Skocz do zawartości

Videorejestratory samochodowe czyli co wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. przeglądam sobie videorejestratory samochodowe . Zainteresował y mnie 3 produkty. Czy są to te same urządzenia ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

dobra mam odpowiedź z videorejestratory24.pl

podobna sytuacja jest w modelach G1WH, Viofo G1WH - niektóre kamery, w tym wypadku ta, nie mają patentu, przez co są produkowane przez kilka różnych firm. Jeśli chodzi o Xblitza P100, to jest to praktycznie to samo co Anytek A3.

Opublikowano

Witam, sam jestem na etapie kupna takowego urządzenia, ale chciałbym się zmieścić w 150-200 zł. Macie coś godnego polecenia?

Nie wiem czy jest sens czy nie ma kupować kamerki za 150-200 zł ale dla mnie osobiście nie ma. Potem na YT pełno nagrać gdzie nagrany jest jakiś pojazd, szuka go cała polska w internecie a tablic rejestracyjnych nie widać. Niby jakiś dowód jest ale widać tyle co nic.

Opublikowano

@up

Kupiłem G1WH za 130 zł i jakoś nie mam problemu z odczytaniem tablic, nawet w nocy.

Dzięki za info, zaraz sobie pooglądam recenzje i filmiki jakie nagrywa, kosztuje 200-250 zł więc jeszcze spoko cena :)

A jakby się sprawdziło coś takiego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

G1WH już od dawna nie da się kupić, teraz sprzedają G1WHT, która jest dużo gorsza. Z tańszych kamer podobno ta jest dobra [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Witam, szukam jakiegoś dobrego, ale to naprawdę dobrego videorejestratora. Wstępnie wyczytałem na internecie, że te które oferują nagrywanie 2w1 czyli przód i tył nigdy nie będą miały takiej dobrej jakości i płynności z przedniej kamerki gdy zakupimy właśnie kamerkę tylko i włącznie na przód. Tak więc podsumowując na tą chwilę niby wiem, że lepiej kupić naprawdę pojedynczy viderejestrator na sam przód ale za to porządnej jakości niż zamiast 2w1 średniej jakości.

Z początku gdy szukałem jeszcze 2w1 znalazłem BlackVue DR900S-2CH ale czytając opinię szybko zmieniłem zdanie i zrezygnowałem z tego modelu. Ludzie piszą, że za taką wysoka kwotę brak nagrywania w 60 FPS co niby przydaje się dużo przy odczytywaniu tablic i robieniu stop klatek w danym momencie filmu by uchwycić to co chcemy konkretnie. No i też widziałem nie jedną opinię, że sama jakość i widoczność odczytywanych tablic mimo tego 4K itd w BlackVue DR900S-2CH jest najwyżej średnia i, że są viderejestratory co oferują wyraźnie lepszą jakość i łatwość w odczytywaniu tablic z nagrania itd w 4K a też niby nawet Full HD.

Tak więc taki BlackVue DR900S-2CH kosztuje około 2400 zł.

Co dobrego / wypasionego z takim 60 FPS i Full HD lub 4K na przód z naprawdę dobrym obrazem byście polecili ???

Kwota maksymalna to może być nawet 1500 zł za sam przód. Ewntualnie potem pomyśli się jak podłączyć 2 zestawy np. tego samego modelu by zrobić sobie też nagrywanie na tył w też dobrej jakości a nie byle by było.

Znalazłem niby też polecany model NextBase 522GW również jako 2w1 ale po YT sprawdziłem jakość przedniej kamerki i też nie uważa by była to super / dobra jakość w nocy. Czy zbyt dużo wymagam i nie znajdę nic lepszego?

Obczajam jeszcze firmę DOD. Ale już sam nie wiem. Może ktoś z Was ma sprawdzony konkretny model z naprawdę dobrą jakością?

Opublikowano

Ja od kilku lat używam "Wideorejestrator GoClever Drive Cam FastGo Full HD" - już nie raz uchronił mnie od płacenia mandatu, teraz  na drodze w jakimś konflikcie...  z Policją nawet nie dyskutuje -  tylko od razu pokazuje nagranie w kamerce z ostatniej minuty i to od razu  kończy całą sprawę (przeprosiny Policji i pozamiatane) a wtedy zapłaciłem za nią około 200zł (kamerka robi ciągłe nagranie Full HD 1920x1080 sama dzieli co 1-minutę) dlatego można szybko po zegarku poszukać zdarzenie i pokazać TYLKO TO CO SIĘ CHCE POKAZAĆ a kartę mam obecnie włożoną SDmicroHD  8GB (nagrywa w pętli stare nagrania sama kasuje) przedtem miałem włożona  4GB ale stwierdziłem że przy długich trasach np ~468km na karcie całej trasy nie nagrało tylko jak brakowało miejsca sama w pętli kasowała.

Jest podłączona do gniazda zapalniczki - sama się uruchamia razem z odpaleniem samochodu i wyłącza się sama po zgaszeniu samochodu. - chyba że chce coś nagrać na postoju to nie wyjmuje kluczyka -> wtedy kamerka nadal pracuje razem z nagrywanym dźwiękiem gdy np. chcę nagrać całą rozmowę z psem... :L

Dlatego ten model polecam.

Opublikowano
19 godzin temu, RemixPL1994 napisał:

Kto czego najczęściej kupuje. Czyli jeśli taniocha i shit będzie najczęściej kupowany to w rankingu znajdzie się na 1 miejscu. Ja szukam czegoś dobrego nr 1. A nie najczęściej wybieranego i kupowanego przez wszystkich :)

Ja kilka lat temu kupiłem Shadow GT680W, który służy mi do dziś i szczerze mogę polecić. Na YouTubie możesz zobaczyć jak sobie radzi, szczególnie w słabym oświetleniu i według mnie jest jedną z lepszych kamerek dostępnych na rynku.