BGT Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2019 20 minut temu, StihlX napisał: Ludzie po co instalujecie jakieś przeróbki, przecież można pobrać legalnie ISO od Microsoftu i wszystko pięknie chodzi, można też usunąć jak ktoś chce zbędne aplikacje w programie Ccleaner lub używać Winaero Tweaker. Widać ze nowy na forum...... Cytuj
sebio Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2019 5 godzin temu, StihlX napisał: Ludzie po co instalujecie jakieś przeróbki, przecież można pobrać legalnie ISO od Microsoftu i wszystko pięknie chodzi, można też usunąć jak ktoś chce zbędne aplikacje w programie Ccleaner lub używać Winaero Tweaker. twoja wypowiedź jest daremna Cytuj
konuss Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Windows 10 Home & Pro RS6 v.1903 TEST - 2 - build 18362.267 - 02.08.2019 Cytat Google Drive: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zmiany w stosunku do poprzedniego modu: - poprawiono błąd z polskimi znakami w Context Menu - zmiana źródła systemu: --- poprzednia wersja bazowoła na orginalnym ESD kompilacja 18362.239 - zaaktualizowany do .267 --- aktualna wersja bazuje na pl_windows_10_consumer_edition_version_1903_updated_june_2019_x64_dvd_4ec3c2fc - zaktualizowana do .267 -- o dziwo nie ma błędów SFC !!! - zooptymalizowałem całkowicie tweak registry !!! - z pliku o wadze 760 kb zrobiło się 124kb - zachowane wszystkie funckje Małe info odemnie wersje testowe osobiscie ja bede traktował jako przykład co mogłoby a nie musiałoby się pojawić w oficjalnych wersjach. Dodam wersje testowe mogą zawieraćgłupie błędy po prostu nie sprawdzam ich tak solidnie jak Official. Ogólnie kolejne ale prosiłbym naprawdę o wypowiadanie sięco można dodać co ująć.. eidur, Poll300 i BGT lubią to Cytuj
Poll300 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2019 I taka robota mi się podoba wielki ++++++++++++++ Cytuj
Tomii Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2019 W dniu 2.08.2019 o 11:34, Tomii napisał: Witam Konuss. Nie działa net framework 3.5. Czy tak miało być? Próbuje zainstalować ale wywala błąd jak poniżej: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Znalazłem winowajcę- usługę update miałem wyłączoną. Wszystko działa. Pozdrawiam Cytuj
konuss Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2019 3 godziny temu, Tomii napisał: Znalazłem winowajcę- usługę update miałem wyłączoną. Wszystko działa. Pozdrawiam To fajnie eidur lubi to Cytuj
leonis Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Dzieki za nowe wersje. Zabieram sie do testowania. Pozdrawiam Cytuj
Zeds Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Cześć, jest możliwość zaktualizowania buildu bez reinstalowania Win10? Cytuj
Wili Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Poczytaj sobie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zeds lubi to Cytuj
sebio Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 zainstalowałem także na lapku dell 4gb RAM , ssd dysk i lapek śmiga jak szalony, kolejna dobra robota, choć to testowy mod , dzięki Konuss Cytuj
Megaeloelo Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Witam, czy da radę pod ten system zainstalować Visual Studio 2019? Cytuj
