martinooo Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2019 6 godzin temu, konuss napisał: Aktualizacja pierwszy post !!!. Narazie link Google. Jutro pojawi się konkretny opis i reszta Czy funkcja BitLocker będzie dostępna? Cytuj
Gość Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2019 Po instalacji nie ma opcji w prawokliku i nic prócz kosza na pulpicie - tak ma być czy mam coś nie tak? Cytuj
master2007 Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2019 2 godziny temu, zbigniew59 napisał: Po instalacji nie ma opcji w prawokliku i nic prócz kosza na pulpicie - tak ma być czy mam coś nie tak? Podpinam się do pytania. Zainstalowana wersja Pro i reszta tak jak wyżej. Cytuj
dziadzio Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2019 Witam a umnie po wstepnym zainstalowaniu po resecie kreci sie kułeczko , czkałem 1 godz potem sam zresetowałem Cytuj
Gość Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2019 U mnie też było kółeczko i sam zresetowałem. Cytuj
pafnucy7 Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2019 Koledzy, Mam problem chcę pozmieniać sobie ikonki w systemie ale nie mogę tego zrobić bo nie mam uprawnień. Jak uzyskać uprawnienia żeby można było grzebać w windows/system32? Skrypt fullrights z formu nie pomaga Z góry dzięki za pomoc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Gość Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2019 To nie jest problem tego systemu - tylko wszystkich windowsów - to są zabezpieczenia systemu przed nieautoryzowaną podmianą plików systemowych. Jak zmienić uprawnienia - szukaj w google - nie w tym temacie. W sumie to dosyć proste - w google jest wiele poradników na ten temat. Są programy - TakeOwnership - oraz - TakeControl - kiedyś to automatyzowały - teraz nie wiem - ja to robię ręcznie. Trzeba także spatchować system , aby można instalować obce style - nie wiem czy to potrzebne tylko do ikon. Patcher - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale to nie dyskusja w tym temacie. Cytuj
VGHx48 Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2019 Witam Jeżeli chcę wgrać aktualizację systemu to muszę go instalować na nowo? Jeżeli tak to jakim narzędziem polecacie robić backupy. Cytuj
master2007 Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2019 Apropos kółeczka "Czekaj" u mnie po około godzinie zrestartowałem kompa i wtedy trwało ze dwie minuty. Na tym etapie na innych systemach instalowało frameworki ale jak jest tutaj to nie wiem i po dobrej godzinie zrezygnowałem. Może niech się konuss wypowie o co z tym chodzi i czy po instalacji ma nic nie być plus czysty system zużywał u mnie 1 GB ramu. BGT lubi to Cytuj
konuss Opublikowano 18 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2019 Apropos kółeczka "Czekaj" u mnie po około godzinie zrestartowałem kompa i wtedy trwało ze dwie minuty. Na tym etapie na innych systemach instalowało frameworki ale jak jest tutaj to nie wiem i po dobrej godzinie zrezygnowałem. Może niech się konuss wypowie o co z tym chodzi i czy po instalacji ma nic nie być plus czysty system zużywał u mnie 1 GB ramu.Dzisiaj będzie aktualizacja w której poprawiłem ten błąd Setup-InstallWysłane z mojego ZTE BLADE A310 przy użyciu Tapatalka Cytuj
konuss Opublikowano 18 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2019 Apropos kółeczka "Czekaj" u mnie po około godzinie zrestartowałem kompa i wtedy trwało ze dwie minuty. Na tym etapie na innych systemach instalowało frameworki ale jak jest tutaj to nie wiem i po dobrej godzinie zrezygnowałem. Może niech się konuss wypowie o co z tym chodzi i czy po instalacji ma nic nie być plus czysty system zużywał u mnie 1 GB ramu.Dzisiaj będzie aktualizacja w której poprawiłem ten błąd Setup-InstallWysłane z mojego ZTE BLADE A310 przy użyciu Tapatalka Cytuj
konuss Opublikowano 18 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2019 Aktualizacja w pierwszy poscie i uzupelniony opisy. Dodam tutaj ponownie po instalacji gdy pojawi się pulpit odczekać aż zainstaluje sięcały soft i należy zrestartować kompa!!! aby zadziałały wszystkie tweaki. Sklep oraz Windows Update działają w 100% Cytuj
Rome Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2019 Dobra robota @konuss Cytuj
robo32 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 Witam.. Błąd "kółeczka" nadal występuje, odpuściłem instalację. Proszę o wypowiedz kolegów którzy instalowali najnowszy obraz. Cytuj
Gość Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 To samo co poprzednio - trzeba ręcznie restartować a po instalacji żadnych dodatków. Cytuj
konuss Opublikowano 19 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 To samo co poprzednio - trzeba ręcznie restartować a po instalacji żadnych dodatków.Chciałbym dowiedzieć jak to robicie i jak to wygląda. Nie chodzi czasem o UEFI? Wysłane z mojego ZTE BLADE A310 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Archie1989 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 15 minut temu, konuss napisał: Chciałbym dowiedzieć jak to robicie i jak to wygląda. Nie chodzi czasem o UEFI? Wysłane z mojego ZTE BLADE A310 przy użyciu Tapatalka no u mnie np jest na uefi lap. i jest ten błąd kółeczka. Cytuj
konuss Opublikowano 19 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 Rozumiem domyślam się że to jest tylko ten problem zaraz siadam i sprawdzam Cytuj
P4VL0 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 Witam, niestety, nie działa mi wyszukiwanie plików w katalogu (zaznaczone na czerwono). Nie mogę w to okienko nic wpisać. Jakieś pomysły? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
NoiZzz Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 U mnie też kółeczko. Uefi Cytuj
robo32 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 Zrobię test, przełączę z UEFI na LEGACY i zainstaluję jeszcze raz. Cytuj
SilverShai Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 2 godziny temu, P4VL0 napisał: Witam, niestety, nie działa mi wyszukiwanie plików w katalogu (zaznaczone na czerwono). Nie mogę w to okienko nic wpisać. Jakieś pomysły? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Spróbuj zainstalować startisback- daj znać czy przyniesie oczekiwany rezultat Cytuj
Gość Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 Szyfrem piszesz? - co to starobabicki. Cytuj
Gość Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 KonuSS - zmień temat na mod do testowania - bo wszyscy myślą że to są DOPRACOWANE mody do codziennego użytku. Może tak być pod warunkiem że trafi się na moda w którym działa wszystko to co użytkownik potrzebuje. Ale wtedy trzeba wyłączyć aktualizacje - I DŁUGO NIE INSTALOWAĆ TWOICH NOWYCH MODÓW. Ciągle coś kombinujesz - nie wiadomo co - jeśli chodzi o modyfikacje - składanie iso i nie informujesz że są jakieś głębsze zmiany i warto zrobić backup systemu. Rozumiem że jesteś twórcą i mam szacun do twojej pracy, ale teraz twoje mody nadają się tylko do testów. NIGDY NIE WIADOMO CO SIĘ STANIE PO INSTALACJI TWOJEGO NOWEGO MODA. Jak pisałem - SZACUN ZA TWOJĄ PRACĘ I CHCIAŁBYM ABYŚ TO KONTYNUOWAŁ - TO JEST KRYTYKA KONSTRUKTYWNA. Jeśli robisz jakieś zmiany w sposobie kompilacji-wycinania-dodawania - ostrzegaj by zrobić kopię zapasową - inaczej user jest w d...pie bladej. Niestety przy tym sposobie prowadzenia tematu twoje mody nie nadają się dla trochę mniej obytych technicznie jako podstawowy system. Musisz coś zmieniać w sposobach kompilacji i nie informujesz o tym - w poprzednich kilku modach wszystko było ok. Nie było problemów z instalacją i po instalacji były wszystkie dodatkowe programy i dodatki. A teraz? Ja tez mam uefi i nie chce mi sie zmieniać rodzaju bootowania aby próbować innych opcji. Cytuj
