest ikonka ale jak na nią klikam ppm to nic się nie dzieje? A powinna pojawić się opcja bezpiecznego odłączenia urządzenia. Dodam, że nie ma to znaczenia jak się wchodzi w menadżer urządzania i zmienia zasady usuwania. Bedę bardzo wdzięczny za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj
iHusky05 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Pytanie, kolega przyniósł mi do zrobienia leciwy komputer, on praktycznie gra w pasjansa i przegląda internet i drukuje dokumenty, i tu pytanie, czy te gry, bufor wydruku można włączyć z poziomu polecenia "usługi"? Cytuj
ChatStresser Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Witam, do czego dokładnie sluzy ten folder z plikiem dla dyskow SSD? nie bardzo rozumiem? Sam osobiście posiadam dysk SSD jako systemowy, czy to znaczy ze mam go otworzyć? Jeżeli tak to w jakim celu? Cytuj
waclaw1961 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2020 no systemik wyglada zaje ale reszta to masakra jak na procek 3.3 i 5 giga ramu mino wgrania optymalizatora to chodzi gorzej od czysciocha.Testowalem od kolegow z forum 64ki po dniu uzywania retart na inny sytem Cytuj
Kocurek7979 Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2020 Witam. Zainstalowałem system oznaczony "Win7-BN-x64-7fd8fc64 (1)". Działa, aktualizował się. Mam pytanie, gdyż pokazał mi się komunikat o końcu wsparcia Systemu Windows 7. Jakaś rada jak przedłużyć wsparcie na tym właśnie systemie? PS. Tapetę zmieniłem już na inną,. Cytuj
R95K Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 W dniu 1.10.2020 o 10:56, Kocurek7979 napisał: Witam. Zainstalowałem system oznaczony "Win7-BN-x64-7fd8fc64 (1)". Działa, aktualizował się. Mam pytanie, gdyż pokazał mi się komunikat o końcu wsparcia Systemu Windows 7. Jakaś rada jak przedłużyć wsparcie na tym właśnie systemie? PS. Tapetę zmieniłem już na inną,. No to normalne, że pokazuje Ci się po aktualizacjach komunikat o końcu wsparcia. Pewnie zaktualizowałeś wszystko co wymagało aktualizacji i teraz ten komunikat będzie. Musiałbyś wiedzieć która "łatka" lub "łatki" wywołują ten komunikat i je cofnąć. Cytuj
nudzija Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2020 @Kocurek7979 użyj tego skryptu Cytuj
magik1 Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 Śmiga super, genialna przeróbka!! Cytuj
MadDragory Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Zainstalowałem na Lenovo G50-30 . Jest problem z wyłączeniem bluetooth i "bezpiecznym usuwaniem sprzętu i wysuwaniem nośników". Gdy klikam PPM aby "bezpiecznie" "wysunąć" dysk SSD na USB 3.0 lub w ikonę bluetooth nic się nie dzieje ( nie pokazuje opcji itd). Jak chcę wyłączyć inaczej bluetooth to albo nie ma w wyszukiwarce opcji lub nie można wejść do "Urządzenia i Drukarki ) no po kliknięciu nie przechodzi dalej ( tak jakby wczytuje ), czekałem 30 min ale nic to nie dało . W żółtym polu nie mam możliwości w/w wysunąć USB lub wyłączyć bluetooth ale za to bez żadnego problemu w zielonym polu mogę wszystko co chce : Urządzenia i Drukarki wczytuje się prawie do końca i zostaje tak długo jak kto chce ( czekałem 30min ) : Po za tym system śmiga bez problemu no i więcej problemów nie znalazłem . Edit, Odinstalowałem sterownik od bluetooth i po problemie . Zostało jeszcze tylko jedno. agataiandrzej lubi to Cytuj
szuwarek102 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2022 Czy w tym modzie nie ma problemu z drukarką. Cytuj
luso0 Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 No i nie dziala a ta druga stronka jest jakas powolna (neta mam dobrego) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Mr.T Opublikowano 16 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 lubi to Cytuj
info Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 Witam czy pomoże ktoś szukam sterowników do dysku żeby poszedł system na takim kompie Dell Precision 3431. Czy jest szansa że pójdzie ten system ? Narazie utknąłem na szukaniu strerowników do dysku. Cytuj
Widzior Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 Godzinę temu, pjoter80 napisał(a): Witam czy pomoże ktoś szukam sterowników do dysku żeby poszedł system na takim kompie Dell Precision 3431. Czy jest szansa że pójdzie ten system ? Narazie utknąłem na szukaniu strerowników do dysku. Oczywiście mamy sobie wywróżyć, o jaki dysk chodzi?! No ludzie, użyjcie chociaż na czas pisania posta tego, co macie w czaszce, jak tak was to boli I od razu napiszę, żeby potem nie dublować - jak jest to NVMe, to masz o tym milion tematów/postów na forum, co i jak na Win7, ale to na ogół robota dla bardziej zaawansowanych. Cytuj
info Opublikowano 2 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2025 16 godzin temu, Widzior napisał(a): Oczywiście mamy sobie wywróżyć, o jaki dysk chodzi?! No ludzie, użyjcie chociaż na czas pisania posta tego, co macie w czaszce, jak tak was to boli I od razu napiszę, żeby potem nie dublować - jak jest to NVMe, to masz o tym milion tematów/postów na forum, co i jak na Win7, ale to na ogół robota dla bardziej zaawansowanych. Dobra juz nie wazne dzieki za pomoc. 19 minut temu, pjoter80 napisał(a): Dzięki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi