Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, MiloszGames napisał:

Jestem ciekaw czy JG8.1 extreme będzie szybsze od W10 LTSC Extreme i czy jakaś różnica będzie???

Ciekawość to pierwszy stopień do bla bla bla wiadomo co dalej  każdy system jest inny i  na każdym sprzęcie będzie chodził inaczej proponuje sprawdzić sobie obydwa systemy na własnej konfiguracji sprzętowej i będziesz miał odpowiedź jak  widzisz mistrz @srom-otnik potrzebuje testów od ludzi a nie ciekawości a jak na razie sam sobie te testy musi robić ;) 

Pzdr @srom-otnik czekam na FINALNĄ wersję .

srom-otnik lubi to
Opublikowano

PANOWIE! Mam teraz dylemat. Czekam na Wasze rady.

Wpadłem na pomysł, aby nie tworzyć nowego kolejnego pśtykacza w menu podręcznym, tj kolejnego trybu a zrobić co następuje:

- wszystko co oferuje ów Tryb dla gier scalić z ustawieniami niestandardowymi w Optymalizatorze Usług. Czyli włączając usługi domyślne - wychodzi się z wysokowydajnych ustawień i przywraca się wszystko defaultowe, a z kolei wybierając ustawienia zoptymalizowane w OU - wbija się całokształt bonusów z Trybu dla gier. To ma sens... i czy nie prościej? :g:

2 godziny temu, smaug123 napisał:

chyba brakuje pliku do WU.  Link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Potestuj sobie.

Przetestowane. 

Nie dodam tej paczki do DISM++ w systemie, bo pokazuje jakieś łatki, których nie wykrywa systemowy Windows Update. Obecnie JG8.1 FULL wykrywa 3 stare łaty telemetryczne i to wszystko, a DISM++ hoho i jeszcze więcej - zatem NIE. 

Bardzo dziękuję za pomoc i sugestie, no ale nie jest to idealne rozwiązanie.

sechu lubi to
Opublikowano

@srom-otnik  zrób jak uważasz  co  by nie było jest i będzie petarda z moda możesz ewentualnie apke instalacyjną chrome wymienić na 64bitowa :) żeby była  już  w folderze tuning  po instalacji tylko sugestia :) 

srom-otnik lubi to
Opublikowano
1 godzinę temu, srom-otnik napisał:

PANOWIE! Mam teraz dylemat. Czekam na Wasze rady.

Wpadłem na pomysł, aby nie tworzyć nowego kolejnego pśtykacza w menu podręcznym, tj kolejnego trybu a zrobić co następuje:

- wszystko co oferuje ów Tryb dla gier scalić z ustawieniami niestandardowymi w Optymalizatorze Usług. Czyli włączając usługi domyślne - wychodzi się z wysokowydajnych ustawień i przywraca się wszystko defaultowe, a z kolei wybierając ustawienia zoptymalizowane w OU - wbija się całokształt bonusów z Trybu dla gier. To ma sens... i czy nie prościej? :g:

Przetestowane. 

Nie dodam tej paczki do DISM++ w systemie, bo pokazuje jakieś łatki, których nie wykrywa systemowy Windows Update. Obecnie JG8.1 FULL wykrywa 3 stare łaty telemetryczne i to wszystko, a DISM++ hoho i jeszcze więcej - zatem NIE. 

Sromotnik, po testujmy taki wariant, jak się nie sprawdzi to zmienisz w przyszłym roku. 

Opublikowano

Tak szczerze to uważam, że nie warto łączyć OU i trybu do gier - ciężko byłoby rozróźnić.

1 godzinę temu, srom-otnik napisał:

Przetestowane. 

To po co sugerujesz DISM++ zamiast WU  do aktualizacji (tak napisałeś w instrukcji)

Opublikowano
16 minut temu, smaug123 napisał:

To po co sugerujesz DISM++ zamiast WU  do aktualizacji (tak napisałeś w instrukcji)

Nie zaglądałem do instrukcji chyba ze 2 lata, tak sugerowałem gdy DISM dawał te łaty co WU, a dziś się rozczarowałem :(

Trzeba będzie zmienić to w instrukcji... 

Opublikowano
Godzinę temu, adonx napisał:

Ja też uważam, że nie warto łączyć OU i trybu do gier,po co to komplikować w poprzednich wersjach było OK

Też jestem za nie łączeniem OU z trybem gier.

Opublikowano
Teraz, Layon napisał:

Też jestem za nie łączeniem OU z trybem gier.

Chodziło mi o to, by wydajność procka, SSDeka i reszty bebechów była dostępna nie tylko dla graczy, ale każdego usera w momencie zmiany ustawień z domyślnych na niestandardowe. I to jest mocny argument ku zmianie... 

Layon i sechu lubią to
Opublikowano
1 minutę temu, srom-otnik napisał:

Chodziło mi o to, by wydajność procka, SSDeka i reszty bebechów była dostępna nie tylko dla graczy, ale każdego usera w momencie zmiany ustawień z domyślnych na niestandardowe. I to jest mocny argument ku zmianie... 

Chłopaki wyżej chyba  źle zrozumieli co miałeś na myśli :) 

Opublikowano
Godzinę temu, sechu napisał:

Chłopaki wyżej chyba  źle zrozumieli co miałeś na myśli :)

Tak! To prawda ja akurat  źle zrozumiałem.

Zmieniam swoją sugestię na TAK!

Opublikowano

Jestem za połączeniem OU z Trybem gier
Powód :
Gdy chce się zagrać w jakąś grę często zdarza się zapomnieć o uruchomieniu dedykowanego trybu a OU ustawia się raz o ile nie ma potrzeby instalacji jakiegoś dużego softu który wymaga domyślnych usług

srom-otnik lubi to
Opublikowano
6 minut temu, kamiloxf napisał:

Jestem za połączeniem OU z Trybem gier
Powód :
Gdy chce się zagrać w jakąś grę często zdarza się zapomnieć o uruchomieniu dedykowanego trybu a OU ustawia się raz o ile nie ma potrzeby instalacji jakiegoś dużego softu który wymaga domyślnych usług

Więc wszystko jasne, dzięki za Wasze wsparcie :D

Opublikowano
6 minut temu, piter1114 napisał:

To robi wrażenie :) Przydałoby się zaimplementować ten pomysł w Twoich modach z win10

Będzie, ale w nowej serii. Mam już dość modowania na przynajmniej pół roku.

Skończę 8.1, później 7 i zasłużony odpoczynek od siedzenia godzinami przed kompem.

Trzeba coś koło domu i w domu popracować. Rodzina już nie może znieść mojego komputerowego zajoba - i nie ma się co Im dziwić. ;)

Opublikowano
16 minut temu, srom-otnik napisał:

Jak znajdę czas w weekend to przeoram skrypty od nowa i może uda się :E

jak cos to pisz linki na pw , ci po upinam te syski gdzies  indziej , dam rade jakos powoli choc mam upload ino 40MB/s   :tooth:

srom-otnik lubi to
Opublikowano
W dniu 5.05.2021 o 13:36, srom-otnik napisał:

Aż mnie w fotel wgniotło i zakochałem się w sobie do reszty z wzajemnością :E
Zobaczcie jak poprawiłem działanie SSD!

Wyłączony Tryb dla Gier:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Włączony Tryb dla Gier:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Pytania są? :trollface:

Najlepsze, że poprawiłem działanie SSD w zakresie przetwarzania małych plików!

Opublikowano
7 godzin temu, srom-otnik napisał:

Mam nadzieję... ;-)

No to co? Potestuję, a ty za 7 się bierz!

Opublikowano
2 minuty temu, Franz Maurer napisał:

@srom-otnik Mój mentorze od modyfikacji windowsa chwała Tobie jeszcze raz za te funkcjonalne, stabilne i wydajne systemy przecież oryginalne systemy od microsoftu to są 100 lat za murzynami. Pozdrawiam dużo zdrowia Tobie i Twojej rodzinie :)

Bardzo dziękuję i wzajemnie, życzę wszelkiej pomyślności ;)

Opublikowano

@srom-otnik System zainstalowany i powiem szczerze nie można powiedzieć, że on po prostu działa on zapierda** to co zrobiłeś to na prawdę ogromny szacun czuć, że system jest mega responsywny nie trzeba czekać zanim coś się otworzy, czuć również szybszą instalacje programów ogólnie cały system działa jak masełko ! :D

srom-otnik lubi to