Jump to content

Win 8.1 2k17

Mr.T

Recommended Posts

Win 8.1 2k17

Jeżeli masz już dość kafelków, a potrzebujesz prostego i szybkiego systemu operacyjnego

do podstawowych codziennych czynności to jest to coś dla Ciebie.

Uczulam, nie jest to "MOD" dla ludzi, którym się marzy Sklep, METRO UI lub pełna obsługa Windows Update. Ci niech lepiej go zostawią dla innych, nie chcę później słyszeć, że coś im nie działa.

Mod "Win 8.1 2k17" zbudowany został na bazie "Windows 8.1 pl (Core i Pro)" .

Nieaktywowany

Zmiany względem oryginału:

Usunięta TELEMETRIA

- Uaktywniono pakiety DotNet. Framework

- Dodano HashCheck

- Dodano 7-zip,

- Dodano nowe funkcje w panelu sterowania (tylko 5 najważniejszych: HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus i Konta zawansowane)

- Dodano przydatne skróty pod PPM, 

- Zmieniono wygląd explorrera na ten z Windows 7

- Odblokowano obce style i dodano jeden

- Zintegrowano StartIsBack 

- Zintegrowano Unlocker

===========================================================================================================================

- Doczyszczono "winsxs" plus kompresja tego folderu w Windows 8.1 - działa to wyśmienicie

- Usunięto kilka języków (mało ważnych)

- Usunięto aplikacje MetroUi

- Indeks wydajności (pozostałości)

- Język naturalny

- Easy transfer

- Windows RE

- Pełne prawa administratora

- Wyłączony podpis cyfrowy

- Szybki start i zamykanie systemu

======================================================================================

Do utworzenia boot pendrive polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

* Wyjaśniam: Pobierając i instalując ten system tym samym akceptujesz co w zmieniono,

opuszczam Windows 10, dlatego stworzyłem coś typowo dla siebie "Pro" (oraz "Core" dla maruderów)

udostępniam tylko to na czym ja pracuje, więc nie marudzić...

że coś nie działa, jak odinstalować czy usunąć,

system na moje potrzeby u mnie działa wszystko co mi potrzeba.

Po zainstalowaniu, kiedy pojawi się pierwszy raz Pulpit, proszę ponownie zrestartować komputer.

ISO x86 – 1.63 GB / ISO x64 - 2.17 GB

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

==============================================================================================================

===============================================================================================

==============================================================================================================

System zapyla jak rakieta, jedynie jedno mnie irytuje że za każdym razem po starcie lapka musze ręcznie sie łączyć z wifi i za każdym razem wklepywać hasło bo nie zapamiętuje :(

Sam system odpala w około 4 sekundy.

Miałem problem  z wifi  taki sam po ponownym uruchomieniu blaszaka działa jak należy mam zainstalowana wersje pro

Witam.

Ile miejsca na dysku zajmuje wam system w wersji x64? U mnie  to jest 17 GB na czysto. Wydaje mi się że to trochę za dużo. System instalowałem 3 razy, ściągnięty z 2 różnych źródeł, sumy się zgadzają.

M4T jak rozwiązałeś temat wifi? Bo ciekawe przy pierwszej instalacji nie miałem problemu z zapamiętywaniem hasła, przy dwóch kolejnych już się pojawił :/

Jednak w10 nie jest takie dobre do gier :D 25-30 fpsów w grze LoL a na tym systemie dochodzi do 70 :P Zmienię dysk pod system na SSD i już nigdy w życiu nie zainstaluje w10 :D

A co ma system jeszcze do takich gier jak LOL gdzie są aktualizowane na bieżąco, nie ustawiłeś go tak jak trzeba to było.

Windows 10 to nie 7 czy 8 gdzie instalujesz i działa jak trzeba tu się trzeba namęczyć jeśli chodzi o gierki a na sam początek wywalić DVR później jeszcze po blokować kilka rzeczy i system też śmiga, myślisz czemu większość ma 7kę czy 8kę bo nikomu się nie chce kombinować w tym mi ale mówienie że się nie da to trochę na wyrost bo wszystko się da tylko trzeba chcieć :) 

ISO x86 – 1.63 GB / ISO x64 - 2.17 GB

a to co  :P 

Fakt mój błąd, przyzwyczajenie z poprzedniej wersji :E

Wracając do niezapisującego się hasła wifi, w usługach trzeba uruchomić usługę auto konfiguracja sieci wan i dać na automatyczny.

P.S Na tablecie działa wersja x86 core, jedyny minus niedziałająca kontrola jasności ekranu. Działą wyśmienicie :)

westbamBM likes this