P4VL0 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 6 godzin temu, SilverShai napisał: Spróbuj zainstalować startisback- daj znać czy przyniesie oczekiwany rezultat dalej to samo :/ Może jakiś link do konkretnej wersji? Cytuj
VGHx48 Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2019 Widzę, że zostałem po prostu zignorowany :)))))) Cytuj
sebio Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 bo trzeba troszke wysiłku , wszystko pisze na pierwszej stronie , a nie być leniwym , poza tym jest jeszcze wujek google Cytuj
konuss Opublikowano 20 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 17 godzin temu, SilverShai napisał: Spróbuj zainstalować startisback- daj znać czy przyniesie oczekiwany rezultat Hmmm. Nie zamierzam naprawiać oficjalnych błędów firmy Microsoft. Czekam aż sami to zrobią. Proszę wpisać sobie w Google. File Explorer Search Windows 10 1909 - poczytać. I będzie wszystko jasne. 16 godzin temu, zbigniew59 napisał: KonuSS - zmień temat na mod do testowania - bo wszyscy myślą że to są DOPRACOWANE mody do codziennego użytku. Może tak być pod warunkiem że trafi się na moda w którym działa wszystko to co użytkownik potrzebuje. Ale wtedy trzeba wyłączyć aktualizacje - I DŁUGO NIE INSTALOWAĆ TWOICH NOWYCH MODÓW. Ciągle coś kombinujesz - nie wiadomo co - jeśli chodzi o modyfikacje - składanie iso i nie informujesz że są jakieś głębsze zmiany i warto zrobić backup systemu. Rozumiem że jesteś twórcą i mam szacun do twojej pracy, ale teraz twoje mody nadają się tylko do testów. NIGDY NIE WIADOMO CO SIĘ STANIE PO INSTALACJI TWOJEGO NOWEGO MODA. Jak pisałem - SZACUN ZA TWOJĄ PRACĘ I CHCIAŁBYM ABYŚ TO KONTYNUOWAŁ - TO JEST KRYTYKA KONSTRUKTYWNA. Jeśli robisz jakieś zmiany w sposobie kompilacji-wycinania-dodawania - ostrzegaj by zrobić kopię zapasową - inaczej user jest w d...pie bladej. Niestety przy tym sposobie prowadzenia tematu twoje mody nie nadają się dla trochę mniej obytych technicznie jako podstawowy system. Musisz coś zmieniać w sposobach kompilacji i nie informujesz o tym - w poprzednich kilku modach wszystko było ok. Nie było problemów z instalacją i po instalacji były wszystkie dodatkowe programy i dodatki. A teraz? Ja tez mam uefi i nie chce mi sie zmieniać rodzaju bootowania aby próbować innych opcji. Przepraszam bardzo lecz dodam swoje ale. Konstruktywna krytyka - Oki. JA mam ostrzega żeby robić backup? Kolego drogi UŻYWASZ WERSJĘ INSIDER WIESZ O TYM.? To nie co aktualizacje coś zmieniam. Ja prabuje tylko nadążyć za zmianami twórcy. A do tego jeszcze jedno czy to nie podstawa robić backup. Nie wiem jak ty ale ja mam co 12godzin u siebie bo jak bym stracił pół dnia to jest dla mnie tragedia!. BGT lubi to Cytuj
mt17 Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 Hej. Właśnie przesiadłem się na nową kompilację. Oczywiście po przejściu postarałem się aby na moim komputerze było tyle samo potrzebnych mi programów no i procesów co w poprzedniej, więc z mojej strony wszystko jest praktycznie tak samo. Co do cyferek z porównania kompilacji. Może Konuss coś tam pozmieniał, ale mnie udało się po przejściu uzyskać "aż" 35 punktów :P. CZy to dużo, czy to mało ? Może tak, może nie Tutaj małe screeny Używana tutaj stara kompilacja sprzed paru tygodni czyli: 18363.387 z dnia 03/10/2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A tutaj najnowsza z 18/10/2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi