Jump to content

Win DreamOS - Extreme PC/Tablet (x86-x64) 2k17

Recommended Posts

Posted

Win DreamOS - Extreme PC/Tablet (x86-x64) 2k17

qM1DC.png

MOD "Win DreamOS - New Extreme" wersja łącząca wszystko co najlepsze z poprzednich systemów oparta na Windows 7 Sp1.

WAŻNE: ZERO DODATKÓW (TYLKO CIĘCIE I TUNING WYDAJNOŚCIOWY)

Wydany w wersji polskiej 

Opartej na Windows 7 Sp1 Home Premium i Professional,

nadającą się do grania jak i do szerszego zastosowania, pasują na Tablety, Laptopy, PC i słabsze maszyny.

Systemy nie aktywowane. (każdy w swoim zakresie) oczywiście w wersji x86 i x64.

Tak więc bez specjalnego się rozpisywania  po prostu zapraszam do testowania. 

Poprzednią wersję jak dobrze pamiętam ludzie instalowali na tablecie i podobno nieźle działalo.

W tej wersji zostawiłem wszystkie sterowniki (za wyjątkiem starych graficznych i niepopularnych drukarek), pełną obsługę tabletu oraz ręczną instalację czyli instalację z poziomu systemu.

INFO: Niniejsza modyfikacja jest dla osób, które wiedzą co to system modyfikowany!

Do utworzenia boot pendrive polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Nieaktywowany (każdy wg swoich możliwości)

Win DreamOS - Extreme PC/Tablet (x86-x64) 2k17

Zintegrowane:

Zestaw  oficjalnych poprawek (bez szpiegujących), Internet Explorer 11 PL, 

wszystkie pakiety DotNET, DirectX

Usuniete :

Ekran powitalny,  Przykładowa Muzyka i Video, Przykładowe obrazy, Większość dźwięków, Windows Media Center, Windows Maker, Języki (polski, angielski został), Język naturalny,

niektóre sterowniki (stare graficzne i niepopularne drukarki), Defender, Easy Transfer oraz przeczyszczony odpowiednio folder WINSXS.

Zrzutów nie ma sensu pokazywać nic nie zmienione w wyglądzie systemu.

Na pulpicie znajduje się folder z plikiem do obsługi SSD

jeżeli ktoś potrzebuje innego języka polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

x86 2.17 GIGA / x64 3.37 GIGA

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

poniżej wersja na instalatorze Windows 10 

x86 1.59 GIGA / x64 2.17 GIGA

==============================================================================================================

===============================================================================================

==============================================================================================================

Często słyszę że brakuje jednak ludziom paru dodatków ze starego EXTREME dlatego w załączniku są dodane najbardziej popularne.

Posted

Zapewne wersja x86 nie wspiera uefi ?

Ja nie kombinowałem 

zawsze mozna sprobowac [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Czy aktualizacje z windows update będą się normalnie instalować? Wiem, że to jest modyfikowany system i parę osób się już o to pytało w poprzednich wersjach, ale widzę, że tutaj jest mniej rzeczy wyciętych i raczej nie wpływają one na instalacje aktualizacji, chyba, że się mylę?  

Posted

Czy aktualizacje z windows update będą się normalnie instalować? Wiem, że to jest modyfikowany system i parę osób się już o to pytało w poprzednich wersjach, ale widzę, że tutaj jest mniej rzeczy wyciętych i raczej nie wpływają one na instalacje aktualizacji, chyba, że się mylę?

Nie będą .

Posted

Nie do końca masz rację z modami jest różnie jednemu zainstaluje się normalnie innemu już nie czyli loteria :)

Wiem , ale po co to pobierać i zamulac system jak za jakiś czas wyjdzie nowa wersja.. pliki przerobione mogą się podmienić i system będzie swirowal ;)

Posted

pliki przerobione
Jakie pliki przerobione?

żadych patchy plików nie pamietam :P

cięcie nie zmienia plików

a optymalizacji i tweaki tym bardziej 

Posted

Nie będą .

Nie do końca masz rację z modami jest różnie jednemu zainstaluje się normalnie innemu już nie czyli loteria :)

To nie zostaje mi nic innego, jak do tej pory robiłem, zainstalować tzw. czyściocha i samemu sobie zoptymalizować system.

Posted

To nie zostaje mi nic innego, jak do tej pory robiłem, zainstalować tzw. czyściocha i samemu sobie zoptymalizować system.
Nie widze problemu

od czasu pojawinia sie poprawek zbiorczych nie widzialem systemu cietego zeby łykał poprawki wczesniej tak 

uklony dla MS

Guest whohhhh
Posted

Czegoś takiego mi było trzeba! W W10 nie potrafią nawet ze sterownikami do usb3 sie dogadać więc wracam po raz kolejny do W7. Jak to jest z aktualizacjami w końcu? Windows Update w Twojej wersji działa?

Guest whohhhh
Posted

Twoja odpowiedź jest jasna tamte były nie do końca precyzyjne. ;) Dzięki 

Posted

Systemik postawiony, wszystko działa miodnie, sterowniki i oprogramowanie zainstalowały się bez problemu. Mr.T mam nadzieje, że będziesz od czasu do czasu wypuszczał kolejne wersje tego systemu, bo 7 to ostatni typowo desktopowy system i jakoś nie potrafię się przemóc do 10, ale pewnie kiedyś będzie trzeba... albo zaprzyjaźnić się z Linuksem ;)

Posted (edited)

dłuuuugo wyczekiwany...

już  niezręcznie było żebrać i pytać KIEDY ! :) ale chylę głowę i dziękuję !

jestem po instalacji i kilku dniach używania jest GIT !

przydałaby się wzmianka w nagłówku o czaso-okresach wydań tego typu systemów "extreme"...

Edited by franekfranek
Posted

Systemik działa ok. żadnych problemów na razie nie widzę . 

Nie wiem na co narzekacie że hosting do bani że wolno pobiera się . Ja z tym nie mam problemu .

Posted

Nie bardzo wszystko zależy od sprzętu, ten system ma wyciętą telemetrie czyli szpiegów i inne zbędne bajerki jak masz jakąś i5 8GB RAM to nie masz co liczyć na zauważalną poprawę :) 

Posted

ważne żeby śmigało, prawie trafiłeś ze wszystkim Kreciku ;p

Dzieki wielkie, zasysam to, jutro wgrywam.

Musze reinstalla robić, bo teraz nic nie robie a 90% procesora zżarte, a żaden antywirus nie pomaga 

Posted

Kreciku  <_ ....>Pokaż screen z Menedżera zadań z procesów który to tak wpierdziela procka :) 

Posted

Właśnie problem w tym, że proces który zżera te zasoby się nie wyświetlał

Wystarczy mi odpalić chroma który ma zasobożerność na poziomie 40% a reszta wdł. menadżera nie istnieje, mimo tego, że w użyciu jest 95-100%

Zrobiłem już sobie backupa wszystkich ważnych danych, akcja zajmie 2 godziny i będzie spokój, nie chce mi się nawet z tym męczyć już ;x

@Chciałem być miły Kreciku :D