Conradus Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Koło domu postawili mi nadajniki wszystkich sieci bez pytania a sygnał zależy od pogody i nastroju operatorów Router z kartą SIM od T-mobile maksymalnie +/- tyle wyciąga -to jego wyżyny możliwości.. FILAGOL lubi to Cytuj
warzywo9 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2024 wifi FILAGOL lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Standardowo prędkość pobierania to 766Mb/s lecz bywa mniej zależy od kaprysu dostawcy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ryzenek lubi to Cytuj
NightRiderss87 Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Vectra [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] FILAGOL lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Cześć @NightRiderss87 CUDNY !! Wynik Pobierania G R A L U T U J E aż miło popatrzeć Pozdrawiam Cytuj
zdzisiek24 Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2024 ▲ Niech pokaże fakturę. Już tak cudnie nie będzie. FILAGOL lubi to Cytuj
P.47 Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2024 U mnie internet taki mam Symetryk [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] BartAcid lubi to Cytuj
NightRiderss87 Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2024 W dniu 22.04.2024 o 20:56, zdzisiek24 napisał(a): ▲ Niech pokaże fakturę. Już tak cudnie nie będzie. Internet 1,2GB plus tv z canal + 120zl. Dla mnie super oferta. Cytuj
MadDragory Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Trzecie podejście Trochę mniej od pierwszego ale .... Cytuj
Kamil Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Orange Światłowód po wifi 5GHz : Cytuj
BartAcid Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2024 Ładnie. Chętnie bym przygarnął, zwłaszcza UL. Ale obecnie UPC i bridge lepsze. Asus jest ułomniejszy od TP-Linka i miktokika Cytuj
Achon Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2024 W dniu 28.04.2024 o 05:34, NightRiderss87 napisał(a): Internet 1,2GB plus tv z canal + 120zl. Dla mnie super oferta. Ale tak serio. Warto przejść z 600 na 1200? Gdzie oprócz torentów osiągasz takie prędkości? Dekoder Vectry ma złącze LAN szybsze niż 1Gb? Czy tylko WiFi daje taki transfer? Cytuj
NightRiderss87 Opublikowano 7 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2024 Mam po WiFi i po kablu taką prędkość. Też miałem 600mb teraz 1,2gb dostałem WiFi 6 modem który jest stabilniejszy moim zdaniem. Ryzenek lubi to Cytuj
Conradus Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2024 Ledwo przypełzłem na forum.Nie dość,że T-Mobile oszukuje mnie od lat o 1 grosz co miesiąc to chciałem pokazać Wam jak u nich internet działa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
TheStraight Opublikowano 18 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2024 W dniu 17.05.2024 o 04:48, Conradus napisał(a): Ledwo przypełzłem na forum.Nie dość,że T-Mobile oszukuje mnie od lat o 1 grosz co miesiąc to chciałem pokazać Wam jak u nich internet działa. Nie to że coś ale to że nie ma u ciebie zasięgu albo jest tak kiepski jak widać nie oznacza że cała firma jest zła. Zanim weźmiesz internet to zawsze możesz sprawdzić btsearch czy inne strony i zobaczyć jak wygląda pokrycie nawet na stronie producenta. Staram się zrozumieć wszystkie wpisy ale takie to przykład tego jakbyś wskoczył do ognia i dziwił się że cię poparzyło bo nikt nie powiedział że tak będzie. Cytuj
BartAcid Opublikowano 18 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2024 Jak mieszka na osiedlu domków i nawet ma BTS w pobliżu to mało mu pomoże jak wszyscy siedzą na tym nadajniku. Cytuj
Ryzenek Opublikowano 18 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2024 W dniu 17.05.2024 o 13:48, Conradus napisał(a): Ledwo przypełzłem na forum.Nie dość,że T-Mobile oszukuje mnie od lat o 1 grosz co miesiąc to chciałem pokazać Wam jak u nich internet działa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] T-mobile to od dawna jest porażka i omijam szerokim łukiem Cytuj
Conradus Opublikowano 1 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2024 Miałem Play ale z czasem zwolnił bardzo.Był u mnie fachowiec z miernikiem na balkonie aby zbadać,czy promieniowanie załatwi nas zupełnie i powiedział,że Play pełną moc nadajników włącza gdy wiedzą,że będzie kontrola. Sprawdziłem nadajniki(jak wygląda pokrycie) i zerknąłem przez okno .. i są nikt nie ukradł.Założyli je bez zapytania i informacji ok.50 metrów ode mnie. Cytuj
TheStraight Opublikowano 1 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2024 41 minut temu, Conradus napisał(a): Miałem Play ale z czasem zwolnił bardzo.Był u mnie fachowiec z miernikiem na balkonie aby zbadać,czy promieniowanie załatwi nas zupełnie i powiedział,że Play pełną moc nadajników włącza gdy wiedzą,że będzie kontrola. Sprawdziłem nadajniki(jak wygląda pokrycie) i zerknąłem przez okno .. i są nikt nie ukradł.Założyli je bez zapytania i informacji ok.50 metrów ode mnie. Oho uważaj bo w nocy zamienisz się w chodzący modem 5G i zaczniesz sam rozgłaszać swoją sieć Conradus lubi to Cytuj
-RKI- Opublikowano 3 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2025 Wreszcie po ponad 12 latach z internetem po kabelku telefonicznym doczekałem się podłączenia do światłowodu. No i jest mój nowiutki internet - Orange 1Gb/s | 300Mb/s. Kosiara lubi to Cytuj
Kosiara Opublikowano 3 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2025 6 godzin temu, -RKI- napisał(a): Wreszcie po ponad 12 latach z internetem po kabelku telefonicznym doczekałem się podłączenia do światłowodu. No i jest mój nowiutki internet - Orange 1Gb/s | 300Mb/s. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Gratulacje, super necik. Wcześniej ile miałeś? Cytuj
-RKI- Opublikowano 3 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2025 @Kosiara Dzięki! Wcześniej przez ponad 12 lat, może nawet i ciut więcej miałem Neostradę (Po kablu telefonicznym) również od Orange w opcji 80Mb/s | 10Mb/s na tamte czasy (Rok 2013+) to była najlepsza opcja jaką mogłem mieć u siebie w miejscowości. Działało to nawet znośnie, choć z biegiem lat zaczęło spowalniać bardzo mocno aż do momentu gdzie realne prędkości jakie osiągał ten net to było 43Mb/s | 7Mb/s. Do podstawowego używania sieci wystarczało ale dla przykładu pobieranie dużych gier ze Steama (100GB+) to już była męczarnia potrafiąca trwać nawet i kilka godzin. Ogólnie to byłem przekonany że nigdy u mnie w miasteczku takie coś jak światłowód nie powstanie a jednak w zeszłym roku coś zaskoczyło, no i jest. Sam do końca jeszcze nie mogę w to uwierzyć. Cytuj
tom-asz Opublikowano 15 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2025 ZTE MF286D sieć T-Mobile najlepszy wynik jaki kiedykolwiek miałem 200Mb/s tylko jeszcze ten ping jak by był niższy, ale to niestety chyba szybko nie nastąpi ale w Orange bo też mam Orange jest wysoki a o Play nie wspomnę tam co wieczór przerywało mi połączenie a support mówi że wszystko u nich OK. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W dniu 17.05.2024 o 13:48, Conradus napisał(a): Ledwo przypełzłem na forum.Nie dość,że T-Mobile oszukuje mnie od lat o 1 grosz co miesiąc to chciałem pokazać Wam jak u nich internet działa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A sprawdzałeś jak z zasięgiem itp ?? Często narzeka się na operatora mając pochowany sprzęt po szafkach i zasięg ledwo co zipie. Sam sprzęt bardzo dużą robotę robi jak masz stary może pora wymienić na coś nowszego ?? Cytuj
JARST Opublikowano 15 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2025 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] FILAGOL i BartAcid lubią to Cytuj
Conradus Opublikowano 21 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2025 W dniu 15.02.2025 o 13:55, tom-asz napisał(a): ZTE MF286D sieć T-Mobile najlepszy wynik jaki kiedykolwiek miałem 200Mb/s tylko jeszcze ten ping jak by był niższy, ale to niestety chyba szybko nie nastąpi ale w Orange bo też mam Orange jest wysoki a o Play nie wspomnę tam co wieczór przerywało mi połączenie a support mówi że wszystko u nich OK. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A sprawdzałeś jak z zasięgiem itp ?? Często narzeka się na operatora mając pochowany sprzęt po szafkach i zasięg ledwo co zipie. Sam sprzęt bardzo dużą robotę robi jak masz stary może pora wymienić na coś nowszego ?? Zasięg/sygnał OK..! Wszystko na maxa.Mam 2 modemy i na obu to samo.Ten test co wstawiłem,to tylko czasem taki słaby,a na co dzień najlepszy PING to 102 a czasem nawet 19<-ale to już rekord..!Pobieranie i wysyłanie najwięcej to tak średnio 23-26.Jeszcze dziwną rzecz zaobserwowałem -Gdy wyłączę blokera reklam Ping jest lepszy a powinno być odwrotnie-tak myślę lecz na sto% nie wiem. Cytuj
Bogdan75 Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia Orange [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] BartAcid lubi to Cytuj
FILAGOL Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia Dzień Dobry Widzę różne wyniki swój również wstawiałem tutaj jakiś czas temu. tak mnie zastanawia Orange ładny wynik 2Gb/s lecz ostatnio zobaczyłem reklamę Play i ponoć dają internet z prędkością DO 8Gb/s. Oczywiście słowem klucz jest tutaj "DO", a nie, że 8 Gb/s, a jak wiadomo to ogromna różnica. Play da 1 Gb/s i również będzie "Do" wiadomo o co chodzi. Obecnie posiadam internet: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] INTERNET TATRAFIBER1000 Prędkość pobierania: 1000 Mbit/s, prędkość wysyłania: 200 Mbit/s Koniec umowy mam na 28.02.2026 umowa 24 miesiące Chce poszukać innego dostawcy internetu. Gdyż w obecnym internet wariuje niczym Kibol na meczu Myślałem nad Orange lub Plus Chyba, że ktoś ma internet z Play w ich zawrotny internet ? Oczywiście, wszystko zależy od lokalizacji i jestem tego świadomy Jakie są Wasze opinie ? Pozdrawiam Cytuj
TheStraight Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 1 godzinę temu, FILAGOL napisał(a): Dzień Dobry Widzę różne wyniki swój również wstawiałem tutaj jakiś czas temu. tak mnie zastanawia Orange ładny wynik 2Gb/s lecz ostatnio zobaczyłem reklamę Play i ponoć dają internet z prędkością DO 8Gb/s. Oczywiście słowem klucz jest tutaj "DO", a nie, że 8 Gb/s, a jak wiadomo to ogromna różnica. Play da 1 Gb/s i również będzie "Do" wiadomo o co chodzi. Obecnie posiadam internet: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] INTERNET TATRAFIBER1000 Prędkość pobierania: 1000 Mbit/s, prędkość wysyłania: 200 Mbit/s Koniec umowy mam na 28.02.2026 umowa 24 miesiące Chce poszukać innego dostawcy internetu. Gdyż w obecnym internet wariuje niczym Kibol na meczu Myślałem nad Orange lub Plus Chyba, że ktoś ma internet z Play w ich zawrotny internet ? Oczywiście, wszystko zależy od lokalizacji i jestem tego świadomy Jakie są Wasze opinie ? Pozdrawiam Nie mam internetu w Play ale mam w Orange i powiem ci tak, każdy dostawca daje "DO" bo nikt nie może ci gwarantować pełnej prędkości co do dziesiętnych. Na twoim miejscu niezmieniałbym na Play z takich względów jak to że chociażby przejęcie UPC o ile się nie myle pokazało jak można rozwalić infrastrukuturę i jak ona wysiada. Z tego co wiem Orange też posiada taką prędkość internetu : A i Orange polecam miałem w 4 miejscach światłowód i nigdy nie miałem jakiejś wielkiej awarii ale sprawdź czy masz łącza bezpośrednio od nich. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
FILAGOL Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia Rozumiem @TheStraight Szczerze to nie tyle prędkość będzie aż tak ważna, lecz stabilność. Bywa, że mam prędkość 1055Mb/s, a za kilka minut mam 500MB/s. Prędkość jest tak niestabilna, że to szok. Zgłaszałem nie raz nie dwa sprawę u dostawcy, przyjechał posprawdzał wymienił modem (ogólnie 12x), oczywiście stwierdził, że winny jest mój komputer, a dokładniej, to karta sieciowa, okazało się, że nie hahaha, gdyż sam mi zaproponował konkretny model, który kupiłem, nic to nie zmieniło, następnie sterowniki, że są winne, niestety to również nie to. Powiedział, że to winna przewodu ethernetowego pomiędzy modemem, a moim komputerem (Cat. 5e). Kupiłem przewód kategorii 7. bez zmian. Wymienił mi instalacje w domu (która należy do dostawcy) okazało się, że ok 3 dni było super. i bang znów niestabilne połączenia. Sprawdziłem na różnych komputerach, na kilku różnych kartach sieciowych wewnętrznych i zewnętrznych i ten sam problem. Dostawca w końcu stwierdził "Taki urok Zakopanego i ukształtowania terenu". Wytrzymuje do końca umowy, do tego czasu szukam innych dostawców internetu. Stąd moje pytanie powyżej Pozdrawiam wislak00 lubi to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi