Guest Posted August 3, 2017 Report Posted August 3, 2017 Skanowałeś MalwareBytes albo HitmanPro Spróbuj wyłączyć Windows Update Windows+R msconfig -> Usługi i tu odznacz Windows Update i restart PC Quote
kewinpolak Posted August 3, 2017 Report Posted August 3, 2017 puszcze skana malwarebytes za chwile i wyłącze ten stuff, zobaczymy. menager tak wygląda ( nie kłamałem :V ) dodam ze wczesniej odpalony chrome, yt, jakaś gra w tle, i jakieś inne akcje na pc na raz nie pożerały więcej niż 30-50% teraz wystarczy odpalić chrome by już sięgało setki Quote
Mr.T Posted August 3, 2017 Author Report Posted August 3, 2017 no ale sam widzisz ze ponad 500 mega bierze chrome wiec moje pytanie co ma system do chrome? Quote
kewinpolak Posted August 3, 2017 Report Posted August 3, 2017 to nic do Twojego systemu, dzisiaj go instaluje. Krecikowi tylko aktualna sytuacje z moim szajsem prezentowałem, tak btw. malware nic nie wykryło, a nadal zżarte 100% ;d może koparke z mojego pc zrobili <lul> 500 mega to nic, tak jak mowilem chrome, gry w tle i inne takie śmieci i cpu bylo max 50%, a teraz to jak powalone, aż słyszę jak pc pracuje @teoretycznie mam teraz czasem nawet 'lagi' przy przewijaniu winclubu, a yt musze w 480p oglądać xd Pomocy :| Zainstalowałem ten system, mimo ogromnej ilości walenia się z nim ( pierw partycji nie czytało, musiałem nadać litery jak dowiedziałem się jak w menagerze :| ), potem problemy ze sterownikami -> na sam koniec zamiast spijać wszystko co najlepsze, połowa aplikacji mi nie chce się zwyczajnie otworzyć. Instalka dt lite -> 0 reakcji, instalacja lola? ten błąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @instalacja VS kończy sie niepowodzeniem, net frameworka instalka też się nie odpala ( 0 reakcji ) Nie mam już pojęcia co robić.. @Mr.T Masz może pomysł o co może chodzić? Quote
stanq Posted August 9, 2017 Report Posted August 9, 2017 to nic do Twojego systemu, dzisiaj go instaluje. Krecikowi tylko aktualna sytuacje z moim szajsem prezentowałem, tak btw. malware nic nie wykryło, a nadal zżarte 100% ;d może koparke z mojego pc zrobili <lul> 500 mega to nic, tak jak mowilem chrome, gry w tle i inne takie śmieci i cpu bylo max 50%, a teraz to jak powalone, aż słyszę jak pc pracuje @teoretycznie mam teraz czasem nawet 'lagi' przy przewijaniu winclubu, a yt musze w 480p oglądać xd Pomocy :| Zainstalowałem ten system, mimo ogromnej ilości walenia się z nim ( pierw partycji nie czytało, musiałem nadać litery jak dowiedziałem się jak w menagerze :| ), potem problemy ze sterownikami -> na sam koniec zamiast spijać wszystko co najlepsze, połowa aplikacji mi nie chce się zwyczajnie otworzyć. Instalka dt lite -> 0 reakcji, instalacja lola? ten błąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @instalacja VS kończy sie niepowodzeniem, net frameworka instalka też się nie odpala ( 0 reakcji ) Nie mam już pojęcia co robić.. @Mr.T Masz może pomysł o co może chodzić? process explorer lub system explorer i zrob pelnego screena zeby wszystko bylo widac , to ze nie przydzielil liter partycja to moze byc problem z samymi partycjami a raczej jak byly tworzone, a problemy ze sterownikami to mozna miec jesli sie instaluje je w zlej kolejnosci albo do innego sprzetu lub w zlej wersji bitowej, btw daj info jaki masz sprzet------------------ z inej beczki mialem bledy z instalacja programutpu ISDone.dll i unarc.dll, po sprawdzeniu wszystkiego od mojej strony wkurzony w koncu zainstalowalem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na wirtualnej maszynie i poszlo bez bledow, Quote
kewinpolak Posted August 9, 2017 Report Posted August 9, 2017 Przydzieliłem litery samemu, instalować windowsa potrafie i robiłem to specjalnie drugi raz by było ok- nie było. Ale 5minut googlowania i zrobiłem Sterowniki są zainstalowane, nie miałem vs z 2005 roku, musiałem z cmd'kiem pracować bo na zwykla instalacje nie było mowy Lol nadal sie nie chciał zainstalować pobrałem cały folder od kumpla z grą - śmiga Instalka daemon toolsow nadal sie nie chciala odpalić to też pobrałem to z neta w .rar i też smiga Teraz kłopotam się z problemami instalacji visual studio które uznaje, że nie może się do końca zainstalować x) Quote
Mr.T Posted August 9, 2017 Author Report Posted August 9, 2017 Teraz kłopotam się z problemami instalacji visual studio które uznaje, że nie może się do końca zainstalować x) króra dokładnie wersja Quote
stanq Posted August 10, 2017 Report Posted August 10, 2017 kewinpolak , zakladajac ze z twoim PC jest wszystko OK, to albo obraz iso byl nie tak, albo pendrive bylo nie tak, albo zaszybko wyrwales usb podczas instalacji. zakladam ze leciales z usb2 a nie z usb z zlymi sterami ? Quote
Ote11o Posted August 13, 2017 Report Posted August 13, 2017 Czy standardowa aktualizacja Windows PowerShell 2 do wersji 4/5 w tym systemie jest niemożliwa? Jeśli tak, to czy istnieje jakiś substytut? Drugie pytanko, czy ktoś spotkał się z problemem, braku możliwości otwierania aplikacji (np. Tor Browser) z paska zadań, menu start itp? Quote
jano58 Posted August 20, 2017 Report Posted August 20, 2017 Wiekszego syfu jeszcze w w swoim dlugim zyciu nie spotkalem. Kolego to juz nie zabawa to kryminal !!! Quote
ssl111 Posted August 21, 2017 Report Posted August 21, 2017 A ja mam takie pytanko.Co lepiej zainstalować na słabszy sprzęt to czy może Win 7 Light x64 ? Quote
VACek Posted August 21, 2017 Report Posted August 21, 2017 A ja mam takie pytanko.Co lepiej zainstalować na słabszy sprzęt to czy może Win 7 Light x64 ? Kwestia rozumienia słabszy sprzęt MrsGhost likes this Quote
ssl111 Posted August 21, 2017 Report Posted August 21, 2017 Procek Intel Pentium Core E5200 2.5GHz - 4Gb ram - GeForce 9600 GT - dysk HDD 500 Quote
agentix Posted August 21, 2017 Report Posted August 21, 2017 Nie działa grupa domowa. Niby ją wykrywa, wybieram co chcę udostępniać, wpisuję hasło, ale jak klikam "dalej" to wyskakuje "grupa domowa napotkała błąd" i w dymku "system windows nie może skonfigurować grupy domowej na tym komputerze". Narzędzie do rozwiązywania problemów nie pomogło.Z tego co widzę to nie usunięto nic związanego z grupami domowymi więc nie wiem czemu to nie działa. Może to ten cały easy transfer? Quote
Janikus Posted August 22, 2017 Report Posted August 22, 2017 Instalować wszystkie aktualizacje z Windows Update czy gotowe paczki z forum? Quote
blashix Posted August 23, 2017 Report Posted August 23, 2017 Instalować wszystkie aktualizacje z Windows Update czy gotowe paczki z forum? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
lukasknw Posted August 29, 2017 Report Posted August 29, 2017 jakiego antywirusa polecacie pod ten mod? Quote
pagi Posted September 1, 2017 Report Posted September 1, 2017 Witam, Mam prom z funkcjami systemu windows. Potrzebuję klienta telnet i przy próbie doinstalowania wywala się: "Wystąpił błąd. Nie wszystkie funkcje zostały pomyślnie zmienione." Gdzie szukać problemu? Quote
DrX Posted September 6, 2017 Report Posted September 6, 2017 Witam. Po zainstalowaniu swiezego systemu wyskakuje komunikat za aplikacja nie zostala wlasciwie uruchomiona 0x00000005 (na wiekszosci aplikacji) . co robic mam ? stery nowe. Quote
Mr.T Posted September 6, 2017 Author Report Posted September 6, 2017 zle pobrany zle zrobiony pen zle sie zainstalowal takie mozliwosci lub jakis sterownik uwala Quote
franekfranek Posted September 6, 2017 Report Posted September 6, 2017 (edited) jakiego antywirusa polecacie pod ten mod? również ponawiam pytanie... ale o odp proszę w dopiero co odblokowanym temacie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] warto też przeczytać: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edited September 6, 2017 by franekfranek Quote
DrX Posted September 7, 2017 Report Posted September 7, 2017 zle pobrany zle zrobiony pen zle sie zainstalowal takie mozliwosci lub jakis sterownik uwala Dzieki. juz ok. Quote
ebrmaciek Posted September 10, 2017 Report Posted September 10, 2017 Mam małe pytanie .Ile ten system powinien zajmować po instalacji? Quote
tom-line Posted September 13, 2017 Report Posted September 13, 2017 Witam czy idzie jakoś odinstalować Internet Explorer w tej wersji, poprzez odiinstalowanie składników nieda rady. Quote
VACek Posted September 13, 2017 Report Posted September 13, 2017 Witam czy idzie jakoś odinstalować Internet Explorer w tej wersji, poprzez odiinstalowanie składników nieda rady. A w czym Ci przeskadza IE? odepnij ikone od paska zadań i nie ma Quote
lukkow28 Posted September 15, 2017 Report Posted September 15, 2017 Dobra Panowie, słabe pytanie pewnie teraz padnie... Mam problem przy instalacji, wyrzuca mi komunikat przy wyborze partycji, żeby załadować sterowniki do SSD. 1. Skąd takie najlepiej pobrać? 2. Czy wystarczy jak podam je na drugim pendrivie? 3. Instalacja Win10 mod na tablet poszła bez takich problemów. Quote
Mr.T Posted September 15, 2017 Author Report Posted September 15, 2017 1. Skąd takie najlepiej pobrać? ze strony producenta płyty 2. Czy wystarczy jak podam je na drugim pendrivie? tak 3. Instalacja Win10 mod na tablet poszła bez takich problemów. bo ma juz w sobie Quote
linupsiarz Posted September 16, 2017 Report Posted September 16, 2017 ja nie wiem co jest nie tak z tym systemem, chrome instaluje w zgodności z vistą, opera nie działa jak powinna [długo ładuje strony/wiesza się] chrome canary nie chce zaskoczyć, wisi na procesie set up'u który się nie pokazuje [działa z win server 2008 ale mówi że zła wersja win [musi być 7ka jako najstarsza] uruchamianie jako admin niewiele daje, chrome nie chce się zaktualizować [z tym że ironicznie chrome działa bardzo dobrze] Quote
Mr.T Posted September 16, 2017 Author Report Posted September 16, 2017 ja nie wiem co jest nie tak z tym systemem, chrome instaluje w zgodności z vistą, opera nie działa jak powinna [długo ładuje strony/wiesza się] chrome canary nie chce zaskoczyć, wisi na procesie set up'u który się nie pokazuje [działa z win server 2008 ale mówi że zła wersja win [musi być 7ka jako najstarsza] uruchamianie jako admin niewiele daje, chrome nie chce się zaktualizować [z tym że ironicznie chrome działa bardzo dobrze] a na pewno sprawdziłes sumy kontrolne i system sie poprawnie wgrał? Quote
linupsiarz Posted September 16, 2017 Report Posted September 16, 2017 no skoro nic się nie krzaczy to wszystko musi być ok, problem mam w sumie tylko z operą i właśnie chrome, wrócę snapshota i zobaczę czy zaskoczy instalacja chroma edit; zagadnijcie co się stało? DZIAŁA... jprdl... wezmę tylko ogarnę hasła i instaluję na poprzednim snapie Quote
Recommended Posts