Skocz do zawartości


Zdjęcie

Win 8.1 Personal System (PS) 2k17

win 8.1 personal system (ps) 2k17

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
115 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • 4250 postów
  • Czas online: 718d 20h 13m 21s
Reputacja: 7595

Napisano 25 grudzień 2017 - 11:33

Win 8.1 Personal System (PS) 2k17

 

 

 

 

proone.png

 

Jeżeli masz już dość kafelków, a potrzebujesz prostego i szybkiego systemu operacyjnego

do podstawowych codziennych czynności to jest to coś dla Ciebie.

Uczulam, nie jest to "MOD" dla ludzi, którym się marzy Sklep, METRO UI lub pełna obsługa Windows Update. Ci niech lepiej go zostawią dla innych, nie chcę później słyszeć, że coś im nie działa.

Mod "Win 8.1 Personal System (PS) 2k17" zbudowany został na bazie "Windows 8.1 pl (Core i Pro)" .

 

 

Nieaktywowany

 

 

 

Zmiany względem oryginału:

 

Usunięta TELEMETRIA

- Uaktywniono pakiety DotNet. Framework

- Dodano HashCheck

- Dodano 7-zip,

- Dodano nowe funkcje w panelu sterowania (tylko 5 najważniejszych: HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus i Konta zawansowane)

- Dodano przydatne skróty pod PPM, 

- Zmieniono wygląd explorrera na ten z Windows 7

- Odblokowano obce style i dodano jeden

- Zintegrowano StartIsBack 

- Zintegrowano Unlocker

 

 

===========================================================================================================================

 

- Doczyszczono "winsxs" plus kompresja tego folderu w Windows 8.1 - działa to wyśmienicie

- Usunięto kilka języków (mało ważnych)

- Usunięto aplikacje MetroUi

- Indeks wydajności (pozostałości)

- Język naturalny

- Easy transfer

- Windows RE

- Pełne prawa administratora

- Wyłączony podpis cyfrowy

- Szybki start i zamykanie systemu

 

 

 

 

 

cr4.JPG

 

0.JPG

 

 

 

 

======================================================================================

 

Do utworzenia boot pendrive polecam 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 lub 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

 

* Wyjaśniam: Pobierając i instalując ten system tym samym akceptujesz co w zmieniono,

 

opuszczam Windows 10, dlatego stworzyłem coś typowo dla siebie "Pro" (oraz "Core" dla maruderów)

 

udostępniam tylko to na czym ja pracuje, więc nie marudzić...

 

że coś nie działa, jak odinstalować czy usunąć,

 

system na moje potrzeby u mnie działa wszystko co mi potrzeba.

 

Po zainstalowaniu, kiedy pojawi się pierwszy raz Pulpit, proszę ponownie zrestartować komputer.

 

 

 

ISO x86 – 1.63 GB / ISO x64 - 2.17 GB

Please Login or Register to see this Hidden Content

Please Login or Register to see this Hidden Content

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

==============================================================================================================

===============================================================================================

==============================================================================================================


  • 32

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 4000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung 960 PRO 512GB NVMe PCIe; Samsung 850 PRO 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - Dell Latitude E7250 

CPU: Intel® Core I7-5600U ||  RAM: 16 GB DDR3

SSD: mSata Crucial M550 256 GB|| GPU: Intel® HD Graphics 5500 


#2 OFFLINE   rasoir0591

rasoir0591

    Użytkownik

  • 10 postów
  • Czas online: 13d 8h 46m 34s
Reputacja: 2

Napisano 25 grudzień 2017 - 12:16

Zaraz zasysam i po obiadku u babci stawiam to na lapku, a potem na PC :D Miałem czekać na 7 Extreme, ale może warto się przesiąść na ten. Tym bardziej, że go używasz i jest mocniej dopieszczony. Dzięki i Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku!


  • 0

#3 OFFLINE   kamiloxf

kamiloxf

    Zaawansowany użytkownik

  • 509 postów
  • Czas online: 31d 10h 29m 32s
Reputacja: 131

Napisano 25 grudzień 2017 - 02:57

Oparty o 8.1 pro czy home ? bo w opisie jest tylko 8.1


  • 0

Jeżeli moja odpowiedz ci pomogła proszę cię o naciśnięcie zielonej strzałeczki  


#4 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 4250 postów
  • Czas online: 718d 20h 13m 21s
Reputacja: 7595

Napisano 25 grudzień 2017 - 03:18

Oparty o 8.1 pro czy home ? bo w opisie jest tylko 8.1

miej wódki bo na oczy pada 

 

zckoTLXaTOixCAOD_rDuOA.png

 

ale dodałem jeszcze u góry, chociaż i tak nie doczytają :22


  • 2

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 4000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung 960 PRO 512GB NVMe PCIe; Samsung 850 PRO 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - Dell Latitude E7250 

CPU: Intel® Core I7-5600U ||  RAM: 16 GB DDR3

SSD: mSata Crucial M550 256 GB|| GPU: Intel® HD Graphics 5500 


#5 OFFLINE   adyson

adyson

    Nowicjusz

  • 7 postów
Reputacja: 2

Napisano 25 grudzień 2017 - 03:34

Dlaczemu przeszedłeś z 10 do 8.1 wydajność czy śmieci i szpiegi?


  • 0

#6 OFFLINE   Farvick

Farvick

    Użytkownik

  • 16 postów
  • Czas online: 7d 2h 27m 42s
Reputacja: 2

Napisano 25 grudzień 2017 - 03:35

No i od razu lepiej lapek chodzi niż na czystej 10-tce.


  • 0

#7 OFFLINE   GT500s

GT500s

    Zaawansowany użytkownik

  • 349 postów
  • Czas online: 61d 19h 50m 45s
Reputacja: 202

Napisano 25 grudzień 2017 - 03:44

Dlaczemu przeszedłeś z 10 do 8.1 wydajność czy śmieci i szpiegi?

 

Windows 10 bardzo ciężko ujarzmić, a jak się tego dokona to następnego dnia Happy Big Surprise wszystkie nastawy default.  


  • 0

MSI GT62VR 7RE Dominator Pro
Motherboard: MSI MS-16L21 VER:1.0 CPU: Intel Core i7-7700HQ 3800MHz 6MB GPU: Nvidia GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 256-bit RAM: Kingston HyperX Impact 2x16GB DDR4 2400MHz CL14 M.2 
PCIe (NVMe): Samsung SSD 960 Pro 512GB HDD: HGST Travelstar 7K1000 1TB Monitor: LG Philips LP156WF6

 

 


#8 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 4250 postów
  • Czas online: 718d 20h 13m 21s
Reputacja: 7595

Napisano 25 grudzień 2017 - 03:46

Dlaczemu przeszedłeś z 10 do 8.1 wydajność czy śmieci i szpiegi?

Please Login or Register to see this Hidden Content


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 4000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung 960 PRO 512GB NVMe PCIe; Samsung 850 PRO 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - Dell Latitude E7250 

CPU: Intel® Core I7-5600U ||  RAM: 16 GB DDR3

SSD: mSata Crucial M550 256 GB|| GPU: Intel® HD Graphics 5500 


#9 OFFLINE   kamiloxf

kamiloxf

    Zaawansowany użytkownik

  • 509 postów
  • Czas online: 31d 10h 29m 32s
Reputacja: 131

Napisano 25 grudzień 2017 - 05:55


miej wódki bo na oczy pada

Dzięki za sugestie wezmę pod uwagę od jutra :L
  • 0

Jeżeli moja odpowiedz ci pomogła proszę cię o naciśnięcie zielonej strzałeczki  


#10 OFFLINE   M4T 

M4T 

    Zaawansowany użytkownik

  • 5902 postów
  • Lokalizacja:Nibylandia
  • Czas online: 379d 2h 37m 21s
Reputacja: 2649

Napisano 26 grudzień 2017 - 04:42

System zapyla jak rakieta, jedynie jedno mnie irytuje że za każdym razem po starcie lapka musze ręcznie sie łączyć z wifi i za każdym razem wklepywać hasło bo nie zapamiętuje :(

 

Sam system odpala w około 4 sekundy.

 

 


  • 1

POMOGŁEM? PODZIĘKUJ! ↑       

    

Laptop: Lenovo G700, CPU: i3 3110M 2/4x2,40GHz, GPU: Intel HD4000 / NV GT 720M 2GB, RAM: 16GB 1600MHz, SSD: GoodRam Iridium Pro 240GB, HDD: Samsung 1TB OS: Linux Mint/Win 8.1 PS
PC: MOBO: GIGABYTE  M61SME-S2, CPU: AMD Athlon 64 x2 4800+, GPU: HIS HD 4670 IceQ 512MB, RAM: 4GB DDR2, HDD: Samsung 1,5TB, PSU: 500W, OS: Win 8.1 PP
Tablet: Prestigio MultiPad Viscounte Quad PMP880TD, CPU: Intel Atom Z3735G 4x1.33GHz, GPU: Intel HD 512MB, RAM: 1GB, DYSK: 16GB + 16GB microSD OS: Win 8.1 PS
Mobile: BlackBerry Q10 CPU: Snapdragon S4 Plus MSM8960 "Krait" 2x1,5GHz GPU: Adreno 225 RAM: 2GB DYSK: 16GB OS: BlackBerry OS 10.3.3 + Android 4.3 (Jelly Bean)

#11 OFFLINE   MARCIN_ZIOMEK

MARCIN_ZIOMEK

    Zaawansowany użytkownik

  • 409 postów
  • Lokalizacja:serwery Winclub.pl
  • Czas online: 11d 14h 27m 42s
Reputacja: 88

Napisano 26 grudzień 2017 - 01:04

System zapyla jak rakieta, jedynie jedno mnie irytuje że za każdym razem po starcie lapka musze ręcznie sie łączyć z wifi i za każdym razem wklepywać hasło bo nie zapamiętuje :(

 

Sam system odpala w około 4 sekundy.

 

 

No ale coś za coś


a hasło do wifi możesz zmienić


  • 0

Pomogłem? PODZIĘKUJ

STOP GOTOWCOM Z ALLEGRO!                                                                                                                      :trollface:

Sprzęt: Asus X555LB-X0647T CPU: Intel Core i5-5200u Ram: 4GB MoBo + 4GB 1600mhz Crucial DDR3L GPU: Intel Hd Graphics 5500 + Nvidia GF 940M

HDD: 1TB Toshiba ODD: NoName (Made in china :E) OS: Win 8.1 Pro PS X64 (UEFI)

 


#12 OFFLINE   wypcio

wypcio

    Zaawansowany użytkownik

  • 88 postów
  • Czas online: 15d 15h 45m 8s
Reputacja: 6

Napisano 26 grudzień 2017 - 01:11

System zapyla jak rakieta, jedynie jedno mnie irytuje że za każdym razem po starcie lapka musze ręcznie sie łączyć z wifi i za każdym razem wklepywać hasło bo nie zapamiętuje :(

 

Sam system odpala w około 4 sekundy.

 

 

Miałem problem  z wifi  taki sam po ponownym uruchomieniu blaszaka działa jak należy mam zainstalowana wersje pro


  • 0

#13 OFFLINE   M4T 

M4T 

    Zaawansowany użytkownik

  • 5902 postów
  • Lokalizacja:Nibylandia
  • Czas online: 379d 2h 37m 21s
Reputacja: 2649

Napisano 26 grudzień 2017 - 04:21

Temat wifi ogarnąłem :) 
Póki co system śmiga aż miło :)


  • 0

POMOGŁEM? PODZIĘKUJ! ↑       

    

Laptop: Lenovo G700, CPU: i3 3110M 2/4x2,40GHz, GPU: Intel HD4000 / NV GT 720M 2GB, RAM: 16GB 1600MHz, SSD: GoodRam Iridium Pro 240GB, HDD: Samsung 1TB OS: Linux Mint/Win 8.1 PS
PC: MOBO: GIGABYTE  M61SME-S2, CPU: AMD Athlon 64 x2 4800+, GPU: HIS HD 4670 IceQ 512MB, RAM: 4GB DDR2, HDD: Samsung 1,5TB, PSU: 500W, OS: Win 8.1 PP
Tablet: Prestigio MultiPad Viscounte Quad PMP880TD, CPU: Intel Atom Z3735G 4x1.33GHz, GPU: Intel HD 512MB, RAM: 1GB, DYSK: 16GB + 16GB microSD OS: Win 8.1 PS
Mobile: BlackBerry Q10 CPU: Snapdragon S4 Plus MSM8960 "Krait" 2x1,5GHz GPU: Adreno 225 RAM: 2GB DYSK: 16GB OS: BlackBerry OS 10.3.3 + Android 4.3 (Jelly Bean)

#14 ONLINE   lotnik

lotnik

    Nowicjusz

  • 9 postów
Reputacja: 0

Napisano 26 grudzień 2017 - 04:37

Witam

 

Mr.T

Dziękuję za system na moim "starym dziadku" płyta: ASUS P5Q Deluxe (reszty nawet nie wymieniam, starocie) system sprawuje się rewelacyjnie.

 

DZIĘKI !

(zieloną strzałeczkę wcisnąłem)


  • 0

#15 OFFLINE   szymibtw

szymibtw

    Zaawansowany użytkownik

  • 104 postów
  • Czas online: 7d 15h 2m 27s
Reputacja: 9

Napisano 26 grudzień 2017 - 07:45

Jednak w10 nie jest takie dobre do gier :D 25-30 fpsów w grze LoL a na tym systemie dochodzi do 70 :P Zmienię dysk pod system na SSD i już nigdy w życiu nie zainstaluje w10 :D


  • 0

#16 OFFLINE   Vamude

Vamude

    Nowicjusz

  • 4 postów
Reputacja: 1

Napisano 27 grudzień 2017 - 12:45

Witam.

Ile miejsca na dysku zajmuje wam system w wersji x64? U mnie  to jest 17 GB na czysto. Wydaje mi się że to trochę za dużo. System instalowałem 3 razy, ściągnięty z 2 różnych źródeł, sumy się zgadzają.

M4T jak rozwiązałeś temat wifi? Bo ciekawe przy pierwszej instalacji nie miałem problemu z zapamiętywaniem hasła, przy dwóch kolejnych już się pojawił :/


  • 0

#17 OFFLINE   TheStraight

TheStraight

    sXe Member

  • 1215 postów
  • Lokalizacja:Lubelskie
  • Czas online: 57d 10h 49m 1s
Reputacja: 271

Napisano 27 grudzień 2017 - 12:48

Jednak w10 nie jest takie dobre do gier :D 25-30 fpsów w grze LoL a na tym systemie dochodzi do 70 :P Zmienię dysk pod system na SSD i już nigdy w życiu nie zainstaluje w10 :D

A co ma system jeszcze do takich gier jak LOL gdzie są aktualizowane na bieżąco, nie ustawiłeś go tak jak trzeba to było.
Windows 10 to nie 7 czy 8 gdzie instalujesz i działa jak trzeba tu się trzeba namęczyć jeśli chodzi o gierki a na sam początek wywalić DVR później jeszcze po blokować kilka rzeczy i system też śmiga, myślisz czemu większość ma 7kę czy 8kę bo nikomu się nie chce kombinować w tym mi ale mówienie że się nie da to trochę na wyrost bo wszystko się da tylko trzeba chcieć :) 


  • 1

                                                                                                        Sprzęt                                                                                                                        

                   Gigabyte H81-S1  Intel Core i5 4460  Kingston HyperX Savage 2x4GB 1600mhz  Asus GTX750TI                                                                                     

       Western Digital Blue 1TB   Antec VP500 Windows 10 RS2 (Black Theme Extended)                                                        

                                                 http://plays.tv/TheStraight    :)                                                                                                                     

Jeśli byłem pomocny naciśnij zieloną strzałeczkę. Dzięki!   :D


#18 ONLINE   Franc

Franc

    Zaawansowany użytkownik

  • 203 postów
  • Czas online: 83d 4h 43m 45s
Reputacja: 65

Napisano 27 grudzień 2017 - 12:48

@Vamude  - Odejmij plik wymiany, plik hibernacji i dopiero wtedy podaj ilość zajmowanego miejsca. 


  • 0

#19 OFFLINE   M4T 

M4T 

    Zaawansowany użytkownik

  • 5902 postów
  • Lokalizacja:Nibylandia
  • Czas online: 379d 2h 37m 21s
Reputacja: 2649

Napisano 27 grudzień 2017 - 01:04


M4T jak rozwiązałeś temat wifi? Bo ciekawe przy pierwszej instalacji nie miałem problemu z zapamiętywaniem hasła, przy dwóch kolejnych już się pojawił :/

Namieszałem w usługach, ale się z tym uporałęm


  • 0

POMOGŁEM? PODZIĘKUJ! ↑       

    

Laptop: Lenovo G700, CPU: i3 3110M 2/4x2,40GHz, GPU: Intel HD4000 / NV GT 720M 2GB, RAM: 16GB 1600MHz, SSD: GoodRam Iridium Pro 240GB, HDD: Samsung 1TB OS: Linux Mint/Win 8.1 PS
PC: MOBO: GIGABYTE  M61SME-S2, CPU: AMD Athlon 64 x2 4800+, GPU: HIS HD 4670 IceQ 512MB, RAM: 4GB DDR2, HDD: Samsung 1,5TB, PSU: 500W, OS: Win 8.1 PP
Tablet: Prestigio MultiPad Viscounte Quad PMP880TD, CPU: Intel Atom Z3735G 4x1.33GHz, GPU: Intel HD 512MB, RAM: 1GB, DYSK: 16GB + 16GB microSD OS: Win 8.1 PS
Mobile: BlackBerry Q10 CPU: Snapdragon S4 Plus MSM8960 "Krait" 2x1,5GHz GPU: Adreno 225 RAM: 2GB DYSK: 16GB OS: BlackBerry OS 10.3.3 + Android 4.3 (Jelly Bean)

#20 OFFLINE   Vamude

Vamude

    Nowicjusz

  • 4 postów
Reputacja: 1

Napisano 27 grudzień 2017 - 01:32

@Vamude  - Odejmij plik wymiany, plik hibernacji i dopiero wtedy podaj ilość zajmowanego miejsca. 

Hibernacje mam wyłączoną, a plik wymiany zajmuje 2 GB. Czyli system zajmuje 15 GB.


  • 1


Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

2 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


    RolkinsoN, siwysar