Crazy36 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 17 godzin temu, BuchuOEM napisał: Okey - możecie i tutaj napisać (podlinkować) czym ją aktywować czy muszę szukać w osobnym dziale? Ja aktywuje tym [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
kamiloxf Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 19 godzin temu, BuchuOEM napisał: Okey - możecie i tutaj napisać (podlinkować) czym ją aktywować czy muszę szukać w osobnym dziale? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
BuchuOEM Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - nie zadziałał. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]r - mimo, że wygląda podejrzanie z tej strony aktywował system w wersji core. Zobaczymy jak to bd dalej hulać narazie jest fajnie. Cytuj
Ataman Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 Aktywacja Windows 10 All [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Aktywacja Office 2019 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zapisujemy jako Jakaś_Nazwa.cmd i uruchamiamy jako admin Cytuj
qlimax20 Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2019 On 3/11/2019 at 9:49 PM, srom-otnik said: Pracuję nad Dychą i jest to LTSC. System będzie w dwóch wersjach: Full i Lite. Jeśli dokończę prace nad Optymalizatorem Usług to dostaniecie wersję testową Full'a zanim będzie finalne iso z dwoma obrazami. LTSC oczywiście M$ wzbogaciło o obsługę piecyka gazowego, suszarki do włosów, sokowirówki i betoniarki - raptem 106 procesów na starcie i muł że nie chce się tego człowiek dotykać, ale jak zapowiedziałem, to słowa chcę się trzymać. Na pewno nie będzie to system dla mnie. Za jakiś czas wrócę do LTSB i wydam poprawioną wersję, ale to kiedyś tam, za kilka miesięcy, dla sportu. Po LTSC spróbuję 10 Pro wybadać. Coraz trudniej ten ogrom usług i zależności ogarnąć, wprowadzić jakiś sensowną optymalizację, która pogoniła by te systemy do jakiegoś właściwego tempa. No nic, badam nadal. PZDR! Srom-otniku jak tam prace?? Czekamy wszyscy z niecierpliwością. eidur lubi to Cytuj
matiwczasss Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Jak można włączyć Powershella? mam wersje core ;p Cytuj
stens Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 5 minut temu, matiwczasss napisał: Jak można włączyć Powershella? mam wersje core ;p Usunięte: Wersja Ultra Lite: - wszystko to, co zostało usunięte w Lite, plus: - odzyskiwanie, kopia zapasowa i przywracanie, - zdalne wsparcie, rejestr zdalny, - pulpit zdalny i wszystko co z nim związane, - ułatwienia obsługi (lupa itp), - Defender i SmartScreen, - obsługa portów podczerwieni, - XBOX, - systemowy Zip, - Wordpad, - kontakty, - PowerShell, - IIS, - Hyper-V, - SmartCard, - BitLocker. Wersja Core: - wszystko to, co zostało usunięte w Ultra Lite, plus: - Internet Explorer, - Windows Media Player, - Windows Update, - magazyn poprawek został zredukowany do rozmiaru ok. 445 MB. Cytuj
matiwczasss Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 @stens No ale nie da się włączyć? xd Cytuj
Franc Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Następny, który na początku instaluje moda, a dopiero później czyta co zostało usunięte. Nie da się włączyć PowerShella bo został bezpowrotnie usunięty z danej wersji systemu. Na przyszłość mody testuj na maszynie virtualnej (są ładne opisy na forum) lub przynajmniej przed instalacją przeczytaj pierwszy post autora moda. Unikniesz w ten sposób większości "niespodzianek" przy użytkowaniu. Cytuj
shepard Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 22 godziny temu, Franc napisał: Następny, który na początku instaluje moda, a dopiero później czyta co zostało usunięte. Nie da się włączyć PowerShella bo został bezpowrotnie usunięty z danej wersji systemu. Na przyszłość mody testuj na maszynie virtualnej (są ładne opisy na forum) lub przynajmniej przed instalacją przeczytaj pierwszy post autora moda. Unikniesz w ten sposób większości "niespodzianek" przy użytkowaniu. Szkoda że powershell usunięty bo jest bardzo fajny. Cytuj
pasi17 Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2019 Godzinę temu, shepard napisał: Szkoda że powershell usunięty bo jest bardzo fajny. Wgraj wersje Lite i ona ma powershell Cytuj
Ataman Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 ja mam pytanie z innej beczki a może nie bo chodzi o ten system zainstalowałem wersje Lite ale jeszcze troche wywaliłem defendera sklep i coś tam jeszcze zainstalowałem pare programów etc. kilka z crack kilka z kluczem teraz chciałbym ten system zainstalowac na innym laptopie z kopii też z tymi programami ale nie ze sterownikami czy da się zrobić taki pełny instalator iso na pendrive i zachować to wszystko na przyszłość. Cytuj
fifl Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2019 Witam Powiedzcie mi proszę cz istnieje możliwość doinstalowania defender ? Najbardziej odpowiada mi wersja Ultra Lite , jedynie brakuje wspomnianego programu. Z góry wielkie dzięki za pomoc Cytuj
BodziuRat Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 W dniu 26.03.2019 o 07:33, Ataman napisał: ja mam pytanie z innej beczki a może nie bo chodzi o ten system zainstalowałem wersje Lite ale jeszcze troche wywaliłem defendera sklep i coś tam jeszcze zainstalowałem pare programów etc. kilka z crack kilka z kluczem teraz chciałbym ten system zainstalowac na innym laptopie z kopii też z tymi programami ale nie ze sterownikami czy da się zrobić taki pełny instalator iso na pendrive i zachować to wszystko na przyszłość. Będzie trudno, ale polecam zrobić obraz systemu używając do tego np. Acronis True Image. Czy zadziała na innej konfiguracji, nie jestem pewien, na pewno niczego nie popsujesz. Cytuj
Ataman Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2019 ok dzięki za odpowiedź sprawdze Acronis True Image i ewntualnie później win reducer da się wywalic co niektóre sterowniki nie wiem biegly w tym nie jestem system świetnie dziala ale nadal jest w nim kilka niepotrzebnych mi bajerów zainstalował bym core ale nie ma PowerShell a na tym mi zalezy. Cytuj
Jerizzy Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2019 Świetny system, bardzo szybko działa, jak na razie spotkałem się z jednym problemem, po próbie wejścia w kompozycje, wyłącza ustawienia, co w ogólnym rozrachunku oznacza, że po prostu kompozycje nie działają. Nie mam pomysłu co z tym zrobić. Cytuj
blazenxd1 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 kolego wyżej, nie ma zadnego problemu z kompozycjami. widocznie coś skopałeś Jerizzy lubi to Cytuj
Jerizzy Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2019 @blazenxd1Dzięki za informację. Postawiłem system na nowo i faktycznie działa, któraś z funkcji programu OOSU10 musiała namieszać :D. @edit problem z kompozycjami i korzystaniem z niektórych aplikacji na wersji Core, występuję po użyciu "Czyszczenie" bądź "Optymalizator usług" w narzędziach. Cytuj
eidur Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Sprawdzam forum codziennie od grudnia czekając na nową wersję, weź ktoś napisz maila jak wyjdzie Cytuj
blazenxd1 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 (edytowane) 21 godzin temu, Jerizzy napisał: @blazenxd1Dzięki za informację. Postawiłem system na nowo i faktycznie działa, któraś z funkcji programu OOSU10 musiała namieszać :D. @edit problem z kompozycjami i korzystaniem z niektórych aplikacji na wersji Core, występuję po użyciu "Czyszczenie" bądź "Optymalizator usług" w narzędziach. właśnie to jest win 10... nie trawie go jade na JG7 x64 i wszystko śmiga @eidur też z ciekawości czekam żeby przetestować co nowego stworzy Sromotnik mial być w marcu a tu kwiecień... pewnie coś sie skopało i walczy z tematem Edytowane 4 Kwietnia 2019 przez blazenxd1 dopisek dla innego uzytkownika Cytuj
Franc Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Srom-otnik pisał kiedyś w którymś temacie, że nowe wydania dziesiątki są kiepskie do modowania (dużo zbędnych procesów i sporo zależności między nimi). Czekajcie cierpliwie, niech porządnie obada temat - lepiej poczekać i dostać dopieszczonego moda niż coś zrobione na szybko. Poza tym Srom-otnik ma też życie osobiste ..... Cytuj
szymibtw Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Wersji Core się nie da aktywować? A co z Ultra Lite? Cytuj
nudzija Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 @szymibtw core sie da aktywować aktywatorem Cytuj
kamiloxf Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Godzinę temu, szymibtw napisał: Wersji Core się nie da aktywować? A co z Ultra Lite? Ultra Lite aktywujesz kluiczem Cytuj
falkorikstv Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Witam, pytanko MSI GV62 7RD, 2 SSD w RAID 0 i po odpaleniu instalacji z pendrive - "Brak dostępnych obrazów" Pen wypalony Rufusem, md5 zgodne. Było już takie pytanie? Cytuj
pepek112 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 7 minutes ago, falkorikstv said: Witam, pytanko MSI GV62 7RD, 2 SSD w RAID 0 i po odpaleniu instalacji z pendrive - "Brak dostępnych obrazów" Pen wypalony Rufusem, md5 zgodne. Było już takie pytanie? Były podobne. Przekop wyzej i znajdziesz pliczek do podmiany Cytuj
giboleczek Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Wie ktoś może jak zaradzić na nie rozwijające się opcje ppm? to samo dzieje sie na owieranych oknach . Od razu po instalacji mi się takie akcje dzieją. Dodam też że po hibernacji wszystko wraca do normy, taki plusik ze nie musze restartować kompa co chwilę dysk ssd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Cytuj
Jerizzy Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 14 godzin temu, giboleczek napisał: Wie ktoś może jak zaradzić na nie rozwijające się opcje ppm? to samo dzieje sie na owieranych oknach . Od razu po instalacji mi się takie akcje dzieją. Dodam też że po hibernacji wszystko wraca do normy, taki plusik ze nie musze restartować kompa co chwilę dysk ssd [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam taki sam problem, sprawdzę ten sposób z hibernacją :D. @edit działa, dzięki za sposób, choć fajnie by było znaleźć przyczynę tego, tak samo z kompozycjami po użyciu optymalizatora usług domyślnych z narzędzi, nie działają kompozycje, po kliknięciu od razu crash Cytuj
oskarCK Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 w poprzednich jg miałem podobnie instalacja jakoś sie zwaliła przeinstalowanie systemu w moim wypadku pomogło Cytuj
Yras Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Rozumiem ze ściągając obraz z pierwszej strony, ściągam najnowsza wersje moda i nie muszę przekopywać się przez 30+ stron w poszukiwaniu nowszej wersji? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi