Jump to content
WinClub
Mr.T

Win DreamOS - Extreme PC/Tablet (x86-x64) 2k17

Recommended Posts

 Mam problem z dream os x64, gdy instaluje na ssd wyskakuje mi teraz po 1 uruchomieniu blinitializelibrary failed 0xc00000001.. Zmieniałem w biosie na ide, ahci, bez zmian. Nie chce wstać system a nie mam innego na podmianke..

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam mam taki problem zaraz po instalacji z instalatora 10 UEFI i aktualizaji rejestu podczas ładowania systemu zatrzymuje się na tym

48506b4400169.jpg

 

Więc przestawiłem bios na csm i uruchomiłem go przez clovera i poszło dalej :

 

Więc wróciłem do UEFI i windows boot menagera i system startuje ale winload się nie zamyka cały czas mam boot screena po mimo że się zalogował :D :

 

 

Przez clovera na UEFI jest tak samo :D :

 

 

jakieś rozwiązania żeby po instalacji nie wieszał się na classpnp a później się normalnie logował przez UEFI ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

jakieś g***o się teraz zrobiło [sory za brzydkie wyrazy] bo teraz wyskakuje mi, że trzeba jakiś login i hasło podawać gdy się jest już zalogowanym... !LOOL!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Może ktoś na szybko pomoc?

Bo ja nowy trochę nie w temacie ja mam pobierać wszystkie pliki z linku czy jak?

czy co dokładnie mam pobrać (wersja z instalatorem Windows 10)

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 godzin temu, geniusm napisał:

czym różni się wersja ESD od tej bez tego

instalalatorem z 10 i wielkoscia

 

6 godzin temu, Varux napisał:

ja mam pobierać wszystkie pliki z linku czy jak

jeden ten ktory ci pasuje

Share this post


Link to post
Share on other sites
31 minut temu, Mr.T napisał:

instalalatorem z 10 i wielkoscia

 

jeden ten ktory ci pasuje

 Można jakiś kontakt do ciebie poza forum? Np. Dc

Edited by Varux
Zapomniałem dopisać

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czyli ESD ma instalatora z 10?

Pytam bo chcę go zainstalować na starym sprzęcie i nie idzie i tak właśnie kombinuje że może przez to.

A ściągnąłem to co mniejsze bo wydawało mi się że jak mniej zajmuje to będzie "lżejszy" do pociągnięcia przez stary sprzęt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja to znam i używam od dawna na starych sprzętach. Tylko że na tym jednym się nie zainstaluje - podejrzewam właśnie że ze względu na instalator od 10. Wypalam właśnie extreme 32 na instalatorze z 7, może to pójdzie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam taki problem. NIe mogę zainstalować słownika PWN. W Starterze Mini bez problemu się instalował. na tym systemi nijak nie mogę tego zrobić. Ciągle wywala mi komunikat  żeby włożyć oryginalną płytę. I nijak tego nie da się obejść. Ani ustawiając tryby zgodności ani odpalając jako administrator. Różne emulatory. Nic to nie daje. Zajrzałem do rejestru w ustawienia secdrive ale tam start jest ustawiony na 4 więc chyba tam jest wszystko w porządku. przyznam się że brakuje mi pomysłów. na oryginalnym Windows 7 też nie dało się zainstalować. Na Starterze Mini   z tej od ATeam bez problemu. Moze jakaś poprawka blokuje tą instalację?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzieki @Mr.T systemik w wersji x86 postawiłem na lapku iQon LM7WM który od 2006 roku działa i nie chce dokonać żywota, SSD 60GB Vertex2 ram 2GB czyli max dla tego sprzęta i celeron M 1.6 jednojajowy grafika s3 unichrome 64MB AGPx4.

Troszkę naszukałem się sterowników ale udało się wszystko uruchomić i jestem w szoku jak to zasuwa. Używam jako sprzęta do biura CAD2009, libre office, internet, drukowanie działa po wifi. Super sprawa bo lapek się marnował a teraz służy mi na codzień a mam do niego sentyment. Pozdrawiam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam.Podoba mi się ten system lecz nie mogę zainstalować na dysku NVMe.Instalacja trwa do czasu pierwszego ponownego uruchomienia systemu a następnie blue screen i problem dotyczący dysku.Na dysku Sata SSD instaluje się bez problemu.Czy jest szansa na zaktualizowanie ze sterownikami NVMe Samsunga i USB 3.0 ? BARDZO PROSZĘ.Na innych modach jest więcej problemów niż przy tym systemie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

witam mam mały problem z instalacja podczas instalacji wszystko ok ale na końcu jak mam wpisać domenę to nie działa  ani myszka ani klawiatura posiadam ryzena 3 i płytę główna a320 i wiem że uefi 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information