sechu Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 40 minut temu, MiloszGames napisał: Jestem ciekaw czy JG8.1 extreme będzie szybsze od W10 LTSC Extreme i czy jakaś różnica będzie??? Ciekawość to pierwszy stopień do bla bla bla wiadomo co dalej każdy system jest inny i na każdym sprzęcie będzie chodził inaczej proponuje sprawdzić sobie obydwa systemy na własnej konfiguracji sprzętowej i będziesz miał odpowiedź jak widzisz mistrz @srom-otnik potrzebuje testów od ludzi a nie ciekawości a jak na razie sam sobie te testy musi robić Pzdr @srom-otnik czekam na FINALNĄ wersję . srom-otnik lubi to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 @srom-otnik Patrząc na Twoje wyniki benchmark jeżeli chodzi o gry i SSD to jestem w szoku na prawdę, szacun za to co robisz czekam na finalną wersję i instaluje. Pozdrawiam srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 PANOWIE! Mam teraz dylemat. Czekam na Wasze rady. Wpadłem na pomysł, aby nie tworzyć nowego kolejnego pśtykacza w menu podręcznym, tj kolejnego trybu a zrobić co następuje: - wszystko co oferuje ów Tryb dla gier scalić z ustawieniami niestandardowymi w Optymalizatorze Usług. Czyli włączając usługi domyślne - wychodzi się z wysokowydajnych ustawień i przywraca się wszystko defaultowe, a z kolei wybierając ustawienia zoptymalizowane w OU - wbija się całokształt bonusów z Trybu dla gier. To ma sens... i czy nie prościej? 2 godziny temu, smaug123 napisał: chyba brakuje pliku do WU. Link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Potestuj sobie. Przetestowane. Nie dodam tej paczki do DISM++ w systemie, bo pokazuje jakieś łatki, których nie wykrywa systemowy Windows Update. Obecnie JG8.1 FULL wykrywa 3 stare łaty telemetryczne i to wszystko, a DISM++ hoho i jeszcze więcej - zatem NIE. Bardzo dziękuję za pomoc i sugestie, no ale nie jest to idealne rozwiązanie. sechu lubi to Cytuj
Franc Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Dobry pomysł z dodaniem do OU - i tak każdy wcześniej czy później go używa, zresztą zrób jak ci wygodniej srom-otnik lubi to Cytuj
sechu Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 @srom-otnik zrób jak uważasz co by nie było jest i będzie petarda z moda możesz ewentualnie apke instalacyjną chrome wymienić na 64bitowa żeby była już w folderze tuning po instalacji tylko sugestia srom-otnik lubi to Cytuj
kaminskigdynia Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 1 godzinę temu, srom-otnik napisał: PANOWIE! Mam teraz dylemat. Czekam na Wasze rady. Wpadłem na pomysł, aby nie tworzyć nowego kolejnego pśtykacza w menu podręcznym, tj kolejnego trybu a zrobić co następuje: - wszystko co oferuje ów Tryb dla gier scalić z ustawieniami niestandardowymi w Optymalizatorze Usług. Czyli włączając usługi domyślne - wychodzi się z wysokowydajnych ustawień i przywraca się wszystko defaultowe, a z kolei wybierając ustawienia zoptymalizowane w OU - wbija się całokształt bonusów z Trybu dla gier. To ma sens... i czy nie prościej? Przetestowane. Nie dodam tej paczki do DISM++ w systemie, bo pokazuje jakieś łatki, których nie wykrywa systemowy Windows Update. Obecnie JG8.1 FULL wykrywa 3 stare łaty telemetryczne i to wszystko, a DISM++ hoho i jeszcze więcej - zatem NIE. Bardzo dziękuję za pomoc i sugestie, no ale nie jest to idealne rozwiązanie. Sromotnik, po testujmy taki wariant, jak się nie sprawdzi to zmienisz w przyszłym roku. Cytuj
Gość Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Tak szczerze to uważam, że nie warto łączyć OU i trybu do gier - ciężko byłoby rozróźnić. 1 godzinę temu, srom-otnik napisał: Przetestowane. Nie dodam tej paczki do DISM++ w systemie, bo pokazuje jakieś łatki, których nie wykrywa systemowy Windows Update. Obecnie JG8.1 FULL wykrywa 3 stare łaty telemetryczne i to wszystko, a DISM++ hoho i jeszcze więcej - zatem NIE. Bardzo dziękuję za pomoc i sugestie, no ale nie jest to idealne rozwiązanie. To po co sugerujesz DISM++ zamiast WU do aktualizacji (tak napisałeś w instrukcji) Cytuj
adonx Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Ja też uważam, że nie warto łączyć OU i trybu do gier,po co to komplikować w poprzednich wersjach było OK. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 16 minut temu, smaug123 napisał: To po co sugerujesz DISM++ zamiast WU do aktualizacji (tak napisałeś w instrukcji) Nie zaglądałem do instrukcji chyba ze 2 lata, tak sugerowałem gdy DISM dawał te łaty co WU, a dziś się rozczarowałem Trzeba będzie zmienić to w instrukcji... Cytuj
Layon Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Godzinę temu, adonx napisał: Ja też uważam, że nie warto łączyć OU i trybu do gier,po co to komplikować w poprzednich wersjach było OK Też jestem za nie łączeniem OU z trybem gier. Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Teraz, Layon napisał: Też jestem za nie łączeniem OU z trybem gier. Chodziło mi o to, by wydajność procka, SSDeka i reszty bebechów była dostępna nie tylko dla graczy, ale każdego usera w momencie zmiany ustawień z domyślnych na niestandardowe. I to jest mocny argument ku zmianie... Layon i sechu lubią to Cytuj
sechu Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 1 minutę temu, srom-otnik napisał: Chodziło mi o to, by wydajność procka, SSDeka i reszty bebechów była dostępna nie tylko dla graczy, ale każdego usera w momencie zmiany ustawień z domyślnych na niestandardowe. I to jest mocny argument ku zmianie... Chłopaki wyżej chyba źle zrozumieli co miałeś na myśli Cytuj
Layon Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Godzinę temu, sechu napisał: Chłopaki wyżej chyba źle zrozumieli co miałeś na myśli Tak! To prawda ja akurat źle zrozumiałem. Zmieniam swoją sugestię na TAK! Cytuj
kamiloxf Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 Jestem za połączeniem OU z Trybem gier Powód : Gdy chce się zagrać w jakąś grę często zdarza się zapomnieć o uruchomieniu dedykowanego trybu a OU ustawia się raz o ile nie ma potrzeby instalacji jakiegoś dużego softu który wymaga domyślnych usług srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2021 6 minut temu, kamiloxf napisał: Jestem za połączeniem OU z Trybem gier Powód : Gdy chce się zagrać w jakąś grę często zdarza się zapomnieć o uruchomieniu dedykowanego trybu a OU ustawia się raz o ile nie ma potrzeby instalacji jakiegoś dużego softu który wymaga domyślnych usług Więc wszystko jasne, dzięki za Wasze wsparcie Cytuj
piter1114 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 20 godzin temu, srom-otnik napisał: Najlepsze, że poprawiłem działanie SSD w zakresie przetwarzania małych plików! To robi wrażenie Przydałoby się zaimplementować ten pomysł w Twoich modach z win10 srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 6 minut temu, piter1114 napisał: To robi wrażenie Przydałoby się zaimplementować ten pomysł w Twoich modach z win10 Będzie, ale w nowej serii. Mam już dość modowania na przynajmniej pół roku. Skończę 8.1, później 7 i zasłużony odpoczynek od siedzenia godzinami przed kompem. Trzeba coś koło domu i w domu popracować. Rodzina już nie może znieść mojego komputerowego zajoba - i nie ma się co Im dziwić. ziomek1993, Layon, Franz Maurer i 2 innych lubią to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 @srom-otnik Kiedy planujesz wydać finalną wersję ? Cytuj
srom-otnik Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 1 godzinę temu, Franz Maurer napisał: @srom-otnik Kiedy planujesz wydać finalną wersję ? Jak znajdę czas w weekend to przeoram skrypty od nowa i może uda się Franz Maurer i G77 lubią to Cytuj
G77 Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 16 minut temu, srom-otnik napisał: Jak znajdę czas w weekend to przeoram skrypty od nowa i może uda się jak cos to pisz linki na pw , ci po upinam te syski gdzies indziej , dam rade jakos powoli choc mam upload ino 40MB/s srom-otnik lubi to Cytuj
jabirex Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2021 W dniu 5.05.2021 o 13:36, srom-otnik napisał: Aż mnie w fotel wgniotło i zakochałem się w sobie do reszty z wzajemnością Zobaczcie jak poprawiłem działanie SSD! Wyłączony Tryb dla Gier: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Włączony Tryb dla Gier: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pytania są? Najlepsze, że poprawiłem działanie SSD w zakresie przetwarzania małych plików! Cytuj
DivRoK Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 Witam @srom-otnik czy to finalna wersja systemu? Pozdrawiam Cytuj
srom-otnik Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 1 minutę temu, DivRoK napisał: Witam @srom-otnik czy to finalna wersja systemu? Pozdrawiam Mam nadzieję... ;-) Cytuj
Gość Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 7 godzin temu, srom-otnik napisał: Mam nadzieję... ;-) No to co? Potestuję, a ty za 7 się bierz! Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @srom-otnik Mój mentorze od modyfikacji windowsa chwała Tobie jeszcze raz za te funkcjonalne, stabilne i wydajne systemy przecież oryginalne systemy od microsoftu to są 100 lat za murzynami. Pozdrawiam dużo zdrowia Tobie i Twojej rodzinie :) srom-otnik lubi to Cytuj
srom-otnik Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 2 minuty temu, Franz Maurer napisał: @srom-otnik Mój mentorze od modyfikacji windowsa chwała Tobie jeszcze raz za te funkcjonalne, stabilne i wydajne systemy przecież oryginalne systemy od microsoftu to są 100 lat za murzynami. Pozdrawiam dużo zdrowia Tobie i Twojej rodzinie Bardzo dziękuję i wzajemnie, życzę wszelkiej pomyślności jnm, maska007 i Franz Maurer lubią to Cytuj
Franz Maurer Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @srom-otnik System zainstalowany i powiem szczerze nie można powiedzieć, że on po prostu działa on zapierda** to co zrobiłeś to na prawdę ogromny szacun czuć, że system jest mega responsywny nie trzeba czekać zanim coś się otworzy, czuć również szybszą instalacje programów ogólnie cały system działa jak masełko ! :D srom-otnik lubi to Cytuj
xKordius Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 Dobrze, że się wstrzymałem z formatem 1 dzień wielkie dzięki, biorę się za instalację na rupieciu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi