jarexpol Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Zainstaluj Windows7 Ultimate na pendrivie lub dysku USB i zabierz go ze soba-uruchamiajac z dowolnego komputera. wymagania:-co najmniej 8 GB pendrive o prędkości (15 MB/s), lub dysk USB - net Framework 2 [testowane na Windows 8.1/7/XP/Vista/2008 R2/2003] W celu zainstalowania na zewnętrznym dysku USB/eSata lub pendrivie : kliknij prawym i wybierz "Uruchom jako administrator" installer.bat. Postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie ( wybieramy miejsce instalacji-litera dysku). UWAGA! instalacja pod CMD po angielsku, CZYTAĆ! Spolszczenie tej wersji systemu dziecinnie łatwe. Jedyna wersja w której Microsoft pozwolił na zmianę języka w update. Używam czwarty rok, uruchomiłem nawet na kompie z 1 giga ramu. Nie jeden tyłek uratowany, pełny antywirus regularnie aktualizowany do tego zainstalowane inne Anty Malware, programy recovery, dyskowe, itd. Czyli żadnych ograniczeń i to ciekawe że takiej modyfikacji tutaj nie ma. Obydwie wersje instalowałem, pozostałem przy x86 bo uruchamia się na wszystkim. x86 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] x64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] x86x64 i więcej [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] moszter, tezeusz and RemixPL1994 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz73 Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 dało by radę wrzucić na jakiś darmowy hosting? z chęcią bym przetestował ten system Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarexpol Posted March 26, 2018 Author Report Share Posted March 26, 2018 Na jaki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted March 26, 2018 Report Share Posted March 26, 2018 Na jaki? files.fm google drive onedrive mega itp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarexpol Posted March 27, 2018 Author Report Share Posted March 27, 2018 x86 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Zostaną usunięte: Maj 26, 2018 moszter likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCIN_ZIOMEK Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 No od razu ułatwiłeś życie Jeszcze wersję x64 i będzie git Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
herr Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Komuś się udało pobrać part1 z tego darmowego serwera? Mnie wyrzuca za każdym razem jak pobierze 40 mb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz73 Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Tak 3 party pobrały się bez żadnego problemu x86 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Zostaną usunięte: Maj 26, 2018 Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pierunek Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Wszystko pobrało się bez problemu. Dzięki wielki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
herr Posted March 27, 2018 Report Share Posted March 27, 2018 Panowie, a mógłby ktoś wrzucić ten part 1 na google drive? Bo nie mogę ściągnąć...nie wiem czemu EDIT: Gdyby ktoś miał podobny problem co ja na tym hostingu można pobrać content jako torrent, po torrencie poszło wszystko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarexpol Posted March 27, 2018 Author Report Share Posted March 27, 2018 x64[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] No to git! moszter likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarexpol Posted April 12, 2018 Author Report Share Posted April 12, 2018 Nikt nie pisze jak tam instalacja i uruchamianie, a wiem że było już ponad setka pobrań. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz73 Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 Trzeba jeszcze czas ogarnąć na spokojnie. Ja sobie przetestuje teraz na weekend to bo może się przydać w sumie. To dam znać jak działa po weekendzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielek1 Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 Dzięki za wstawke. Wersja x86 działa bezproblemowo. Zainstalowany na zewnętrznym dysku ssd 32gb. Sterowniki SamDriver Pack aplikacje: 7-z 16.02 x32 AdobeAIR 29.0.0.112 - moja modyfikacja AdobeFlash AiO 29.0.0.113 - moja modyfikacja AdobeReader 11.0.0.23 - moja modyfikacja AdobeShockwave Full 12.3.2.202 - moja modyfikacja AIO Runtime Libraries by Wilenty 2018-03-24 Lite DX Installer by Wilenty 2018-03-24 DXTool1211x86 Firefox 59.0.2 x86 - moja modyfikacja Ghostscript 9.22 x32 - moja modyfikacja Java JRE 8u162 x86 - moja modyfikacja K-Lite Codec Pack 14.05 Mega x32 ShellExt Addons o3.2k18 x32 - moja produkcja Total Commander 9.12 Final x32 - moja produkcja UltraISO 9.7.0.3476 x32 - moja modyfikacja Windows CPL PacK o3.18 x32 - moja produkcja WinRAR 5.21 x32 - moja produkcja Wszystkie instalatory w wersji sillent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodo2 Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 Panowie prośba, podajcie na jakiś inny darmowy serwer bez rejestracji wersją 64 bit na pendrive?! Pobieram już któryś raz i nie mogę pobrać prawidłowo. Po pobraniu nie daje rady wypakować. Chyba tylko pierwsza część pobiera się prawidłowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 Zmień dostawcę internetu, albo masz uszkodzony dysk lub RAM. Pobiera i rozpakowuje się prawidłowo. System dokładnie jak w instrukcji - nie można aktualizować, a tak działa bez zarzutów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarexpol Posted April 27, 2018 Author Report Share Posted April 27, 2018 x86 przechodzi aktualizacje bez problemu, natomiast x64 raz mi się wysypał, więc wszystkie Microsoft Visual C++, czy NET.Framework potrzebne do instalacji nowych programów przy wersji x64 instalujemy ręcznie. W opisie zapomniałem dodać że wycięte jest sprawdzanie aktywacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted April 27, 2018 Report Share Posted April 27, 2018 x64 się wysypuje przy próbie pobrania SP1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarosza Posted April 30, 2018 Report Share Posted April 30, 2018 Teraz za pomocą WinToUSB możemy zainstalować sobie nawet dychę na zewnętrznym dysku, czy też na peniie. Ale autor tego moda skupił się przede wszystkim na tym żeby winda dobrze śmigała właśnie na USB, i śmiga zarąbiście, brawo i dzięki za wstawkę. Dobrze że jest x64, dla tych co muszą pracować na systemach 64 bit. Instrukcji lepiej już się nie da, zresztą nie widzę tu jęczenia że się nie instaluje, x86-Sp1 spolszcza instalkę bez problemu. Nie wiem czy to twój chomik, ale zbiorek, zwłaszcza portable imponujący. Jeszcze raz dzięki, pozdro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oranos7 Posted May 7, 2018 Report Share Posted May 7, 2018 Norton wykrywa mi w wersji x64 wirusy w plikach imgburnprevier.exe , 7zg.exe , easyBCD2.exe , chaosMD5.exe , czy mam się czegoś obawiać czy to zignorować ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarexpol Posted May 7, 2018 Author Report Share Posted May 7, 2018 Od lat używam Eset AV tylko dlatego bo zamiast usuwać, większość witaminek leczy. Oczywiście przy wersji x64 też był zainstalowany i żadnych jęków ze strony AV nie było. imgburnprevier.exe , 7zg.exe , easyBCD2.exe , chaosMD5.exe to programy dodane przez autora i dawno już nieaktualne, jak Cie to męczy to usuń. Pomyśl o zmianie AV, pozdro Jarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodo2 Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 Witam ponownie i ponawiam prośbę o podrzucenie gdzieś na serwer 64bit wersji. Nie daje rady pobrać dwóch pierwszych części. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oranos7 Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 Linki na forum do wersji x64 działają i sa na darmowym serwerze. Zerknij na poprzednie odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodo2 Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 1 godzinę temu, oranos7 napisał: Linki na forum do wersji x64 działają i sa na darmowym serwerze. Zerknij na poprzednie odpowiedzi A i owszem czytałem, czytałem.... Neta mam limitowane w Virginmobile. Pobierałem przy pomocy IDM jak i bez. Skorzystałem też z internetu udostępniane przez różne placówki bez pozytywnych efektów. Pierwszy raz mam taki problem z pobraniem. Mógłby ktoś mający internet bez limitu poświęcić chwilkę i spróbować pobrać chociaż pierwsze dwie części i napisać jak mu to poszło? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarexpol Posted May 8, 2018 Author Report Share Posted May 8, 2018 Sprawdziłem, zasuwa aż miło, gdybyś czytał to byś doczytał że można przez torrent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oranos7 Posted May 8, 2018 Report Share Posted May 8, 2018 Wyglada na to że masz cos z internetem bo wszystkie linki działają i pobieranie zasuwa jak wściekle, nic nie rozłącza ani nic. Poza tym jak masz idm'a i ci przerwie to możesz wznowić pobieranie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodo2 Posted May 13, 2018 Report Share Posted May 13, 2018 Z racji problemów z pobieranie póki co nie ustalonej przyczyny zakupiłem za 4 zł starter innego operatora (nie będę wymieniał nazwy aby nie reklamować) i aktywowałem 100 GB internetu. Pobrałem uTorrent trzy pliki wersji x86 i mam problem ze scaleniem. Pierwszy plik można swobodnie podejrzeć i wypakować, pozostałych już nie. Podobnie jest z wersją x64. Już sam nie wiem gdzie szukać przyczyny zaistniałych problemów?!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarexpol Posted May 13, 2018 Author Report Share Posted May 13, 2018 Wszystkie trzy party w jednym katalogu, zaznacz par.1, klik prawą strona myszy, lewą klik polecenie "Wypakuj tutaj" Oczywiście zakładam że masz Winrara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodo2 Posted May 13, 2018 Report Share Posted May 13, 2018 Tak właśnie robiłem, winrarem też. Problem w tym że dwa pozostałe party chyba źle się pobierają. Dlatego poprosiłem kolegów mających neta bez limitu o sprawdzenie czy też tak im się pobiera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
admiral754 Posted May 17, 2018 Report Share Posted May 17, 2018 W dniu 12.04.2018 o 21:00, jarexpol napisał: Nikt nie pisze jak tam instalacja i uruchamianie, a wiem że było już ponad setka pobrań. No to może ja zacznę :-) Instalacja na pendrive bez problemu, natomiast nie chce mi botować z tego pena. Robię już trzeci raz i nie wiem co źle robię. Po skopiowaniu wszystkiego na pena, wyświetlało się pytanie o nagranie bootloadera na CD. Za pierwszym razem wybrałem tak, i chciał mi nagrywać płytę, anulowałem, za drugim wybrałem, że nie, ale w obu przypadkach po restarcie nie chce mi bootować, mimo, że mam możliwość botowania z USB. Sprawdzałem na trzech urządzeniach. Teraz robię trzeci raz od początku, jak nie pójdzie, to chyba odpuszczę temat, szkoda, bo chciałem wypróbować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts