Skocz do zawartości

Windows 10 Home Pro RS6 v.1909 {x64} by KoNuSS (esd) PL] 2020] - 09.07.2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, konuss napisał:

Szczerze bladego pojęcia pierwszy raz coś takiego się pojawiło 

No nie do końca bo już zgłaszałem to Tobie na stronie 15 przy okazji wcześniejszej kompilacji i miałem podobne podejrzenia, co p. obnibus. Na razie zdeinstalowałem urządzenie i tyle. Nie pojawia się, ale nie wiem, czy to dobrze.

Opublikowano

Ok przepraszam mój błąd masz rację pisałeś mi już o tym. Za dużo osób mi pisze tu i na priv. Nie narzekam wręcz przeciwnie cieszy mnie to MAX. Właśnie pracuję nad poprawioną wersją. 

eidur lubi to
Opublikowano

To sam

16 godzin temu, my_g0t napisał:

Niestety u mnie ten sam błąd od początku.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Zdeinstalowałem urządzenie i nie wyskakuje przy ponownym skanowaniu więc nie wiem co to za zonk.

Niestety mam to samo, więc każdy będzie mieć ten wykrzyknik z nieznanym urządzeniem. Z drugiej strony fajnie, że można zarządzać funkcjami systemu windows, bo ja bez aktywnego DirectPlay to jak bez ręki choć za to nie można z tego obrazu dograć Net Freamework 3.5 więc też by można było to poprawić. A tak system względem poprzednika jest sporo szybszy, więc dobra robota mr.konuss 

Ps. Do końca tygodnia można się spodziewać naprawionej wersji? 

POZDRAWIAM :)

Opublikowano

Czy Wy też macie problem z dźwiękiem?

Przy dłuższej bezczynności komputera znika mi dźwięk, czasem pomaga całkowite wyciszenie znaczkiem x na głośności w trayu, i ponowne włączenie,

a nieraz restart komputera.

W poprzednich kompilacjach było to samo. Może to ma związek z brakiem dodatkowej ikonki (sterowników?) z głośnikiem w trayu, która była zawsze w kolorze ciemno pomarańczowym.

Opublikowano
3 godziny temu, konuss napisał:

Ok przepraszam mój błąd masz rację pisałeś mi już o tym. Za dużo osób mi pisze tu i na priv. Nie narzekam wręcz przeciwnie cieszy mnie to MAX. Właśnie pracuję nad poprawioną wersją. 

Spoko, ważne, że masz informacje od użytkowników, to zawsze może pomóc w znalezieniu przyczyny :).

Pozdrawiam!

Opublikowano
7 godzin temu, konuss napisał:

Będzie aktualizacja czy nowa wersja? Bo nie wiem czy czekać, czy instalować wersje z 26.

Opublikowano

Pany, tak btw.  Czy windows update sam pobiera sobie wszystkie sterowniki do chipsetu, grafiki,  frameworki, brakujące kodeki? Pytam bo nigdy nie korzystałem z windows update :). Drugie pytanie o sklep. Na tablecie z win8 kiedyś korzystałem, bo dużo aplikacji lepiej obsługiwało dotyk i można je było minimalizować żeby działały w tle. Ale nie wiem po co jest to na pc. Są jakieś przydatne rzeczy w sklepie, które mogą się przydać na pc bez dotyku?.

Opublikowano

Zauważyłem pewien problem który nie występował we wcześniejszych kompilacjach.

Mianowicie co pewien czas system jakby się zamrażał, a w tym czasie występuje krótkie kilkukrotne mrugnięcie elementów na pulpicie, tak jakby system się odświeżał.

Sytuacja ta powtarza się dość często. W tym czasie nie mogę nic zrobić, system nie reaguje na kliknięcia myszką.

Jeżeli ten problem jest wam znany, to tu uwaga dla konussa aby zwrócił na nią uwagę przy następnej kompilacji.

Opublikowano
6 minut temu, papcio chmiel napisał:

Mianowicie co pewien czas system jakby się zamrażał, a w tym czasie występuje krótkie kilkukrotne mrugnięcie elementów na pulpicie, tak jakby system się odświeżał.

Sytuacja ta powtarza się dość często. W tym czasie nie mogę nic zrobić, system nie reaguje na kliknięcia myszką.

Jeżeli ten problem jest wam znany, to tu uwaga dla konussa aby zwrócił na nią uwagę przy następnej kompilacji.

powiem ci ze instalujac ten system na prawie 50 maszynach(róznych konfiguracji) i nigdzie czegos takiego nie zauwazylem

3 godziny temu, lugasek napisał:

Pany, tak btw.  Czy windows update sam pobiera sobie wszystkie sterowniki do chipsetu, grafiki,  frameworki, brakujące kodeki? Pytam bo nigdy nie korzystałem z windows update :). Drugie pytanie o sklep. Na tablecie z win8 kiedyś korzystałem, bo dużo aplikacji lepiej obsługiwało dotyk i można je było minimalizować żeby działały w tle. Ale nie wiem po co jest to na pc. Są jakieś przydatne rzeczy w sklepie, które mogą się przydać na pc bez dotyku?.

WU sterowniki tak,kodeki samemu trzeba sobie do instalowac,frameworki jak są już odpalone to tylko poprawki,szczerze z sklepu MS mam tylko i wylacznie kalkulator i wycinanie ekranu

lugasek lubi to
Opublikowano

Hej!

Zainstalowałem .207, wszystko pięknie i wogóle....ale...
- Wywala mnie często z gier online. (Może to nie wina moda, ale jakoś na innych wersjach nie miałem tego)
- Sterowniki NVIDIA, instalują się pięknie..no prawie...nie można zainstalować NVIDIA control panel.
   Instaluje się on z Windows Store. Niestety tutaj nie chce. Komunikat: 
"Będziesz potrzebować nowej aplikacji aby otworzyć ten link typu ms-windows-store"
Tego to jeszcze nie widziałem.

Opublikowano
26 minut temu, ziloth napisał:

Hej!

- Wywala mnie często z gier online. (Może to nie wina moda, ale jakoś na innych wersjach nie miałem tego)
- Sterowniki NVIDIA, instalują się pięknie..no prawie...nie można zainstalować NVIDIA control panel.
"Będziesz potrzebować nowej aplikacji aby otworzyć ten link typu ms-windows-store"

Właśnie się komplikuje nowa wersja z poprawkami. Radzę chwilę poczekać. 

manikcs i eidur lubią to
Opublikowano
26 minut temu, ziloth napisał:

Hej!

Ponoć jakieś problemy były/są? w grach z nową aktualizacją. Ostatnio oglądałem live od blackwhitetv i tam mówił, że mu pubg nie działa po aktualizacji.

Opublikowano
7 godzin temu, ziloth napisał:

Hej!

Witaj,zle pobrało ci sie iso lub zainstalowalo,miałem ten sam problem odnosnie nvidia control panel. Po reinstalu wszystko działało poprawnie :).

Opublikowano
W dniu 28.06.2019 o 16:34, papcio chmiel napisał:

No i wszystko stało się jasne.

W personalizacji tła ekranu zawsze miałem wybrane jakieś kompozycje systemowe. Od przedostatniej kompilacji jak i w obecnej ustawiam sobie pokaz slajdów ze swojego katalogu na dysku.

Zmianę obrazu mam ustawioną na 1 min. i w momencie jak następuje zmiana tła pulpitu, przez krótką chwilę nic nie mogę zrobić, a niektóre okienka bardzo szybko mrugają się tak jakby odświeżały się.

Nie wiem czy na oryginalnym Windowsie jest tak samo bo obraz z nim już poszedł do kosza.

Tak że obecna kompilacja jest ok. A na następną już mi ślinka cieknie.

Opublikowano

Ogólnie powiem wprost od teraz kończę totalnie pogoń za jak najmniejszym obrazem ISO. Teraz tylko i wyłącznie jakość. Przez tą pogoń właśnie te kilka ostatnich wydań moda zawsze miało jakieś ALE. Dlatego też was informuję żebyście się nie zdziwili że nowa wersja może być nawet 500 MB grubsza. 

eidur lubi to
Opublikowano
1 minutę temu, konuss napisał:

Ogólnie powiem wprost od teraz kończę totalnie pogoń za jak najmniejszym obrazem ISO. Teraz tylko i wyłącznie jakość. Przez tą pogoń właśnie te kilka ostatnich wydań moda zawsze miało jakieś ALE. Dlatego też was informuję żebyście się nie zdziwili że nowa wersja może być nawet 500 MB grubsza. 

Myślę, że rozmiar iso to tylko problem dla Ciebie jeśli masz słaby upload. Dla wszystkich innych rozmiar obrazu nie ma żadnego znaczenia.

Opublikowano
Godzinę temu, konuss napisał:

Kurcze to jeśli kończysz z tak okrojonym obrazem to hmm jeśli ten nowy (poprawiony) dla większości użytkowników będzie gites to chyba se go pobiorę :D

W sumie prawda - lepsza jakość, niż jakieś błędy :D ale ten microsoft też dodaje takie pierdoły co wgl są niepotrzebne xd

Ps: Wysłałem Ci wiadomość pw jak odczytasz i dasz odp dzięki! :P

Opublikowano

Cytat

Nowa wersja Cortany oznacza prawdopodobnie całkowite odłączenie jej z poziomu systemu operacyjnego. Powinno to ucieszyć osoby, które nie chciały z niej korzystać w ogóle, choć i tak od jakiegoś czasu oddzielono moduł wyszukiwania systemowego od funkcji głosowych Cortany. 

Opublikowano

Wgrywa się nowa wersja kwestia 20-25minut

Dużo zmian ogólnie powrót do korzeni jesli chodzi o tweaki rejestru w nowych wersjach zaczełem kombinować i chyba przedobrzyłem dlatepo  zrobiłem nawet. Powraca pełny setup jeśli chodzi o ISO lecz Recovery nadal znika. Ogólnie nie usunałem komponentów zwiazanych z drukiem wiele osób miało z tym problemy dlatego całość powinna smigać już co Xbox nadal - out - Windows Search - nadal out - odrazu mówie to sie nie zmieni doputy firma Microsoft będzie robiła takie jaja. Ostatni dość konkretnie przyjrzałem się własnie za waszymi namowami o powrocie tego komponentu do systemu chodziło o integracje z programem StartisBack komunikacja do jądra oraz pakietom wychodzącym z maszyny. KATEGORYCZNIE WINDOWS SEARCH NIE POWRÓCI - DOPUTY mICROSOFT TAK ZAGRYWA. powiązanie pełne z cortana a co za tym idzie pełna telemetria oraz jak inaczej to nazwać. WIELKI BRAT CZUWA NAD WSZYSTKIM.

6 godzin temu, lugasek napisał:

tAK MA INNY POMYSŁ W ostatnie zbiorczej aktualizacji cortana przechodziła po cichu pakietami w Windows Search. Cortana zniknie ale pozostanie pod inna nazwą...

6 godzin temu, SilverShai napisał:

Konuss - czy w najbliższej wersji będzie przywrócony Windows search?

odpowiedz ponizej nie ...

eidur i manikcs lubią to
Opublikowano
15 minut temu, konuss napisał:

ATEGORYCZNIE WINDOWS SEARCH NIE POWRÓCI - DOPUTY mICROSOFT TAK ZAGRYWA. powiązanie pełne z cortana a co za tym idzie pełna telemetria oraz jak inaczej to nazwać. WIELKI BRAT CZUWA NAD WSZYSTKIM.

A jakby wyłączyć windows update? No bo i po co on potrzebny skoro każda aktualizacja będzie psuła mod?

Opublikowano

Własnie chodzi o to że nie to jest chwilowe widać to po ruchach w kodzie jakie Microsoft robi. Po prostu robią poprawki w 1903 i szykują sie do 2003

2 minuty temu, lugasek napisał:

A jakby wyłączyć windows update? No bo i po co on potrzebny skoro każda aktualizacja będzie psuła mod?

eidur lubi to
Opublikowano
3 minuty temu, konuss napisał:

Własnie chodzi o to że nie to jest chwilowe widać to po ruchach w kodzie jakie Microsoft robi. Po prostu robią poprawki w 1903 i szykują sie do 2003

Nie, mnie chodziło, że po wyłączeniu WU, nic nie będzie wysyłane do Billa. Myślałem, że tak to działa.

Opublikowano
1 minutę temu, lugasek napisał:

Nie, mnie chodziło, że po wyłączeniu WU, nic nie będzie wysyłane do Billa. Myślałem, że tak to działa.

a gdy wyłaczac w telefonie na Androidzie lokalizacje ciagle wierzysz że naprawdęja wyłączyłes ??? niestety to tak nie działa 

Opublikowano
5 minut temu, konuss napisał:

a gdy wyłaczac w telefonie na Androidzie lokalizacje ciagle wierzysz że naprawdęja wyłączyłes ??? niestety to tak nie działa 

Szkoda. Teraz siedzę od roku na wersji core(wycięte wszystko) od sromotnika. Wszystko co potrzebuje mi działa. Wyszukiwarka w startisback też jest. Ale od jakiegoś czasu zaczęło mnie rozłączać w grze. Będę testował wersje od Ciebie, bo może to wina nieaktualnego systemu.