Jump to content

Recommended Posts

Posted

Niestety na nowym kompie system się bootuje, ale później wywala "niebieski ekran śmierci". Próbowałem na starym lapku Core2Duo 2gb ram, nie chce zabootować po wybraniu opcji z cd/dvd (mam utworzoną tą płytkę, żeby na wszystkim odpalić) i tam po wybraniu usb wszystko się zwiesza i koniec. Jeszcze popróbuję, ale mimo to możecie dawać sugestie jak to odpalić.

Pozdrawiam

Marek2503 likes this
Posted
W dniu 20.06.2018 o 16:52, jarexpol napisał:

Nowe

x86
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

x64

Czytaj, a znajdziesz.

JanKo6 likes this
Posted
W dniu 13.10.2018 o 13:07, CloudX napisał:

Niestety na nowym kompie system się bootuje, ale później wywala "niebieski ekran śmierci". Próbowałem na starym lapku Core2Duo 2gb ram, nie chce zabootować po wybraniu opcji z cd/dvd (mam utworzoną tą płytkę, żeby na wszystkim odpalić) i tam po wybraniu usb wszystko się zwiesza i koniec. Jeszcze popróbuję, ale mimo to możecie dawać sugestie jak to odpalić.

W celu zainstalowania na zewnętrznym dysku USB/eSata lub pendrivie : kliknij prawym i wybierz "Uruchom jako administrator" installer.bat.

Postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie ( wybieramy miejsce instalacji-litera dysku).
UWAGA! instalacja pod CMD po angielsku, CZYTAĆ!

2 godziny temu, hvil napisał:

instalacja w ogóle nie widzi moich 16 gb pendrive'ów czy ktoś też tak miał??

No nie miał, instalator widzi wszystkie sprawne pendrive.

Posted

a czy ktoś napotkał się z takim problemem (uruchomione jako admin), windows 10 po ostatniej aktualizacji

Windows 7 USB Drive Edition x64 v3.0 by iMortaluz
Launching Micro$oft Diskpart...

Microsoft DiskPart version 10.0.18362.1

Copyright (C) Microsoft Corporation.
On computer: DESKTOP-90DJI6R

DiskPart has encountered an error: Określona usługa nie istnieje jako usługa zainstalowana.
See the System Event Log for more information.

Posted
26 minut temu, Anonymous88 napisał:

Czy nic nie jest tu wycięte ? (W sensie że wszystkie programy i gry będą działać a nie crashować bo system nie ma niektórych .dll)

X86 mam chyba jakieś 4 lata, przy twoim sprzęcie poza uruchamianiem będzie śmigał, jak masz możliwość to instaluj x64.

Posted
2 godziny temu, czaczus22 napisał:

Ktoś coś ma ? widows 7 portable uefi .Te wersje wyżej w poscie nie nadaja sie pod bios uefi .

No nie nadają się, robione były jak nie było programów do instalacji na zewnętrznych dyskach.