Mr.T Posted December 25, 2017 Report Share Posted December 25, 2017 Win 8.1 2k17 Jeżeli masz już dość kafelków, a potrzebujesz prostego i szybkiego systemu operacyjnego do podstawowych codziennych czynności to jest to coś dla Ciebie. Uczulam, nie jest to "MOD" dla ludzi, którym się marzy Sklep, METRO UI lub pełna obsługa Windows Update. Ci niech lepiej go zostawią dla innych, nie chcę później słyszeć, że coś im nie działa. Mod "Win 8.1 2k17" zbudowany został na bazie "Windows 8.1 pl (Core i Pro)" . Nieaktywowany Zmiany względem oryginału: Usunięta TELEMETRIA - Uaktywniono pakiety DotNet. Framework - Dodano HashCheck - Dodano 7-zip, - Dodano nowe funkcje w panelu sterowania (tylko 5 najważniejszych: HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus i Konta zawansowane) - Dodano przydatne skróty pod PPM, - Zmieniono wygląd explorrera na ten z Windows 7 - Odblokowano obce style i dodano jeden - Zintegrowano StartIsBack - Zintegrowano Unlocker =========================================================================================================================== - Doczyszczono "winsxs" plus kompresja tego folderu w Windows 8.1 - działa to wyśmienicie - Usunięto kilka języków (mało ważnych) - Usunięto aplikacje MetroUi - Indeks wydajności (pozostałości) - Język naturalny - Easy transfer - Windows RE - Pełne prawa administratora - Wyłączony podpis cyfrowy - Szybki start i zamykanie systemu ====================================================================================== Do utworzenia boot pendrive polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] * Wyjaśniam: Pobierając i instalując ten system tym samym akceptujesz co w zmieniono, opuszczam Windows 10, dlatego stworzyłem coś typowo dla siebie "Pro" (oraz "Core" dla maruderów) udostępniam tylko to na czym ja pracuje, więc nie marudzić... że coś nie działa, jak odinstalować czy usunąć, system na moje potrzeby u mnie działa wszystko co mi potrzeba. Po zainstalowaniu, kiedy pojawi się pierwszy raz Pulpit, proszę ponownie zrestartować komputer. ISO x86 – 1.63 GB / ISO x64 - 2.17 GB [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ============================================================================================================== =============================================================================================== ============================================================================================================== user1, greenhorn999, my_g0t and 25 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasoir0591 Posted December 25, 2017 Report Share Posted December 25, 2017 Zaraz zasysam i po obiadku u babci stawiam to na lapku, a potem na PC Miałem czekać na 7 Extreme, ale może warto się przesiąść na ten. Tym bardziej, że go używasz i jest mocniej dopieszczony. Dzięki i Wesołych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku! michalczarny23 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted December 25, 2017 Report Share Posted December 25, 2017 Oparty o 8.1 pro czy home ? bo w opisie jest tylko 8.1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted December 25, 2017 Author Report Share Posted December 25, 2017 Oparty o 8.1 pro czy home ? bo w opisie jest tylko 8.1 miej wódki bo na oczy pada ale dodałem jeszcze u góry, chociaż i tak nie doczytają moszter likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adyson Posted December 25, 2017 Report Share Posted December 25, 2017 Dlaczemu przeszedłeś z 10 do 8.1 wydajność czy śmieci i szpiegi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farvick Posted December 25, 2017 Report Share Posted December 25, 2017 No i od razu lepiej lapek chodzi niż na czystej 10-tce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted December 25, 2017 Author Report Share Posted December 25, 2017 Dlaczemu przeszedłeś z 10 do 8.1 wydajność czy śmieci i szpiegi? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted December 25, 2017 Report Share Posted December 25, 2017 miej wódki bo na oczy pada Dzięki za sugestie wezmę pod uwagę od jutra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 System zapyla jak rakieta, jedynie jedno mnie irytuje że za każdym razem po starcie lapka musze ręcznie sie łączyć z wifi i za każdym razem wklepywać hasło bo nie zapamiętuje Sam system odpala w około 4 sekundy. hardcore1989 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCIN_ZIOMEK Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 System zapyla jak rakieta, jedynie jedno mnie irytuje że za każdym razem po starcie lapka musze ręcznie sie łączyć z wifi i za każdym razem wklepywać hasło bo nie zapamiętuje Sam system odpala w około 4 sekundy. No ale coś za coś a hasło do wifi możesz zmienić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wypcio Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 System zapyla jak rakieta, jedynie jedno mnie irytuje że za każdym razem po starcie lapka musze ręcznie sie łączyć z wifi i za każdym razem wklepywać hasło bo nie zapamiętuje Sam system odpala w około 4 sekundy. Miałem problem z wifi taki sam po ponownym uruchomieniu blaszaka działa jak należy mam zainstalowana wersje pro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 Temat wifi ogarnąłem Póki co system śmiga aż miło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotnik Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 Witam Mr.T Dziękuję za system na moim "starym dziadku" płyta: ASUS P5Q Deluxe (reszty nawet nie wymieniam, starocie) system sprawuje się rewelacyjnie. DZIĘKI ! (zieloną strzałeczkę wcisnąłem) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 Jednak w10 nie jest takie dobre do gier 25-30 fpsów w grze LoL a na tym systemie dochodzi do 70 Zmienię dysk pod system na SSD i już nigdy w życiu nie zainstaluje w10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vamude Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 Witam. Ile miejsca na dysku zajmuje wam system w wersji x64? U mnie to jest 17 GB na czysto. Wydaje mi się że to trochę za dużo. System instalowałem 3 razy, ściągnięty z 2 różnych źródeł, sumy się zgadzają. M4T jak rozwiązałeś temat wifi? Bo ciekawe przy pierwszej instalacji nie miałem problemu z zapamiętywaniem hasła, przy dwóch kolejnych już się pojawił :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 Jednak w10 nie jest takie dobre do gier 25-30 fpsów w grze LoL a na tym systemie dochodzi do 70 Zmienię dysk pod system na SSD i już nigdy w życiu nie zainstaluje w10 A co ma system jeszcze do takich gier jak LOL gdzie są aktualizowane na bieżąco, nie ustawiłeś go tak jak trzeba to było. Windows 10 to nie 7 czy 8 gdzie instalujesz i działa jak trzeba tu się trzeba namęczyć jeśli chodzi o gierki a na sam początek wywalić DVR później jeszcze po blokować kilka rzeczy i system też śmiga, myślisz czemu większość ma 7kę czy 8kę bo nikomu się nie chce kombinować w tym mi ale mówienie że się nie da to trochę na wyrost bo wszystko się da tylko trzeba chcieć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 @Vamude - Odejmij plik wymiany, plik hibernacji i dopiero wtedy podaj ilość zajmowanego miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 M4T jak rozwiązałeś temat wifi? Bo ciekawe przy pierwszej instalacji nie miałem problemu z zapamiętywaniem hasła, przy dwóch kolejnych już się pojawił :/ Namieszałem w usługach, ale się z tym uporałęm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vamude Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 @Vamude - Odejmij plik wymiany, plik hibernacji i dopiero wtedy podaj ilość zajmowanego miejsca. Hibernacje mam wyłączoną, a plik wymiany zajmuje 2 GB. Czyli system zajmuje 15 GB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 U mnie zajmuje 14,5 GB ze sterownikami, Office 2016 i podstawowymi programami - przeczyszczony skryptem od kolegi m4s Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted December 27, 2017 Author Report Share Posted December 27, 2017 to zainstaluj org i dociagnij poprawki mniej ci zajmie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCIN_ZIOMEK Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 Super zaje***ty. Na hdd śmiga aż miło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 prezes a czy zostaly obcje tabletu,dotyk ? bo mnie padl win 8 na kiano slim 8 pro i chyba mnie czeka nieststy ale instalka od nowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 prezes a czy zostaly obcje tabletu,dotyk ? bo mnie padl win 8 na kiano slim 8 pro i chyba mnie czeka nieststy ale instalka od nowa To przeca system 64bit, a ty masz 2gb ramu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dskarb Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 Namieszałem w usługach, ale się z tym uporałęm Mógłbyś opisać co trzeba zrobić, żeby to ogarnąć? Oprócz tego drobnego problemu to system śmiga jak trzeba Dobra robota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 To przeca system 64bit, a ty masz 2gb ramu ISO x86 – 1.63 GB / ISO x64 - 2.17 GB a to co Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 ISO x86 – 1.63 GB / ISO x64 - 2.17 GB a to co Fakt mój błąd, przyzwyczajenie z poprzedniej wersji Wracając do niezapisującego się hasła wifi, w usługach trzeba uruchomić usługę auto konfiguracja sieci wan i dać na automatyczny. P.S Na tablecie działa wersja x86 core, jedyny minus niedziałająca kontrola jasności ekranu. Działą wyśmienicie westbamBM likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wypcio Posted December 28, 2017 Report Share Posted December 28, 2017 u mnie taki błąd wszeptuje podczas uruchamiania sytemu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted December 28, 2017 Report Share Posted December 28, 2017 u mnie taki błąd wszeptuje podczas uruchamiania sytemu [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A jak z pamięcią wirtualną ? ile masz ramu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wypcio Posted December 28, 2017 Report Share Posted December 28, 2017 12 Ramu wirtualnej 1Gb ustawiłem Zmieniłem rozmiar pamięci wirtualnej na 5GB i komunikat zniknął Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts