Skocz do zawartości

Win DreamOS - Extreme PC/Tablet (x86-x64) 2k17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z dream os x64, gdy instaluje na ssd wyskakuje mi teraz po 1 uruchomieniu blinitializelibrary failed 0xc00000001.. Zmieniałem w biosie na ide, ahci, bez zmian. Nie chce wstać system a nie mam innego na podmianke..

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Opublikowano

Witam mam taki problem zaraz po instalacji z instalatora 10 UEFI i aktualizaji rejestu podczas ładowania systemu zatrzymuje się na tym

48506b4400169.jpg

Więc przestawiłem bios na csm i uruchomiłem go przez clovera i poszło dalej :

Więc wróciłem do UEFI i windows boot menagera i system startuje ale winload się nie zamyka cały czas mam boot screena po mimo że się zalogował :D :

Przez clovera na UEFI jest tak samo :D :

jakieś rozwiązania żeby po instalacji nie wieszał się na classpnp a później się normalnie logował przez UEFI ?

Opublikowano

Może ktoś na szybko pomoc?

Bo ja nowy trochę nie w temacie ja mam pobierać wszystkie pliki z linku czy jak?

czy co dokładnie mam pobrać (wersja z instalatorem Windows 10)

Opublikowano
17 godzin temu, geniusm napisał:

czym różni się wersja ESD od tej bez tego

instalalatorem z 10 i wielkoscia

6 godzin temu, Varux napisał:

ja mam pobierać wszystkie pliki z linku czy jak

jeden ten ktory ci pasuje

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Mr.T napisał:

instalalatorem z 10 i wielkoscia

jeden ten ktory ci pasuje

Można jakiś kontakt do ciebie poza forum? Np. Dc

Edytowane przez Varux
Zapomniałem dopisać
Opublikowano

Czyli ESD ma instalatora z 10?

Pytam bo chcę go zainstalować na starym sprzęcie i nie idzie i tak właśnie kombinuje że może przez to.

A ściągnąłem to co mniejsze bo wydawało mi się że jak mniej zajmuje to będzie "lżejszy" do pociągnięcia przez stary sprzęt.

Opublikowano

Ja to znam i używam od dawna na starych sprzętach. Tylko że na tym jednym się nie zainstaluje - podejrzewam właśnie że ze względu na instalator od 10. Wypalam właśnie extreme 32 na instalatorze z 7, może to pójdzie.

Opublikowano

Mam taki problem. NIe mogę zainstalować słownika PWN. W Starterze Mini bez problemu się instalował. na tym systemi nijak nie mogę tego zrobić. Ciągle wywala mi komunikat  żeby włożyć oryginalną płytę. I nijak tego nie da się obejść. Ani ustawiając tryby zgodności ani odpalając jako administrator. Różne emulatory. Nic to nie daje. Zajrzałem do rejestru w ustawienia secdrive ale tam start jest ustawiony na 4 więc chyba tam jest wszystko w porządku. przyznam się że brakuje mi pomysłów. na oryginalnym Windows 7 też nie dało się zainstalować. Na Starterze Mini   z tej od ATeam bez problemu. Moze jakaś poprawka blokuje tą instalację?

Opublikowano

Dzieki @Mr.T systemik w wersji x86 postawiłem na lapku iQon LM7WM który od 2006 roku działa i nie chce dokonać żywota, SSD 60GB Vertex2 ram 2GB czyli max dla tego sprzęta i celeron M 1.6 jednojajowy grafika s3 unichrome 64MB AGPx4.

Troszkę naszukałem się sterowników ale udało się wszystko uruchomić i jestem w szoku jak to zasuwa. Używam jako sprzęta do biura CAD2009, libre office, internet, drukowanie działa po wifi. Super sprawa bo lapek się marnował a teraz służy mi na codzień a mam do niego sentyment. Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam.Podoba mi się ten system lecz nie mogę zainstalować na dysku NVMe.Instalacja trwa do czasu pierwszego ponownego uruchomienia systemu a następnie blue screen i problem dotyczący dysku.Na dysku Sata SSD instaluje się bez problemu.Czy jest szansa na zaktualizowanie ze sterownikami NVMe Samsunga i USB 3.0 ? BARDZO PROSZĘ.Na innych modach jest więcej problemów niż przy tym systemie.

Opublikowano

witam mam mały problem z instalacja podczas instalacji wszystko ok ale na końcu jak mam wpisać domenę to nie działa  ani myszka ani klawiatura posiadam ryzena 3 i płytę główna a320 i wiem że uefi 

Opublikowano

Cześć.

Mam taki problem. system zainstalowany i smiga, sprzet naprawde stary i wszystko ok za wyjatkeim karty wifi. Po prostu jej nie wykrywa. Tzn. w menagerze jest ale nie jest dostępna. Można coś z tym zrobić?

Pozdrawiam

T

Opublikowano

Czy sterownik do karty zainstalowany? Posiadam ten system na bardzo starym laptopie i śmiga wszystko tylko sterowników troszkę musiałem poszukać (mój wpis na poprzedniej stronie).

Opublikowano

Chciałem załadować obraz 32 bit na pen drive żeby wgrać system na komputer który nie obsługuje UEFI.

W Rufus po załadowaniu obrazu mam tylko opcje utworzenia MBR ale na NTFS, a komputer stary widzi tylko FAT32, jak zmusić Rufus żeby mi obraz utworzył w FAT32 i MBR.

Opublikowano
Godzinę temu, pills napisał:

a komputer stary widzi tylko FAT32, jak zmusić Rufus żeby mi obraz utworzył w FAT32 i MBR.

CO ty znowu wydziwiasz? Co ma wiek kompa do FAT32/NTFS? Obraz ma być zrobiony pod MBR/NTFS. To FAT32 jest dla UEFI. W ogóle to chyba nie da się domyślnie zainstalować Win7 na FAT32.