pepe410 Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 A jak sie ma sprawa z Windows Update mozna aktualizowac system normalnie? no i czy dziala Windows Defender? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 A jak sie ma sprawa z Windows Update mozna aktualizowac system normalnie? no i czy dziala Windows Defender? Można, działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 A jak sie ma sprawa z Windows Update mozna aktualizowac system normalnie? no i czy dziala Windows Defender? Kastratów się nie aktualizuje Sprawdźcie usługi kurde wszystkiego wam na tacy nie podam, nie tylko jedna usługa jest od wi-fi Zaraz będę szukał dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 Kastratów się nie aktualizuje Polecam przeczytać opis to nie jest kastrat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepe410 Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 a systemowy defender starczy? bo na win 10 przez pol roku korzystalem tylko z systemowego a tu nie wiem czy wgrac cos dodatkowo.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 a systemowy defender starczy? bo na win 10 przez pol roku korzystalem tylko z systemowego a tu nie wiem czy wgrac cos dodatkowo.... Jak masz głowe na karku to starczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vamude Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 Potwierdzam u mnie to samo z wifi i ta metoda też nie działa... Ustaw też atrybut automatyczny w "automatyczna konfiguracja sieci przewodowej". Też macie taki problem np w VirtualBoxie że pisze brak dostępu do internetu,a mimo wszystko internet jest i przeglądarki wszystko normalnie otwierają? Właśnie dziś chciałbym go zainstalowac na nowym dysku SSD i nie chciałbym żeby ten problem u mnie występował Usługi, atrybut automatyczny w "automatyczna konfiguracja sieci przewodowej" pomaga na ten problem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilerek3 Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 Czym się różni od win 8.1 Pro PP? bo nie wiem czy opłaca się zmieniać na ten PS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 Nowsza podstawa - zintegrowane ostatnie poprawki, eliminacja błędów (jeśli jakieś były) itp. Jak Ci PP dobrze działa, to na razie nie zmieniaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted January 3, 2018 Report Share Posted January 3, 2018 Jak Ci PP dobrze działa, to na razie nie zmieniaj Miaem PP zmienilem na PS bylo warto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerrunia Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Zainstalowałem wersję "pro" na tablecie Dell Latitude 10 ST2. Windows śmiga jak szalony.U mnie problemy z wi-fi nie wystąpiły, ustawienia które podawał M4T w usłudze w rozwiązaniu tego problemu mnie ominęły.Wielkie podziękowania dla Twórcy systemu i wszystkiego najlepszego dla Niego w Nowym Roku Ps. Jak dostać się do Windows Store, potrzebuję zainstalować parę aplikacji a PS ma wycięty dostęp do sklepu.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Jak dostać się do Windows Store, potrzebuję zainstalować parę aplikacji a PS ma wycięty dostęp do sklepu.... Tu musisz zapomnieć o sklepie i apkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerrunia Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Tu musisz zapomnieć o sklepie i apkach. Dzięki. Miałem nadzieję, że w rejestrze da się grzebnąć ...no cóż są inne aplikacje. System rewelacyjny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poll300 Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Witam po długiej przerwie mam pytanie czy to też zainstaluję na tablecie tablet jest na Windowsie 10 czy lepjej inną wersję zainstalować na tablet ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Witam po długiej przerwie mam pytanie czy to też zainstaluję na tablecie tablet jest na Windowsie 10 czy lepjej inną wersję zainstalować na tablet ? Polecam przeczytać kilka wpisów wzwyż między innymi moje P.S. Tablet tabletowi nie równy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poll300 Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Polecam przeczytać kilka wpisów wzwyż między innymi moje P.S. Tablet tabletowi nie równy Rozumiem z góry dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted January 5, 2018 Report Share Posted January 5, 2018 Ustaw też atrybut automatyczny w "automatyczna konfiguracja sieci przewodowej". Usługi, atrybut automatyczny w "automatyczna konfiguracja sieci przewodowej" pomaga na ten problem Nie pomogło nadal trzeba wpisywać hasło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stachu4587 Posted January 5, 2018 Report Share Posted January 5, 2018 Nie pomogło nadal trzeba wpisywać hasło Pogrzebałem i pomogło włączenie i ustawienie atrybutòw na automatyczny usługi o nazwie "usługa listy sieci" kwasior500 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malcolm102 Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 czy w tej edycji działa Defender hm:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 czy w tej edycji działa Defender hm:) Tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted January 6, 2018 Author Report Share Posted January 6, 2018 czy w tej edycji działa Defender hm:) działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
destr0y Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Good Job. Bardzo ładnie dostrojony system. Dzięki wielkie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest xwing Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Może komuś się przyda informacja. Zainstalowany na partycji mbr przyjmuje nie podpisane sterowniki. Komendy typu bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKSbcdedit -set TESTSIGNING ON" na systemie z rozruchem UEFI nie działają. Na partycji UEFI nie ma opcji wyboru zaawansowanego startu, więc podpisu sterowników nie da się nijak wyłączyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danterape Posted January 7, 2018 Report Share Posted January 7, 2018 To tak dodam gdyby ktoś miał problem z MS Office 2013 jak ja z otwieraniem niektórych plików: File->Options->Trust Center->Trust Center Settings 1. Protected View-> Uncheck the 3 options 2. File Block Options -> Check "Legacy Converters for Excel" (second to last checkbox) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi505 Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 Witam.zainstalowałem niedawno ten system i co jakiś czas monitor komputera przygasa mi na dwie chwilę, a w zasobniku pokazuje się ikonka(żółty trójkąt ostrzegawczy-proces hosta dla zadań systemu Windows) przypomina mi to błąd kernel gdzie siadał sterownik grafiki.Jednak od pewnego czasu używam sprawdzoną wersje sterownika i wszystko było Ok......ma ktoś jakiś pomysł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 Witam.zainstalowałem niedawno ten system i co jakiś czas monitor komputera przygasa mi na dwie chwilę, a w zasobniku pokazuje się ikonka(żółty trójkąt ostrzegawczy-proces hosta dla zadań systemu Windows) przypomina mi to błąd kernel gdzie siadał sterownik grafiki.Jednak od pewnego czasu używam sprawdzoną wersje sterownika i wszystko było Ok......ma ktoś jakiś pomysł? Szklana kula mi sie zepsuła nic nie powiesz o sprzęcie jaka grafa itp, więc ja ci powiem tak: U mnie wszystko działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi505 Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 Szklana kula mi sie zepsuła nic nie powiesz o sprzęcie jaka grafa itp, więc ja ci powiem tak: U mnie wszystko działa Płyta główna Asus P5G41C-M LX Procesor Intel Core 2Duo E8500 3,16GHz Pamięć Corsair Vengeance 2x4GBG Grafika NVIDIA GeForce GT730 zasilacz HP API4PC 230W komputer używany wyłącznie do multimediów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EndoGen Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 Używa ktoś tego systemu wraz z ryzenem?, jak sytuacja w grach? CS, LoL? W poprzedniej wersji miałem dziwne spadki fps w porównaniu do w7 i w10. Choć pewnie to wina sterów do chipsetu bo AMD nie wspiera w8.1(tylko wersja beta jest dostępna) Jak cos to: ryzen 1700 Nvidia 1080ti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drev Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 danterape ty masz ten system na z370? jak stabilnosc i skad wziales sterowniki do chipsetu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
K0PeRniK001 Posted January 10, 2018 Report Share Posted January 10, 2018 niestety u mnie po instalacji win 8.1 pro ps nie chce uruchomić się hd tune z panelu sterowania :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts