Jump to content

Win 8.1 2k17

Mr.T

Recommended Posts

Potwierdzam u mnie to samo z wifi i ta metoda też nie działa...

Ustaw też atrybut automatyczny w "automatyczna konfiguracja sieci przewodowej".

Też macie taki problem np w VirtualBoxie że pisze brak dostępu do internetu,a mimo wszystko internet jest i przeglądarki wszystko normalnie otwierają? Właśnie dziś chciałbym go zainstalowac na nowym dysku SSD i nie chciałbym żeby ten problem u mnie występował  :D

Usługi, atrybut automatyczny w "automatyczna konfiguracja sieci przewodowej" pomaga na ten problem

Zainstalowałem wersję "pro" na tablecie Dell Latitude 10 ST2. Windows śmiga jak szalony.U mnie problemy z wi-fi nie wystąpiły, ustawienia które podawał M4T w usłudze w rozwiązaniu tego problemu mnie ominęły.Wielkie podziękowania dla Twórcy systemu i wszystkiego najlepszego dla Niego w Nowym Roku  :)

Ps. Jak dostać się do Windows Store, potrzebuję zainstalować parę aplikacji a PS ma wycięty dostęp do sklepu....

Witam po długiej przerwie :D mam pytanie czy to też zainstaluję na tablecie tablet jest na Windowsie 10 czy lepjej inną wersję zainstalować na tablet ?

Polecam przeczytać kilka wpisów wzwyż między innymi moje :D

P.S. Tablet tabletowi nie równy :)

Może komuś się przyda informacja.

Zainstalowany na partycji mbr przyjmuje nie podpisane sterowniki.

Komendy typu

bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS
bcdedit -set TESTSIGNING ON"

na systemie z rozruchem UEFI nie działają.

Na partycji UEFI nie ma opcji wyboru zaawansowanego startu, więc podpisu sterowników nie da się nijak wyłączyć.

To tak dodam gdyby ktoś miał problem z MS Office 2013 jak ja z otwieraniem niektórych plików:

File->Options->Trust Center->Trust Center Settings

1. Protected View-> Uncheck the 3 options
2. File Block Options -> Check "Legacy Converters for Excel" (second to last checkbox)

Witam.zainstalowałem niedawno ten system i co jakiś czas monitor komputera przygasa mi na dwie chwilę, a w zasobniku pokazuje się ikonka(żółty trójkąt ostrzegawczy-proces hosta dla zadań systemu Windows)

przypomina mi to błąd kernel gdzie siadał  sterownik grafiki.Jednak od pewnego  czasu używam sprawdzoną wersje sterownika i wszystko było Ok......ma ktoś jakiś pomysł?

Witam.zainstalowałem niedawno ten system i co jakiś czas monitor komputera przygasa mi na dwie chwilę, a w zasobniku pokazuje się ikonka(żółty trójkąt ostrzegawczy-proces hosta dla zadań systemu Windows)

przypomina mi to błąd kernel gdzie siadał  sterownik grafiki.Jednak od pewnego  czasu używam sprawdzoną wersje sterownika i wszystko było Ok......ma ktoś jakiś pomysł?

Szklana kula mi sie zepsuła nic nie powiesz o sprzęcie jaka grafa itp, więc ja ci powiem tak: U mnie wszystko działa :)

Szklana kula mi sie zepsuła nic nie powiesz o sprzęcie jaka grafa itp, więc ja ci powiem tak: U mnie wszystko działa :)

Płyta główna Asus P5G41C-M LX

Procesor      Intel Core 2Duo E8500 3,16GHz

Pamięć        Corsair Vengeance 2x4GBG

Grafika         NVIDIA GeForce GT730

zasilacz        HP   API4PC    230W

komputer używany wyłącznie do multimediów

Używa ktoś tego systemu wraz z ryzenem?, jak sytuacja w grach? CS, LoL? W poprzedniej wersji miałem dziwne spadki fps w porównaniu do w7 i w10. Choć pewnie to wina sterów do chipsetu bo AMD nie wspiera w8.1(tylko wersja beta jest dostępna)

Jak cos to:

ryzen 1700

Nvidia 1080ti