konuss Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2019 W dniu 5.08.2019 o 10:36, Megaeloelo napisał: Witam, czy da radę pod ten system zainstalować Visual Studio 2019? tak da rade sam pracuję NOWA AKTUALIZACJA W PIERWSZY POŚCIE - CZYLI OFICJALNY BUILD. Krótki opis zmian. Ogólnie cały czas szukałem rozwiązania błędy SFC po instalacji aktualizacji odrazu system wywalał błędy - doszłem do tego jak to rozwiązać dopiero po tygodniu czasu. Ale się opłaciło - system Windows Update działa już stabilnie można normalnie przeprowadzać aktualizacje . Mówimy oczywiscie o comiesiecznych tych głównych ;P. Niestety przez to straciłem 400 mb miesjsca w pliku iso - dlatego też usuniety jest komponent Windows Recovery - postaram się go przywrócić jak najszybciej . System tweaków Rejestru to inna bajka przebudowałem go całkowicie testuja w wersji test 1 - 2 - działał bardzo stabilnie dlatego pojawił się w oficjalnej wersji już. Zintegrowany .NET Framework 3.5. ogolnie odrazu napiszę : - Home - 6,7gb po instalacji - Pro - 7,1gb po instalacji Dlatego proszę mi nie pisać że u was jest inaczej . Jest ku temu masa powodów. O których nawet nie pomyslicie. Zapraszam do testowania i do wyrażania swoich opini Poll300, manikcs, br4kus i 2 innych lubią to Cytuj
stix Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2019 3 godziny temu, konuss napisał: tak da rade sam pracuję NOWA AKTUALIZACJA W PIERWSZY POŚCIE - CZYLI OFICJALNY BUILD. Krótki opis zmian. Ogólnie cały czas szukałem rozwiązania błędy SFC po instalacji aktualizacji odrazu system wywalał błędy - doszłem do tego jak to rozwiązać dopiero po tygodniu czasu. Ale się opłaciło - system Windows Update działa już stabilnie można normalnie przeprowadzać aktualizacje . Mówimy oczywiscie o comiesiecznych tych głównych ;P. Niestety przez to straciłem 400 mb miesjsca w pliku iso - dlatego też usuniety jest komponent Windows Recovery - postaram się go przywrócić jak najszybciej . System tweaków Rejestru to inna bajka przebudowałem go całkowicie testuja w wersji test 1 - 2 - działał bardzo stabilnie dlatego pojawił się w oficjalnej wersji już. Zintegrowany .NET Framework 3.5. ogolnie odrazu napiszę : - Home - 6,7gb po instalacji - Pro - 7,1gb po instalacji Dlatego proszę mi nie pisać że u was jest inaczej . Jest ku temu masa powodów. O których nawet nie pomyslicie. Zapraszam do testowania i do wyrażania swoich opini Dzięki. Właśnie teraz poszukiwałem na szybko systemu bo mój się wysypał. Masz wyczucie czasu Zaraz będę instalował. Pozdro EDIT: Instalacja przebiegła szybko i bez problemów, na razie wszystko ok. Zużycie ramu dobre. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
AccessX Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Witam. Tydzień temu zainstalowałem system od Konuss'a. Czy jest sens teraz instalacji tej najnowszej kompilacji skoro do tej pory wszystko działa jak należy? (Komp stacjonarny). Cytuj
Crazy36 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 12 godzin temu, AccessX napisał: Witam. Tydzień temu zainstalowałem system od Konuss'a. Czy jest sens teraz instalacji tej najnowszej kompilacji skoro do tej pory wszystko działa jak należy? (Komp stacjonarny). Skoro wszystko działa jak należy to się wstrzymaj. Cytuj
sebio Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 3 godziny temu, Crazy36 napisał: Skoro wszystko działa jak należy to się wstrzymaj. a ja powiem warto, moim zdaniem śmiga szybciej , jest stabilny , szybko sie załącza i wyłącza Cytuj
mariant Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 20 godzin temu, konuss napisał: tak da rade sam pracuję NOWA AKTUALIZACJA W PIERWSZY POŚCIE - CZYLI OFICJALNY BUILD. Krótki opis zmian. Ogólnie cały czas szukałem rozwiązania błędy SFC po instalacji aktualizacji odrazu system wywalał błędy - doszłem do tego jak to rozwiązać dopiero po tygodniu czasu. Ale się opłaciło - system Windows Update działa już stabilnie można normalnie przeprowadzać aktualizacje . Mówimy oczywiscie o comiesiecznych tych głównych ;P. Niestety przez to straciłem 400 mb miesjsca w pliku iso - dlatego też usuniety jest komponent Windows Recovery - postaram się go przywrócić jak najszybciej . System tweaków Rejestru to inna bajka przebudowałem go całkowicie testuja w wersji test 1 - 2 - działał bardzo stabilnie dlatego pojawił się w oficjalnej wersji już. Zintegrowany .NET Framework 3.5. ogolnie odrazu napiszę : - Home - 6,7gb po instalacji - Pro - 7,1gb po instalacji Dlatego proszę mi nie pisać że u was jest inaczej . Jest ku temu masa powodów. O których nawet nie pomyslicie. Zapraszam do testowania i do wyrażania swoich opini czy do tej poprawionej wersji linki są aktualne Cytuj
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 33 minuty temu, mariant napisał: czy do tej poprawionej wersji linki są aktualne Czy tak ciężko kliknąć na link i zobaczysz ! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Zeds Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Cześć, mam pytanie, mój setup to asus M4A87TD + x4 II 955 BE z zegarem 3,2Ghz, kręcąc go w biosie na 3,5Ghz wszystko działa stabilnie, programy typu CPU-Z pokazują taktowanie poprawnie, a Menadżer zadań pokazuje bazową wartość czyli 3,2Ghz, pytanie brzmi, dlaczego? Pytam ponieważ jest to dla mnie zagwodzka, programy zewnętrzne pokazują co innego, a "program" wewnętrzny, co innego. Cytuj
tombycz Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Szybka instalacja na dysku SSD, świetnie wykonana modyfikacja Konussa i pomimo braku antywirusa Defendera zainstalowano Symantec Endpoint Protection. Po instalacjii jest gotowy sterownik AMD Polecam. Za całość jest to świetny system stabilny jak skała, daję plusika dla autora Konussa Cytuj
konuss Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 2 godziny temu, Zeds napisał: Cześć, mam pytanie, mój setup to asus M4A87TD + x4 II 955 BE z zegarem 3,2Ghz, kręcąc go w biosie na 3,5Ghz wszystko działa stabilnie, programy typu CPU-Z pokazują taktowanie poprawnie, a Menadżer zadań pokazuje bazową wartość czyli 3,2Ghz, pytanie brzmi, dlaczego? Pytam ponieważ jest to dla mnie zagwodzka, programy zewnętrzne pokazują co innego, a "program" wewnętrzny, co innego. Mam podobna sytuację na jednym kompie ale z pamięcia RAM Mam zainstalowane trzy kośći pamięci po 4GB.. Bios pokazuje 12 GB a system 10 GB eidur lubi to Cytuj
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Czy to znaczy że w tym modzie comiesięczne główne aktualizacje nie przywracają usuniętych komponentów? Cytuj
mt17 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2019 W dniu 6.08.2019 o 20:15, konuss napisał: tak da rade sam pracuję NOWA AKTUALIZACJA W PIERWSZY POŚCIE - CZYLI OFICJALNY BUILD. Krótki opis zmian. Ogólnie cały czas szukałem rozwiązania błędy SFC po instalacji aktualizacji odrazu system wywalał błędy - doszłem do tego jak to rozwiązać dopiero po tygodniu czasu. Ale się opłaciło - system Windows Update działa już stabilnie można normalnie przeprowadzać aktualizacje . Mówimy oczywiscie o comiesiecznych tych głównych ;P. Niestety przez to straciłem 400 mb miesjsca w pliku iso - dlatego też usuniety jest komponent Windows Recovery - postaram się go przywrócić jak najszybciej . System tweaków Rejestru to inna bajka przebudowałem go całkowicie testuja w wersji test 1 - 2 - działał bardzo stabilnie dlatego pojawił się w oficjalnej wersji już. Zintegrowany .NET Framework 3.5. ogolnie odrazu napiszę : - Home - 6,7gb po instalacji - Pro - 7,1gb po instalacji Dlatego proszę mi nie pisać że u was jest inaczej . Jest ku temu masa powodów. O których nawet nie pomyslicie. Zapraszam do testowania i do wyrażania swoich opini Hej. Mam aktualnie twój system. Instalowałem go może półtora miesiąca temu. Wspominasz że masz teraz nowszy/aktualniejszy build - no to moje pytanie. Jakimi numerami posługiwał się poprzedni build, w porównaniu do obecnego ? bo jak czytam ten pierwszy post to dla mnie jest kropka w kropke to samo napisane xD. Nie widzę różnicy, miłoby było jakbyś mi uświadomił gdzie jest różnica xd. Dziękuje Cytuj
szymibtw Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Postawiłem system torpeda! Można na nim używać Privazeer? tombycz lubi to Cytuj
sebio Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Po paru dniach postanowiłem napisać, system wymiata, działa bardzo szybko, zero problemów, także polecam , bardzo dobra robota konuss W dniu 7.08.2019 o 20:08, konuss napisał: Mam podobna sytuację na jednym kompie ale z pamięcia RAM Mam zainstalowane trzy kośći pamięci po 4GB.. Bios pokazuje 12 GB a system 10 GB ja miałem podobnie , wystarczyło przełożyć ramy do innego gniazda, ja mam 4 gniazda, wiec dałem do pierwszego, drugi wolny, i do trzeciego gniazda tombycz lubi to Cytuj
movinsmooth Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Lipa, że opcja wyszukiwania na pasku zadać jak i w menu start nie działa. Reszta na + Cytuj
renatan Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 wgraj StartIsBack i zobacz Cytuj
swierszczu22 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Witam, pytanie od laika: miałem już różne przeróbki ale nigdy nie instalowałem na dotykowym lapku , nic nie stoi na przeszkodzie zainstalować ten mod na nim? Pytam bo dopiero czekam na kuriera a wiem że ori system to syf zamulony ! :-) Cytuj
konuss Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 2 godziny temu, swierszczu22 napisał: Witam, pytanie od laika: miałem już różne przeróbki ale nigdy nie instalowałem na dotykowym lapku , nic nie stoi na przeszkodzie zainstalować ten mod na nim? Pytam bo dopiero czekam na kuriera a wiem że ori system to syf zamulony ! :-) ogolnie polecam. wszystkie opcje tablet pc zostaly zachowane. jedynie brak windows recovery eidur lubi to Cytuj
SilverShai Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2019 W dniu 7.08.2019 o 17:59, Zeds napisał: Cześć, mam pytanie, mój setup to asus M4A87TD + x4 II 955 BE z zegarem 3,2Ghz, kręcąc go w biosie na 3,5Ghz wszystko działa stabilnie, programy typu CPU-Z pokazują taktowanie poprawnie, a Menadżer zadań pokazuje bazową wartość czyli 3,2Ghz, pytanie brzmi, dlaczego? Pytam ponieważ jest to dla mnie zagwodzka, programy zewnętrzne pokazują co innego, a "program" wewnętrzny, co innego. Kliknij prawym na wykres i zmień grafikę z całkowite na procesory logiczne. Jeśli nic to nie zmieni a CPU-Z pokazuje poprawnie to olej temat. Przerabiałem przypadek z OC taki, że aby system po OC działał poprawnie konieczna była reinstalka systemu dopiero potem było stabilnie. Brzmi kuriozalnie, ale tak było. 16 godzin temu, Sara.belle napisał: Ich habe bei codekey-activation.com einen Windows 10 OEM-Schlüssel für 29 € gekauft. Ist der Preis angemessen? Warum gibt es bei ebay teure mokns Lizenzen? Envoyé de mon SM-J810F en utilisant Tapatalk Das Bild hat nur Pro und Home Version, du musst diese Version kaufen. OEM wird nur mit dem Computer verkauft. so musst diese Version kaufen. Versuchen Sie, die Microsoft-Hotline zu kontaktieren Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi